Burada "cayma hakkı" 14 gün içinde kullanılan bir haktır. 14 gün içinde "ben cayma hakkımı kullanıyorum" diye satıcıya bilgi verir iseniz, bunu belgelendirebilirseniz (e-posta, SMS, fax...) cayma hakkını kullanmış sayılıyorsunuz.Tabi ürünü 7 gün içinde satıcıya iade etmeniz gerekiyor. Yani onların 14 gün içinde cevap vermesi vs. önemli değil. Sizin 14 gün içinde "caydım arkadaş al TV ni" demeniz önemli... Lakin, yasada değişiklik yaptılar diye aklımda kalmış. Biraz araştırdım, İnternet üzerinden alınan ürünlerde her ne kadar 14 gün iade hakkı olsa da, bazı ürünler 14 günlük cayma hakkı kapsamı dışına alındı istisna olarak. i) (Ek:RG-23/8/2022-31932)(2) Tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmeler. k) (Ek:RG-23/8/2022-31932)(2) Tanıtma ve kullanma kılavuzunda satıcı veya yetkili servis tarafından kurulum veya montajının yapılacağı belirtilen mallardan kurulum ya da montajı yapılanlara ilişkin sözleşmeler. Yani yönetmeliğe göre, yetkili servis kurulum yaptıktan sonra istisna kapsamına girdiği için cayma hakkınızı kullanamıyorsunuz. Ama ürününüzü yine de ayıplı ürün olduğunu iddia ederek iade edebilirsiniz. |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (621. sayfa)

-
-
Bu değişiklik sonrası servisten değişim/iade onayı gelmez ise THH'a başvurup misliyle değişim talebinde bulunmak gerekiyor o zaman.
-
Evet. Ama servise kararını vermeden e-posta ile başvurup "ilgili yargı kararını" onlara iletmeniz, servisin "aman abi bu herifle uğraşmayalım başımıza iş almayalım şimdi durduk yere ver gitsin, nasılsa başka birine iteleriz" şeklinde düşünmelerine epey yardımcı olacaktır diye değerlendiriyorum ben.
-
Hocam şu an gece 4 okudum ama kafam basmadı bir daha okuyacağım yazınızı sonra😬
Benim aklım 65 inç alacağım kesin de LG'nin B4 modelinde idi yabancı forumlarda baktığımda herkes C3 C4 G3 onlardan bahsediyor
B serisinden pek bahseden yok.
Bu arada benim aslında salonumda yüksek parlaklığa ihtiyacım yok sonsuz siyah benim için daha güzel o yüzden oled almak istiyordum Eğer bu c ve g serilerinde LG'nin yaptığı geliştirme sadece OLED parlaklık sorunu için ise Benim için o fiyat farklarına zaten değmez B4 benim işimi görür
ama eğer yapılan geliştirme bu yanma problemi ile alakalı ise ve bu konuda B4 OLED paneller başarısız ise bütçe olarak daha üstüne yani LG OLED Evo serisine falan çıkamayacağım için tekrar c855'i düşünürüm.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam imputlag değerleri konusunda kötü görünmüyor Ben yazınızı sanki incelemede yazılmış gibi düşünmüşüm özellikle baktığımda lag'in sebebi olarak işlemci olduğunu düşünen bir yazı değil o sizin görüşünüzmüş. Tekrar okuyunca anladım Bu arada inceleme sonuç olarak cihaz yüksek f/p değeri olarak vermiş.
F dediği kısımda 55 bin lira civarı fiyat olsa gerek
-
Hee saat ne çabuk ilerliyor işte değil mi?
LG de WOLED olduğundan renk tutarlılığı Samsung kadar iyi değil malesef. Hep bi yeşile çalma sorunu yaşıyorsunuz diye okudum. Aslında G4 almıştım ama aynı gün iptal ettim, PVR koymamışlar diye. Ulan kaç bin TL ye TV alıyorsun, içinde PVR yok. Ayıp bişi bu...
LG C ve B serileri arasındaki farkı bilmiyorum. Ama C ve G serisinde micro lens array (MLA) dedikleri bir teknoloji farkı var. MLA ne işe yarıyor? LED lerdeki enerjiyi polarizerlerden daha verimli geçirmek için bir katman diyeyim. LED ışığı ürettiğinde ışık her yana saçılacağına MLA ile ekranın önündeki tabakaya yönlendiriliyor böylelikle %30 a yakın daha az kayıp yaşanıyor. Sonuç olarak OLED katmanı aynı enerjiyi çekip aynı ışığı üretse bile verim arttığından ekran tarafından yayımlanan parlaklığı arttırıyor. 1:1 aynı görüntü vermeniz için daha az enerji, daha az ısınma demek bu. Daha soğuk OLED demek, genel olarak daha uzun OLED ömrü demek... Ha bir yerde MLA tabakasının ısıyı panele hapsettiği ile alakalı bir şeyler de okumuştum ama... etkisi nedir bilmem...
