Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (7 Mobil) - 7 Masaüstü7 Mobil
5 sn
18.465
Cevap
508
Favori
1.055.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynı fikirdeyim.

Az önce atv de destan diye bir dizi izliyordum. Hareketli sahnelerde, seri şekilde el hareketi yada kameranın hızlıca döndüğü sahnelerde benim c728 sapıttı diyebilirim. Askerlerin üzerindeki siyah zırhlar var, hareket halindeyken zırhın olduğu bölge hareket ettikçe zırhın etrafindeki pikseller bulanıklaşıyor.

Artık edge led gibi aydınlatma izlenimini geçtim bu şekilde neredeyse "kare atlama" ve siyah obje hareketinde bulanıklaşma gibi değişik kusurlar farkediyorum eşimde keza televizyonu izledikçe farketti.

C728 kullanan ve karasal yayın izlerken bu şekilde sorun yaşayan başka arkadaşlar var mı ?

İlaveten her kanal değiştirdiğimde yaklaşık 3-4 saniye boyunca görüntü slow motion edasında kasarak devam ediyor, totalde 5 sn sonra normale dönüyor.

Resim modunu sinemaya çekince bazı kanallar ve netflix-youtube videolarında panel yine sapıtıp kasıyor-görüntü titriyor gibi davranıyor (bknz netflix witcher)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 30 Kasım 2021; 23:25:43 >

• Xreleave kullanıcısına yanıt

Led hareket netliği diye bir ayar var onun açık olması bu yarz görsellere neden olabiliyormuş kitapçikta okumuştum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bende 4k açık değilde hocam. İp tv'de iken kapandı ne alaka anlamadım

• C725 ve C728 modellerinde, bu forumda ve diğer forumlarda bir çok ciddi sorun dile getirilirken , burada bu modelleri ısrarla tavsiye edenlerin tv leri tamamen sorunsuz mu , hiç şikayetleri yok mu

milletin başını yakmakta var sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cce -- 1 Aralık 2021; 11:55:19 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bu hareketli sahnelerde gölge gibi, çapak gibi resmin nedeni 100hz işini yaptığı içindir, resim içine resim ekleyerek titremeyi engellemeye çalışarak resmin bütününde akıcılık oluşturmaya çalışır,

Bunu istemiyorsanız trumation denen özelik sizin tv de başka isimde olabilir,kapatın bunu o zaman yapmaz ama resim daha kötü olacaktır benim açımdan ama siz beğenebilşirsiniz.

Bu videoyu izleyin 100hz yada 120 hz kapalı olunca dağlardaki görüntüdeki titremeye bakın,ya o titremeye razı gelinecek,yada çapaklanma dediğim görüntüye.

avr: Sony STR-DN1080+ front: paradigm monitor 11 v6 +center: paradigm cc390+ surround: paradigm surround 3+surround back: Wharfedale wh-20 +Sub: paradıgm sub12+sub:JBL L 8400 P + projeksiyon: Epson tw 9000w + Samsun 46 C 750+ media oynatıcı:Zidoo x9s ...

• erdote kullanıcısına yanıt

Bilgilendirme için teşekkür ederim, ayarlarını tekrar kurcalayıp deneyeceğim.

Aslında hem hareketli sahnelerde hemde siyah objelerin hareketlerinde böyle bir sorun yaşadım ve çoğunlukla tv yayınları izlediğim için sanırım daha belirgin oluyor.

Yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi siyah zırhlı biri hızlı hareket ettiğinde zırh bölgesinin çevresi-pikselleri bulanıklaşıyor.

Hızlı hareketin olduğu yada ani hareketin olduğu sahnelerde de sanki kare atlama gibi, detayı atlayarak görüntü verme gibi bir sorunla karşılaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 1 Aralık 2021; 13:24:16 >

Merhaba,

Aslında insanların demek istedikleri bu fiyatta sunduğu donanım olarak televizyonlar başarılı.

Ama ince elenip sık dokunduğunda farklı kullanıcılar farklı kusurlar keşfediyorlar ve forumun var oluş amacı gereği bunları paylaşıyorlar.

