Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (266. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16.457
Cevap
284
Favori
838.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
53 oy
Giriş
    Merhaba hocam , öncelikle bilgilendirme için teşekkürler yazdıkların benim gibi ilk defa gidicekler için epey yol gösterici olucaktır yalnız şu 2 sinema gösterdiler bakamadım

yazmışın onu merak ettim forum kuralları izin vermezse pm den yazabilirmisin hocam birde orda araba kiralama olayları nasıl ben motor olayına pek sıcak bakmıyorum biraz tehlikeli geliyor bana
  • Arkadaşlar bu konu daha önceden konuşuldu , az önce Hilton Pattaya da çalışan 36 yaşındaki arkadaşım ile sohbet esnasında bu konuyu açtım..Evet dediğiniz gibi Tayland da büyük şehirler dışında evlilik durumunda genelde kızın ailesine bir miktar para yardımı gerekebiliyor..Ben aile ziyaretlerine zaten boş gitmedim,pazar,market,çocuklara ,yiğenlere oyuncak alışverişi..Bunlar normal şeyler,geleneklere saygı duymamız gerekir diye düşünüyorum...

Ekteki fotoğraf durumu özetliyor..İyi geceler.
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: altunozzz

Arkadaşlar bu konu daha önceden konuşuldu , az önce Hilton Pattaya da çalışan 36 yaşındaki arkadaşım ile sohbet esnasında bu konuyu açtım..Evet dediğiniz gibi Tayland da büyük şehirler dışında evlilik durumunda genelde kızın ailesine bir miktar para yardımı gerekebiliyor..Ben aile ziyaretlerine zaten boş gitmedim,pazar,market,çocuklara ,yiğenlere oyuncak alışverişi..Bunlar normal şeyler,geleneklere saygı duymamız gerekir diye düşünüyorum...

Ekteki fotoğraf durumu özetliyor..İyi geceler.
     TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

Kusura bakmasinda calismayan Tay erkeklerinden ne kadar para aliyorlarmis onu sor bakalim sen ona. Nedense o sinsod yabancilara gelince milyonlarca baht para, taylara gelince ya hic yada 20,000-30,000 baht gibi absurd rakamlar oluyor. Ayrica sinsod kiz bakireyse verilir. Kusura bakmasinlar sinsod diye diretenler kultur kultur diyorlar ama o kulturu islerine nasil gelirse o sekilde degistirmesinide biliyorlar.

Ayrica arkadasinin evlenme amacina bakar misin? "Yurtdisina gitmek icin evlenmek istiyorum" yahu sirf bu sebepten evlenilir mi? Ne farki var bu bayanin Antalya'da turist avlayan elemanlardan. Bu bayan bu kafayla zaten evlenecek birini bulamaz, bulsa dahi kisa bi sure sonra kocasi bosar. Cunku bu mantiktaki birinin ailesine milyonlarca baht para ver, o para o kadar kisa sure icinde carcur olur ki hayal bile edemezsin. Ardindan her ay kendi ailesine para gondermeye baslar zaten. Oda evliliginin sonunu getirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhattaHell -- 1 Aralık 2014; 21:09:36 >
  • arkadaşlar biletimi bugün aldım 7 Martta gidiyorum inşallah... o tarihlerde giden arkadaşlar varsa takılabiliriz orda ... bu arada ilk yurt dışı deneyimim... insan ister istemez heyecanlanıyor ...
    Hocam sen içlerindesin bizlerden daha iyi bilirsin.Ama şu bir gerçek biz Türk erkekleri aşık etme konusunda yetenekliyiz ,ülkemizde ortaokul,lise ve üniversite dönemlerinde zor şartlar ve parasız öğrencilik zamanlarinda büyük aşklar yaşadık vs..Hepimiz bir kız uğruna kavga ettik,okulu birbirine kattik veya kizin abisinden dayak yedik...Biz Türk erkekleri gerçekten Tayland kızlarına fazlayız, Taylandli erkeklerle kendimizi kiyaslamak yanlis bence , adamlar hayatlari boyunca bir kiz icin bir ask icin efor sarf etmemisler...Para konusuna gelince de , ben bastan diyorum kiz arkadaslarima, bak benim annem babam ciftci,ev yok ,araba yok diyorum..Inanin Tayland da gercekten aşka hasretler,sabah kalktigimda ,kotumun,tshirtlerimin yikanip,takim elbiselerimin utulenmesini özledim cok.

