< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salsakingss -- 31 Aralık 2024; 0:2:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (801. sayfa)

-
-
Tam detay bakamadım güle güle kullanın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selam arkadaşlar,
75c855 modelinden pwm muhabbetinden olduğunu düşğndüğüm göz yorgunluğu ve baş ağrısı migrenimi tetiklemesi sebebiyle tekrar olede geçmiştim.
Bugün 65s90d qd oled kurulumu yapıldı. 1 aylık süreçte c855 ve qd oled deneyimlediğim için subjektif yorum yapmak istedim.
İlk olarak geçiş sebebimden ötürü evet göz yorgunluğu ve baş ağrım gitmiş gözükmekte. 3 saat kadar vakit geçirdim ve bir rahatsızlık hissetmedim. Benim için en önemlisi buydu.
Diğer yandan 2016 seri lg oled kullanıyordum c855 e geçmeden önce. S90d de ise önceki oledimden çok çok aşırı farklılıklar görmedim. Parlaklık evet artmış black crashing gözlemlemedim ve renkler biraz daha doygun. Ancak beni muazzam etkiledi diyemem. Hatta 2016 model olmasına rağmen lg oled in sd yayınlarda ve düşük bitrate li içeriklerde upscale yeteneğinin biraz daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Yeni model bir olede geçme kararıyla qd panel deneyimlemek istediğimden ve gerçekten övüldüğü kadar iyi mi merakımdan dolayı quantum dot oled tercih ettim. Evet renkler biraz daha iyi ancak 77 woled yerine 65 qd oled tercih edilir mi? Pek emin olamadım. Lakin şuan s95d mat modeli dışından 77 inçte QD oled türkiyede yok. 77 c46 lg woled muhtemelen renklerden biraz ferahat edip boyuttan biraz daha keyif verebilir diye düşünüyorum.
Diğer yandan c855 gerçekten iyi tv. Bunu birkez daha söyleyebilirim. Hatta c856 sd yayınlarda upscale performansı bana bir tık daha iyi geldi diyebilirim. Rahatsızlık yaratmasaydı bende muhtemelen yoluma bu panelle devam edebilirdim. Youtube daki hdr demo videolarda tamamen arka siyah fonlarda merkezde bulunan objeleri oledden farksız verdiğini söyleyebilirim. Ancak şu var tabi böyle bir senaryo film içeriklerinde pek karşımıza çıkmıyor. Film içeriklerinde daha çok karanlık sahnelerde ekranın tamamına yayılmış detaylar oledin piksel bazında karartmasından ötürü daha belirgin. Burada mini led hernekadar çok karartma sayısına da sahip olsa karanlık sahnelerde ekranın geneline yayılmış detaylarda sönük kalabiliyor. Ve karartmayı çok iyi de yapsa olede göre bu tarz sahnelerde biraz daha griye kaçıyor.
Aydınlık sahnelerde ise renklerde oledden aşağı kalır yanı yok c855 in. Tek eksi yazacağım tarafı şu olur. Karanlık bir sahneden aydınlık bir sahneye çıktığımızda c855 biraz beyazlarda patlıyordu. Patlamada kastım beyazı iyi verememe değil. Göz alma şeklinde. Bu da rtingsde de belirtildiği üzere PQ-EOTF izlemesi. Bu puan c855 için biraz düşük rtings incelemesinde. Bu da şu demek “Doğruluktan ziyade parlaklığı tercih eder, bu nedenle içerik amaçlanan parlaklıktan daha parlak görüntülenir.” bu da karanlık aydınlık geçişlerde biraz dengesizlik yaratıyor. Belki migrenimi tetikleyen sebeplerden biri de budur bilemiyorum.
Her ne kadar s90d için upscale yeteneği beklentimin altında kalsada c855 e göre biraz daha keskinlik ve netlik hissettim. Aslında düşük kalite içerik düzeltme de c855 in puanı s90d den daha iyi. Sanırım genel kontrast farkından dolayı s90d daha keskin görünüyor olabilir.
Hareket kabiliyeti açısından s90d bir adım öne çıksada hala bazı sahnelerde çok hafif kekemelik gözlemledim. Bunu c855 de özellikle karanlık sahnelerde sanki anlık ağır çekime düşüyormuş gibi gözlemliyordum. C855 de Arka aydınlatmanın kararsız kalmasından olabilir bu. Oled de bunu gözlemlemedim. Ama şunu söyleyebilirim 2016 model lg oledimde bu durumu neredeyse hiç gözlemlemiyordum 😊
Sonuç olarak 2 tv yi de gayet başarılı buldum. C855 çoğu insanı mutlu edecek bir tv. Evet oled karanlık sahne detaylarında kendini belli etsede genel anlamda oledin karşısında gömülecek bir tv kesinlikle değil. Ve bence mini led kategorisinde şuan tahtta.
Buarada brokoli videosuna tekrar gelecek olrsak 😂 farklı panellerde ve s90d de denedim o brokoli yanıp sönüyor kardeşim. Videoda hata var. Kim bende olmuyor diyorsa inanmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 31 Aralık 2024; 3:16:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
-
-
Hocam televizyonunuz geldi mi nasıl ilk izleniminiz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
C855 kullanıcılar için siyah orijinal kumanda servis de 650 liraya satılıyor. RC833 GUB1 . İkisi aynı anda çalışabiliyor. Sesle komut sadece biri ile eşleşebiliyor.
Benim TV den siyah kumanda çıktı orijinal olarak TV im c755 c855 te kumandası griymiş dem çok güzel duruyor...
Gri olan bencede çok şık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
C855 e veriyorlar demek ..
Aslında yurtdışında c855 den iki kumanda çıkıyor. Ama ülkemizde sadece 1 adet gri olan çıkıyor. En azından daha kaliteli olanı koymaları teselli ediyor. Ses açma kapama telefonlardaki gibi yanda. Onun da kodunu verelim. RC933 FUB1 .
Arkadaşlar dün tv ye img kurulum yaptım. Her şey sıfırlansın, temiz kurulum olsun diye. Nitekim uygulamalar sıfırlandı, marketten indirdiklerim silindir falan TV görüntü ayarlarım sıfırlanmamış. Onu anlamadım. img kurulumunda her şey sıfırlanmıyor muydu?
Siyah olan benim c855 de cikmadi
Siz bu urunu kullaniyor musunuz? T2 modeli çıkmış sanirim daha tepkili diyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salsakingss -- 31 Aralık 2024; 23:19:5 >
-
Çakma kumandasını 103 TL ye satılıyordu, ben aldım, sesli komut hariç geri özellikleri var.Orijinal kumandasını bir kenara attım, duruyor.
Tavsiye ederim.
Harbi komedi bunlar😂😂😂
Henüz kurulum yaptırmadım hocam, bir kaç gün daha vakit alır kurdurmam. İşlemleri yaptırdıktan sonra buraya gerekli yorumları yaparım. Siz tv aldınız mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sesle komutu eşim ve çocuk kullanıyor. O yüzden orjinal almak zorundaydım. Eve gelen yaşlılar sayısal tuşlar ve ses açma kapama sürekli sorun oluyordu. Gri olanın en büyük sorunu bence seç açma tuşu tamam ben alıştım ama saçma olmuş ilk defa kumandayı eline alan anlamıyor.
tcl yazılım tarafı harbi komedi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X