Bu yorumları okuyan satın alma arefesindeki birininde durumu anlaması için aslında verimli bir konu.

Ürün hakkında hiçbir olumsuzluk okumadan ürünü alıp süprizle karşılaşmakta var üründe ışık sızması yada bulutlanma, takılma v.s. sorunları okuyarak beklentiyi düşük tutarak alıp bu kusurları test etmekte var.

Ben 55'' modelini 13000₺ aldım. Görsel olarak malzeme kalitesi ve görüntü kalitesi çok başarılı. Hakikaten mini ledi fark ediyorsunuz. 80W sony soundbar vardı bende onun kadar iyi olmasa da soundbarı gayet iyi, kablo ve ayar karmaşası yaşamamak adına sony kaldırdım.

Karşılaştığım sorunlar;

• Seyir (netflix, web browser, digiturk, mediaplayer) sırasında ilgili görüntü donup tv kapanıp yeniden açılıyor. Fakat bunu her zaman yapmıyor. Yaptığı zamanda can sıkıcı oluyor. TCL ye yazdım yazılımsal sıkıntı olabilir mi diye, servis yönlendirdiler onlarda bir müşterimizde oldu modemi değiştirince düzeldi dediler ama bende dedim ki internete bağlı olma ile tv nin kendini açıp kapatması ne alaka. Burada benden istenen senaryolar kablo ile internete bağlı olma durumu ile denemem, birde ben wifi kapalı iken deneyeceğim. Biliyorum saçma ama en azından dedikleri case leri denemiş olacağım.
    • Görüntü ve ses ayarlarını değiştirmeme rağmen bir bakıyorum ayar gitmiş, fakat bununda case ini yakalayamadım.
    • Kumandası diğer almayı düşündüğüm sony den kalitesiz. Mi box kumanda kalitesi ile aynı ve bende pil bile çıkmadı :)
    • Google sesin çalışması için kameranın düğmesinin kapalı olması gerekiyor

• Xreleave kullanıcısına yanıt

daha önce yazmıştım ama Led hareket netliği ayarın kapatıp deneyebilir misiniz?

hocam ben 725 almıştım bulutlanama sorunu ciddi durumdaydı, değişim istedim gelen cihaz da aynıydı, bende iade ettim pus 8506 aldım

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, tv yi satın aldım. Anladığım kadarıyla daha çok yazılımsal sorunları var. Zamanla düzelir diye umut edeceğiz artık. Tv ilk açılışta kontrol amaçlı dikkat etmem gereken şeyler var mı hocam?