herkesi genellemek tabi ki yanlış olur ama taylandı böyle ulaşılmaz veya farklı gösterme çabaları beni çok güldürüyor.paranız varsa kralsınız.paranız yoksa kimse yüzünüze bakmaz.
    tabi bizim türk bred pittlerimiz konuyu öyle bir çarpıtıyorlar ki diyorum acaba farklı bir yeremi gittiler. gidin yaşayın kimseyede inanmayın.

taylanda iş icabı yada merak için gidenlere lafım yok.ama sık sık gidenler türkiyede kızlar tarafından kaale alınmayan silik tiplerdir..

Orijinalden alıntı: vector x-31

Merhaba hocam , öncelikle bilgilendirme için teşekkürler yazdıkların benim gibi ilk defa gidicekler için epey yol gösterici olucaktır yalnız şu 2 sinema gösterdiler bakamadım

yazmışın onu merak ettim forum kuralları izin vermezse pm den yazabilirmisin hocam birde orda araba kiralama olayları nasıl ben motor olayına pek sıcak bakmıyorum biraz tehlikeli geliyor bana

Mesaj yazamadım size, siz bana yazarsanız cevap vereceğim.

Burada tanıştığım kız arkadaşlar kullandığı için motorsiklet kullanmak zorunda kalmadım. Benim sadece hususi otomobil ehliyetim var, ama konuştuğum pek çok kişinin tavsiyesi, kask taktığım sürece kimsenin ehliyet sormayacağı şeklindeydi. Gerçekten de çok az polis gördüm, onlar da çevirme felan değil, normal devriyelerini yapıyorlardı. Yollarda muhtemelen 18'inden küçük, lise kıyafetli pek çok kızın motor kullandığığını gördüm, sanırım polis pek umursamıyor. Ama en güzeli nasıl motor kullanacağını bilen yerel bir arkadaş edinmek. Onlar kullanırken, sizlerde rahat rahat çevreyi seyredebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alatrka -- 1 Aralık 2014; 23:03:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: isa2711

@ woxera1
    bi yandan haklısın hatta biz geçen sene arkadaşlarlan bunlar buda ya değil paraya tapıyor diyorduk o derece ama gel gör ki yinede bizimkilerden iyidirler.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım arkadaşlar , paraya tapanlar var bir de paraya gizli tapanlar var...Parayı herkes sever ,paraya herkes değer verir bütün Dünya da budur.

Taylar hakkında genelleme yapılmamalı.Asıl konuşmamız gereken konu , samimiyet ve doğruluk.

Ben Tayland da samimi ve doğru insanlar gördüm .Para için dilenen , para için yalan söyleyen , para için karakterini değiştiren veya para için sahtekarlık ,dolandırıcılık yapan insanlar görmedim...

Tayland da para ile satın alamayacağınız çok şey var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altunozzz -- 2 Aralık 2014; 1:25:25 >

Orijinalden alıntı: altunozzz

Hocam sen içlerindesin bizlerden daha iyi bilirsin.Ama şu bir gerçek biz Türk erkekleri aşık etme konusunda yetenekliyiz ,ülkemizde ortaokul,lise ve üniversite dönemlerinde zor şartlar ve parasız öğrencilik zamanlarinda büyük aşklar yaşadık vs..Hepimiz bir kız uğruna kavga ettik,okulu birbirine kattik veya kizin abisinden dayak yedik...Biz Türk erkekleri gerçekten Tayland kızlarına fazlayız, Taylandli erkeklerle kendimizi kiyaslamak yanlis bence , adamlar hayatlari boyunca bir kiz icin bir ask icin efor sarf etmemisler...Para konusuna gelince de , ben bastan diyorum kiz arkadaslarima, bak benim annem babam ciftci,ev yok ,araba yok diyorum..Inanin Tayland da gercekten aşka hasretler,sabah kalktigimda ,kotumun,tshirtlerimin yikanip,takim elbiselerimin utulenmesini özledim cok.

