Şimdi Ara

TCDD tren similatörü (116. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.299
Cevap
2
Favori
470.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DE24023 ün fotosunu çektim yakalamışken

TCDD tren similatörü
  • slm arkadaşlar biz bir yolda gidiyorz bu yolun sonunda yapmak istediklerimiz var yani bizim amacımız türk rotasını cıkarmak diger tüm modelleri şafak bey yapıyor biz bunla ugraşmalıyız arkadaşlar gruba girebilir ayrıla bilir bunlar gayet normeldir biz ne olursa olsun yolumuzda devam etmeliyiz..en güzelide..hiç birşeyde art niyet aramayalım derim...reimler kipler gerçekden cok güzel...de2400 likleri trenlerde görmek güzel..
    fuarda tcdd vardı gerçekden gelişmeler cok güzel ve yerinde...hareket ediyor...
    yakında bir gezi düzenler tölümtaşa eskişehir yolarında bulabiliriz kendimizi..
  • slm arkadaşlar çetinbeyle görüştüm ben tekrar dönüyor aramıza arkadaşlar biz birlik olacagız ve birligiz kıza biliriz darıla biliriz alına biliriz ama güçlü olmalıyız ama dosttuz gün gelir birimize birşey olsa küsde olsak dosta olsak el uzatacagız ama bunu yaparkende insanlara bunu anlama fırsatı ve zamanını vermeliyiz elbet herkes yetişkin insan arkadaşlar elbet bizler burda o dengeyi saglayıcı olmalıyız diye düşünüyorum evet şimdi herkes tekrar bir güç olma yolunda ve lütfen elimizden geldigince kimseyi kırmıyalaım kimseye alınmayalım sizlerden ricam...bir ortak noktamız oldugumuzu unutmayalım ve bu ortak noktada kavuşalım hep birlikde **turkish train similatör ***türkiye ekibi****
  • Arkadaşlar TRT e mail atmıştım cevabı geldi

Hicaz Demiryolu Belgeselinin yayınlanmasını rica ettim uygulanması için yayınları düzenleyen birime yollanmıştır.
    En kısa zamanda Hicaz Demiryolu Belgeseli Seyredeceğimizden emin olabilirsiniz
  • gençlik slm bende trt mail attım cvp geldi inşallah izleyeceğiz destek için sizde mail atın ne kadar köfte o kadar ekmek....
  • beyler 38 sayfa ne konusulmus ya tam bi topic olmus sızınkıde
  • hım süper yayınlarlar TRT birde yanlızlıgın ortasında diye bir belgesel var oda süper olmuş bir hareket memurunun 24 saatini anlatmış cok güzel..başlayıp biten bir belgeseldii
  • arkadaşar maket yapmak isteyen arkadaşlarım için bir dosya yayınlıyoum bu dosya autocad de cizilmiş ve ölcülendirilmiş bir de2400 modeli de2400 maket ustamız olan Mahmut bey ve Kamil bey güzel cizimiyle eşsiz bir güzelikde olmuş incelemek isteyen olursa veya bende maket yapmak istiyyorum diyen arkadaşım güzel bir kaynak olabilir...
    h t t p : / / kamil-kunt-tuzunalp.tripod.com/index.html internet adresi veriyorum resimi ekleyemedim ama resimleride ekliyecegim...
  • Merhaba arkadaşlar