• MEMNUN KALDIM ALACAKLAR OKUYABİLİR. Dostlar selamlar. 29.11 2021 saat 19.45 de gittigidiyordan 7.699 TLye 55c728 satın aldım. satıcı gamers arena diye biri. ertesi gün sabah (30unda) kargoya verdi. kargo firması tahmin edeceğiniz üzere horoz lojistik. evim istanbul Bahçelievler. gamers arenanın yeri kadıköyde. ertesii gün yani 30unda tv kargoya verildi mesajı gelince ben tv gelmeden bilkomu aradım. yer istanbul oldugu için kargonun yarın geleceğini tahmin ettim. tv aldıgımı kurulum için servis gerektiğini söyledim. tv elinize ulaştımı dediler. evet dedim. modeli sordu. söyledim ok dedi kayıt oluşturdum kültür teknik elektronik atandı size onlar sizi arayacaklar dedi tm dedim. neyse yarın oldu yani ayın 1i sabah 9bucukta ben kültür elektroniği aradım. Servis arayacaktı beni aramadı tv kurulumu vardı diye. bugün gelecekler gelmeden sizi arayacaklar dedi ok dedim. saat 10da horozdan aradılar evdemisiniz diye evet dedim tm geliyoruz dediler 5dkya geldiler tvyi getirdiler. kutuda herhangi bir hasar yoktu. asansörsüz 5.kata daireye çıkarırken 1 2 defa ufak vurdu adam tek başına çıkardı sırtında her neyse kutuda hasar masar yoktu aldım. yaklaşık 45 dk sonra bana atanan kültür elektronik aradı. tcl yetkili servisiyiz diye girdi konuya evdemisiniz gelelim dediler. gelin dedim. onlarda 5 dkya geldiler. 2 tane genç eleman. kutuyu açtık. öncelikle kutu içi güvenliğini arkaplanda bırakmış tcl. tvnin üst ve alt kısmında köpük var. birde ön tarafında incecik küçük bir köpük var. elemanlar tv yi çıkardılar. ayakları bağladılar. tvyi bağladılar. tv açıldı. kurulumunu yaptılar basit bir şekilde kanalları tarattılar. yayın geldi. piksel testi falan yapalım dedim.tamam dedi youtube a panel testi yazdı. videoya girdi. siyah renkte sıkıntı yok. beyaz renkte kenarlarda çizgilenmeler var. (fotoğrafını attım.) tcl fabrikasyon olarak ekran ve çerceveyi bantlamış nedense onları çıkarmıştık. eleman dediki onların izi. halbuki ekranın içinde var çizgiler. bant izi değil o yani.
    neyse kırmızı renk yeşil renk mavi renkte gözükmüyor. siyahlarda bulutlanma falan yok. seste bi sıkıntı yok. 4k video açtık 1 dk izledik. sıkıntı yok. sadece bembeyaz renkte kenarlardaki çizgilere kafam takılmıştı. dedim yapacak bişey yok normal yayında gözükmez bile. kumanda işlevini anlattı. ileri geri kanal değiştirme ev tuşunun ne işe yaradıgını anlattı. başka bişey anlatmadı ama😂
    neyse kurdular 10 dkya gittiler. onlar gidince tv calibration uygulamasını indirdim beyaz ekranı açtım o az önce bahsettiğim çizgiler yok. tekrar servisin açtıgı videoyu açtım. o çizgiler var. defalarca baktım. youtube yanıltıyor. tvde hiç bir sıkıntı yok benim. fotoğraflarını attım. ne siyah ne beyaz ekranda ne ölü piksel ne harelenme ne bulutlanma. 10-15 dk 4k video izledim youtubedan. hiç bi sıkıntı takılma vs yok. önceki sayfalarda 4k sorunu diye paylaşılan videodaki videoları da açtım hata falan almadım 4k gayet iyi akıcı burda internet hızınızda önemli videonun biraz dolmasını bekleyin .görüntü kalitesi bence gayet ve gayet güzel siyahlar çok iyi renk tonu iyi. arayüz hızı mükemmel. android iyi çalışıyor. kanal geçişleri defalarca denedim kronometreyle 2 saniye ölçtüm hep. hadi hatalı ölçtüm diyelim en fazla 2bucuk saniye ki önceki tvim şg 49sj800v idi onda 3-3bucık saniye idi. sesten çok anlamam ama övülen bi ses kaliteside almadım kötüde iyide diyemem anlamıyorum çünkü. ben zaten yılda 1 defa belki sesi yyükseltirim. ses zevkim zaten yok. malzeme kalitesi gayet iyi. sadece çerceve ile ekranın arasındaki boşluk dikkatimi çekti üst kısımda. tırnak giricek şekilde bi aralık var. sağ sol ve alt kısımda ki boşluklar daha ince üst tarafta biraz daha kalın. onuda görmeniz için ekran kapalıyken dibine girmeniz lazım. izleme zevki güzel yan taraftan bakınca görüntü veya ışık kaybı olmuyor. parlaklık yeterli ama yansıma konusunda fazla aydınlık evde ve tvniz pencerenin direkt karşısında kuruluysa gündüz izlemede bi tık düşük kalabilir. ama üzmez 5..kattayım önüm açık ev aydınlık benim tv pencerelerin karşısında değil sıkıntı yaratmadı hiç.
    kısacası umdugumdan fazla memnun kaldım. ilk aldıgım andan itibaren. 2 günde kargo geldi. 1 gün önceden aradıgım için tvnin geldiği gün servis geldi kurdu. hiç zaman kaybı yaşamadım. toplamda 2 günde evimde tvmi izlemeye başladım. satıcıdan da horozdan da kültür elektrnikten de memnun kaldım sayılır. satıcı kargo ve servisten %80 memnun kaldım. %20lik kısım satıcı kargoyu aramam içim cok yardımcı olmadı. horoz kargo zaten namı büyük biliyosunuz. onlara ulaşamadım bir türlü. ama yinede zamanında getirdiler. servis elemanıda kumanda konusunda kısacık konuşması. bunlar eksileriydi. tvden ise çok çok memnunum şuan. sadece kanal değiştirdiğimde yukarda arkadaşın bahsettiği gibi ilk 2-3 saniye ufak takılma gibi bişey oluyor. onunda çözümü led hareketliliği sanırım eve gidince denerim. düzelmezsede çok sıkıntı değil. muadili lg ve samsungda 10bin tl üstü bu özellikteki tvler. 2018de lg tv aldım 49sj800v bilenler bilir üst segment bir tv. 2 yıllık garantisi bittiği gibi internet bağlantısı hatası vermeye başladı wifi açılmmamaya yayın ve internetten bişey izlerken 5 saniyelik donmalar ve kendi kendini kapatma sorunlarıyla karşı karşıya kaldım. 2senelik lg marka televizyonumda. yine lg alıcaktım veya samsung yada daha bilindik marka. sonra dedimki bilindik marka aldıkta noldu 2senede perte çıktı. o yüzden tcl tercih ettim. gidip bilindik markaların cok daha düşük özellikteki tvlerini alacağıma tcl alırım gğzel kalite alırım bozulursa o bozulsun dedim aldım ve memnunum şuanlık. tercih edebilirsiniz. aldıgınızda sa mutlaka testi tv calibration uygulamasında yapın. youtube yanıltıyor. hatalı video cok var orda. fotoğraflarda kenarlarda beyaz ekran kenarlardaki çizgileri göreceksiniz ztn. siyah ekran bişey göremedim gündüz oldugu için çokta denemedim onlarıda bjraktım buraya.

