Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (232. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.335
Cevap
278
Favori
828.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

Tayland'da nasıl apple store yok yahu? Bangkok'ta Siam Paragon Alışveriş merkezinde kocaman var. geçen sene ipad aldım daha.

bu da link

Türkiye'de ki Apple'ın kendi mağazasıdır, keza misal Şangay'da da Apple kendi mağazası vardır ama birçok yerde singapur olsun bangkok, pekin, vs... authorized distributor yada Premium Reseller mağazaları vardır. Bunlar da Apple Store fiyatlarıyla aynıdır, yani Apple kendi mağazası gibi düşünebiliriz.
    netice itibariyle, Apple store Tayland'da vardır, Phuket'te de vardır, Jungcyelon içinde..

Bahsettikleriniz apple store degil ust dede yazdim reseller taylandda apple store yok... Diger yandan gorusum taylanddan sifir tel almak cok mantikli degil htc harici

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar otel paylasanlar olmus phuket icin mukemmel bir otel tavsiyesi yapayim hemingway's patong 2 adet var patong merkezde banglay caddeye 3 dk odalar tertemiz kahvalti cok iyi personel mukemmel fiyatlar super reklam gibi oldu ama ...
    Bangkok icinse tavsiyem kesinlikle galleria10 otel ...
    Rica ediyorum bana kari ki icerikli mesajlar atmayin surda kari bulurmuyum diye ben otel tavsiye ediyorum adam otele kari atiliyormu diye soruyor... Soru soruyor speed boat kullan arkaya otur manzara izle diyorum 3. Mesaj karilar nasil oluyor :-)
    Kalacak yer isteyene her yerde 3-4 tavsiye veririm ama 30-40 lira olmaz guven temizlik kurumsallik lokasyona onem berdigimden hosyel tarzi yerleri sevmem
    Nerden ne ucuza alinir tek tek dukkan ismi verebilirim
    Chatuchak pazarini mesela avcumin ici gibi bilirim
    Yardim isteyene her daim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtasova -- 16 Ekim 2014; 20:30:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seradonin

quote:

Orijinalden alıntı: vuque

quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

quote:

Orijinalden alıntı: vuque

quote:

Orijinalden alıntı: sularslan

selam! Euro ile gidin. Sorun yok! Adım başı dövizci var. Western Union büroları en iyi fiyattan bozuyordu

Teşekkürler hocam, öyle yapmayı düşünüyorum zaten

Şu anda planım şu şekilde arkadaşlar siz ne diyorsunuz? Hatta booking.com üzerinden rezervasyon yaptığım otelleride fiyatlarıyla vereyim ve yorumlarınızı isteyeyim. Serkan hocam özellikle bu otel konusunda senin yardımını bekliyorum.

3 ocak BKK'e iniş ve direkt Chiang Mai'ye geçiş(kız arkadaşım orada) Chiang Mai'de Mandala House otelde 2 günlük yeri 1.980 THB'ye ayırttım.

2 gün Chiang Mai'de kaldıktan sonra kız arkadaşımla Bangkok'a geçiyoruz ve orada Rikka Inn otelinde 2 günlük yeri 2.500 THB'ye ayırttım.

Sonrasında 7 günlüğüne Krabi'ye geçiyoruz. Orada At Krabi Pura otelinde 7 günlük yeri 5.300 THB'ye ayırttım.

Sonrasında 2 günlüğüne Koh Lipe'ye geçiyoruz. Orada herhangi bir otel veya kulübe ayırtmadım çünkü internet üzerinden çok pahalı, forumda yazılanlara göre oraya gittiğimizde günlük 300-500 Baht'a sahil kenarında ahşap kulübe bulma konusunda sıkıntı çekmeyeceğimizi düşünüyorum. Böyle bir risk aldım ama hadi bakalım

2 gün Koh Lipe'de geçirdikten sonra 4 günlüğüne Phuket'e geçiyoruz, Orada Chaphone Guesthouse otelinde 4 günlük yeri 3.400 THB'ye ayırttım.