Bir süredir gruptan ayrı kaldım, ya neler neler olmuş! Arkadaşlar, yani cidden bizim milletimize özgü bir durum var. Avrupa'da, Amerika'da herkes birlik oluyor, neler neler ortaya çıkarıyor. Bizde ise, yok sen şunu yaptın ben bunu yaptım kavgası sürüyor, ortada ise olan hiçbirşey yok! Yapmayın arkadaşlar; ben sizinle yola çıkarken, böyle olmasını mı istedim? Kimseyi suçlamıyorum, hepiniz benim arkadaşlarımsınız. Ama kavga ile, anlaşmazlık ile bu iş olmaz. Senin modelin benim modelim diye bir şey mi var? Ben sizi destekliyorum, yeter ki birşeyler yapın, kendinizi geliştirin istiyorum. Belki şu ana kadar fazla destek olamadım, ama sebeplerimi biliyorsunuz. Kaldı ki, bundan sonra sizlerle daha çok birlikte olacağım. Ama bu şekilde küsmelerle, darılmalarla olmaz. Hep beraber birşeyler yapacaksak, yapalım. Bundan sonra işi devralıyorum ve herkese, katılmak isteyen herkese bazı görevler vereceğim. Kusura bakmayın, ama kimse lokomotif vagon yapmaya kalkmasın! Ben yeterince lokomotif, vagon vs yaptım. Ha beğenmeyen, veya kendi başına çalışmak isteyen olursa buyursun yapsın. Kimseye karışamayız, ama o durumda benim modellerimi, seslerimi veya herhangi bir şeyimi kullanmasına izin vermem! Bizim lokomotife, vagona ihtiyacımız yok! Bizim, adam gibi hatta, aktiviteye ihtiyacımız var. Gittim, özel izinlerle Eskişehir'deki simulatörleri inceledim. Hem DE22000, hem DE24000, hem de henüz kurulmakta olan yeni nesil hareketli DE33000 simülatörünü gördüm. Yaptığımız çalışmaları gösterdim. İnsanlar çok beğendiler, her türlü desteği vermeye söz verdiler. Ama sonuçta, hangi hat var, nerede süreceğiz dediklerinde; cevabım ne oluyor dersiniz? Autocad'de lokomotif çizseniz, onu export edip MSTS'e aktarsanız ne olacak? DE33000 de yapacağım, Koncar da yapacağım merak etmeyin. Tamam ses ile ilgili, boyama ile ilgili çalışmaları tamamen destekliyorum. Ama şu anda lütfen lokomotif, vagon vs. modellemeyle uğraşmayın. Bu iş çok zaman, deneyim ve emek istiyor. Tabii zamanı gelince bunu da yaparsınız, ama önceliğimiz bunlar değil, sizler de çok iyi biliyorsunuz. Hem ya lokomotif yapacağınıza, makas yapın, ray yapın, katener yapın. Ankara-İstanbul hattı yapalım diyoruz, tamam da hani nerde katenerler? Hani nerde sinyaller, tabelalar? Bunlara öncelik verelim lütfen.
    Arkadaşlar, birçoğunuzun birşeyler yapmak istediğinizi biliyorum? Ama bana lütfen ya ne yapabilirim demeyin! Gidin, makasların, binaların, arabaların, katenerin direğin sinyalin resmini çekin. Ses ve video kayıtları yapın, trene binip gözlem yapın. Yardımcı olmak için illa modelleme yapmanıza gerek yok. Yarın bir gün, hat yaparken ben Ahmet'e diyeceğim, git şuranın resimlerini çek, Mehmet'e diyeceğim, şu istasyonu bir