Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (393. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.342
Cevap
277
Favori
828.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emir1908

Herkese Tekrardan Merhabalar ilk kez 20-30 ağustos tarihleri arasında yapacağım tayland gezisinde program değişikliğine giderek biraz dinlenme tatili şeklinde değiştirmeye karar verdim. Biraz Plan hakkında yardıma ihtiyacım var. Yaşım 24 ve şuan iki kişiyiz. qatar airways kampanya yaparsa 3 kişi olucaz :)

phi phi adasında konaklama yapmak üzerinde kararsızız phukette 6 tam günümüz var.
    Phukette kalıp günlük turlarla mı adaları gezmek daha mantıklı yoksa phi phi'de en az 2 gece konaklayarak oradan adaları gezmek mi.?

teşekkürler şimdiden...

Merhabalar
    öncelikle kafanızdaki tatil planının en güzel şekilde gerçekleşme dilegiyle..
    phukette 6 gün.. güzel bir gün sayısı ....
    şimdi bana kalırsa... phuketten turları satın alıp gitmek daha mantıklı
    çünkü bu biletileri satan acenta sayısı çok phukette..
    bu sizin için fiyat avantıjınızdır ki bazı turlar sadece phuket kalkışlı...
    maddi olarakda daha ucuza turları phuketten satın alırsınız...
    tek tabancayım benım fıyatım bu olayı olmasın phı phıde..
    bence phukette konaklayın 2 geceyi belkıde phi phi ye ayırın...
    6 günlük için..
    1 gün smiland adası
    1 gün coral racha adaları turu
    1 gün khai islands adalar turu
    1 gün james bond adası (ben sevmıyorum klasiktir yazılmasa olmaz
    2 gün konaklamalı phi phi..
    turdan çok sıkıldım derseniz... bu kadar fazla derseniz..
    1up town house müze....
    2trick eye museum...
    ----------
    heyecan atraksiyon isterseniz rafting...
    yolculuk 2 saat donus 2 saat göz önüne alın parkur 5.5km..
    -------
    phuket botanic garden... çiçek börtü böcek hoşanıyorsanız..
    -----
    phuket weeekend bazaar ... hafta sonları kurulan pazar....
    -----
    surf house surf yapmadım denesem nasıl olur dersenız...
    ben para harcamayı sevmem... uygun olsun derseniz plajlar...
    paradise beach
    kata noi
    surin
    kamala
    laem sing beach
    nai harn beach...
    club lara gidiyim derseniz..
    nikki beach
    bliss beach...
    phuket bu .. anlat anlat bitmez... yaşanması gerekir...
    kafanıza takılırsa birşeyler
    sorun
    saygı ve sevgilerimle..
    (yukarıda yazdıgım mesajlar... özelden pm aracılıgyla bana pm gönderen arkadaslarıda kapsamaktadır... lütfen okuyunuz herkese pm attım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ustaayhan

Bayramda ben pul işine bakacam geliş yerindeki türkcel bayinden talep ediliyormuş galiba. Galiba bu sefer pul bedavaya gelcek gibi. 😃😃😃

hocam merhaba
    bu fırsatlar biz tayland severler için neden kullanmıyalım yüzlerce tl lık faturalar oduyoruz.. degilmi :
    saygılar
  • @serkanertekin Bilgiler müthiş teşekkür ederim abi...
  • Seradonin kullanıcısına yanıt
    Konu aksiyon olmasaydı sırf Tayland da geçtiği için izleyebilirdim.Bide diğer takip ettiğim diziler çok birikti buna vakit bulamam ama trailer da Bangkok u görünce bi tuhaf oldum
  • persembe gunune az bı vakıt kaldı ufaktan heyecan basladı nasıpse 19,30 da ucuyorum ınsallah cok eglencelı bı tatıl olur
  • Arkadaşlar 31 Mayıs-14 Haziran arasında gittiğim Tayland'dan dönmüş bulunuyorum. Yazıma başlamadan önce benden yardımlarını esirgemeyen, başta Serkan hocam olmak üzere, Seradonin, mavera71 ve aklıma gelmeyen daha bir çoğu arkadaşa çok çok teşekkür ederim.

