Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (740. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.223
Cevap
276
Favori
813.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 738739740741742
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • C_many kullanıcısına yanıt
    Phukette inince hawalimaninin binasinda cikar cikmaz stabdlar goruceksiniz phukette fiyatlar fixdir. Patong mininbus istersebiz kisi basi 180 baht taxi isterseniz toplam 800 baht. İki kisi iseniz minibus isinizi gorur 360 bahta otelinizin onune kadar birakiolar. Phuketde ada turlari we atv safarisini oneririm. En cok gidulen ada turlari james bobd adasi turu we phiphi adasi turu ikisine de speed boatla gitmenizi tawsiye ederim. Turlar 1200 ile 1600 baht arasi oluo size ucuk bi fuyat derlerse bu aralikta fiyatsoyleyin. Atv turu 2saat+big buddha tapinagi sejlinde alin o da yine kisi basi 1200 baht civari. Phuketteki otelinizu bilniorum ama patong en hareketli bolgedir phukette. Bangkoktan pattayaya ulasim taxiyle suvarnahumbiden pattayaya taxiler ortalama 1500 baht alir (+-200 baht). Otobusle kisi basi 120 130 bajt oyle bisi. Donmuang hawalimanindan pattaya 1600 1800 baht degisio. Pattayadaki otelinizi biliorum odalari kucukdur.gec saate kadarhareketli muzik sesli bir sokaktir odanizi arka cephedeb isteyin derim. Gece bir saatteb sonra ses rahatsiz edebilir. Pattayada timsah ciftligi botanik bahce tapinaklar fi lsafari ws ws birsuru tur war her gun birinie gidersiniz hangileri ilginizi cekiorsa. Sim card phuket hawalimaninda war onun disinda sehir icinde awmlerden operatirlerin dukaknalrindan da alabilrisiniz. Uc assa bes yukari hepsi ayni ama en yaygin kullanilan firmalar; true move - dtac hepsi isinizi gorur. Bangkokda tapinaklar wat pho wat arun cin mahallesi nehir turu gece pazari buralari gezebilirsiniz. Donusunuz kotu olmus phuket hawalimanindan zorunlu yine taxi yada mininbus yapip sehir merkezine phuket towna gidebilirsiniz alisweris nerkezi war orda zaman gecirebilirsiniz phuket old twonu gezebilirsiniz. Ulasim icin uygulamalari kullanin sehir ici uzun yol giderken de binmeden konusunpazarliginizi iyi yapin. Ozelden ulasirsaniz yardimci olabilirim bildigim taxiciler war guzel calisan verebilirim numaralarini gorusebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ak11 -- 25 Haziran 2018; 11:29:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C_many

    Merhaba arkadaşlar 20 temmuz Sabiha gökçen çıkış 1 ağustos phuket dönüş doha aktarmalı biletlerimizi aldık.. sizlere sorularım olacak! Şimdi öncelikli olarak 4 gece phuket 4 gece Pattaya 3 gece Bangkok konaklamalı tatilimizi ayarladık. İlk sorum

    1-) phukette indikten sonra otelimize nasıl gidelim taksi ile derseniz ne kadar verelim taksiye? Taksi yerine minibüs derseniz minübüsleri bulmak kolay mıdır

    2-)phukete indikten sonra Bangkok gibi sim card alabileceğimiz yeri bulmak kolay mı? Kullananlar varsa hangi firmayı tavsiye ederler?

    3-) Patong Araya Beach de 4 gece konaklayacağız nasıl bir oteldir bilen var mı? Her ne kadar yorumları okusam da tam karar veremedim.

    4-) tavsiye edeceğiniz olmaZsa olmaz turları yazar mısınız?



    4 gece phuket konaklamasından sonra yerel uçuşumuzla Bangkok’a oradan pattayaya geçeceğiz burada da sormak istediğim sorular var



    5-) pattayaya taksi ile ulaşım yapacak olursak ne kadar vermemizi tavsiye edersiniz?

    6-) Pattaya sunshine hotel & residances (soi 8) nasıl bir oteldir

    7-) Pattaya da yapılacak aktiviteler nelerdir?



    Pattaya da 4 gece konaklamamızın ardından 3 gece konaklamalı Bangkok’a geçiyoruz ..



    8-) Bangkok da nereleri gezelim

    9-) dönüş uçağımız air asia ile gece 3 te phuketten doha uçağımız ise akşam 8 de o süre zarfında neler yapılır?