4 günlük Phuket'ten sonra kız arkadaşım okulu başladığından Chiang Mai'ye dönecek ve benim 4 günlük bir boşluğum oluşuyor. O sürede ne yapacağıma henüz karar vermedim. Tüm tavsiyelere açığım. Aklımda Phuket'i uzatmak, Bangkok'a tekrar gitmek, kız arkadaşımla Chiang Mai'ye gitmek veya 3 günlüğüne bir Pattaya'ya gidiş gibi opsiyonlar var(Yetişkin Disneyland'i olduğundan ve her erkeğin ölmeden 1 kere görmesi tavsiye edildiğinden, ancak kız arkadaşım bu opsiyona şiddetle karşı çıkıyor, gidersem kaçak gideceğim )

Otellerin hepsini ücretsiz iptal opsiyonu ile rezerve ettirdim, daha iyi/ucuz otel bulabilirsem iptal edebilirim. Otel konusunda tavsiyesi olan arkadaşlar varsa çok makbule geçer.

Rota ve kalan 4 günde neler yapılacağı ile ilgili önerilerde değerlendirilir

Hocam merhaba gecikmeli cvp icin kusura bakma.. biraz sikintilarim var dislerimi yaptiriyorumda..
    Hotel butcen cok iyi diyebilirim sirtcantali seyahatseverler gibi. Bana kesin phukette olucagin tarihi verirsen sana bir kac onerim olucak denize yakinmi alisveris bolgesindemi? Bunlari soruyorum ona gore alternatifleriyle sana siralaliycam. Phukette giris cikis tarihin. Maksimum gunluk butcen.. ? Saygiyla sevgiyle kal
    Koh samui ile ilgili kardanadam66 nickli degerli arkadasim bu konuda bilgi sahibi onada danisabilirsin. Bangkok da bildigim hoteller biraz ust siniflarda sana vericegim cvp seni tatmin etmiyceginden phuket konusunda nerelere gezebilirsin.. nereye gidebilirsin ne gibi aktivitelere katilabilirsin kiz arkadasinla nasil dolu dolu zaman gecirebilirsin anlatmaya calisirim. Umarim planlarin istedigin dogrultuda devam etmesi dilegiyle diyorum.. cvp bekliyorum

Çok geçmiş olsun hocam.

Tarihler şöyle;

3 Ocak Bangkok'a iniş ve Chiang Mai'ye geçiş, 2 gün burada kalıyorum.

5 Ocak Bangkok'a dönüş ve 2 gün burada kalıyoruz.

Sonra 7'sinde Krabi'ye geçiyoruz ve 1 hafta burada kalıyoruz.

14'ünde 2 günlüğüne Koh Lipe'ye geçiyoruz ama burada herhangi bir rezervasyon yok, riskli biraz.

16'sında 4 günlüğüne Phuket'e geçiyoruz. Sonrasında ben belki Phukette kalmaya devam edebilirim çünkü 4 günüm daha var ne yapacağıma karar vermediğim ama kız arkadaşım ayın 20'sinde geri dönmek durumunda.

Otelleri temiz ama ucuzlarından seçmeye gayret gösterdim, fazla otel masrafı yapmak istemedim çünkü uyumadan uyumaya gideceğiz otele ve temiz olsun, klima olsun, banyoda sıcak su olsun yeter, emanet kasası olursa dahada iyi olur mantığıyla baktım otele.

Phuket'teki otelin adresi şu,
    183/76 Phang Nga Rd.,Muang District, 83000 Phuket Town, Tayland
    https://www.booking.com/hotel/th/chaphone-guesthouse.tr.html?sid=25f9e411e3851491e66efe89ce8287c0;dcid=2#map_closed

Sanırım denize yakın değil ama şehir merkezinde, haritadan siz bir bakarsanız sevinirim, ben tam bilmiyorum oraları. Oraları bilen birisi olarak sizin daha doğru bakacağınıza inanıyorum.

Phukette ve Krabi'de bol bol adalara kaçış yapmayı düşünüyorum, dalış yapmak istiyorum ve başka önerileriniz varsa veya bunlarla ilgili şurada yap bu düşündüklerini, şu adaya git diyorsanız her türlü tavsiyeye açığım hocam.

Ayrıca sanırım benim phukette olduğum tarihlerde sizde orada olacaksınız, phukette sizinle buluşmayı, görüşmeyi çok isterim.