30 Mayıs THY ile, arkadaşımla beraber 9 saatlik bir uçuş ile Bangkok'a vardık, varır varmaz pasaport kontrolünden geçerek bulunduğumuz katın iki kat aşağısına inip, külüstür bir taksi ile Pattaya'ya 1200 baht gibi bir fiyata yola çıktık (bu ilk acemiliğimiz idi), adamın 1 saat 15 dakika demesine rağmen 2 saat 15 dakikada trafiğin de etkisiyle ancak Pattaya'daki 1 gecelik otelimiz olan Apple In oteline vardık. (1 gece çünkü istediğimiz otel olan April Suites Pattaya da o gün için yer yoktu, sonraki 3 gece April Suites Pattaya'da kaldık) Kapıda bizi karşılayan ergen bir bellboy vardı, içeride de patron olduğunu düşündüğüm, sarışın, hafif kel bir adam vardı. Adam gazete okuyordu ve yüzümüze dahi bakmıyordu, biz soru sorduğumuzda da pek de hoş olmayan bir tavırla cevap verip duruyordu. Odamıza çıktık, oda fiyatına göre standardın altında bir oda diyebilirim. Oda büyük ama klima minicik idi, saatlerce çalışmasına rağmen odayı soğutmuyordu, fakat arkadaşımın odası benimkine göre bir nebze daha iyiydi, klima vs falan. Bunun dışında yastıklar kan lekesi doluydu, ama kan mı, çamur mu anlamadım, kurumuş ve 30 cm boyunca leke vardı. Açıkçası pek içime sinmedi. Bir gece orda kaldıktan sonra April Suites oteline gittik, ve benim için tatil burada başladı. İnanılmaz güzel bir otel, inanın sayfalar dolusu yazabilirim sırf otel ile ilgili. Temizliğine kelimeler yetersiz kalır, diş macununa ve diş fırçasına kadar veriyorlar. Odalar inanılmaz lüks, konforlu ve kocaman. Balkonu gayet güzel, yataklar kocamanın da ötesinde, tabi ben delüx odada kaldım. Guest için ek ücret almıyorlar, ve otele her giriş ve çıkışınızda birisi sizin yaklaştığınızı görüp otelin ana kapısını açıyor, benim gözümde Türkiye’deki dedeman, ibis, shereton gibi otellerden çok çok daha üst sınıf küçük bir otel. Mutlaka ama mutlaka başka yere bakmayın derim, günlük 70-80 tl paraya daha iyisini bulmanız hem imkansız, hemde bu kadar dost canlısı ve şirin bir otelde (ki yeri de bence olması gereken en güzel yerde) kalamazsınız. Bu oteli Serkan hocam önermişti, gerçekten de önerdiğinden daha fazla beğendik diyebilirim. Sağolasın hocam.

Pattaya’da bizi en rahatsız eden şey palmiye yaprağı yağı ile yapılan yemeklerin kokusu oldu. Öyle ki yanına yaklaştığınızda mideniz ağzınıza geliyor. Bunun için yerel halkın kullandığı bizim wics kokusunun aynısı olan, cepte taşıyabileceğiniz mini tüp şeklinde kokuları kullanmaya başladık. Onun dışında ben şahsen Pattaya’da 4 gece kaldım, o 4 gece de Pattaya’da ne yapılırsa onu yaptım her gece. Açıkçası ben Pattaya’yı çok da beğenmedim, Walking Street de benim için Bangla Caddesinden daha güzel bir cadde değil doğrusu. Bol bol masaj, gece hayatı (ki bence Phuket’te de aynısı mevcut) ile geçti. İkinci en sıkıntı çektiğimiz konu ise Pattaya’da yemek oldu, 3 gün boyunca krem peynir, ekmek ve kola ile karınımızı doyurduk sabah+öğle+akşam. Bazen değişiklik yapıp kahvaltı yerine badem, fındık ve fıstık yiyorduk.  Central Festival Avm’de ise en alt kattaki kumpirci kapanmış arkadaşlar, biz Central Festival Avm’den Walking Street’e doğru yürürken bir ara sokakta Anatolian Restoran gördük ve orayı denedik, yemekleri fena değil, bize de adam gayet dost canlısı davrandı ve baya eksik para aldı bizden. Tavsiye ederim. Yine son gün bulduğumuz bir dönerci (ki kartvizitini de aldım, paylaşacağım), April Suites Otele çok yakın, 3 dk yürüme mesafesinde, harika bir döneri vardı. Adam da çok beyefendi ve iyi niyetli bir abimiz, mutlaka tavsiye ederim, gidin derim. Dönerin ekmeğini kendi yapıyor, çok da lezzetli. Yine April Suites otelinden caddeye çıkıp sola döndüğünüzde yol boyunca ışıklara kadar 100 metre yürüdüğünüzde sol kolunuzun üzerinde kahverengi temalı ve kıyafetleri kahverengi olan bir masaj salonu var, 13 gece boyunca 25 küsür masaj salonuna gitmişimdir, daha iyisini görmedim Thai Masajı için. Ve tertemiz, friendly ;)

Daha önceden planladığımız 4 gece Pattaya, 6 gece Phuket ve 3 gece Bangkok planımıza sadık kalarak, Bangkok’a indiğimizde aldığımız Bangkok Airways, Bangkok-Phuket gidiş+dönüş uçak biletini elimize alıp çok memnun kaldığımız April Suites otelden ayrıldık. Sonra 1000 baht ile highway kullanarak Bangkok Suvarnabhumi Havalimanı’na gittik, şansımıza ve acemiliğimize o sıcakta kliması çalışmayan ve yine külüstür olan bir araç düştü bize. Hava limanına gidene kadar sinir küpü olduk, neyse ki bunu da atlatıp uçakla Phuket’e vardık, Pattaya’dan farklı olarak bizi yolları daha güzel, yemyeşil ormanlar arasında, daha kaliteli ve elit bir şehir karşıladı. Akabinde Serkan hocamın tavsiyelerine uyarak bindik otobüse, ve acentalara bunun 3. Gelişim olduğunu ve akrabamın yanına geldiğimi söyledim, ve binerek otobüse Patong’a vardık. Yine Serkan hocamın bize ayarlamış olduğu Sira Grande Hotel’e vardık. Bizi güler yüzlü şirin bir kız karşıladı, otelin Manager’i biz geldiğimizde Malezya’ya gitmişti, ancak bizi çok güler yüzlü bir şekilde karşıladılar, bu otel April Suites’e göre çok daha büyük ve köklü bir oteldi, ama biz April Suites’te kendimizi otelde değilde, müstakil yazlık evimizde hissettiğimiz için onun yerini hiçbir otel tutamadı  Otele gelecek olursak, fiyatının hakkını veren bir otel, temizlik gayet yeterli, odalar çok büyük değil, hatta küçük ama yataklar benim 4 adımım kadar var, zaten oda yataktan oluşuyor mübarek, ki bu da çok hoşuma gitti  Balkonu var, benim balkon balık haline bakıyordu, ilk gün sigara içilmeyecek kadar berbat kokuyordu, neyseki o kokuyu bir daha duymadık sonraları. Lobide duran (ismini unuttum) esmer kız o kadar mükemmel ve dost canlısı birisi ki, her şeyi açık açık konuşabilirsiniz ve emin olun her konuda yardımcı olacaktır. Biz uçakta değişiklik yapmak için kızdan yardım istedik, 1,5 saat Bangkok Airways ile sabırla konuşup, tüm değişiklikleri yaptı, bir gün sonra da ofise kendi gibip kontrol ettirmiş. O kadar ilgililer yani, şaşırmayın ve güvenin.

