Şimdi Ara

TBC öncesi boss lar daha mı zordu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar TBC öncesi T2 si olan ya da rank 14 setini giyenlere hayranlıkla bakılırdı. ama şimdi daha kolaylastı gibi. Ilidan ın 1 haftada devrilmesi wow aleminde kimsenin hosuna gitmemistir eminim. önceden gelen bi kel'thuzad ın bu kadar kolay inmedigini düşünüyorum şahsen...
    aynı şekilde gladiator setleri dizmek adam akıllı bi takımla 2 hafta nı alır diyenler var. ama zamanında rank14 adamlar serverlarda sayılıydı ve k.cını yırtman gerekiyordu almak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiekşiyazarı -- 3 Mart 2008; 18:04:08 >

• yazdıgın kelimelerin bazılarına katılıyorum bazılarına katılmıyorum s3 vengafull seti cekmen icin bi taraflarını yırtman lazım öyle her babayiğidin harcı değil 2 +k ratingi gecmek bosslar konusunda katılıyorum bc öncesi bosslardaha zordu a.q 40 ve naxx kabustu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodThief -- 3 Mart 2008; 18:19:52 >
  • pvp itemleri için bişi diemicemde...pve de dungeonlar daha kolay birde insanlar class larında profflaştı oyun yapısı iice çözüldü , artık blizz karşımıza ne çıkartırsa çıkartsın bi şekilde kesilir
  • Boulderfist realmindeyim ve hafta sonu Last Resortun kurdugu raid ile naxxraması tamamen temizledik. pretbc 3 boss kesebilme şansım olmuştu ve hep merak ettiğim bir mekan olmuştu Naxx. tabi level 70 t5/6 gearlı bir raid ile zorluk değerlendirmesi yapmak anlamsız ama Sapphironda iki defa wipe yedik :) (o frost aura ne illet birşeydir, combat sırasında her saniye 600 frost damage-.-) ama mekan olarak bir numara diyebilirim. sapphiron's lair gibi tasarım harikası bir mekan görmedim :) level 60 olarak buraları yapmak harbiden güven özveri tecrübe ister. tey tey :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esasiyun -- 3 Mart 2008; 18:28:38 >
  • molten core denedik arkadaşlarla oldukça zorladı.70 lvl dinlemiyo valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shenby -- 3 Mart 2008; 19:00:31 >
  • eskiden daha bi hoştu :D
  • pre-tbc raidleri 40 kişiydi.25 kişiyi organize etmek 40 kişiden çok daha kolay.Hata yapma , dc olma raide hazırlıksız gelme olasılığı olan insan sayısı az. Nihilum 1 haftada temizledi BT yi ama naxx ı ve c'thunu bir araştırın.

wowwiki : In its first inception, C'Thun was considered to be unkillable at least with the current level of gear. However, following a number of hot fixes the encounter in Phase Two was made considerably more controllable, and consequently the first kills were registered in a matter of hours following the hot fix. The World First kill was claimed by Nihilum, a Horde guild from Magtheridon (EU).

C'thun ı çok abartmaşlır.İlk nerfden bi kaç saat sonra kesilmiş.Sonuçta C'thun bi old god.Daha fazlasın hak ediyor.Naxx da ise Nihilum üyeleri four horsemen in ilk çıktığında buglı olduğunu ve bugın uzun süre düzeltilmediğini o yüzden naxxı temizlemenin daha uzun sürdüğünü söylüyorlar.

Yalnız MH şaka gibi.Archi dahil 8 günde temizledik.İlk 2 günde 3 boss indi.Çoğu guild ilk 3 bossu 1-2 günde indiriyor.Yanlış hatırlamıyorsam MH hiç nerf yemedi.Öyle bi yerin daha zor olmasını beklerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killer of bodom -- 4 Mart 2008; 21:51:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 25 kişi bwlyi temizledik sadece firemaw'de wipe yedik bi kaç kere,ama tbc öncesini hatırlamak istemiyorum
  • pvp itemleri gerçekten bc öncesi zorduki şahsen Field marshal' kasana kadar canım çıkmıştı günde 9+ saat pvp yapacaksın ve full premade Grubunda olman gerekiyodu
  • evet biraz öyle pre-tbc raidleri 40 kişiydi burda 25.
  • Keşke o dönemde oynayabilseydim, herkes çok seviyomuş oyunu o zaman,
  • Oyuna 2-3 ay ara verip tekrar bakayım dedim ama yapacak birşey bulamadım. Nereye gitsem onlarca oyuncu bulmuş kendine bir npc peşinden koşuyor kesmek için.