incele, neler var neler yok rayları makasları gör, bir kroki çiz vs vs. Hat yapımı ancak bu çalışma ile olur. Bundan sonra sizlerle daha çok ilgileneceğim. Ama artık sizlerden de birşeyler görmem lazım. Kimse alınmasın ama; 3 aydır bu grup kurulu. Bir sürü boyama, düzenleme vs. yapıldı. Ama bunların bir tanesi bile bana gönderilmedi! Şafak kardeşim, bak ben bunu yaptım nasıl olmuş, neleri nasıl geliştireyim diye bir kişi bile sormadı. Siz model yapmayı, sesleri ve efektleri ayarlamayı, bunları oyuna eklemeyi ve sonra günlerce, gecelerce uyumadan her yeriniz ağrıya ağrıya testlerini ve sorunlarını çözmeyi kolay mı sanıyorsunuz? Bir modeli yaparken, ben bu modeli insanlara nasıl sunarım, nasıl Türk demiryollarına katkım olur, nasıl daha mükemmel yaparım da demiryolu sever arkadaşlarım beğenirler diye düşündünüz mü? Güzel çalışmalar yapılıyor, resimleri buraya konuluyor, insanlar merak edip ne güzel diye geliyor ama ortada birşey yok. Ben sizden çok birşey beklemiyorum, yaptıklarınızı benimle paylaşın ki beraber düşünüp geliştirelim. Hep beraber daha iyiye götürelim. Hani nerde DE22000'ler, DE33000'ler? Hani nerede Koncar'lar, vagonlar? Ben yaptığım modelleri kendime mi saklıyorum? İstanbul'da bazılarınız beni gördünüz? Bir CD çekimi için bile kaç saat dolandık da, en sonunda çektirebildik. Yaptığım şeyler kötü mü olmuştu? Ben bunları kendime saklamasını da bilirim. Şu anda bile içim içimi yiyor; ya diyorum bu yaptıklarımı devamlı değiştiriyorum, hep birşeyler ekliyorum, bu nedenle de grubumla paylaşamıyorum. Zaten olmuş 500mb dosya, internete de yükleyemiyorum. Çabucak bitireyim de, herkesle paylaşayım diyorum. Ama sizler, yaptıklarınızı güzel güzel anlatıyorsunuz, ama kimseyle birşey paylaşmıyorsunuz. Kusura bakmayın ama artık o noktada durun! En basit bir vagonu bile paylaşmak, biliyor musunuz diğer insanları nasıl mutlu ediyor, nasıl şevk veriyor? Ama yok şurası eksik, burası kötü oldu diye aylardır herkes model bekliyor. Lütfen, bundan sonra benimle devam edecek arkadaşlar, yaptıkları çalışmaları ne aşamada olursa olsun, diğer arkadaşlarla paylaşsınlar. DE33000 de olmasın ya! Sonra yaparız, bir yere gitmiyor DE33000! Öncelikle yaptıklarınızı paylaşın, bilgilerinizi paylaşın. Ondan sonra DE33000 de olur, Koncar da olur, Ankara-İstanbul hattı da olur.
    Kusura bakmayın, biraz sert yazdım. Malum askerliği yeni bitirdik, biraz serde sertlik oluştu bu yüzden :) Lütfen kimse alınmasın, ben hiçbirinizi kaybetmek istemiyorum. Ama önemli bir hedefi ve yapacağı çok işi olan insanlar, bir dakika bile yerlerinde durmamalılar. Devamlı ileri, hep ileri gitmeliyiz. Sizlere gene yazacağım, bazı gelişmeleri de paylaşacağım. Kendinize iyi bakın dostlarım, görüşmek üzere...

