Şimdi Ara

TC kimlik no ile login olabilmek -HTML

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ;

    Forumda sürekli insanlara yardımcı olmaya çalışan verimli bir üyeyim, şimdi de benim yardıma ihtiyacım var ve konu hakkında bilgili arkadaşlardan bir ricam olacak.

    TC kimik no DOĞRULAMASI yaparak bir sayfaya login işlemi yaptırmam gerekiyor ama konuya pek hakim değilim. Konu ile ilgili araştırma yaptım ve gerekli kodlara ulaştım ama bu kodlar php veya asp yazılmış. Wampserver ile bunları kullanabilirim ama login aşamasından sonraki uygulama 80 numaralı portu kullandığından wampserver kullanamıyorum.

    Adımlar şu şekilde olacak ;

    Kullanıcı web sayfasını açtığında TC kimlik no doğrulaması isteyecek
    Doğrulama başarılı ise basarili.html sayfasına
    Başarısız ise hatali.html sayfasına yönlenecek.
    basarili.html sayfasında kullanıcı şifresi istenecek girilen tc kimlik numarası ve kullanıcıya verilen şifreyi alıp ikisini birden bir dosyaya yazacak ve sistem çalışmaya başlayacak ...

    Bu şekilde mümkünse HTML şeklinde bir kodlama rica ediyorum. Olmaz derseniz php+wampserver ile nasıl yapılabileceği konusunda fikir beyanında da bulunabilirsiniz.

    Zaman ayıran arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


    Gerekli kodlar :

    https://tckimlik.nvi.gov.tr/Service/KPSPublic.asmx?op=TCKimlikNoDogrula

    http://www.codekodu.com/konu_Soap_Kullanilarak_Tc_Kimlik_No_Dogrulatma_kod_571.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 8 Mart 2012; 21:48:31 >







  • üstad bu php ile yapılabilir ama anlamadığım bir şey var
    1. kullanıcı ad /soyad /doğum yılı / tc. kimlik numarasını giriyor ( dogrula.php(htm)
    2. doğrulama yapmak için kimlik servisine bağlanıyor.
    3. doğrulama // doğru ise başarılı sayfasına // yanlış ise hatalı sayfasına
    buraya kadar problem yok

    şimdi doğrulama yapıldı sonuç doğru basarili.php (htm) sayfasına yönlendirildik bu sayfada

    tc kimlik girişi ( tc kimlik bilgisini tekrar almaya gerek yok bu değeri sonuç doğru ise dogrulama.php (htm) sayfasından aldık)
    şifre girişi //
    şimdi bu şifre girişi için yani bu şifreyi kullanıcıya elden mi vereceksin ?
    bu şifre otomatik olarakmı üretilecek ?
    yani kullnıcının login olması için bu şifrenin bir yerde ( veritabanı ) kayıtlı olması lazımki oturum şifreyi karşılaştırsın.

    artı bu sistemi web sitesi olarak kullanacak isen html ile olmaz muhakkak server side dilinde olması lazım (php,asp,net,js ...)

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.prototurk.com/php-ile-t-c-kimlik-no-dogrulama.html bu adreste anlatımlı bir video var özelikle wamp server ayarları ile ilgili
    bir video ve isteğin gibi bir kod var //




  • sistem local olarak çalışacak, şifre kullanıcıya elden verilecek piyango bileti gibi ama bu biletteki şirfreyi kullanabilmesi için önce TC kimlik numarası doğrulaması gerekiyor ki hangi bileti kim kullanmış kayıt altında tutulabilsin. Ayrıca o kadar detaylı bir bilgi girmeyecek vatandaş, sadece kimlik numarası girecek.

    Bilgi için teşekkürler, bunu biraz kurcalayacağım, yeni bilgi eklemek isteyen arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 10 Mart 2012; 16:15:16 >
  • sadece vatandaşlık numarası girerek doğrulama yapmak için ankarada nüfus il müdürlüğününe başvuruda bulunmak lazım. Başvuru için birsürü evrak gönderiyorsun. Sonra onlar senin talebini incelemeye alıyor. Sonra talep olumlu değerlendirilirse imza sürecine giriyor. İç işleri bakanı falan imzalıyor. Sonra sana bir web services açıp ordan sadece TC kimlik no sorgulayarak kullanabiliyorsun. Umarım istediğini yapmanın yolunu anlatmışımdır. Gelirsek elindeki şartlarda neler yapabileceğine. Bu hizmeti kullanmadan algoritmik kontrol yapabilirsin. Onunda doğrulama kodu tc kimlik numarasının ilk 10 hanesinin rakamsal toplamının onlar basamağının 11. haneyi vermesi. Ama şu anda verilen web services hizmetini kullanacaksanhttp://www.fuub.net/php-94/php-web-servis-kullanimi-3757/ burda php için bir örnek var. Kolay gelsin