Gerçekten sıkmaya başladı, yeni instance gelecek, bir haftaya temizlenip ay dolmadan farma bağlanacak.

Halbuki oyun ilk çıktığında ne güzeldi, atıma biner Kalimdor da elf ormanlarında müzk dinler gezerdim.

Bu tür oyunlarda çok fanatik olmanın anlamı yok. Wow belki dünyanın en iyi oyunlarından biri ama çok sıktı. Elinde Lotr Online ı olan varsa wow hesabımla takas edebilirim bana pm atsın.
  • twin emperors kill geldikten yaklaşık 1 ay kadar sonra cthun kesildi yanlış hatırlamıyorsam.. hatta o kadar kombine bi fight dı ki (1 kişinin yanlışı -minimum- 4 doğruyu götüren cinsten) gerçekten ilk 2 3 hafta guildler bossu çözmekle ugraştılar.. o kadar çok guild birden c'thun fk için uğraşıyordu ki, dedikodular ve bug söylentileri aldı yürüdü.. gmlerden açıklama gelmişti daha doğru taktigi oturtabilen yok diye hatta.. çoğu dungeon un son bossu gibi hotfix gelene kadar cthunda da ciddi buglar vardı, ve buna evade dahil! (yere sabit bir boss nasıl evade oluyorsa!) aynı şekilde 4hmen de 1, 1.5 ay kadar bir çok guild stuck oldu ilerleyemedi, dağıldı, veya raidleri bıraktılar tbc geliyor diye vesaire.. şimdi ise 1 1.5 ay saçma bi uzunlukta geliyor insanın kulagına, nedeni de blizzardın, hemde o kadar iddialı bir intro üzerine, çok güvendikleri, kendine çok güvenen, illidan efendinin 1 haftada kaportayı dagıtmış olmasıdır ayrıca ilk kez illidan da, bir boss, daha world second kill gelmeden aynı guild tarafından 2. kez kesildi.. adını agzıma almak istemedigim bu guildin üyelerine acil şifa diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RFyo -- 5 Mart 2008; 6:56:47 >

• aslıdna o 60 lvl raidlerin ya 70 lvl e yada mecburi yapmalılar çünkü artık tarih oldu buda çok kötü ben mc den aq 40 dan aldıım zevk i şuan hiç birinden almıyorum. mc nin o ortam ı harika bence
  • Eskiden 40 adam la RAİD yapıldığı için koordinasyon sağlamak daha zordu ve Ninja lootlar çok olurdu leader tarafından şimdi ise 25 kişi ile biraz daha kolaylaştı raid ler ve Boss lar ise 25 kişi ile daha kolay komuta edildiğinden eski wow a göre daha hızlı boss taktikleri keşfedilip indirilebilir oldu. Yani nerde çokluk orda B@k luk misali. Mesela Molten Core girdiğinizde etrafta yüzlerce elite ile çevrili olduğunuzu gördüğünüzde aynen oha oluyorduk =S
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batu0792

Keşke o dönemde oynayabilseydim, herkes çok seviyomuş oyunu o zaman,

2006 Ocak ayında başlamıştım. Emin ol çok daha zevkliydi. Versiyonunu hatırlamıyorum fakat TBC çıkmasına 1 ay kala bir patch yayınlanmıştı. Guild killer olarak da bilinir. O günden beri keyif alamadım ve geçen ay oyunu bıraktım. Bu ikinci bırakışım. Yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi, heves edip tekrar açtırmıştım hesabımı fakat yapacak hiçbirşey bulamadım. Koskoca ay boyunca toplam 4-5 saat oynamışımdır, o da Ironforge'da sağa sola zıplayarak veya Feralas'ta (en sevdiğim mekandır) çayır çimen dolaşarak geçti.