Ayrıca 4 gün phuket'in üstüne kalan 4 gün içerisinden phuket'i tekrar uzatayım mı, ne önerirsiniz?

Bu arada çok soru soruyorum kusura bakmayın ama havayolu olarak Emirates mi yoksa Qatar mı önerirsiniz? Emirates'de bekleme süresi daha az olduğu için onu tercih edeceğim gibi duruyor ama sizlerin düşüncesi nedir?

Saygılar,

Hocam, ben Phuket'de Patong plajının oralarda kaldım. O taraf bence çok iyi. Bana orayı tavsiye etmişlerdi. Kişisel önerim o taraflarda bir otel bakmanız yönünde. Ayrıca Phuket ve etrafındaki Cennet gibi adalar için 4 gün yetmez. 4 gün daha kalırsınız gibime geliyor? :) Uçak konusunda da Emirates ile uçan arkadaşlarım oldu. Ve çok memnun kaldılar. Tavsiye ederim.

Önerin için teşekkürler, Patong tarafına bakacağım ama uygun ve güzel bir otel bulmak lazım o tarafta bu durumda.

Phuket çevresindeki adalara sadece 4 gün değil 4 gün + 7 gün ayırıyorum hocam çünkü öncesinde 7 gün Krabi'de kalacağım, biliyorsunuz Krabi körfezin öbür tarafı oluyor ve oradanda adalara gidiş var ve Krabi'deyken bol bol adalara gideceğiz

Uçak konusunda büyük ihtimal Emirates seçeceğim zaten ama emin olmak istedim sadece
  • emirates ten bileti alayım dedim zira her geçen gün fiyat artıyor. paypal dan ödeme yapamıyorum şu an paranızı gönderemiyoruz gibi bi uyarı çıkıo. ulan canlı para verecem onu yapamıyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtasova

Taulandda apple store yok diye biliyorum bende...netden satis var ve resellerlar var her gidisimde bakarim cunku ama emin degilim ... Tayvan la karistirmistir demis bi arkadas sanirim latife yapmis tayvanda marketden cok tech magazasi var:-)
    Taylandda elektronik almaktan imtina ederim alinacaksada en ucuz mbk dan alinabilir gerisi hikaye ama alinacak dukkan cok onemli iste gidenler bilir dukkan olayi bizim eski dogubank gibi bana guven vermio ruslar cok fazla iphone alio dikkatimi cekti taylandda

555 :) Aslında Tayvan derken demek isteğim , çevremde Asya hakkında bilgisi olmayan arkadaşlarımın da Tayland ile Tayvan ı sık sık karıştırmasıydı... "Onur sen Tayvan daydın değil mi? " gibi :))
  • Güncel liste:

quote:

KASIM 2014

@alaturka (15-29 arası)
    @plutonium35
    @sulak (6-19 arası)
    @raskol_85 (11-24 arası)
    @ustaayhan (8-23 arası)

ARALIK 2014

@doktorsap (9-19 arası)

OCAK 2015

@serkanertekin
    @vuque (3-24 arası)
    @teacher47 (25-31 arası)
    @Kardanadam55 (30-31 arası)
    @dogangoxel (30-31 arası)

ŞUBAT 2015

@Kardanadam55 (1-15 arası)
    @dogangoxel (1-15 arası)
    @teacher47 (1-7 arası)

MART 2015

@seradonin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alatrka -- 17 Ekim 2014; 11:29:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

Beyler Koh Phayam'a gitmiş birileri var mıdır? Oraya gitmeyi planlıyorum.
    Bilen biri varsa uzun konusmak isterim

Merhaba, bizzat gitmedim ama bu adayı önceden araştırmıştım. Ve Tayland'da çok daha iyi durumda adalar varken gitmeye değmez sonucuna varmıştım.

+ ları:
    Turistik bir ada değil. Yüksek sezonda bile plajlar bomboş.
    Turizm gelişmediği için doğa biraz daha korunmuş durumda
    Yerli halk size turist olarak değil gerçekten konukmuşsunuz gibi davranıyor.
    Konaklama, yemek-içme genel olarak ucuz.