Iste bu yuzden diyorum ya hocam. Biz gibi seven onlara iyi davranan yabancilarda var ve bunu suistimal eden azimsanmayacak sayidada insan yasiyor burada. Kadin gelmis 40 yasina, eski Tay esinden 3 cocugu var, hala 1 milyon baht sinsod istiyor. Neymis efendim, ona bakabilecegini kanitlamasi gerekiyormus. Yahu o kadar parayi adam senin ailene verince sana neyle bakacak? Herkes anadan dogma milyoner mi sanki? Hadi deselerki su kadar para gosterilsin dugunde, sonra o para masraf icin kullanilsin, o zaman anlarim. Ama bunlar oyle degil. O para aileye verilecek, geri donmemek uzere. Hatta bunu abartip yabanci damattan aile icin is kurmasini, yine aile icin bi araba almasini ve onunda uzerine bi miktar para yardimi yapmasini istiyorlar. Tabii dugun masraflari falanda hep yabanci damada ait.

Artik is haline getirmisler bunu, resmen kizlarini kullaniyor aileler. Nedense burada aileye bakmak kizlarin yukumluluguymus gibi. Erkeklerin umrunda degil, ama hep kizlari zorluyorlar yabanci koca bul bize baksin diye. O yuzden Tay bi bayanla tanistiysaniz ve isler ciddiye gidecek gibiyse direkt olarak ailesini gormek isteyin. Baba issiz gucsuz ise yaramazin biriyse uzaklasmaniz en iyisi olur. O iliskiden hayir gelmez, cunku Tay kizlari aileleriyle asla ters dusmezler.

Orijinalden alıntı: woxera1

tayland bana göre kültürü bozulmuş başka kültürlerin etkisinde kalan ve herşeyin para olduğu bir ülke.

herkesi genellemek tabi ki yanlış olur ama taylandı böyle ulaşılmaz veya farklı gösterme çabaları beni çok güldürüyor.paranız varsa kralsınız.paranız yoksa kimse yüzünüze bakmaz.
    tabi bizim türk bred pittlerimiz konuyu öyle bir çarpıtıyorlar ki diyorum acaba farklı bir yeremi gittiler. gidin yaşayın kimseyede inanmayın.

taylanda iş icabı yada merak için gidenlere lafım yok.ama sık sık gidenler türkiyede kızlar tarafından kaale alınmayan silik tiplerdir..

Tabiiki genellemek yanlis, Tayland'i farkli gosterme cabasida degil aslinda. Turist bolgeleri disina ciktiginizda kimse sizin paranizla ilgilenmez. Asil yanlis olan sey sadece Bangkok, Pattaya, Phuket gibi yerleri gordukten sonra Tayland'in geneli bu sekildeymis gibi konusmaktir.
    Kids are like farts, you can only tolerate your own. -

Dolaştığım ülkeler;
    / EUROPE: TURKEY, GREECE, BULGARIA, ROMANIA, GERMANY, ITALY, FINLAND, NORWAY
    / MIDDLE EAST: UAE, CYPRUS
    / ASIA: AZERBAIJAN, PAKISTAN, CHINA, HONG KONG, SOUTH KOREA
    / ASIA-PASIFIC: THAILAND, INDONESIA, MALAYSIA, SINGAPORE, PHILIPPINES, VIETNAM
  • quote:

Orijinalden alıntı: I AM MONGOL

Millet hayati boyunca bitane bulamiyor adam 29 güne onlarca ask sigdirmis.

Türkiye de bulamaman doğal, piyasa kızların elinde 3 erkeğe 1 kız düşüyor. Tayland a git tam tersi erkek olanlarda ladyboy

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

Arkadaşlar, Ocak sonu şubat ortasına kadar bende memlekete gidiyorum.
    Ayrıca birikmiş THY millerim var, bilet isteyen olursa % 20 - % 30 arası daha ucuza alabilirim, aklınızda bulunsun.