Konuyu açan arkadaşın sorusuna cevaben; evet TBC öncesi zindanlar çok daha zordu. Az önce bahsettiğim TBC öncesi patch yayınlanıp insanlar raid yapmayı bıraktığında BWL'i 3 veya 4. kez temizlemiştik, daha Naxxramas'ı görememiştik. Çoğu guild böyleydi benim oynadığım sunucuda, Naxxramas'ı gören yanlış hatırlamıyorsam 2 guild vardı sadece. Blizzard'ın bana göre en büyük hatasıdır Naxxramas'ın bu şekilde harcanması.

• quote:

Orjinalden alıntı: Batu0792

Keşke o dönemde oynayabilseydim, herkes çok seviyomuş oyunu o zaman,

Evet ='( wowun en keyifli dönemiydi. PvP i PvP olduğundan ve PvE i de PvE olduğu için oynayıp zevk alabildiğim yegane oyun sadece TBC öncesi WoW dur.
    lvl 60 olunca Raid lere katılabilmek için en uygun seviyede olmak için ise o harika lvl60 PvP epic setleri bambaşkaydı. Şimdide var aynı yöntem tabi iğrenç modellenmiş ve sistem daha dengesiz bozulmuş olarak.
    Hatta TBC de bir devrim yapmları gerekliyse buda..
    -Eski AV i geri getirmeleri
    -lvl60 epic pvp setlerin 70e uyarlamaları
    -Abuk sabuk silah ve zırh modellemelerinden vaz geçip japon çalışanları şirketten kovmaları.
    -WoW 40 man instance leri Heroic modelini yapıp yeni droplarla hazırlamak.
    -Şehir savaşlarını hortlatmak! hatta weekly quest yapıp hafta sonu şehir savaşları organize etmeleri.
    Bunlar olsa oyun süper olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daemon Wintermoon -- 6 Mart 2008; 11:09:54 >

• tbc ile world pvp de öldü bunu da unutmamak lazım..
  • tbc öncesi bossları daha zordu şimdikiler daha kolay o yüzden hemen kesilior bosslar diye bir genelleme yapmamak lazım.

bence bossların kolaylaşmasından değilde bütün oyuncuların wow dünyasını tamamen öğrenmesinden charlarını ezberlemesinden ve tbc ile gelen pve yoğunluğu sayesinde bu gelişmelerini üst seviyeye çıkarmasından kaynaklanan bir durum var ortada.

tbc ilk çıktığında normal instancelerde sürünüordu herkes.wipe üstüne wipe yeniordu.şimdi girmeye tenezzül etmior hiçkimse.o günler yerini wipesiz bitirilen ssc tk runlarına bıraktı yerini.

eskiden ara sıra yapılan 40 kişilik raidler yerini her akşam saatlerce süren 25 kişilik raidlere bıraktı.

kısacası insanların tecrübe sahibi oldukça daha iyisini yapabilme özelliklerinden gelen bir durum söz konusu ortada

• doğru daha zordu, çünkü 40 kişiyi aynı anda bulmak, 40'ında hata yapmaması oranındaki düşüklüğü, 40'ında iyi şekilde oynaması gerekiyordu...

Tek farkı budur... Yoksa Naxx, BWL, MC, AQ40 temizlemiş biri olarak büyük farklılıklar olduğunu söyleyemem, fakat BT biraz daha basit hazırlanmış... Benim en çok zorlandığım boss 4HM'di. Gerçekten 40 kişinin de iyi oynamasına bakan bosslardan biri. bir kişinin hatası wipe'e sebep verebilecek her boss teknik olarak zordur. Thaddius, 4HM, Archimonde (diğerlerine göre daha bi kolay aslında) vs...

Ama şahsi fikrim Naxxramas en zor instance'dı. En kolay da MC'ydi. BT'yi 1 günde temizleyebiliyorsun, Naxxaramas'ı 3 günde temizleyemiyorduk farm olmasına rağmen...

Sunwell'de o kadar zor bir instance değil ilk 3 boss için konuşursak, fakat yine de iyi bir organize gerektiriyor, fakat bu işleri yapmak genel olarak 40 kişiyle cidden çok zor, kim hata yapıyor nerde yapıyor neden yapıyor kargaşası içine giriyorsun...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.