- leri:
    Elektrik problemli. Çoğu tesiste gece 6-10 arası elektrik var.
    Elektrik olmayınca wi-fi da yok.
    Plajlar bakımsız. Koca denizanaları olabiliyor.
    Çoğu plajda bir içecek alabileceğiniz tesis bile yok.
    Adada bildiğimiz anlamda yol yok. Çünkü araba yok. Sadece motorsikletle ulaşım sağlanıyor.
    Gece hayatı çok zayıf. Sadece bir kaç bar var.

Zevkler tartışılmaz, belki de siz herşeyden uzak kafayı tam anlamıyla dinleyerek bir tatil arıyorsunuz. O zaman burası uygun gözüküyor. Ancak benim gibi hem dinlenme, hem eğlence hem de işlerimi uzaktan takip edeyim diyorsanız pek uygun değil gibi.

http://www.adventurouskate.com/on-islands-snobbery-and-koh-phayam/
  • quote:

Arkadaslar otel paylasanlar olmus phuket icin mukemmel bir otel tavsiyesi yapayim hemingway's patong 2 adet var patong merkezde banglay caddeye 3 dk odalar tertemiz kahvalti cok iyi personel mukemmel fiyatlar super reklam gibi oldu ama ...
    Bangkok icinse tavsiyem kesinlikle galleria10 otel ...
    Rica ediyorum bana kari ki icerikli mesajlar atmayin surda kari bulurmuyum diye ben otel tavsiye ediyorum adam otele kari atiliyormu diye soruyor... Soru soruyor speed boat kullan arkaya otur manzara izle diyorum 3. Mesaj karilar nasil oluyor :-)
    Kalacak yer isteyene her yerde 3-4 tavsiye veririm ama 30-40 lira olmaz guven temizlik kurumsallik lokasyona onem berdigimden hosyel tarzi yerleri sevmem
    Nerden ne ucuza alinir tek tek dukkan ismi verebilirim
    Chatuchak pazarini mesela avcumin ici gibi bilirim
    Yardim isteyene her daim

üstad, phuket airport tan patong a minibüsler ne kadar süre arayla kalkıyor? tavsiye eder misin? tek gideceğim için taksi mantıksız geliyor. 800 baht fiyat çekiyorlarmış. bangkok phuket uçak parası bin küsür zaten. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: altunozzz

quote:

Taulandda apple store yok diye biliyorum bende...netden satis var ve resellerlar var her gidisimde bakarim cunku ama emin degilim ... Tayvan la karistirmistir demis bi arkadas sanirim latife yapmis tayvanda marketden cok tech magazasi var:-)
    Taylandda elektronik almaktan imtina ederim alinacaksada en ucuz mbk dan alinabilir gerisi hikaye ama alinacak dukkan cok onemli iste gidenler bilir dukkan olayi bizim eski dogubank gibi bana guven vermio ruslar cok fazla iphone alio dikkatimi cekti taylandda

555 :) Aslında Tayvan derken demek isteğim , çevremde Asya hakkında bilgisi olmayan arkadaşlarımın da Tayland ile Tayvan ı sık sık karıştırmasıydı... "Onur sen Tayvan daydın değil mi? " gibi :))

5555

• mtasova kullanıcısına yanıt
    ben de arkadaşa MBK dan aldırttım bir kaç gün önce samsung 5s = 14500 bahta
  • bu yıl sonu, tam tarih belli değil ama, ortalama 20 günlük bangkok, kamboçya, laos ve vientiane'den(laos) tek yön phuket gezisi düşünüyorum... Kafasında böyle bir gezi planı olan arkadşalar varsa bana yazabilir ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sularslan

ben de arkadaşa MBK dan aldırttım bir kaç gün önce samsung 5s = 14500 bahta

Daha dün sordurttum, Oppo R1 12.000b iken iyi fiyat.