Otelimizin yeri Phuket’te çok merkezi bir yerde, hemen Jungceylon’un çaprazında, kısa bir yürüme ile Bangla Caddesine ulaşabiliyorsunuz, caddenin diğer ucu da sahile bakıyor zaten. Jungceylon’da hangi gün Serkan hocamın tavsiyelerinden çıktıysak, o gün pişman olduk  Size yemek ile ilgili güzel yerleri söylüyorum; Jeffer Steak (Burada dana köfte ya da pirzola yiyin ama alışık değilseniz mutlaka Cooker’a söylemelerini ve More Than Well Done pişmesini söyleyin), Wine Connection Pizzalar, Burger King, Bite In. Biz buralarda yedik her zaman. Dikkatimi çeken bir şey ise, Pattaya’Da artık açlığın sınırında yaşarken, Mc Donalds’a gidip tavuk burger söyledik ama yağı bildiğin o thaililerin kullandığı palmiye yaprağı gibi kokuyordu, midemiz bulandı. Ancak sonraları Phuket’te Burger King’te yediğimiz her burger birbirinden güzeldi, %100 imported Australian Beef tercih ettik hep. Koku da yok, Tr’Dekinden de kaliteli. Ranch sos falan beklemeyin ama mayonez isterseniz veriyorlar, birde ketchup ve chilli sosları var free, tavsiye ederim.

Phuket’e 6 gece ayırmıştık, sonrasında 3 gün Bangkok’ta Darjeeling Boutiqe Otel’de booking.com üzerinden rezervasyon yaptırmıştık. Bunun için Bangkok airways ile gidiş uçağımızı dahi almıştık. Ancak Phuket’teki 5. Gecemizde Phuket’e doyamadığımızı farkederek, geri kalan tatilimizin hepsini Phuket’te geçirmeye karar verdik. Onun için ücretsiz olarak rezervasyonu iptal ettik ve resepsiyondaki esmer kız sayesinde de uçak tarihimizi 2x800 baht vererek son güne aldık. Şu anda Bangkok’u görmedik ama en ufak bir pişmanlığımız yok. Phuket’e gerçekten bayıldım, ve bana göre Pattaya’da olup da Phuket’te olmayan hiçbir şey yok. Fazlası var, eksiği yok. Üstelik low season olduğundan mı bilemedim, bana Pattaya’dan çok da pahalı gelmedi. Her konuda aynı ücreti ödedim  Sadece Pattaya’da her yerde 200 olan 1 saatlik masaj, burada 250 baht yarım saatlik, 350 baht 1 saatlik arası değişiyordu biz ordayken. Tekstil Pattaya’da daha ucuz, valiz vs beni dinlerseniz Pattaya’dan alın ihtiyacınız varsa.

