Şimdi öncelikle bildiğim kadarıyla VLC playerda Dolby Vision desteği yok en azından Android versiyonunda yoktu en son. Açtığınız film hem dolby vision hem hdr10+ olarak kodlanmış. Samsung TV lerde dolby vision yok, samsung inatla destek vermiyor ve kendi icadı olan HDR10+ zorlamaya devam ediyor. Uyumluluk açısından bazı film ve diziler bu şekilde kodlanıyor. VLC de açınca da otomatik olarak HDR10+ olarak açmış. Az önce benzer bir durumu ben yaşadım hem de aynı player içinde. İnfuse playerda Silo izliyordum dolby vision olarak, player menüsünde dolby visionu kapattım yanlışlıkla. Otomatikman HDR10+ geçti. Dolby Vision ile HDR10+ aslında temelde aynı mantıkta çalışıyor bu arada. İkisi de dinamik metadata HDR. Yani her sahnenin min ve max parlaklığı değişebiliyor film/dizi boyunca. Yine de dolby vision benim gözüme daha doğru görünüyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (665. sayfa)

-
-
-
resim ayarında işi dolby vision IQ yazan ayarda bırakınca gece vakti %100 parlaklık yaptı )))
bu arada bir sürü player denedim, Nova player en iyisi şu ana kadar, AVRsi olanlar onu kullanmalı. sesi de mod2 seçiniz. doğru pass through anca öyle yapabildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 15 Kasım 2024; 5:58:13 > -
Smarttube playstore da yok hocam Google izin vermez:) Smarttube github diye Googleda aratın apk indirmeniz lazım.
Dolby Vision da en doğru parlaklık veren ayar dolby vision karanlık (dolby vision dark). Tv nin ışık sensörünü kullanıyorsunuz sanırım ben kullanmıyorum.SDR içerikler için yüzde 30 parlaklıkta kullanıyorum. Işık sensörü keşke sadece SDR içeriklerde açılabilseydi.
HDR için zaten parlaklığın yüzde 100 olması lazım. O yüzden ışık sensörü kapalı bende. Parlaklık 100 olduğu zaman TV HDR10/HDR10+ içeriklerde gerektiği anlarda ekranın gerekli bölgesinde parlaklığı yükseltebilir, sensör açıkken tam olarak yapamaz. Yani aslında TV ye tüm parlaklık skalasını kullanma izni veriyoruz, o gerekirse kullanıyor.HDR ve ışık sensörü iyi bir ikili değiller o yüzden. HDR mantığına ters bir şey :)
Dolby Vision içinde yine ışık sensörü kapalı ve Dolby Vision Karanlık modu en iyi sonucu verir. Gündüz çok çok ışıklı bir ortamda Dolby Vision Aydınlık seçilebilir. Ama IQ ve Aydınlık modları "accurate" değiller:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam telegram sayfasının linkini atabilir misiniz ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://t.me/tclupdates
65C855 var hocam :D
Yani en son hangi modele hangi sürüm gelmiş ona baktım. Sonra indirdim güncelledim. Güzel oldu ya psikolojik olarak etkilenmediysem farklılık var.
Tivimate de arada donuyor o güncellenmeden mi kaynaklı bilmiyorum. Onun dışında PS5 kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uceelik -- 15 Kasım 2024; 9:50:13 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
C 755 icin hangi firmware?
Usb den yukleme icin gorsel anlatim varmi?
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V412.
TV models ....
98P745/98P755
C745X2/ C755/ C765
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list
Bu En gunceli sanirim?
Evet hocam güncel olan 412 versiyonu.
-
Geçenlerde bir tane daha gelmişti bakayım bir
aha buldum
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in test M999.
TV models ....98C655/ 85C655Pro
98P745/ 98P755
C745X2/ C755/ C765
C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models list
V8-T653T01-LF1M999.001396
M999 OTA (Test version #11)
- For first install rename to V999 and remove "_Test_Version_11" in file name!
- For users with M999...just remove "_Test_Version_11 in file name!
build date= Oct 29, 2024
build= 1730195029
security_patch= 2024-11-05
gmsversion= Android_12_GTV_S
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:12/STT2.221228.001/AS30:user/release-keys
revision= 0001396
OTA size= 1.908 GBhttps://faserf-my.sharepoint.com/:u:/g/personal/igor_smartlife_tk/EcRB--KNgAJOvt6Xtd-jNOsB7HmiT0roCjHbngKXhi6_3g?e=YTJoWa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 15 Kasım 2024; 11:10:22 > -
USB FAT32 Biçimlendir.
İndirdiğin zip dosyasını USB içine at.
Ayarlar - Cihaz tercihleri - Hakkında - Sistem güncellemesi - USB güncelleme olarak devam et
Sonrasında usbden verileri almaya baslıcak.
Televizyonda mavi usb port girişi var sende varmı bilmiyorum. USB oraya takıcaksın
-
Ben bunu gördüm de beta testi falan diye bişiler okumustum. Herhalde bunu güncelleyenler TCL merkezine geri bildirim yolluyorlar.
Valla hocam fikrimi sorucak olursan bunu pas geç derim
-
65c755 paneli
-
65C855 kullanıyorum Conax modul ile kablo tv izliyorum ama arada bazen şifreli kanal diyip bir süre yayını vermiyor sonrasında acılıyor.. bu durumu yaşıyan var mı
-
Teşekkür ederim panel sorma sebebim izlediğim videolarda c755 lerde arka görünüm farklıydı onlarda subwoofer ve portlar farklı görünüyordu. Edindiğim bilgiye göre bize gelen c755 c805 olarak geçiyor ve 2023 modeller.Videodaki c755 ler qm751 olarak geçiyor bize 2024 c765 olarak gelecek sanırım.
Arkadaslar 55 , 65c955 turkiyeye gelirmi sizce gelirse ne zaman gelirmi fiyat ne olur
ooo odamı çıkmıs. farkları neymiş acaba ?
-
Yeni 8 serisi en düşük 65 inç geliyor o seri düşük ekran olarak gelmez.
farkı ne olaki
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X