    Arkadaşlar lütfen bilenler cevaplasın çok iyi olur teşekkürler
    1- Taksi 1000 baht minibus kisi basi 180 baht, minibus fazla geziyor bir de tur satmak icin mola veriyor, sizin karariniz butceye gore.minibus icin de acenteden bilet aliyorsunuz bulmak kolay, hemen cikista.
    2-ben ais ve truemove kullandim fark gormedim hangisi uygunsa onu aliniz 599 baht 2 haftalikti sanirim fiya
    3-ben en son wyndham seapearlde konakladim kesinlikle oneririm eger butceye uygun ise, shuttle var devamli ve otelin hemen asagisi phukette belki denize girilecek en guzel yer, bahsettiginiz oteli bilmiyorum maalesef.
    4-coral ve raja islands turu olmazsa olmaz, herkes smilan diyor ama ben gormedigim icin birsey diyemiyorum bir phlea lagoonda yuzunuz efendim.
    5-12oo baht merkezden, buna gore ayarlarsiniz.
    6-oteli bilemiyorum ama otel onerisi yapabilirim, bu arada erkek erkege mi esle ya da kiz arkadasla mi gidiyorsunuz bilemedim eger esle ise pattayayi gecin zaten ben o hatayi yaptim ilk gidisimde
    7-icki icmek eglenmek cosmak, bir de koh larn var 30 bahta feribot goturuyor, bunlarin haricinde bana gore birsey yok
    8-no comment
    9-no comment
  • kambochian K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim zamanımız çok kısıtlı phukette sadece 4 gece konaklayacağız phi phi ve james Bond’a zaten 2 gün gidecek siz ne yapmamızı tavsiye edersiniz bu turları değiştirelim mi sizin dediklerinize mi gidelim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C_many

    Çok teşekkür ederim zamanımız çok kısıtlı phukette sadece 4 gece konaklayacağız phi phi ve james Bond’a zaten 2 gün gidecek siz ne yapmamızı tavsiye edersiniz bu turları değiştirelim mi sizin dediklerinize mi gidelim?
    ben smilana gitmedim lakin en guzel adasi oldugunu bir cok kisiden duydum. raya adasi muthis bir yer hatta corali sallayip tek taya da alabilirsiniz. james bond adasinin adi var baska birseyi yok. Phi Phi ise eh iste lakin phukete gittim phi phiye gitmedim olayi hos olmaz, ben olsam raya ve phi phi yaparim. ikisi bir arada tur varsa daha da guzel olur. Bence pattayayi 1 gece indirip phukete 1 gece ekleyin hatta belki 2.
  • Merhaba , phukette karon beachde daha once motorbisiklet kiralayan, ve memnun kalip oneri yapabilecek varmidir?
  • anlayanlar cevap yazabilirmi

    tayland ın para birimi neden dolar yada diğer para birimleri karşısında değer yitirmiyor ekonomiler çok mu iyi yokısa dolar a filan mı eşitledier ?
  • Son iki aydır değer kaybediyor ancak tl'nin dolar karşısındaki kaybı kadar büyük bir kayıp değil.

    10 yıllık grafiği incelemek isterseniz aşağıda paylaştım.
    https://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=THB&view=1Y



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramses87 -- 27 Haziran 2018; 13:51:31 >
  • geçen nisanda thy ile direk gitmiştim taylanda şimdi bilet fiyatları tavan yapmış qatar airways'te aktarmalı uçuşta kampanya var , bilet alacam fakat transit uçuşla ilgili bir sorum olacak, uçak sabiha gökçen'den kalkıyor ilk doha havalimanına iniyor 2 saat 40 dk bekleme süresi var, bu süre içerisinde benim tekrar check in yaptırıp kontuara bavulumu vermem gerekiyor mu ?

    http://666kb.com/i/duq77e8w4pgems1vj.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Harun] -- 27 Haziran 2018; 16:21:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [Harun]

    geçen nisanda thy ile direk gitmiştim taylanda şimdi bilet fiyatları tavan yapmış qatar airways'te aktarmalı uçuşta kampanya var , bilet alacam fakat transit uçuşla ilgili bir sorum olacak, uçak sabiha gökçen'den kalkıyor ilk doha havalimanına iniyor 2 saat 40 dk bekleme süresi var, bu süre içerisinde benim tekrar check in yaptırıp kontuara bavulumu vermem gerekiyor mu ?