Ben OLED alınacak ise Samsung S95C yi öneririm. QD-OLED olduğundan her renk pikseli aynı dayanıma sahip. İndirimlerde 65" de 70k leri de görüyor, kara cumada bir bakmak lazım fiyatlarına. Renk başarımı daha iyi RGB panel sonuçta.. RTINGS testinde günde 20 saat MAX parlaklıkta CNN izlendiğinde bile 10 ay herhangi bir yanma sorunu yaşatmıyor. 12. aydan sonra gri arka planda yanmalar algılanmaya başlıyor. Yani max brigtness ile kullanmazsanız, günde 10 saat kullandığınızı varsaysak, sürekli aynı kanalı açık tutmadığınızı düşünürsek yanmanın başlaması için heralde bi 5-6 sene geçmesi gerekecektir. QD-OLED ler yanmaya karşı epey dayanıklı yani. WOLED ler ise o kadar dayanıklı değil diye zannediyorum. Yine de LG nin de fanatikleri vardır. LG WebOS tizen den daha iyi diye biliyorum. Kumandası da daha kullanışlı LG'nin...
-
Hocam aynı anda Yukarıdaki arkadaşın yaşadığı sorunu da okudum 65 C 855 sorunu
Ürün 31 Ekim'de teslim edilecek hala iptal etme şansım var
70.000 falan demeyin hocam zaten bu olaya 30-35.000 bandında bir şey alırım diye girdim sonra 65 c 755 mi olsun acaba derken bir anda bu 855 modelinin fiyatı düşünce Az daha ver bunu al Az daha ver bunu al derken kendimi bu rakamlarda buldum
O yüzden artık Az daha ver diyemem
Hocam bu arada vize indirimi de başlamış şu anda 53.5 liraya 65 C 855 alınabiliyor yani her türlü yoldaki siparişi iptal edip yenisini sipariş etmem lazım şimdi eğer hala istiyorsam
Hemen bir ekleme daha yapayım bunun da konusu vardı oraya gidip okuyacağım şimdi, Grundig 9.700 ve 9.900 modelleri, uygun fiyatlı OLED isteyenler için 9900 mağazada görmüştüm ve beğenmiştim.
Şu anda onda İndirim yok 9700 modelinde indirim var, ve bu model 40.000 liranın altına geliyor şu anda .ne yazık ki 120 hz panele HDMI 2.0 koyup 4K 120 Hertz şansını Bu modelde yok etmişler,, , 9900den farkı o sanki.
Bu 2 modelde LG'nin hangi OLED paneli kullanılmış onu tespit edemedi sanırım hala kimse.
Normalde 9.700 ve 9.900 modelleri arasında çok az bir fiyat farkı vardı Şu an sadece biri indirimde.
Valla 65C855 vatan ve media markt da 59.5k hala. 53,5 iyi rakam. Al gitsin. Bütçe kısıtlı ise OLED e heves etmemek lazım. Yiende kara cumayı beklemek lazım. Cuma bereketli olur bence...
Grundig dediğin bildiğin Arçelik yani Beko... Paneli nerden alıyorlar, içine ne yazılım ekliyorlar bilemiyorum. Ama asla güvenmiyorum. RTINGs de testi yoksa niye kumar oynayayım? Alırsın 5 ay sonra yanarsa ne olucak? Kim üretiyor paneli? Her OLED de aynı değil ki. OLED ile de bitmiyor bunun upscalingi var, tuneri var var oğlu var. Dükkanda görmekle olmaz bence bu işler.... Detaylı "review"i olduğunu düşünmüyorum. Var ise bakın, öyle karar verin...
Tost makinesi de değil bu. Tost makinesi olsa bende Grundig alırım. Aldım da zaten. Ayyyyynı makina, Arçeliğin yarı fiyatına. Kullanım klavuzuna bakıyorsun, aaa o da ne arçelik fabrikasında üretilmiş zaten! Rengini kulbunu değiştiriyorlar, 2x fiyata satıyorlardı... Bi marka adı değişiyor, fiyat hop %50 iniyor! Ben şahsen bu zihniyeti anlayamıyorum. İşini hakikaten doğru dürüst yapan bir firma böyle ayak oyunlarına girer mi?