Selamlar

Gili'ye gidiyorsun başkan, heyecan var mı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 2 Aralık 2014; 8:42:16 >
    selam üstad,

Maalesef Gili olayını erteledik bu sene, rotayı tekrar Tayland'a çevirdik. Orada ki arkadaşlar ısrar etti.
    Endonezya'yı artık birdaha ki sefere keşfedeceğiz.

Dolaştığım ülkeler;
    / EUROPE: TURKEY, GREECE, BULGARIA, ROMANIA, GERMANY, ITALY, FINLAND, NORWAY
    / MIDDLE EAST: UAE, CYPRUS
    / ASIA: AZERBAIJAN, PAKISTAN, CHINA, HONG KONG, SOUTH KOREA
    / ASIA-PASIFIC: THAILAND, INDONESIA, MALAYSIA, SINGAPORE, PHILIPPINES, VIETNAM
  • quote:

tayland bana göre kültürü bozulmuş başka kültürlerin etkisinde kalan ve herşeyin para olduğu bir ülke.

quote:

Bu sonuca neye göre ve kime göre vardınız? Oraya sık sık giden kaç kişi tanıyorsunuz? Gidenlerin özel yaşantısını ve tiplerini biliyor musunuz? Mesela ben, orada hiç paramla kral olmadım. Zaten oraya gidip para savuracak maddi durumum yok. Gidip gelecek parayı zor buluyorum. Paranın geçeceği ortamlar hariç, kimse "senin yüzüne bakmam senin paran yok "demedi. "Ama gidip de otelde bedava kalayım, bedava yemek yerim" diye sorarsanız dünyanın hiçbir yerinde bu mümkün değil. Dünyada böyle yerler varsa söyleyin de bu sene uçak bileti alıp oraya gideyim.

Türkiye'de de Tayland'da da kız arkadaşlarım oldu. Tayland'a en son gittiğim tarih olan Mayıs ayı öncesinde 2 senelik ciddi bir ilişkimden ayrılmıştım. Üstelik sevgililer gününden 2 gün sonra. Evliliğin eşiğinden dönmüştüm. Bunalımdaydım resmen. Ve oranın ortamı ve insanları beni yeniden hayata döndürdü diyebilirim. Şuan hayat dolu, eğlenceli biriysem bunu onlara borçluyum.

Tayland'a her giden, kız için ya da sex için gitmiyor. Öncelikle bunu bilmeniz gerek. Oraya huzur bulmak için giden insanlar da var.

Lütfen kendi kişisel fikirlerinizi ya da yaşadıklarınızı genel olarak anlatmayın.

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

selam üstad,

Maalesef Gili olayını erteledik bu sene, rotayı tekrar Tayland'a çevirdik. Orada ki arkadaşlar ısrar etti.
    Endonezya'yı artık birdaha ki sefere keşfedeceğiz.

Hayırlısı olsun, Gili Trawangan ı er geç görecek olmanda güzel

ÖNCELİKLE SERADONİN kardeşimin vermiş olduğu cevabın altına imzamı atıyorum..

woxera1 senin bu açıklaman ile kendini turkıyede kızlar tarafından kaale alınmayan silik bir tip katagorisine koyduğunun farkında değilsin..
    Eğerki sen veya bir başkası bu düşünceleri kafasında taşıyorsa taylanda sadece kızlar için gitmiş demektir.
    Çünkü taylandda biraz gezersen huzuru güleryüzü iyiniyeti doğanın güzelliğini gerçek dostluğu göreceksin.ama oraya giden kişi diskodan bardan çıkmazsa bu dediklerimi göremez.tayland sadece kızlardan ibaret değildir.

Bu algıyı kafanda kurup veya taylandda bazı şeyleri yüzeysel görüp buraya yazman taylanddaki büyük resmi görmemek ya da büyük resmin arkasındaki güzelliği görecek kapasiteye sahip olmaman demektir.
    Sen küçük resimlerle yaşarsan taylandı sadece kızlardan ibaret sanarsın..ve oraya devamli gidenleride kizlar icin gidiyor diye duşünürsün...
    Eğerki taylandda büyük resmin arkasındaki güzellikleri görüp yaşabilseydin bu tek taraflı düşünce yapısında olmayacaktiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulak -- 2 Aralık 2014; 22:39:03 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.