Phuket’te gittiğim yerlere gelirsek, öncelikle ada turlarından Coral and Racha Island turunu bir gün içinde aldık, yani iki adaya da aynı gün gittik, bence Coral Island görülmeye değecek bir ada değil asla, ama Racha Island kumu ve deniziyle inanılmazdı. Mutlaka free Snorkelling aktivitesine katılın derim, tiger fishler ve denizin muazzam güzelliği görülmeye değer şeyler. Sonra Phi Phi and Seven Islands turuna katıldık. Orada beach filminin çekildiği ada tam bir survivor adası, hatta daha güzeli diyebilirim, adanın içerisinde ormana da girebiliyorsunuz inanılmaz bir ada, mutlaka gidin. Bol bol gezip, fotoğraf çekilin. Yine sonrasında yol üstünde Viking Caves ve diğer phi phi adalarını görüyor ve öğleye doğru bir Müslüman adasında öğle yemeği için duruyorsunuz, biz sadece makarna ve domatesli sos + chilli (sirke içinde doğranmış süs biber) yedik, sonra adada maymunlar ile 100 baht karşılığında fotoğraf çekildik, bebek gibiler, çok sevimliler. Akabinde en son ada olan (sanırım adı kai beach idi) Kai Island’a geldik, işte bu ada da beni çok etkiledi. Bir tam gün geçirmek isterdim orada. Adada sadece kumsal var ve bir halısaha büyüklüğünde, ağaç falan yok, denizin ortasında ve mükemmel bir kumu var, kendinizi Robinson Cruze gibi hissedebilirsiniz, deniz için kestane ve deniz anasını çok gördüğümden kıyıdan ayrılamadım, palet ya da deniz ayakkabısı mutlaka gerekli benim düşünceme göre, biz almamıştık, çok pişman olduk. O adalarda şezlonga uzanıp, etrafı seyrederken insan burada sağlık, ölüm dışında neyi dert edebilir diye düşünüyor doğrusu. Ben elime tropikal meyvelerden oluşan shake’imi alıp, dalıp gidiyordum uzaklara. Coral and Racha Island için tüm gün 900 baht ödedik, Phi Phi içinse 1000 baht ödedik. Smilland adaya gelince şu anda ada kapanmış durumda, sezonu kapanmış ve 6 ay boyunca da kapalı oluyormuş. Smiland adaya bu dönemde gidecekler dikkate alsın, gidemezsiniz. Mayıs-Ekim arası kapalı bu ada. Adalar burada bitti ve sonrasında bir tam günümüzü yine Serkan hocamın tavsiyesi ile Phuket Trickeye Museum ve Tiger Kingdom’a ayırdık. Buralara bireysel gittik, buralara gitmek için Google Maps ve motor imdadımıza koştu. Önce günlüğü 250 baht’tan motor kiraladık, ve iki gün boyunca motoru susturmadık resmen, her yere gittik ve totalde 60 baht tutarında yakıt harcamış olduk, şaka gibi. 4.8 tl yakıta 200 km yapmışızdır. Tiger Kingdom hemen Patong’dan Phuket Town’a giderken tepenin ortasında, 7 km falan Patong’a, ve orada adam başı 900 baht ile big cat sevdik, 500 baht da fotoğraf için verdik, totalde 2x900+500=2300 baht gibi bir tutara 30-40 foto, hem beraber hem de ayrı ayrı fotolarımız oldu, gerçekten denemeye değer bir aktivite. Yine Serkan hocamın tavsiyesi ile hemen oradan çıkıp Phuket Trickeye Museum’a gittik navigasyon ile, giriş adam başı ya 500 ya 400 baht, toplamda 30 km vardı kanımca, ve orada da NAM adlı müze rehberini yanımıza aldık, 100 baht bahşiş verdik ve bizim 2 saate yakın fotomuzu bıkmadan, usanmadan çekti. Kendisi de bana sonra tripadvisor kartvizitini verdi oraya olumlu yorumlar yapmamı istedi, mutlaka yapacağım. Siz de aynı kızı isteyin, ismi NAM, benden tavsiye. Oradan da çıkıp otelimize döndük. Bir gün sonra da yine motorumuzla Phuket’te sadece haftasonu kurulan ve akşamüstü 4 gibi açılıp, 9-10’a kadar açık kalan Weekend Night Bazaar’a gittik. Dikkat edin buranın adını yerel halk bilmiyor, yerel adını öğrenmiştim ama şu an hatırlayamıyorum. Biz birisine sorduk yolda, bize 100 baht karşılığı eskortluk yaptı ve bulduk, ama şöyle söyleyeyim, Central Festival Avm’nin karşı çaprazına düşüyor. Açıkçası burayı pek beğenmedik, bana bizim Eminönü’nden daha kalitesiz geldi. Birde ben yıllardır Çin sitelerinden alışveriş yaptığım için gördüğüm çoğu ürünün daha kalitelisini zaten o sitelerden yıllar yılı alıyordum daha ucuza, o yüzden çok dolaşmayıp, bi kaç fil ve süs alıp çıktık. Bana çok da ucuz gelmedi açıkçası, örneğin orta boy ile ufak arasındaki fillerin tanesini 50 baht gibi bir tutara satıyorlardı pazarlık ile, ben aynısını Jungceylon’un altında (son gün keşfettik, ipek mağazaları, aroma mağazaları ve süs eşyaları var), 4 tanesini 100 bahta, alıp bir tane de hediye aldım adamdan. Bilginize. Sonra bir günümüzün tamamını bir başka aktivite olan, Big Buddha + ATV Safari + Fil Safarisi aldık, bazı paketlerde yılan sevme, maymun sevme ve akrep sevme de vardı ama bize pek sevimli gelmediğinden bu üçü bizi gayet tatmin etti. 900 baht gibi bir fiyat ödedik, ve baby elephantları da mutlaka sevip fotoğraf çektirin. Onun için orada ayrıca 200-300 baht verip bu aktiviteyi yaptık. Kendinizi de öptürün mutlaka, elektrik süpürgesini boynunuza dayamışsınız hissi veriyor. Bunun dışında Christian Massage pahalı ama tavsiye ederim. 3300 baht, 1 saat 45 dakika sürüyor. Eğer kendinize güveniyorsanız mutlaka motor kiralayın derim, benim arkadaşım motorcu olduğundan, hiç zorluk çekmediK ve epey keyif aldık. İnanılmaz ucuz ve büyük bir rahatlık. Birisi bana sorsa Pattaya mı Phuket mi diye, ben hiç Pattaya’ya gitmeyin Phuket’e gidin derim. Ama bu tamamen zevk meselesi, ben ve arkadaşım aynı düşünüyoruz. Pattaya’da her köşe başında bombom diyenler Bangla caddesinde yerini PingPong’a bırakıyor. Badoo’yu mutlaka kullanın, ben badoo + wechat ve tango ile hiç arkadaşsız kalmadım.  Gece saat 4 de bile, hiç dışarı çıkamasanız dahi arkadaş bulup yanınıza çağırabilirsiniz 15dk içinde  Pazarlık konusunda da epey iyiydik, özellikle satıcılar arasında Jordan’lı olanlar fiyatı çok aşağı çekip iyi indirim yapıyor. Phuket'te son gecemizin ardından Bangkok Airways ile havalimanına indik, gece 12 gibi Bangkok'ta idik. Sonraki THY uçağımız ise 10 saat sonra idi, onun için bizde bari gelmişken Bangkok'u görmeden gitmeyelim dedik, 400 baht ile kiraladığımız taksi ile Bangkok'a vardık, ve o meşhur Nana Road'a girdik, hiçbir şey yokken birden yağmur yağmaya başladı, sicim gibi hemde, bizde bir yerde durup içeri girdik, yürüyemedik yani. Sonra kızlara sordum, bu normal mi, dediler 25 dk sonra biter, ve her şey normale döner, bir şeyler içtik ve bekledik, ama bana bunu diyen kızlar 3.5 saat boyunca hala yağmur yağınca hayatlarında ilk kez görmüş gibi fotolar çekmeye başladılar, diz boyu sel oldu. Bekle de bekle, baktık olacak gibi değil, göremeden bir taksiye atlayıp geri döndük. Böyle şans da olmaz olsun :)

