Şimdi Ara

Tazyik Hapis İstemiyle Açılan Dava

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba.Bir bankaya olan borcumdan dolayı avukatın size sozlesme yaparak odemede kolaylik yapariz eger kabul etmez iseniz hakkinizda dava acıcaz ve 3 ay hapis yatacaksiniz tehditlerine boyun bukerek icra dairesinden sozlesme imzaladim.Yine avukatin soylemleriyle odemelerinizi geciktirmeyin eger odeyemezseniz bizi arayin 3,5 gun idare ederiz deyimine kanaat ederek 4,ve 5 inci taksitlerimi gecikmeli olarak odedim.Hakkimda 15.icra ceza mahkemesinde Borclunun sozlesmeyi ihlal adi altinda dava acilmis ve 01.03.2016 tarihine durusma gunu verilmis.Avukatla gorusmelerim sonucunda siz bu ayin taksitini yatirin biz davayi geri kapatiriz soylemine istinaden taksitimi yatirdim ve avukati aradim.Bana sozlesmemi yenilediklerini ve davayida geri kapattiklarini soyledi.Fakat e devlette hala dosya acik yaziyordu.Bende 15 icra mahkemesini aradim dosyanin durumunu sordum.Dosyaniz acik ve durusma olacak cevabini aldim.Hemen avukati aradim ve sordum bana daha once davayi kapatip sozlesmenizi yeniledik diyen avukat ben oyle birsey demedim davayi erteleyecegimi soyledim dedi.Durusmaya sizin gelmenize gerek yok biz davayi erteliycez dedi.Simdi dusunuyorum beni yalan dolanla bu konuma kadar sokan bir avukat durusmayi gercekten erteleyebilme imkani varmidir?Diyelim durusmayi erteleyemedi mahkeme oldu ne karar cikar?Suanda 1 kurus bile gecikmis taksitim bulunmuyor.Hakim bana sure verip tamam taksitlerini odemeye devam et dermi?Yada hapis cezasi verirmi?Hapis cezasini verdi diyelim teslim olmak icin sure veriliyormus o sure icerisinde borcumun tamamini kapatsam aldigim hapis cezasi dusermi?Diger bir ihtimalde durusma olmadan once borcumun tamamini kapatsam mahkeme dusermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oknsncn -- 20 Şubat 2016; 20:25:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Size dava acilmadan once icra takibi yapildi degil mi? Borc odememekten dolayi hapis cezasi verilemez merak etmeyin.

Duzeltme: Hapis hakkinda istisna asagidaki mesajimda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balotelli -- 21 Şubat 2016; 13:24:29 >
  • Kardesim dava acilmadan once avukatla anlasma yaptik mevcut borcumu taksitlendirdi.Ana borcum 8,250 tl idi.Avukat masrafiyla 10.470 oldu.Yeniden yapilandirmayla 15.000 falan oldu.Mecburen imzaladim sozlesmeyi.Sozlesmeyi icra dairesinden icra mudurunun onunde imzaladik.Ilk 3 taksiti maasima koduklari bloke vasitasiyla tahsil ettiler.4,ve 5 inci taksitide gecikmeli odedim.Ama tamamen avukatin sozune istinaden gecikmeli yaptim.Cunku bana kendisi gecikme olursa haber verin bize idare ederiz dedi.160 tl gecikmis taksitim vardi.Davayi actigini gorunce ben aradim bu avukati neden dava actigini falan sorunca bana dediki 160 tl geciken taksitinizi ve ocak ayina ait olan 434 tl taksiti 3 gun icinde yatirirsan sozlesmeni yeniler ve actigim davayida kapatirim dedi.Dedigi surede 434+160 olan taksitleri yatirdim.Ama davayi kapatmadi.Ben davayi kapaticagimi soylemedim sana diye beni yalanladi.Simdide durusmaya senin gelmene gerek yok diyor.Biz durusmaya girip erteliycez diyor.Ama eve gelen mahkemece gonderilen cagri kagidinda durusmaya gelmemeniz durumunda mahkeme salonunda siz varmissiniz gibi durusma yapilacaktir seklinde yaziyor.Isin kisasi bu avukat ne yapmaya calisiyor anlamadim ben.Hep kendi soyledigi dogrultuda hareket ediyorum ama dediklerini inkar ediyor ve isi zorlastiriyor.Kactane avukata durumu yazdim ama bir allahin kulundan cevap yok.

• Size bir icra takibi yapilmis once ve bu kesinlesmis. Bundan sonra siz icra taahhudunde bulunmussunuz ve bunu ihlal etmissiniz yani taahhudu ihlal ettiginiz icin cezalandirilmaniz istenmis. Acikcasi pek duymadigim bir seydi bu arastirinca anladim keske imzalamasaydiniz bunu imzalayanda cevremde hic gormemistim. Evet 3 aya kadar hapis cezasi varmis yukarida soyledigim anayasada belirtilen sozlesmeye aykiriliktan hapis cezasi verilemezdi bu taahhud o madde kapsaminda degilmis.

Avukat ile yaptiginiz sozlesmede gecikme ile ilgili sizin lehinize bir madde olmadigini varsayarak avukatin size gecikme durumunda size yardimci oluruz dedigini kanitlayabilecek misiniz? Muhtemelen sozlu oldugu icin kanitlayamayacaksiniz avukatta inkar edecek. Bu durumda makul bir sebep olmaksizin taahhudu iptalden hapis cezasi alabilirsiniz. Avukata guvenmekle hata yapmissiniz. Bir meslektasim olarak o avukat adina utanc duydum. Neyse hukuken yapacak bir sey kalmamis bu borcu kapatin bir an once. Mahkemeye de gidin mutlaka.

• Tesekkur ederim vermis oldugunuz bilgilerden dolayi.Evet avukatla gorusmelerimi kanitlamam gerekiyor dediginiz gibi sozlu oldugu icinde imkansiz gibi.Kullanmis oldugum hat operatoruyle gorustum konusma kayitlarini alabilirim ozaman kanitlarim diye ama nafile.Bende anlamis degilim neden beni yalan dolanla bu duruma soktugunu.Baska biryerde anlattim icinde bulundugum durumu.Bugun cevap gelmis bana aynen size kopyalayim.Dogrusu biraz rahatladim ama ne olacagida tam belli degil.

Gelen cevap

Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

Orijinalden alıntı: oknsncn

Tesekkur ederim vermis oldugunuz bilgilerden dolayi.Evet avukatla gorusmelerimi kanitlamam gerekiyor dediginiz gibi sozlu oldugu icinde imkansiz gibi.Kullanmis oldugum hat operatoruyle gorustum konusma kayitlarini alabilirim ozaman kanitlarim diye ama nafile.Bende anlamis degilim neden beni yalan dolanla bu duruma soktugunu.Baska biryerde anlattim icinde bulundugum durumu.Bugun cevap gelmis bana aynen size kopyalayim.Dogrusu biraz rahatladim ama ne olacagida tam belli degil.

Gelen cevap

Bu mesaja eklenen görseller:

Bu ne rezil bir Türkçedir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.