  • http://www.hukuki.net/tckimlikdogrulama.php

    Algoritmanın nasıl olduğunu daha önceki araştırmalarımda görmüştüm. Yukarıdaki bağlantıda konu hakkında hem detaylı bilgi hemde bu algoritmaya göre doğrulama yapan bir script mevcut. Biraz daha detaylı düşününce aslında murano55 arkadaşımızın verdiği bağlantıdaki video daha akla yatkın görünüyor. Bu kapsamda ilerlemeyi düşünüyorum. Ama hala 80 nolu port sıkntısını aşamadım ...
  • konu günceldir
  • konu güncelse tekrar cevap vereyim. Nüfus il müdürlüğünden servis desteği almadan istediğini tam olarak yapman mümkün değil. Tabi türkiyenin database'i sende varsa durum başka.
  • Yukaridaki mesajimda bunu doğrulayan bir algoritmadan bahsetmistim, bu yöntemde isimi görür hemde offline çalışabilir. Resmi doğrulama şart degil.
  • o doğrulama tc kimlik numarasının rakamsal olarak doğru olduğunu çıkarır gerçekten bir tc kimlik numarasımı ortaya çıkarmaz örnek verecek olursa

    12345678916 bir tc kimlik numarası olsun bu tc kimlik
    12345679816 şeklinde 8 ve 9 yer değiştirilmiş olarak girilsede algoritma bunun algoritmik olarak doğru olduğunu söyler. Doğrulama hiçbir zaman resmi yoldan yapılmadığı sürece sağlıklı çalışmaz. Ama bir önlem olarak kullanılabilir.
  • bunu kullanacak olan kişiler sistemin online yada offline çalıştığını bilmeyecekler ve ayrıca o kadar detaylı araştırma yapıp algoritmayı deneme yanılma yoluyla geçmeye çalışmayacaklar. Sistem zaten localde çalışacak, bu doğrulamayı geçince online olacak bir sistem. Yani şu anda önemli olan localde bunu sağlayacak mantığı oturtmam lazım. 80 nolu port şu anda tek sıkıntı ...
  • https://tckimlik.nvi.gov.tr/Service/KPSPublic.asmx
    bu sayfadaki web servisi kullanabilirsin en doğru yöntem bence budur.
  • Anahtar Kelimen: Tc Kimlik No Soap
  • Soap olmaz, bunun tek çözümü HTML ile bunu yapmak.

    Soap = php ve php = wamp ... sonuç = 80 nolu port ...

    bunu kodları HTML ile çalıştırmam lazım, yardımcı olabilirseniz ...

    @resitgalip :

    Öneriniz zaten en başta verdiğim linkte yer alıyor, çözümün o olduğunu biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 19 Mart 2012; 23:33:10 >
  • Neden apache'yi farklı bir portta çalıştırmayı denemiyorsun? Mesela 81?
  • O sorun degil, sorun olan kisilerin browser ayarlarini 81 yada farkli porta yonlendirmek, kisiler random ve default requestlerhttp://dogrula.local:81 seklinde port belirtilmedikçe 80 'e gider.
  • Şöyle olabilir ;

    Kullanıcı ilk girişiminde radius sunucusu index.html sayfasındaki kod ile apache'ye yani; http://192.168.5.1/login:81 sayfasına yönlendirebilir. Burada Soap devreye girer ve doğrulama başarılı isehttp://192.168.5.1/basarili.html sayfasına düşürüp kendisine verilen şifreyi gireceği sayfaya yönlendirebilir. Peki ... şimdi bu TC kimlik no ile girilen şifreyi bir dosyaya nasıl yazdırabilirim ? Php içinde iframe kullanmak mümkünmüdür ? Mümkün ise bunu yukarıdaki şekilde nasıl kodlayacağımı anlatan bir arkadaşın yardımı gerekiyor ...




  • Soap dediğin şeyi biraz daha araştır bakalım.
  • selamlar

    anladığım kadarıyla apache 80 portundan çalışıyor ve halihazırda mevcut bir uygulama var. Bu sizin aynı konumda başka bir uygulama çalıştırmanıza engel olmamalı. Burdaki sorunu anlayamadım ben.

    Daha önce belirtildiği gibi ya webservis kullanarak(php,asp vs) çevrim içi tckimlik sorgulaması yappmanız gerekir, yada verilen kimlik numarasının algoritmaya uygunluğunu denetleyeceksiniz. Bu yöntem size kesin bir sonuç vermez Ayrıca Html bu işi yapamaz, kastettiğiniz şey javascript olmalı.
  • hocam hiç php vb ile uğraşma tc kimlik no doğrulama algoritması var. sadece numaranın doğruluğunu teyit eder. javascript ile kontrol et ona göre yönlendirmeni yap.
  • 1)Sadece html ile ile kullanıcı giriş yapmak güvenlik açığı doğurur. Bu yüzden kullanıcı adı ve şifrelerinin php/asp vb ile güvenli bir veritabanına kaydedilmesi gerekir.

    2)Ayrıca php dili hem php kodlarını hem de html kodlarını çalıştırır.

    3) Wamp ,xampp vb. sunucular standart olarak (Http) 80 portunu kullanır. Sunucuda eğer güvenlik sertifikası (SSL) kullanırsanız, o zaman da standart olarak (Https) 443 portunu kullanır. Bu portlar php/asp/html inin çalışması için engel değildir...

    PHP TC Kimlik No Doğrulama kütüphanesini inceleyin.
    https://github.com/muratkaragoz/tc_kimlik_no_dogrulama




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.