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu[
    TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konusimage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2379790/e0b9ce94-cc74-4743-aec5-76930d4c0a55.jpeg[/simage]
    TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konuTCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andakan -- 1 Aralık 2021; 16:38:15 >

• El Guapo kullanıcısına yanıt

Kanal listesini aerenler@hotmail.com dan isteyebilirsin.

fakat şu led hareket netliğini kapattım ama kanal değiştirdiğimde ilk 3 4 saniye görüntüde ufak titremeler devam ediyor sonra düzeliyor çözemedim.

birde ss iptv uygulamasını marketten indirdim kurdum vs ama iptvden kanalları açtıgımda ses var görüntü yok. başka bi iptv uygulaması indirdim onda sıkıntı olmuyor. ssiptv uygulaması kategori kategori ayırıyodu kanalları o yüzden onu kullanmak istiyorum. ss iptv kullanan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?

ve daha net anlaşılması için beyaz rengi de bırakıyorum. youtubedan panel test diye yazdıgımda çıkan videoda beyaz ekrandaki çizgileri işaretledim. tv calibration uygulamasında beyaz ekran açtıgımda görünmüyor. veya baska bir beyaz videosu açtıgımda da görünmüyor. o yüzden en iyisi tv calibration uygulamasını kullanmak. youtube da ki test videoları yanıltabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andakan -- 1 Aralık 2021; 20:10:48 >

• piayback P kullanıcısına yanıt

Ben youtube tan piksel ve goruntu icin tes yapmıştım ama arkadaslar bir uygulamadan bahsediyor onu kurup denenmeli diyorlar

Önerir misiniz hocam

Philips bu TV nasıl memnun musunuz

Ben sony 65x90-92-93j tv lerden birini bakıyordum. Uygun bir fırsat yakalamayı beklerken tam aksine zam geldi. Tcl ise miniled teknolojisiyle görüntü ve ses kalitesi olarak beğenilen bir model. Kağıt üzerinde özellikleri iyi. Genelde yazılımsal sorunlardan şikayet ediliyor. Onlarda güncellemeyle giderilebilir. Bu fiyata iyi bir seçenek gibi gözüküyor. Tabi mevcutta kullanan arkadaşlar daha iyi yorum yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edessa2017 -- 1 Aralık 2021; 21:52:32 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.