    http://666kb.com/i/duq77e8w4pgems1vj.jpg
    hayır tekrar valiz vermeniz gerekmez. qatar ile istanbulda tayland'a checkin yaparken zaten onlar valizini bağlıyorlar. indiğin yerde alıyorsun
  • 2016 yazında 2 ay kalmış toplam 10 bin lira harcamıştım.o zaman 12.5 idi paritre
    şimdi bakıyorum 1 ay kalsam 7 paritreyle 10 bin rahat harcarım.
    valla resmen tatil zevkimizin içine ettiler.
    10 bin lirayla burada yapmadığım aktivite kalmaz ama yinede özledim 2 yıldan sonra gitmeyi düşünüyorum.bir taraftanda maddi külfet bana fazla geliyor tam bir ikilem gereçketen.
  • Merhaba arkadaşlar ,
    Forumda daha önce soruldu mu bilmiyorum yeni üye olduğum için başlık içinde arama yapamadım.O yüzden daha önce sorulduysa kusura bakmayın.
    Tayland seyahatim için 13 - 23 Ağustos tarihleri arasında Phuket'e Katar havayollarından gidiş dönüş bilet aldım. Fakat aldığım tarihler arası yağmur sezonu olduğu için düşük sezon olduğu ve bu tarihler arasında gidilmemesi gerektiğini söyleyenler var. Bir diğer taraftan ise yağmur sezonu olsa bile yağmurun sadece yarım saat bardaktan boşanırcasına yağdığı daha sonra ise günlük güneşlik olduğunu söyleyenler var.
    Ayrıca düşük sezonda ada turlarının iptal olduğu söyleniyor. Bu bütün adalar için geçerli mi ? Münferit olarak dahi olsa bir tekne ile vs de mi gidilemiyor ? Tecrübeli arkadaşlar bu konuda bilgilendirebilirse ona göre seyahatimi planlayacağım.Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interseyyah -- 28 Haziran 2018; 17:42:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kambochian

    ben smilana gitmedim lakin en guzel adasi oldugunu bir cok kisiden duydum. raya adasi muthis bir yer hatta corali sallayip tek taya da alabilirsiniz. james bond adasinin adi var baska birseyi yok. Phi Phi ise eh iste lakin phukete gittim phi phiye gitmedim olayi hos olmaz, ben olsam raya ve phi phi yaparim. ikisi bir arada tur varsa daha da guzel olur. Bence pattayayi 1 gece indirip phukete 1 gece ekleyin hatta belki 2.

    Alıntıları Göster
    hocam similan bi tarafa diğerleri bi tarafa. gerçekten maldivler gibi bi yer. bir gece kalmalı gidilmeli uzak olduğundan. ben ilk sefer günübirlik gitmiştim. çok kısa oluyo. sonraki sene bir gece kalmalı gittim o zaman değiyo cidden. tabi en az onun kadar güzel bi ada daha var. similandan biraz daha uzakta. tachai island. burasıda düşünülebilir zamanı olanlar için. buda bi kaç örnek fotosu tachai nin.


     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 28 Haziran 2018; 20:26:58 >
  • Merhaba, önceden yazıldıysa baktım ama göremedim kusura bakmayın.

    Taylanda bilet alıp temmuzda gitmek istiyorum,

    pasaport ve para işimi hallettim , otelden rezervasyonuda anladım , fakat anlamadığım nokta şu vize istemiyor , giriş için havaalanında bir belge doldurmamız gerekliymiş.O belgeyi havaalanında mı veriyolar yoksa gitmeden mi almamız gerekiyor ve bu belge pasaport nüfus cüzdanı vs gibi başka belge gerekiyormu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zfz3 -- 29 Haziran 2018; 0:50:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zfz3

    Merhaba, önceden yazıldıysa baktım ama göremedim kusura bakmayın.

    Taylanda bilet alıp temmuzda gitmek istiyorum,

    pasaport ve para işimi hallettim , otelden rezervasyonuda anladım , fakat anlamadığım nokta şu vize istemiyor , giriş için havaalanında bir belge doldurmamız gerekliymiş.O belgeyi havaalanında mı veriyolar yoksa gitmeden mi almamız gerekiyor ve bu belge pasaport nüfus cüzdanı vs gibi başka belge gerekiyormu ?
    Uakta veriryorlar orda doldurman yeterli eksiksiz doldur sadece tek problem bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interseyyah

