Şimdi Ara

Tazminat alabilir miyim ? Ne kadar alirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben laptopu servise gönderdim 20 iş gününü geçtiği için ürününü n değişimi istedim kabul edildi.
    Mağazada ürünün tıpatıp aynısı olmadığı için farklı ürün önerdiler kabul ettim sonuç olarak 59 gündür sürekli oyaliyorlar ve bana ihtiyacımi karşılayacak bir ürün vermediler bu süre zarfında.
    Şimdi benim kime dava açmam lazım?
    Laptop firmasına mi?
    Yetkili servise mi ?
    Aldığım mağazaya mi ?
    Nereye basvururum ve ne kadar tazminat alabilirim?
    Not : Öğretmenim ve aylık 100 tl internet faturasını 2 ay boyunca boşuna ödedim bu tazminatı artırır mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tüketici hakem heyetine başvurabilirsin. maddi tazminat içinde uğradığın zararı istersin ama uğraştığına değer mi bilmem.
  • tazminat doğrudan uğradığın zarar için söz konusu olur, o da olsa olsa boşa ödediğin internet faturaların kadar olur
  • Değişim teklif eden kuruma yazılı olarak ücret iadesi talebinde bulunabilirsiniz. Kabul etmezlerse ikamet ettiğiniz ilçenin Kaymakamlığında bulunan tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

Tazminat için mahkemeye başvurmanız lazım, iki aylık internet faturanızın bedelini tazminat olarak talep edebilirsiniz fakat ayrı bir tazminat alabileceğinizi düşünmüyorum.

• Peki 60 gün boyunca bilgisayarsiz kaldım bunun maddi ve manevi tazminatını alabilir miyim ?

• Maddi ne zararı oldu mesela size?

• quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

Maddi ne zararı oldu mesela size?

Aylık 110 tl internet faturası , köyde öğretmenim çocukların yazılı sınavı, çalışma kağıtları hazırlanması, bunların e okul sistemine geçirilmesi vs. Bilgisayar olmadığı için evde çok sıkıldım, bi iki gün olsa neyse de tam 60 gün oldu bugün itibarı ile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu saydıklarınızın maddi bir külfete sebebiyet vermiş olması gerekli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.