Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: ruzgar63 , ruzgar63
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.223
Cevap
276
Favori
813.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • internetten araştır oturduğun yere yakın mutlaka vardır. sağlık ocağı değil daha farklı bir kurum. ben hep yanımda parayla gittim hiç bankamatik kullanmadım. gerekte yok. odanızdaki kasaya kilitleyin yeterli
  • Açık konuşalım en büyük korkumuz HIV virüsü :) onunda aşısı yok zaten. 30 tl iyi kesiyomuş :) parayla dolaşçaz yanımızda anlaşıldı :)
  • hivin kesin korunması yoktur. bilinen en iyi yöntem korunarak ilişkiye girmek, öpüşmemek vs..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzakDoguMania -- 10 Ocak 2013; 22:34:12 >
  • daha şimdi taylanddaki bir arkadaşımla görüştüm. oldukça sıcak ve pattaya son derece kalabalık imiş.. bilginize..
  • Bankamatikte de para bulunsun tabi biraz.neme lazim.
    Kredi karti pek kullanmayin.tavsiye etmem.

    Abisi hiv den kork tabiki allah muhafaza..sapkasiz cikmayacan sahaya.aman ha sakın sakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba, bende. Yaklaşık 6 aydır Tayland hakkında bılgılere bakıyorum ve buradaki bılgıler baya yardımcı oldu. Tecrubelerını paylaşanlara teşekkürler. Bende gıtmeyı çok ıstıyorum ama uçak bıletlerının pahalı olması bel bükecek yukseklıkte. Aslında en ıyısı burdan gitmek istieyen kişiler bir tur grubu oluşturup toplu bilet alarak ındırım sağlayabılır ve rehber olarak uzakdogumanianın bılet ücretini ortaklaşa karsılayabılır ( tabi uzakdogumania kabul ederse) ortak bır tarıhte güzel bir tur yapılabılır. Otel konusunda da rehberın eline bırakmak zaten güvenlik açısından en iyisi. Bence gitmek isteyenler gidebilecekleri tarihleri yazarsa ortak bir tarihte antant kalınabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende çok gittim :)

    evet malesef sahtekarlar

    para para para..

    arkadaşın dediği gibi 1 saat işini gör yolla zaten sırada çok var boyna yolla gitsin yenisi gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufukk2003

    Herkese merhaba, bende. Yaklaşık 6 aydır Tayland hakkında bılgılere bakıyorum ve buradaki bılgıler baya yardımcı oldu. Tecrubelerını paylaşanlara teşekkürler. Bende gıtmeyı çok ıstıyorum ama uçak bıletlerının pahalı olması bel bükecek yukseklıkte. Aslında en ıyısı burdan gitmek istieyen kişiler bir tur grubu oluşturup toplu bilet alarak ındırım sağlayabılır ve rehber olarak uzakdogumanianın bılet ücretini ortaklaşa karsılayabılır ( tabi uzakdogumania kabul ederse) ortak bır tarıhte güzel bir tur yapılabılır. Otel konusunda da rehberın eline bırakmak zaten güvenlik açısından en iyisi. Bence gitmek isteyenler gidebilecekleri tarihleri yazarsa ortak bir tarihte antant kalınabilir.

    ilk gidecek arkadaşlar için mantıklı olan seçenek budur. illa beni götürün asla demiorum. benim gibi bilen birini götürün. çok gidip geldiğimden biletleri uygun halledebilir. gittiğim otellerde pazarlık şansımı doğurabilirim.
  • kendim çıkardığım örnek fiyatları belirteyim,

    19 ocak gidiş - 1 şubat dönüş toplam 11 gece 12 gün pattaya.

    konaklama + uçak + alan vergileri + kendi uçak biletim + otel paralarım yani top yekün herşey dahil fiyatı : 2650 tl.

    2650 tl gerçekten büyük bir para. fakat şöyle bakınız; yanınızda türk bir rehber götürüyorsunuz, orda herşeyinize yardımcı olup yol yordam gösterecek. bir arkadaşımızın belirttiği yakala.co %50 indirim tayland turu 5 gece 6 gündür. 1 gecesi uçakta geçiyor. yani toplam 4 gece orda kalıyorsunuz ve fiyat 1.999 tl. linki aşağıda paylaşıyorum. muhtemelen yanınıza türk rehber vermeyip havaalanında ya yabancı yada türk bir rehber sizleri karşılayacaktır.

    havalanı otal transferini kafanıza takmayın. orada size göstereceğim. otobüsler klimalı ve son derece güzel 135 thb fiyatı var. ordanda bir tutk tuk adam başı 100 200 thb. yani total 335 thb desek total 21 tl yapar :) herşeyi kendiniz ödeyeceğinizden ticari bir gelirim olmadığını anlayabilirsiniz.