Phuket benim için inanılmaz bir deneyim oldu, ben normalde Amerika hayranı birisiyim, oraya gidecektim sonra bu forumda bu konuyla tanıştım ve fikrimi değiştirdim. Ama giderken hep içimden keşke dedim, neden bu kadar para verip de Amerika’ya gitmedim dedim. Ama şu anda bulduğum ilk fırsatta tekrar Phuket’e gideceğim, diyeceksiniz ki her şeyi yaptınız, Phuket’te yapılacak ne kaldı? İnanın öyle değil, insanına öyle bir hayran kaldım ki, inanın bunun tarifi imkansız, evet tabiki sizi atm gibi görüyorlar, ama bu oranın geçim kaynağı, tabi ki öyle olacak. Hani bakın etrafınızda memur, sanayici vs göremeyeceksiniz, bu pek tabii bir durum. Kaldı ki bir tane kız bana 800 baht gibi bir fiyata 4 tane nargile, meyve tabağı ısmarladı. Bu da ayrı bir durum. Ben içkinin bu kadar akıp da tek bir yüksek sesin çıkmadığı bir yer daha olabileceğini düşünmüyorum. Burası insanı ve hoşgörüsü ile ne bir İngiltere, ne bir Amerika ne de bir başka Avrupa ülkesi. İnanılmaz saygılılar, kendinizi resmen cennetten bir köşede gibi hissediyorsunuz, o thai insanları gerçekten benim için çok çok mükemmel insanlar oluverdiler. Bakın ben buraya gelmişim, ve şu anda benden maddi bir beklentileri yok, ama 4 tane arkadaşım sürekli ama sürekli yazıp yazıp duruyor. Bana bunu açıklayın hadi, ne ila izah edilebilir ki? Gerçekten bir daha gittiğimde sırf insanının bu hayatımda görmediğim dostane tavırları için gideceğim.

Tekrar tüm arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum, iyi ki sizleri tanıdım ve sayenizde bu tatile gitmiş oldum. Hep diyorlardı, dönüşünüzde tekrar gitmenin planlarını yapacaksınız diye, gerçekten de öyle oldu. İkimizde şu anda mutsuzuz. Bir dahaki sefere kadar da bu böyle olacak sanırım. Benim için bambaşka bir deneyim oldu. Off diyorum başka bir şey demiyorum.

Bu arada gerçekten özellikle Phuket’in Serkan hocam sayesinde kurdu olduk, aklınıza gelen özel, genel her soruya cevap verebilirim. Görmek isteyip de fırsat bulamadığım tek yer Uptown House oldu, onu da ileride ziyaret ederim inşallah. Sorularınızı bekliyorum. Herkese teşekkürler.

Pattaya'daki dönercinin kartviziti

Bangkok'u görme hevesiyle gidip de yakalandığımız yağmur

Bunlar da çektiğim resimlerden bazıları, görmek isteyenler için paylaşıma açıyorum. Saygılarımla;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzo27 -- 15 Haziran 2015; 19:38:49 >
  • Öncelikle Hoşgeldin abi