• Ustad ne kadar arayla kalktigini hatirlamiyorum buyuk otobs e binin ajandamda adi fiyati yazar aklimda degil suan ama ucuzdu kesinlikle tavsiye ederim havaalaninda cikinca sol tarafta sorarsin zaten... Ne yolda durup birsey satma olayi var ne durma vs sadece yavas tabiiki taksiye gore ama yollari malum cok virajli yerler var patong dan kataya fln da aman taksiye binmeyin millet gibi plajin sonunda araclarin kalktgi nokta var oradan binerseniz cok cuzzi fiyata ulasim saglarsiniz zaten turlar vs kendi servisleri var otel almadiysaniz kesinlikle hemingways patong derim tekr
    İyi tatiller

• güzel konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulak

quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

Taylanda apple store yok dedi gerizekalı apple store müşteri hizmetlerindeki bayan şaştım kaldım 😄😄

Ben de yok sanardim.ama bizzat gittim gördüm..fakat bu aylarda elinde cihaz olmuyor.son modelin alt modelleri oluyor..genellikle taylandli telefon saticilari iphoneleri satin alip stok yapiyor ve daha yuksek fiyata satiyor..mesela kasim 2013de iphone 5s apple store fiyati 1350tl iken elektronik magazalar 1750 tl civari satiyorlardi.ama apple storede cihaz kalmamisti..

Benim merak ettiğim konu Güney Asya da (Malum aşığıyız Güney Asya konu genelinde :) )elektronik ürün fiyatları, herkes Singapur diyor fakat artık oranında pek ucuzluğu kalmadı. Endonezya da Note 3 Neo 1000 TL idi buradaki fiyattan 300 TL kadar ucuzdu yada daha fazlası. Aklımda Malezya kısmı var orası Güney Asya da ki en ucuz bölge sanırım. Ama bilgisi olan paylaşırsa sevineceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhattaHell

quote:

quote:

Taylanda apple store yok dedi gerizekalı apple store müşteri hizmetlerindeki bayan şaştım kaldım 😄😄

Tayland ı, tayvan sanmıştır o

Tayvan'da dahi var, Bangkok ve cevresinde onlarca satis magazasida var. Ne bicim calisansa oda zerre kadar bilgisi yokmus demekki

Tayvan elektronikte Tayland dan daha gelişmiş orada olması zaten doğal :)
  • quote:

emanet kasası önemli arkadaşım es geçme.

Örnek vereceğim. Yanında 500 Dolar ile değerli eşyalarını verdin kasaya, adamlar kaybetti. Sonra ne yaptırımın var? Seyahatlerimde hiç kullanmadım emanet kasasını
  • Skylined kullanıcısına yanıt
    Telefon için Malezya, Foto kamera için Tayland uygun. Singapur'da ucuz birşey göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skylined

quote:

Orijinalden alıntı: sulak

quote:

Ben de yok sanardim.ama bizzat gittim gördüm..fakat bu aylarda elinde cihaz olmuyor.son modelin alt modelleri oluyor..genellikle taylandli telefon saticilari iphoneleri satin alip stok yapiyor ve daha yuksek fiyata satiyor..mesela kasim 2013de iphone 5s apple store fiyati 1350tl iken elektronik magazalar 1750 tl civari satiyorlardi.ama apple storede cihaz kalmamisti..

Benim merak ettiğim konu Güney Asya da (Malum aşığıyız Güney Asya konu genelinde :) )elektronik ürün fiyatları, herkes Singapur diyor fakat artık oranında pek ucuzluğu kalmadı. Endonezya da Note 3 Neo 1000 TL idi buradaki fiyattan 300 TL kadar ucuzdu yada daha fazlası. Aklımda Malezya kısmı var orası Güney Asya da ki en ucuz bölge sanırım. Ama bilgisi olan paylaşırsa sevineceğim.

Tüm ülkelerde araştırdım günlerimi ayırdım tek ucuz neresi derseniz sadece ama sadece hong kong gerisi boş... özellikle hong kong da 2.el olayı çok gelişmiş 2.el tel v.s alabilirsiniz hk dan oldukça ucuza ... Bebek dolayısıyla yazın abd planım iptal oldu belki arkadaşlarla yaz için bende geçerim temmuzda oralarda olacaklarla haberleşelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtasova -- 17 Ekim 2014; 12:31:47 >
  • Skylined kullanıcısına yanıt
    Yarım saat once kuala lumpur pavilion epi center daydım , iphone 6 fiyatlarına bakmak icin , henuz epi center da satışa sunulmamıs belki bir ay sonra dedi calısan oda tam olarak tarihi bilmiyor . Burda oppo baya bi moda sanırım , reklam panolarında her zaman goruyorum .

• 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.