Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (274. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (8 Mobil) - 5 Masaüstü8 Mobil
5 sn
18.161
Cevap
502
Favori
1.024.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam anlamdim modemden mi bi ayar yapmak gerk tv den mi ? Tv de herhangi bi ayar bulamadim hatta dns ayari bile bulamadim. Bn mi beceremedin acaba

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lazcoxxz kullanıcısına yanıt
    Modemin 5ghz wifi kanalıni değiştirmeniz lazım. 40 altına düşürün. 36-38 düzgün çalışır genelde. Yoksa gormeyebiliyor ya da yavaş olabiliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DasheriM kullanıcısına yanıt
    Tv routerdan aliyor interneti, ayni toruterdan internet alan ps5 yada telefon 20 mb kadar hoz veriyor ama tv 2.5 mbde surunuyor bu nednele hic bisey izleyemedim adam aklilli, 5 yasinda ki cocuk kendince cozum uretmis youtubada ps5 uzerinden girip izliyor 😃

Çekim mesafesi ne yazık ki bayağı düşük TV'lerde. Wifi kart arkada olduğu için tv ön tarafında modem varsa araya tv giriyor zaten. Diğer evde c728 var bizim de salonun çıkışında modem var o bile 50 mbit anca görüyor. Boş kanal bulursan biraz olsun artar. Bu evde de Sony tv var merdivende modem ve 30-40 mbit anca bağlanıyor. 200 mbit olmasına rağmen.

• DasheriM kullanıcısına yanıt
    Samsung tv vardi bundan once ayni konudma cok daha basariliydi bu tv nin suan icin beni en cok uzen yonu buldu yavas internet, hatta bazi arkadaslar bunu hurda yazdi ozman aldiris etmedim ama simdi
    Basima geldi.

• Konuyu gereksiz kirletmek istemem ama durum ekteki fotograf, rotuer ile tv uyumsuz desem ki buda sacma yorum olur, bu kezde download 2.8 ama uploud 13.6 ne alaka

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

Düzelir o çok basit bir şeydir emin ol. Çözeriz ortaklaşa biraz düşünelim. Kablolu kablosuz test ettin mi.
    Kabloluda aynı hızlarımı alıyorsun. Modeme girip modem arayüzüne dns 8.8.8.8-8.8.4.4 girip test alsana

Birde telefonunu tv ye hotspot yapıp test alırmısın

• Tcl tv kötü değil şuan fiyatına göre fiyat performans ürünü. Gidip hepimiz samsung alırdık ama aklımız el vermiyor.

Google tv en iyisidir. 65c845 aldım 34.000tl ye birfe kulaklık hediye. Git bunu samsung tarafından al 144hz televizyonu yok adamların. 144hz panel hızı bambaşka bir boyut monitöre para vermiyorsun monitör görevi görüyor.

Bu değerde 144hz samsung tv çıkartsa herhalde 80.000tl isterdi

• İstan34bul kullanıcısına yanıt
    Kablolu test yapamiyorum malesef turkcel lte baglanti ile alinan degerler bunlar, tv nin uploudundan ziyade downloadinda kayip var garip

Eve geçtiğimde tv nin ip ayar kısmına bakacağım dns giriliyorlarsa google dns gireceğim.
    Netflix varsa ayarlara girip ağ hızını test et dermisiniz.
    Birde sanki dns ayarı istiyor gibime geldi. Kendi tv imde kablolu bağlı gece wifide test yapacağım.

Hız testi için başka program kullanırmısın uygulamalardan başka indir dene yada netflix kendisi yapsın. Birde downloadda düşüş varsa diğer tüm cihazlar kapalı olsun sadece tv bağlı kalsın . Belki birşey güncelleme yapıp interneti sömürüyordur

Edit: televizyonun konum paylaş kapalı olsun birde google veri bildirimi vs var onlar kapalı olsun. Yazılım güncellemede vs onlarda kapalı olsun test alırken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 4 Ekim 2023; 22:36:34 >
  • Arkadaşlar youtubeda sinetech diye bir kanal var bayağı güzel android uygulama paylaşımları yapıyor bir inceleyin derim. Bu arada yüklediğimiz uygulamaları ana ekrana nasıl atayabiliriz. Nebula manager denedim uygulamalar görünmüyor. Tv nin kendisinde bir ayar varsa 3 üncü parti yazılımla uğraşmayayım

• muratd555 M kullanıcısına yanıt
    Şurda resimde en sağa git oranın içine gir.
    İndirdiğin uygulama ordadır . Kumanda orta tuş ile üzerine basılı tut. taşı de. Önlere taşı

• muratd555 M kullanıcısına yanıt
    Nebulanın eski versiyonu çalışıyordu. Sürüm numarasını unuttum ama.

Eyvallah yarın sabah eve geçince denerim. Bu arada cihaz çok seri ve indirim konusuna attığım sorunları bir daha tekrarlamadı. Şu anda her şey iyi gidiyor paylaşım için tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratd555 -- 4 Ekim 2023; 23:11:16 >
  • Yarın bakarım artık şu an işteyim paylaşım için tşk

• Modemlerinizin güvenlik duvarları kapalı olsun arkadaşlar. Google tv kullanıyoruz içindeki uygulamalar bazen güvenlik duvarına takılır düzgün çalışmaz.
    Modem bazı şeyleri risk görüp kısıtlama vs yapıyor.

Zararlı yazılım olarak görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 4 Ekim 2023; 23:19:23 >
    Şimdi kendi televizyonumda test ettim.

Evimde 41mbit internet var. Televizyon sürümü V562 yüklü ben yüklemedim. Kendi içinden çıktığı sürüm.

Kablolu test 39.5mbit
    Kablosuz 5ghz 39.5mbit

Netflix /Yardım al/Ağınızı kontrol edin sekmesine tıklayınız.

Bnim modem yanimda degil alt katta bn ise ust katta wifi router ile aliyorum, muhtemelen bundan dusuk oluyor hizim ama telefonda pc de ve ps5 de cok daha iyi hizlara ulasiyor internet hizi sadece tv de dusuk, hostpot yapinca tlefon uzerinden de bir miktar kayip yasadi. Belkid ecihazin icinde wifi modulu basarizdir, yeni eve gecince kabloyla baglanirim artik sorun kalmaz

Duzeltme: tekrar turkcel lte ile hospot yaptim 40bmitleri gordu telefondada speedtest uygulamasi ile yine esdeger, demekki router ile haberlesmede soerun var. 5ghz modeme ihtiyacim vardi zaten modemle isi cozerim sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazcoxxz -- 5 Ekim 2023; 1:15:0 >
    İstanbul veya kalabalık şehirde yaşıyorsanız o sorun normal. 2.4 ile ben İstanbulda ki evde 15-20 mbit anca alıyordum bütün cihazlarda çünkü etrafta 20 den fazla modem buluyordu. 5ghz ikinci el Vodafone modem alınca 70-80 mbitleri görür oldum. Tcl 55c728 ile ise 40-50 mbit. Kanal çakışması da olmaması lazım. 5ghz destekli modem ya da router alıp ondan wifi dağıtın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 5 Ekim 2023; 4:3:43 >
  • 
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.