bende senin gibi düşünüp pattaya yerine phukete geçmeye karar verdim dün kaldığın otel misafire ek ücret alıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emir1908 -- 15 Haziran 2015; 15:51:13 >
  • Emir1908 E kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam almıyor, 2. misafir için 500 baht alıyor. :) İyi seçim, pişman olmayacaksın.
  • 7 gece için bana ağustos ayında 285 lira fiyat çıkardı çok ucuz kahvaltı dahil seçsem 346 değer mi kahvaltısı nasıl abi
  • Emir1908 E kullanıcısına yanıt
    Hocam benimki kahvaltı dahildi, ben o saatte hiç uyanamadım, bir tek ada turunun birisinde zaman bulup kahvaltı yaptım, o da pek bir şey yiyemedim. Bence gerek yok, biz krem peynir ve top ekmeklerden alıyorduk, odada çay yapıp (lipton sallama) onu yiyorduk genelde. Geç kalkmışsak da jungceylon'da wine connection'a gidip 149 tl + %10 servis ücreti ile margarita pizza yiyorduk, etsiz.
  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Yazınızı büyük bir zevkle okudum hocam hoşgeldiniz.Hatta yaşadıklarımız o kadar benzer ki bizde son gün bangkok da yağmura yakalanıp 1 gece ayırdığımız bangkok u rahatça gezememiştik Yalnız kafam bişeye takıldı bizde phuket de olduğumuz süre boyunca her gün motor kiraladık ama günde 200 baht dan aşağı yakıt parası vermedik? Merak ettiğim düşük sezonda yakıtı ucuzdan mı satıyorlar acaba.Yakıtı şu yol kenarında ki gas yazan yerlerden aldınız değil mi? ve 1 şişesi ne kadardı hatırlıyorsanız şayet merak ettim.
  • En ufak bir faydam olabildiyse cidden çok mutlu oldum. Yaptığınız güzel yorumlar cidden beni onore etti. Sizi de Tayland sevdalıları kadrosuna katabildiğimiz için çok mutluyum. Tayland, özellikle Phuket bağımlılık yapan biryer. Senede 1 kez yeter derken, artık 2.kez gitme planları yapıyorum. Yorumun harika olmuş. Satırı satırına okudum. Böyle güzel yorumun ardından Eylül'de yeniden gideceğim anlaşılan? Bu yorumu okumak beni maddi zarara soktu yine. Şaka bir yana çok güzel bir yazı olmuş. Keşke, Bangkok'u da 2 gün filan gezme şansın olsaydı? Oranın da değişik bir büyüsü var. Birdahaki gidişinde günü uzun tutabilirsen mutlaka oraya da uğramanı tavsiye ederim.

Ayrıca;
    Normalde Phuket, Pattaya'ya oranla fiyat oranında pahalı biryer. Hatta Tayland geneline göre pahalı bir yer. Ama dediğiniz gibi düşük sezon olduğu için fiyatlarda biraz kırılma olmuş.:)Düşük sezonun da en büyük artılarından biri bu. Ağustos ayında 35 yaşına gireceğim. Hayatım boyunca sürüsüyle insan tanıdım. Ama Tayland insanı gibi insan tanımadım. İnsani değerler olarak mükemmeller. Onların da aralarında tabi ki kötüleri var. Hepsi kusursuz diyemem. Ama iyiside, bir başka iyi oluyor.

Unutmadan geçemeyeceğim, oraya gidip gelen dostlarımız da oranın havasından, suyundan mıdır nedir 10 numara insan oluyor. Bu insanların en başında değerli dostum Serkan geliyor. Ondan sonra Sulak(serhan) ozgur, doğan ve şuan yazamayacağım kadar çok kalite insan ile tanıştım. Hepsine Tayland'ı böylesine güzel anlattığı için özellikle teşekkür ederim. Bizler daha kaç kez daha oralara gidebiliriz bilemiyorum, ama mutlaka bu konu sayesinde her yıl oraya düzinelerce insan göndereceğiz.

Saygılar, sevgiler.
  • @ozgur

Hocam aynen bende göremeden geldim, nana road başında yağmur bir bastırdı ki, ben anladım ama normal olmadığını :) Sorunca 25 dk ya geçer dedi bardaki çalışan kız, 3.5 saat sonunda videoya almaya başlayıp, selfie çektirdiler :) :)

Biz hocam gas stationdan alıyorduk yakıtı, bildiğiniz pompacının olduğu bizim petrol istasyonları gibi, yani şişede bişi almadık biz, gidip 60 baht çektik, iki gün durmadan gezdik. Yazılar thai dilinde olduğu için anlamadım ama 29,xxx gibi bir rakam yazıyordu fiyatlarda. 29 baht litresi mi, ya da onların kuruşu mu bilemiyorum açıkçası. Bakarsınız bir dahaki seferde Bangkok'u da tavaf ederiz :) Şansızlık olmuş bizimkisi baksanıza, son günde yağmur. :)

@Seradonin

Estağfurullah hocam, sizin ve sizin gibi arkadaşların sayesinde hayatımda hiç bilediğim ve gitmeyi aklımın ucundan bile geçirmediğim bir ülkeyi gördüm. Tekrar çok teşekkürler. Umuyorum ki bende sizler gibi diğer arkadaşlara yardım edeceğim. Ben birilerine faydalı olmanın hazzını bu konu sayesinde tattım. Tayland insanı beni gerçekten çok ama çok etkiledi. Dediğiniz gibi iyisi de harbiden bir başka oluyor.

Bende inanıyorum ki Tayland insana hiç olmazsa güler yüz, sıcak bir muhabbet ve insanların birbirlerine ne kadar iyi davranırsa yaşadıkları yerin o kadar güzelleşeceğini kanıtlar şekilde izler bırakıyor. Ama mutsuzluk var hani, döndüm diye, şimdi Gaziantep'teyim, buranın yemeklerini bilenler bilir, ama şu anda Jungceylond'da her gün yemekten bıktığım pizzayı yemek için neler verirdim :)