    onlar 5 gece 6 gün 1999 tl ye götürürken, ben 11 gece 12 gün yani tam 2 katı gün sayısını 2650 tl ye halledebiliyorum. zaten 2000 *2 = 4000 tl ediyor. geriye kalan hesap size aittir.

    bir başka sağlayabileciğim avantajlarda extra turlarda. örneğin öğle yemekli mercan adası turu. her tur şirketinin listesinde extra olarak bulunur. 35 - 40 € civarında yazar. 35 € desek 85 tl yapar. ben bunu size 48 tl ye halledebilirim. düzenlenecek extra turları kendimiz karar verir gideriz. size bununla ilgili liste zaten sunacağım. gibi gibi gibi..

    birde söylemden geçemiycem pattayada benle vakit geçiren arkadaşlarım bilirler ki bu bahsettiğim sayı 15 20 kişidir. herşeyle ilgilenirim. kızından tutun, pazarlığına kadar her şeyini ben yaparım. karakter oalrak yardımcı olmayı seven bir yapım var. ingilizce konusunda asla sıkıntım YOKTUR.

    ÇOK ÖNEMLİ NOT : ticari bir gelirim asla yoktur. otel ve uçakları gelirsiniz beraber alırız. fiyatları görürsünüz. hiç sıkıntı değildir. verilen fiyatlar bahsettiğim tarih aralıklarına ait olup, bugünku dolar kuru baz alınmış ve minimum katılım oranı 7 kişi olarak hesaplanmıştır. katılım sayısı arttıkça kişi başı ödenen tutar düşecek, kişi sayısı azaldıkçada artacaktır. belirlenen ortak bir tarih içinde fiyat çıkartabilirim.

    NOT : tayland'a yanınıza türk rehber almak isterseniz, günlük 100 dolar talep ediyorlar. bunun içinde ulaşmınız dahil değildir. gittiğiniz yerlerde de rehber arkadaşın paralarını siz ödüyorsunuz. tarafımdan tecrübe edilmiştir.

    flashover arkadaşımızın açtığı konu içinden gitmek isteyen arkadaşlar konuşup aralarında kontak kurabilirler.

    bu da flasover arkdaşımızın açtığı konun linki; http://forum.donanimhaber.com/m_70189688/tm.htm

    kimsenin beni yanlış anlamaması dileğiyle.

    rica edicem kimse kalkıpta ben bu fiyata götürürüm demesin. burada amacım ticaret yapmak değil.

    anlayışınıza teşekkürler.

    bu da yakala co linki ; http://www.yakala.co/tatil-firsatlari/yurtdisi-turlar/tum-turkiye/9668/uzak-dogu-turu-1.999-tl-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzakDoguMania -- 11 Ocak 2013; 4:24:26 >
  • obi turizm ile gitmeyi düşünen bir arkadaşımız vardı. şimdi inceledim. 18 şubat gidiş, 24 şubat dönüş türkmenistan havayolları ile tek kişi olarak 850 € yazılmış ve minimum katılım oranı 16 kişi yazılmıştır. o da 2040 tl ye geliyor. ekstra turlar için beklenen katılım gerçekleşmezse ekstra tur fiaytlarımızı değiştirme hakkımızı saklı tutuyoruz yazıyor ve mercan adası turu 40 € yazıyor.

    ben direk pattayaya kendim de dahil olmak üzere hemde ondan en az 10 kat daha kaliteli olan ethiad havayolları ile 2080 tl ye mal edebiliyorum. bende minimum katılım oranı 7 kişi :) birde onların rehberi bangkok havaalanında alıyor. ben direk sizinle geliyorum :) bende ekstra tura 1 kişi gitsede aynı 10 kişi gitsede aynı fiyattır.mercan adası turu 48 tldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzakDoguMania -- 11 Ocak 2013; 5:07:50 >
  • yaw yemisim pattayayı yemisim taylandı arkadaslar 3 kurusluk zevk icin aids hastalıgını goze almanın o gaddar maceraya girmenin hec anLamı yok Bence..Gunahıda cabası yaw..

    Nasıl oLsa sex Sonrası buyuk bi Pismanlık oLmuyomu...En iyisi 2-3 Tl ye alınır bi cd elizabete devam...ne hastalık derdi var ne bisiiy...hem maceraya girmemis oLursunuz..hemde aids beLası gibi bir beLaya buLasmamıs oLursunuz...hmmm Sanırım buda guNah ama daha az gunahdır en azından...

    waLLa iNsanoglu yaradıLısı Geregi Hep onun dikine (bel aLtımızdaki Malum Yaratık) gidiyor ...Birazda onu diiL beynimizi Dinliyek yaw..gidenlere eywaLLah Lafım yok..Kendi Paraları Kendi zevkLeri buda Benim Nacizane GorusLerim...