• arkaşlar hakketen gzl çalışmalar yapmışlar ellerine sağlık ama daha oynamadım işten güçten fazla zaman ayıramıyorum bu tur şeylere :( bnde rhino çizim programını kullanarak taksim tramvayının bi modelini çizdim, istanbulda profesyonel bi maket atolyesinde çalışıyorum şu sıralar tramvay çiziminin eksikleri var onları tamamladığımda maketini yapıcam bitince resmini koyarım. bu arada bnde demir yolcuyumdur. ömrüm mazot kokan yollarda geçti :D BAbam TCCD den emekli memur 3. resmdede demir yolunun yanımızdan geçtiği ve bnim 6 yaşındayken oturduğum bi mezranın resmi var. fotoğraflara bakarak yaptım :D

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

TCDD tren similatörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_core -- 23 Kasım 2006; 0:48:34 >

• evet arkadaşlar şafak bey kızmakda haklı güç olmamız gerekirken ne oluyoruz ben varım şafak bey göreve hazırım bir hafta sonra adanaya geciyorum o zaman zamanlar benim bende calışmalara son surat katılacam
  • haklsn şafak abi bi deli kuyuya taş atmış herkes arkasından koşmuş gibi... neyse uzatmaya lüzüm yok kızmakta haklsın abi.ben modellere devam edeceğim ne olursa olsun ne kadar kirletmeye kalkışsalarda karalamaya kalksalarda devam edeceğim de33 koncar meselesine gelince abi dosyalar bozulmuş gibi duruyor linke atayım bak istersen ben oyuna bile giremiyorum zamanım yok ama atıcam .. birde sadece .ace dosyalarınımı atayım de 33binin çünkü 22000 üstüne kurulu onu o şekilde atıyorum koncarıda tam şekilde e postanıza yolluorm hşçakln

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TCDDelisi -- 23 Kasım 2006; 20:40:45 >
  • haklısınz Şafak abi birlik olmak varken ayrı düşmek olmaz hepimiz aynı amaçla burada olduğumuzu düşünüyorum herkese ister modellemede ister yol yapımı çalışmasında olsun başarılar
  • ata_core hoşgeldin diyorum ya çocukluğumdaki ev demişsin foto falan yok ortada imzadaki h.paşa sarı lojman ne demek orda kaldığını mı ima ediyon bişi anlamadık kendini bize tanıtırsan ii olur paylaşım için (ses dosyası) çetin ve tarık bey teşekkürler...sanırım yaptığın çizim oyuna eklenmiyo tavsiyem 3dsmax ama bize yardımcı olacaksan birlik olmaya çalışıyoz bi rotada ne varsa onları yapmaya çalışırsan grubum adına sevinirim....makas makascı klubesi su deposu ne bileyim her şey....
  • gençler sizden habersiz biş yaptım inşallah kızmamışınızdır. denizlide arkadaşlar forum açmış bende bu oyunu yapıp sattığımızdan bahsettim resimlerden birkaç koydum ama şafak abinin mailini versem bişi olur mu...
  • resim yok mu? ben anlamadım nedir?

""oardon sonradan gördüm"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bibioy01 -- 24 Kasım 2006; 10:38:55 >
  • merabalar engin87 valla evin resmi görünüyor be kardeşim biraz bkle blki yuklenmesi zamn alır bilmiyorum. imzamdaki h.paşa sarı lojman bnm TCdd ile ilgili olarak kaldığım son mekandı babam emekli olnca ayrıldık tabi oradan. Bu forumada trenlerle ilgili bi başlık açılmış olduğu için kayt oldum imzamdada demir yoluyla ilgili ve birazda nostalji istedim falan filan. Bu arada Oyunu satın almak istiyorum İstanbuldan irtibata gecebileceğim biri varmı? yoksa kargo yoluylamı almam grekicek?
  • ben de hpaşa sarı lojmanlarda kaldım biraz eski olmasına karşın çok güzeldir gar binasında bile daha eskidir.oyun konusunda şafak aktaş telini veriyorum bi ara hemen kargo ile gönderir fiyatı 35 olması lazım bi sorarsın 0535 563 1276
    0505 441 7126
  • quote:

Orjinalden alıntı: TCDDelisi

aramıza hoş geldin cidden fazla ölçüsünü bilmiyorum ama bende autocadciyim

asıl ölçüler şu

Ray Açıklığı 1435 mm
    Boji Tekerlekleri Arası 1850 - 1750 mm
    Tekerlek Çapı (Yeni) 1100 mm

buda deneme amaçlı yaptığım çalışma

TCDD tren similatörü

magnaflux benim arkadaşım. eskişehirdeyiz ikimizde ve ikimizinde evleri tren istasyonuna ve tülomsaş fabrikasına yakın. en kısa zamanda orayı ziyaret edip ölçülerini varsa proje planlarını isteyeceğim ve Autocad de çizeceğim...

• arkadaşlar dizel tren set diye bi tren varmış bu tren nereler gidiyor ben hiç görmedim...
    http://www.t u v a s a s.com.tr/?sayfa=urunler&bolum=urun_detay&urun_no=19

boşlukları silin
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.