@sulak

Bu arada sulak adlı arkadaşımıza Gs'nin 4 yıldızlı tişörtünü götürmeyi çok istemiştim, Gaziantep'te bulamadım, sonra Atatürk Havalimanındaki gs stora koştum zaman yaratıp, orası da kapalı olunca geri dönüp uçağa bindim. Ona cevap da yazamadım, burdan bildirmek istedim. Hatta Gs store'a şikayet mektubu yazdım bir de, koskoca Atatürk Havalimanında GS store kapalı yanındaki diğer takımın (ilerideki) storu açık. Buradan özürlerimi borç bilirim.
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzo27 -- 15 Haziran 2015; 16:27:33 >
  • ozzo27 kullanıcısına yanıt
    Biz iyi kazıklanmışız öyleyse hep yolda satanlardan aldıkİşin garibi hiç istasyon gördüğümü de hatırlamıyorum Bende phuketi gördükten sonra kesinlikle buraya tekrar gelirim diye düşünüyodum ilk günler ama belki yüksek sezonda gitmemize bağlı olarak fiyatların yüksek olduğunu hatırlayıp bide yeni yerler görmek için Pattaya merkezli çevre adaları gezeyim diye düşündüm.Ama son günlerde Pattaya da motor kiralamanın tehlikeli olduğundan (polis in adım başı turistleri durdurması) bahsediliyor iyice kararsız kaldım ne yapsam diye.

Ben kışın gitme taraftarıyım ama düşük sezonda phuket nasıldı yani havanın kapalı, yağmurlu olduğu günler fazlamıydı? bide fiyatlar aşağıya iniyorsa phuket tekrar cazip hale gelebilir benim için.Ama tekrar başa dönüp yeni yerleri keşfetmek varken neden aynı yere gideyim fikri kararsızlığımı tetikliyor bir akıl verin bana nolur
  • ozgur kullanıcısına yanıt
    Hocam biz iki ya da üç kez yağmura yakalandık, o da Maximum 40 dakika sürüp geri güneş açtı. Yani hava da gayet bunaltıcı sıcak vardı, gittiğimiz her ada günlük güneşlikti. Mevsim konusunda bizim gittiğimiz tarihlerde hiçbir sıkıntı yoktu. Fiyatlar da kesinlikle low season olduğu için Pattayadan pahalı değildi, bir tek masaj bazı yerlerde 50 100 baht pahalı idi, o da kaliteli yerler. Ada turlarına gelince çoğunu 900 dolara, speed boat ile gittik, 750 baht gibi bir tutara normal büyük gemi ile de gidiliyordu. Yani fiyatlar şu anda kesinlikle ama kesinlikle çok çok ucuz. Ben Pattaya da gördüm, 4 gece kaldım, Phukette ise 8 gece 9 gün kaldım, ama bir dahaki sefere kesinlikle sadece Phukete gideceğim, hani Bangkok araya sıkıştırabilirsem belki ama o kadar geniş zamanım olmayacağı için bence Phuket benim için ideal şu anda. Ben bir devlet dairesinde çalışıyorum, hal böyle olunca izin problem oluyor. Yani senede 20 gün, 12 günü gitti zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzo27

@ozgur

Hocam aynen bende göremeden geldim, nana road başında yağmur bir bastırdı ki, ben anladım ama normal olmadığını :) Sorunca 25 dk ya geçer dedi bardaki çalışan kız, 3.5 saat sonunda videoya almaya başlayıp, selfie çektirdiler :) :)

Biz hocam gas stationdan alıyorduk yakıtı, bildiğiniz pompacının olduğu bizim petrol istasyonları gibi, yani şişede bişi almadık biz, gidip 60 baht çektik, iki gün durmadan gezdik. Yazılar thai dilinde olduğu için anlamadım ama 29,xxx gibi bir rakam yazıyordu fiyatlarda. 29 baht litresi mi, ya da onların kuruşu mu bilemiyorum açıkçası. Bakarsınız bir dahaki seferde Bangkok'u da tavaf ederiz :) Şansızlık olmuş bizimkisi baksanıza, son günde yağmur. :)

@Seradonin

Estağfurullah hocam, sizin ve sizin gibi arkadaşların sayesinde hayatımda hiç bilediğim ve gitmeyi aklımın ucundan bile geçirmediğim bir ülkeyi gördüm. Tekrar çok teşekkürler. Umuyorum ki bende sizler gibi diğer arkadaşlara yardım edeceğim. Ben birilerine faydalı olmanın hazzını bu konu sayesinde tattım. Tayland insanı beni gerçekten çok ama çok etkiledi. Dediğiniz gibi iyisi de harbiden bir başka oluyor.

Bende inanıyorum ki Tayland insana hiç olmazsa güler yüz, sıcak bir muhabbet ve insanların birbirlerine ne kadar iyi davranırsa yaşadıkları yerin o kadar güzelleşeceğini kanıtlar şekilde izler bırakıyor. Ama mutsuzluk var hani, döndüm diye, şimdi Gaziantep'teyim, buranın yemeklerini bilenler bilir, ama şu anda Jungceylond'da her gün yemekten bıktığım pizzayı yemek için neler verirdim :)

@sulak

Bu arada sulak adlı arkadaşımıza Gs'nin 4 yıldızlı tişörtünü götürmeyi çok istemiştim, Gaziantep'te bulamadım, sonra Atatürk Havalimanındaki gs stora koştum zaman yaratıp, orası da kapalı olunca geri dönüp uçağa bindim. Ona cevap da yazamadım, burdan bildirmek istedim. Hatta Gs store'a şikayet mektubu yazdım bir de, koskoca Atatürk Havalimanında GS store kapalı yanındaki diğer takımın (ilerideki) storu açık. Buradan özürlerimi borç bilirim.
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

