Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (358. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.403
Cevap
281
Favori
833.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
53 oy
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dogangoxel

Ben 2 kez Thy ile uçtum , bir dahaki sefere bende başka havayolunu tercih edeceğim

Ben de Bangkok'a 1 kere THY ile uçtum. Dediğim gibi tek avantajı aktarma olmaması. Aktarma insanı biraz yoruyor. Üstelik aktarma süresinde o ülkeyi gezerseniz daha da yoruyor. Aktarma süresini kısa tutarsanız, zaten bu olayı da en az kayıpla atlatırsınız.
  • Arkadaşlar bizde emirates ile gideceğiz.Aktarma giderken sorun değil ama dönüşte1:20 dakika aktarma süresi var.İlk uçak geç inerse yetişemezsek firma zararı karşılar dimi?Yani bi sonraki uçağa alırlar herhalde :D ? ilk defa aktarmalı gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nimras -- 4 Nisan 2015; 9:52:29 >

Orijinalden alıntı: nimras

Arkadaşlar bizde emirates ile gideceğiz.Aktarma giderken sorun değil ama dönüşte1:20 dakika aktarma süresi var.İlk uçak geç inerse yetişemezsek firma zararı karşılar dimi?Yani bi sonraki uçağa alırlar herhalde :D ? ilk defa aktarmalı gideceğim.

@nimras

Size şu şekilde anlatabilirim.

Örnek: Bangkok uçuşunuz Emirates. Aktarma yapacağınız firma da Emirates. Bir sebeple uçak 2 saat geç kalktı diyelim. Aktarma uçuş saatinizi doğal olarak geçiyor. Firma, aktarma yapacağınız uçağın uçuş saatini ileri atar, ya da sizi bir sonraki uçuşa otomatik olarak transfer eder. Sizinle ilgili olmayan bir gecikme olduğu için zarar etmezsiniz.

AIS Wifi ve 3G pişmanlıktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman domuz etine dikkat. Tayland'da neredeyse 10 kırmızı et yemeğinden 8'i pork. O sebeple büyük restoranlar hariç hiçbir yerde kırmızı et yemedim. Küçük yerlere de çok güvenemiyor insan. Ayrıca kırmızı fantayı da tavsiye ederim. Strawberry olan yani. Etle iyi gidiyor. Unutmadan bana göre Tayland'ın en kral yemeği Phat Thai. Çok lezzetli. Fiyatı da çok uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seradonin -- 5 Nisan 2015; 10:28:28 >

Orijinalden alıntı: Seradonin

Teşekkürler Serkancım. İstanbul'a geldim. Geldiğim gibi elektriksiz bir ülke gördüm. Aralık ayında ya da seneye yeniden gitmek farz oldu. Busefer maddi durumuma göre 25 ya da 30 günlük bir tatil planı düşünüyorum. Yine yapamadığım çok şey kaldı. Öyle bir ülke ki 20 kere de gitsen, ve her seferinde 30 gün kalsan, mutlaka yapamadığın şeyler kalıyor.

Bu seneki tatilimi sadece gezi ve analiz üzerine yaptım. Ülke insanını daha yakından tanıdım. Birçok olaya şahit oldum. Birçok olay dinledim. Hani ufak bir hikaye kitabı yazacak kadar hikayem var diyebilirim. Hele bir kendime geleyim. Bu ülkenin elimden geldiğince bilinmeyen yönlerini de anlatmaya çalışacağım. Ayrıca şunu da belirteyim. Halk artık turizmin eskisi kadar canlı olmadığından şikayetçi. Geçen seneki darbe ve bu seneki Rusya krizinin sanırım bunda büyük bir etkisi var. Çünkü, Ruslar artık yok denecek kadar az. Bu sene özellikle Phuket'de fransız çoktu.

özetle " Phuket'e fransız kalmış ruslar "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovietnam -- 5 Nisan 2015; 7:23:51 >
  • Arkadaşlar bir sorum olucaktı size, pasaportumun(bulgar pasaportu) süresi yaklaşık 80 gün sonra bitiyor daha önce bu şekilde taylanda giriş yapabilen var mı, sorma amacım songkrana yetişmek istiyorum, simdi pasaport işiyle ugrasmıyayım.
    Nette okudum fakat emin olamadım birde size sormak istedim.
    Türkiyeye sorunsuzca giriş çıkış yapabiliyorum.
    Passport required.
    - Passports and/or passport replacing documents must be valid
    for at least 6 months from date of arrival.
    - When applying for a visa on arrival, passports issued to
    nationals of Bulgaria must be valid for at least 30 days
    from arrival date.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RE5P3CT -- 5 Nisan 2015; 9:37:19 >

Bu yazımda sizlere yemek ve içecekler hakkında ufak bir bilgi vermek istiyorum.

Gece geç uyuduğum için sabahları kalkamıyordum. Gidip yemek yemek de bazen zor geliyordu. Bir önceki gece marketten birşeyler aldığım için bu şekilde öğle yemeği olayını hallediyordum. Ayrıca su olarak mutlaka Chang'i tavsiye ederim. Neredeyse tüm suları denedim. En hoşuma giden Chang Su oldu. Gidecek arkadaşlara tavsiyemdir. Küçüğü 7 Baht, büyüğü 14 baht.

Ton balığı 43 baht. İçecekler 14 baht. Ekmek 10 baht (Ekmekleri yumuşacık lokum gibi)

Pad thai içine tavuk ekletince o öğünde oldukça doyurucu oluyor. Zaten Pad Thai fiyatları en fazla 50 baht. Bütçe dostu bir yemek.

Et olarak da bangkok ve Phuket'de en güvendiğim yerlerden biri Jeffer Steak Restorandı. Bangkok'da Terminal 21'de, Phuket'de ise Jungceylon içinde bulunmakta. Ayrıca, yemeklerinizde mutlaka baharatı az isteyin. Yoksa yemekde baya zorlanırsınız.

Yukarıdaki yemek az pişmiş olarak geliyor ve kaynar tepside siz istediğiniz kıvamda pişirip yiyordunuz. Fiyatı da 89 baht idi.

Hayatımda içtiğim en ilginç içecek ise kato adı verilen meyve suyu idi. Neden derseniz içinde jelibon olan bir içecek düşünün.

Sokakda da hemen hemen her gece yemek yedim.

İçilebilecek bütün taze sıkılmış meyve sularını denedim. En harika tad olarak Passion meyve suyunu beğendim. Mango ve Hindistan Cevizi Suyu tabiki vazgeçilmezim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seradonin -- 5 Nisan 2015; 11:12:25 >
    Taksiler 1500 den aşağı yok, yada ben bulamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: serci_77

arkadaşlar 21-30 haziran bilet alıcam en uygun zaman da almak istiyorum bileti düşermi sizce bilet fiyatları biraz daha

Firmalar zaman zaman kampanya yapıyor. Promosyon bileti araştırırsanız daha iyi olur bence. Onların fiyatları uygun oluyor. Gideceğiniz dönem çok canlı bir dönem değil. Belki uygun fiyat bulabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: huseyın17

bu otel hakkında bı bılgısı olan varmı nasıldır acaba arkadaslar 10 gun 471 tl

hala bu otelde kalmayı planlıyorsanız takip ettiğim bir sitede bir konu buldum .. yüzde 10 ekstra indirim alabilmeniz için işinize yarar ..

http://www.pattaya-addicts.com/forum/topic/263768-walking-street-guest-house/
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.