Ben Türk üreticilerini hakikaten sevmiyorum ya. İşlerini doğru dürüst yapmadıklarını düşünüyorum. Sürekli bir hile hurda haş, sürekli bir namussuzluk peşinde koşuyorlar gibime geliyor benim. Bkz. reeder'in bir telefonunun 3. kamerasının sahte olduğu anlaşılınca adını "süs kamerası" olarak değiştirmesi. Aleni dolandırıcılık değil mi bu? Yakalanınca alavere dalavere... Başka ülkede olsa dolandırıcılığa yeltenen firmayı direkt kapatırlar. Bizim ülkemizde büyük bir ahlak sorunu var... O yüzden ben elin gavuru, bizim gavurlardan yeğdir diyorum. TV alacaksam da 40 sene düşünsem yerli üretim cihazlar almak aklıma gelmez. Keşke kaliteli olsalar, uygun fiyata olsalar, güzel tanıtımını yapabilseler de onlardan alsak tabi. Ama hakikaten çok eksikleri var... 10 sene önce Sunny diye bir TV markasına iş görüşmesine gitmiştim. "TV firmware konusunda deneyimli, hardcore program yazmak için ASM bilen yüksek mühendise asgari ücretin %50 fazlasını teklif ediyorlardı +yol + yemek!!!..." İşte bu dandik kafa yapısı ve ahlaksızlıkğın hüküm sürdüğü bir ülkede doğru dürüst bir şey üretileceğine ben pek ihtimal veremiyorum. Anca havanda su dövülür. Biraz sert olacak ama bu yüzden ben şahsen yerli üretim cihazlara artık çöp gözüyle bakıyorum.
-
Vize indirimi nedir ki ?
Vize?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
merhabalar TCL 65C755GTV 65 inç 164 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K QD-Mini LED Google TV ile TCL 65C855 65 inç 164 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Premium QD-Mini LED TV
arasında kaldım mediamarkt ve vatanda kampanya yapmışlar
mediamarkt
TCL 65C855 65 inç 164 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Premium QD-Mini LED TV Fiyat & Özellik | MediaMarkthttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_tcl-65c855-65-inc-164-ekran-uydu-alicili-smart-4k-premium-qd-mini-led-tv-1239444.htmlmediamarkt
TCL 65C755GTV 65 inç 164 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K QD-Mini LED Google TV Fiyat & Özellik | MediaMarkthttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_tcl-65c755gtv-65-inc-164-ekran-uydu-alicili-smart-4k-mini-led-google-tv-1236763.html
-
Yerden göğe kadar haklısın. Hayatımda hep milliyetçi olmaya çalıştım. Ama en sonunda yemin ettim. Bir daha asla yerli ürün almam. Yerli esnaftan alisveris yapmam. Bir kere bile soru yaşamadığım olmadi. Adamlar 1 tüpe 850 istiyor. Gittim indüksiyonlu ocak aldim. Dunya varmis. Gida dahil tüm alisverisimi amazondan yapıyorum. Senin dediğin gibi çinden getirttikleri ürünleri 10 katına satan guya yerli firmaların kapısından içeri girmem. Surekli telegram gruplarından indirimleri takip ederim. Niye indirimlerini çoğu karaca da. Getir cin ürünlerini 10 kati fiyat yaz. Sonra yuzde 50 indirim de millete sat. Bu firmaların varlığı bile zarar. Yillarca satin alma mudurlugu yaptim. Simdi emekliyim. Ne alinir ne alinmaz iyice öğrendim artık. Adam kahve makinasi, tost makinasi yada mutfak sefi gibi ürünleri karacadan aliyor. Allah akil fikir versin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Visa kart sanırım. Klavye düzeltmesi azizliği.
Vize indirimi yazmak istedim,
Bu arada Media Markt uygulamadan siparişe 2 kat puan veriyormuş %10 puan veriyormuş Normalde onun 2 katı olacakmış diyor Bu ne demek bilen var mı Ben anlamadım yani kaç Liraya tekabül ediyor ki
Arkadaşlar yan oda için nispeten küçük bir oda tv almak istedim geçen gece vatan indirimini görünce 32449 TL ye TCL 55c755 sipariş ettim daha teslim edilmedi kargo takip için mesaj gelecek diye mesaj geldi ama takip no gelmedi nerede bilmiyorum yani burayı okudukça 855 model mi alsaydım diye kararsız kalıyorum acaba iki model arasında görüntü kalitesi olarak acayip bir fark var mı dır? 755 fiyatı şu zaman için en düşük fiyat tı vatan zorladı beni😃yoksa daha bekleyip hem düşünecektim bir de kendimi biliyorum ana oda diye baksaydım olaya şu daha iyi diye diye kesin 855 ten de daha yükseğe çıkma ihtimalim vardı ekran 55 olsun oled olsun diyebilirdim o yüzden daha makul fiyata çözdüm işi diye düşünüyorum ama 845 ya da 855 kafamı kurcalıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam nedir bu vize indirimi?
Mediamarkt club puan diye birşey dediğiniz çok değerli bir şeye tekabül etmiyor sanırım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Media Markt neler yapıyorsun siparişi 3. kez geçmek zorunda kaldım.
Ilk sipariş geçtiğimde 59.000 liraydı ama bir saat sonra sepette indirim ekledi ler ve 57,5'a geldiği için ilk siparişi iptal etmek ve yeniden sipariş etmek zorunda kalmıştım ve ilk siparişi iptal ettim.
Ürün hala 59 bin lira ve sepet İndirim yok ama bu sefer de visa kart indirimi geldi 5.000 liralık ürün 54,5'a düştü bu sefer de 2.sipairşi iptal edeceğim. Çünkü az önce 3.siparişi geçtim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X