@ozzo27 Dostum genede ugrasmissin tesekkur ediyorum..buradada gorusseydik keske.seni birdahaki sefere bekliuorum isyerime mutlaka...forumdan arkadasimiz. @R5P3CT geldi tanistik.aksamlari eglencemizide en guzel sekilde yapdik..yarin sabah ucagi var donuyor.su an insomniada son yudumlarini iciyordu az once konustum kendisiyle..kendisi cok iyi karakterli bir arkadasimiz.yeni tanismamiza ragmen simdi gitmesine uzuluyorum..ama en kisa zamanda gelecegine soz verdi..tesekkurler @R5P3CT seninle vakit gecirmek cok guzeldi.insomniada ssnin eksikligini hissedecegim emin ol..hele party aksamlari mutlaka aklima gelirsin kardesim...
    Arkadaslar bu arada cok konusulmaya basladi bi konuya aciklik getireyim..
    Pattayada motor kiralanacak iyi yerler mevcut..dusuk sezondan dolayi fiyatlar uygun..ayrica polis kasksiz olanlari durduruyor.bide ehliyet yoksa onada ceza kesiyor..her ceza 400 baht.motoru aliyorlar.cezayi beach roaddaki polis merkezinde odeyip motorunu teslim aliyorsun.ama gelde ode..ole bir sira varki..biz siramizi aldik gittik yemek yedik dolastik geldik 1 saat gecmisti halen onumuzde 15 kisi vardi..bazi yerlerde rusvet verebiliyorsun ama bazende polis merkezine yakinsaniz almiyorlar.tavsiyem ceza kesilmeden polisle anlasmanizdir.en az 2 saatiniz ceza odemekle geciyor cunku..arkadaslar kasksiz dolasmayin durdurulma sansiniz cok cok az..biz simdiye kadar kaskla dolasirken durdurulmadik.kasksiz veya yanlis yola girmisssek durdurulduk ve haliyle ehliyette olmadigi icin cift ceza yedik..motor ehliyetide 1000 dolar civarinda..kaskida ön tarafi kapalilardan alin sizin turist oldugunuz belki olmasin.
    Ayrica motorun deposunu full yapmak 120 bahtdir..ama istasyon sehir merkezinde degil..sehir merkezinde siseyle satiyorlar ve cok pahali ve hileli almayiniz..120 bahta fulleyin bol bol gezin bitiremessiniz..
    @seradonin sevgili dostum hakkimda yapdigin guzel yorumlar icin tesekkur ediyorum.seni birdahaki gelisinde mutlaka ama mutlaka isyerime beklerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulak -- 15 Haziran 2015; 20:47:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abisben

Arkadaslar merhaba. 30 yasinda istanbulda ikamet eden, özel sektor calisani bir adamim. gezmeyi eglenmeyi ve yeni yerler kesfetmeyi seven birisiyim. 11 temmuz - 25 temmuzda Tayland'a gidecegim. Bangkok, Phuket, Pattaya gidip gorecegim yerler arasinda. Sadece ucakbileti alacagim. Kalma isini orada geze geze halledecegim. Mumkun mertebe giden bir cok arkadasimin da deneyimlerine dayanarak boyle bir tatil dusundum. Ucak bileti 650-750 euro arasinda. Orda da tahmini 1000-1500tl ile rahat rahat 14 gun yasanir. Ki ben abartiyorum 750tl bile yeter. Amac macera aramak ve yeni dunyalar kesfetmekse özelden mesajlasalim. Cinsiyet hic fark etmez, kafa dengi olsun, mizmizlanmasin ve yasamayi sevsin. Herkese bol gunesli tatiller dilerim.

Hocam ben 15 26si arasi bangkok phuket yapacagim ama 14 gune 1000 tl butce ayirdi iseniz beraber takilmamiz zor. Yanlis anlasilmasin ben hem bar disko vs cikmayi hem de gunduz turlara katilmayi thai box maclarina gitmeyi vs seviyorum. Gunluk asagi yukari 120 usd gibi bir rakam ediyor ki oyle lux restoranlara gideyim bar fine odeyeyim gibi durumlarim da yok.

• Beyler kafam allak bullak oldum şimdi ucak bileti tahmını 1800-2200 arası temmuz tatılı ıcın totalde otel -masaj-hatun long tıme 3500 tl yeterlı mı ucak dahıl ne dersınız tek kısı ıcın ıngılızce super kesın gıdıcem de süresi konusunda kafam karıstı bana kalsa bı ay kalasım varda otel cok tutacak ,1700 tl harcamayı dusunuyorum acıkcası ucak harıc ,ilk gidişim bu arada ,netim kısıtlı da sızce temmuz basında gidiş dönüş bilet alsam ne kadara patlar bana bu gezi,süre sıkıntım yok ama cok da beklemek ıstemıyorum bıran önce gidip göresim var
  • Ben ağustos 1 ile 13 arasınfa gitmek istiyorum sma uçak bileti iki kişi 5700 civarı tutuyor daha ucuzunu bulmam için yardımcı olabilecek var mı. Adios kullanıcısıyım müş tem. Siz bileti bulup bana söyleyin diyor. 3 gün bangkok 6- 7 gün phuket düşünüyorum. Yadım için tşk şimdiden (bu arada katsayı premium için 2.2 imiş.:( )

• herşey iyi güzelde taylanddan kız arkadaş yapmak nedir ya biz burda avrupaya gitmek için sürünüyoz adam taylanddan bulmuş her sefer 1500 tl yola gidiyor zaten
  • 
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.