Şimdi Ara

tazminatta yasal faiz hesaplanmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

bundan 2 sene oncesi haksiz olarak cikarildigim isyerini mahkemeye vermistim. dava sonuclandi ve mahkeme haksiz fesih diyerek lehime karar verdi.

dava sonucu kidem tazminatimin ve ihbar tazminatimin tarafima odenmesine karar verildi. tabiki karsi taraf itiraz edecek ve sureci uzatacak ancak kafama takilanlar var.

kararda ;
    "37700 tl kidem tazminatinin 07.02.2020den itibaren isleyecek mevduata uygulanan en yuksek banka faizi ile davaciya verilmesine,
    8464 tl ihbar tazminatinin 07.11.2021den itibaren isleyecek yasal faizi ile davaciya verilmesine" diyor.

buradaki banka mevduat faizi nedir? neye gore hesaplanir? takribi alacagim para nedir?
    simdi karsi taraf dedigim gibi itiraz edecek ve sure uzayacak. istinaftanda benim hakli cikmam halinde bu aradaki sure icinde yasal faiz islemeye devam edermi?

cevap veren ustadlara simdiden tesekkur ederim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 07.02.2020den itibaren fiilen bankalarca verilen en yüksek mevduat faizidir. Kendinizin hesaplaması biraz zordur. İstinaf sürecinde faiz işlemeye devam eder. Ama istinaf icra takibi yapmanıza engel değildir.

tabiki kesinlik icermemekle birlikte takribi bir rakam soyleyebilirmisiniz? alacagim 46000 tl faizle birlikte ne kadar olur?
    saygilar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

bir sorum daha olacak. acik konusmak gerekirse zimmetime para gecirdigim gerekcesiyle isten cikarildim. ama dedigim gibi mahkeme beni hakli buldu. sorum su; istinaftanda hakli bulunmam halinde; beni isyerinde sorguya ceken, is cikisimi veren ve beni haksiz olarak isten cikaran bolge muduru ve yaninda sahit diye getirdigi diger bolge muduru hakkinda maddi manevi tazminat davasi acabilirmiyim?
    konum itibari ile oturdugum yer ve calistigim isyeri (market) birbirine yakindi. calisma arkadaslarima vs beni rezil ettiler. gururumla, serefimle oynadilar. maddi olarakta zarar gordum. yeni girdigim isyerinde yaklasik 1200 tl daha dusuk ucretle calismaya basladim. yaklasik 2 sene oldu yeni isyerimde hala eski isyerinde aldigim maasi alamiyorum. tum bu sartlar altinda soyledigim 2 bolge muduru hakkinda maddi manevi tazminat davasi acabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrlion83 -- 20 Aralık 2021; 19:51:53 >
  • mrlion83 kullanıcısına yanıt
    Burada bir çok ihtimal çıkıyor. Yalan taniklikla mi cikarilma islemi gerceklestirildi sadece cikis kodu olarak mi hakli nedenle fesih yapildi mahkeme sizi hangi acidan hakli buldu gibi sorularin cevaplanmasi lazim. Bu sorulari simdi cevaplamaniz icin yazmadim fakat dosyanizi bir butun halinde avukata sunarsaniz size ihtimalleri degerlendirecektir. Eger sartlar saglaniyorsa gerek calistiginiz firmaya gerekse mudure karsi dava açılabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Faiz Getirisi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    cok tesekkurler hocam

"mudurlugunuzun .... sayili dosyasinin 3 aylik borc hesabinin yapilarak uyapa yuklanmasini vekaleten talep ederiz."

bu dilekce ne demektir? parayi icra mudurlugune yatiracaklari anlaminami gelir? tehiri icra karari aldirip aldirmayacaklarini bu dilekceden anlayabilirmiyiz?

cevap veren ustadlara simdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrlion83 -- 20 Ocak 2022; 14:35:56 >
  • Alacaklar demektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.