    eywaLLah...
  • obiturizm.com da promosyon biletleri var 630 dolar...Biz geçen sene ordan almıştık.. http://www.obiturizm.com/?urun-1075-Bangkok-Ucak-Bileti-|-Kis-Tarifesi.html
    bu adresden bakabilirsiniz..Hiç endişe edilecek bi şey yok arkadaşlar...Kendinize güvenin 2 - 3 arkadaş basın gidin..Dikkatli olmanız gereken konularda zaten gerekli uyarıları yaptık..
  • bahsi geçen şirket türkmen havayollarıdır. hiç gidilmese bence daha makbuldur. fakat fiyatları uygun oluyor. uçaklar eski oluyor vs. ben olsam gitmem
  • arkadaşlar foto yüklemek istiyorum dosya büyük diyor ne yapmam lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UzakDoguMania

    bahsi geçen şirket türkmen havayollarıdır. hiç gidilmese bence daha makbuldur. fakat fiyatları uygun oluyor. uçaklar eski oluyor vs. ben olsam gitmem

    hiç gidilmese daha makbul mu olur? Ne alaka hocam yarı yarıya fark var thy ile, Evet biraz yorucu oıluyor ama sonuçda zafer senin oluyor:)1200 tl cepde kalır 5 günlük tatil paran çıkıyor en azından..
  • Goki20 ye katılıyorum bir çok insan gidiyor sonuçta türkmen hava yollarıyla ki bizzat kendiside gitmiş. Şunuda belirteyim Ethiad hava yollarının bekleme sürelerine bir bak istersen onu gözden kaçırmışsın sanırım türkmen den pek bir farkı kalmıyor yani. Benim önerim şudur ; Rahat gitmek istiyorsak eğer 2,080 tl ye THY ile direk sefer var onunla gidelim derim ha yok THY ile gitmeyeceksek diğerleri hepsi aktarmalı zaten ozaman en hesaplı olan Türkmen hava yollarını seçelim. 1000-1200 tl karımız olur. Uzakdogumania bence bir kez daha düşün derim. O paraya 12 gün pattaya yapacağımıza araya phuket de sıkıştırırız :)
  • Benim icin fark etmez. Neticede odeyecek olan sizsiniz. Benim yazdigim fiyat ethiad ucak biletli fiyat idi. Bilginiz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu arada ocak - şubat en pahalı aylardır. tay ablaların tarifeleri bile buna göre artış sağlıyor :D ona göre.

    yüksek sezon yani. en ucuz en uygun dönemler mart - haziran arası. muson yağmurlarınıda görürsünüz. çok harika bir atmasfer oluyor muson yağmurlarında.
    30 derece sıcak, güneş tepede ve inanılmaz bir yağmur :) düşünsenize ambiyansı. bi yağıyor 5 dakika sürüyor sadece ve kesiliyor.
    ben bir sefer muson yağmurları zamanı gittim. phuket adasında sürat teknesine bindim. o yağmurlu havada vayyy süperdi.

    hangi mevsim giderseniz gidin sıcaklık 30 derece civarıdır. uzun kollu vs götürmeye hiç gerek yok. bir sefer şubatta gittim. kar kıyamet yollar kapalı istanbulda. eldiven bere şapka atkı ile uçağa bindim eskimo gibi ayağımda çizmeler. bangkokta indim herkes bana bakıyordu :D hemen bir tuvalete girip üzerimi değiştim :)))
  • Taylanda gitmek isteyen arkadaşlarıhttp://forum.donanimhaber.com/m_70189688/tm.htm bu linkin altında toplanmaya bekliyoruz. gidip gelme mevzuları için kullanalım.

    diğer konular için burayı kullanmaya devam edebilirsiniz.

    teşekkürler
  • kimseyi baltalama amacım yok ama bence tayland için rehber ve önceden ayarlama yapmak çok gereksiz. Biletinizi alın basın gidin havaalanından pattayaya (1000 baht civarına (yaklaşık 33 dolar) gidersiniz). pattayaya vardığınızda soi 7 soi 8 soi 10 da ve ikinci cadde üzerinde birçok otel var. 1 2 saat gezinmeniz yeterli. Çat pat ingilizceniz varsa ve eğer yoğun sezonda gitmiyorsanız (aralık / ocak) bütçenize uygun bir otel rahatlıkla bulursunuz. 50 usd altındakilerde kalmanızı genel olarak tavsiye etmem istisnalar vardır tabi ama hijyen konfor havuz vs istiyosanız minimum meblağ bu.Gezi, eğlence konusunda ise kendinizi şartlamayın. Herşeyi akışına bırakın pattaya zaten sizi isteğinize uygun bir şekilde eğlendirecek. Ben sadece sırt çantamı alıp tek başıma gittim ve hiç bir konuda en ufak bir zorluk çekmedim. Bütçe olarakta otel dahil günlük 150 200 usd arası dolu dolu eğlenmek için yeterli. Tavsiyem bütçeniz kısıtlı ise ucuza kaçmak, yerine daha kısa süreli kalın.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.