    Merhaba arkadaşlar ,
    Forumda daha önce soruldu mu bilmiyorum yeni üye olduğum için başlık içinde arama yapamadım.O yüzden daha önce sorulduysa kusura bakmayın.
    Tayland seyahatim için 13 - 23 Ağustos tarihleri arasında Phuket'e Katar havayollarından gidiş dönüş bilet aldım. Fakat aldığım tarihler arası yağmur sezonu olduğu için düşük sezon olduğu ve bu tarihler arasında gidilmemesi gerektiğini söyleyenler var. Bir diğer taraftan ise yağmur sezonu olsa bile yağmurun sadece yarım saat bardaktan boşanırcasına yağdığı daha sonra ise günlük güneşlik olduğunu söyleyenler var.
    Ayrıca düşük sezonda ada turlarının iptal olduğu söyleniyor. Bu bütün adalar için geçerli mi ? Münferit olarak dahi olsa bir tekne ile vs de mi gidilemiyor ? Tecrübeli arkadaşlar bu konuda bilgilendirebilirse ona göre seyahatimi planlayacağım.Şimdiden teşekkürler.
    ben yeni dönmüş ve 5 gün sonra tekrar gidecek biri olarak gerçekten yağmur 1 saat falan çok fazla bir şekilde yağıyor ama daha sonra duruyor ve o yakıcı güneşle seni başbaşa bırakıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zfz3

    Merhaba, önceden yazıldıysa baktım ama göremedim kusura bakmayın.

    Taylanda bilet alıp temmuzda gitmek istiyorum,

    pasaport ve para işimi hallettim , otelden rezervasyonuda anladım , fakat anlamadığım nokta şu vize istemiyor , giriş için havaalanında bir belge doldurmamız gerekliymiş.O belgeyi havaalanında mı veriyolar yoksa gitmeden mi almamız gerekiyor ve bu belge pasaport nüfus cüzdanı vs gibi başka belge gerekiyormu ?
    Merhabalar
    konubaşındaki ilk mesaja bakarsanız orada detaylı fotoğraflı bir şekilde hatta türkçe olarak doldurmuştum.. Selamlar.
  • hocam peki ada durumları nasıl. Ziyarete kapalı mı ? Koruma amaçlı turların iptal olduğu söyleniyor. Sadece Phuket yarım adasındaki beachlere mi gidebileceğim ?
  • serkanertekin kullanıcısına yanıt
    O formu degistirdiler bilginiz olsun assa yukari aybi sorular ama kagidin tipin birkac soruyu filan degistirdiler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ak11

    O formu degistirdiler bilginiz olsun assa yukari aybi sorular ama kagidin tipin birkac soruyu filan degistirdiler
    Selamlar
    yeni yeni değişmeye başlamış demekki tay dışişleri bakanlıgına ait bir sitede aylar önce şu tarihte yürürlüğe giricek denmişti.ama o verilen tarihten sonra uygulanmaya başlamıştı.diğer platformda bu durumu post olarak yayınlamıştım
    24 kasım 2017 de yazmışım


    Arkadaşlar Herkese Merhabalar;
    Biliyorsunuz ki Gülen insanlar ülkesi Tayland'a giderken Yolculuk esnasında biz yolculara bir ülkeye giriş takip formu altında bir kağıt doldurtuyorlardı.Tayland hükümeti Bu bilgi formunda 1 ekim itibari ile bir takım değişikliklere gitti.Bizlerde Yeni gidicek ya da eskiden gitmiş olan eski formları dolduran,arkadaşlarımın yeni formu öğrenmesi amacıyla sizlerle paylaşmak istiyoruz.En azından bilgi karışıklılığı olmasın tek net bir bilgi olsun... Fotoğrafları paylaşıyorum.Lütfen fotoğrafların üzerine tıklayarak bu formların nasıl yazılacağına bakmanızı rica ederiz..
    fotoğraf bilgisi :
    1 nolu fotoğraf yeni form
    2 nolu artık kullanılmayan form..
    Not:fotoğraflarda ingilizce yazılmıştır.Sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız post altından sorularını sorabilir.Yardımcı olmaya çalışırız.Selamlar.
    Düzenleme:Bazı bölgelerde eski formun doldurtulduğu söylenmektedir.O eski formlarında fotoğraflarını Türkçe haliyle ekledik

     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    Yeni form
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

    eski
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • serkanertekin kullanıcısına yanıt
    O zaman sana 2 tane soru soruyorum Serkan.
    1. Yeni formlar pasaporta tam olarak​ sıgıyormu? yoksa eskisi gibi katliyormuyuz?
    2. Tel zımbayla pasaportu delik desik etmeye devammi yoksa daha modern bir cozum bulmuslarmi?
    :)))
  • 
Sayfa: önceki 738739740741742
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.