Şimdi Ara

TAXİ DE ÇANTA UNUTTUM NE YAPICAM....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi ist ten aydına geliodum otobüsün kalkmasıkna 5 dk var otogara girdim bide baktım çantayı almayı unutmuşum.... SİZCE NE YAPMALIYIM BİDE GELİRKEN BAŞIMDAN TALİHSİZ SERÜVENLER DİZİSİ 1 GEÇTİ;

1. ÇANTAMI UNUTTUM
    2. OTOBÜSTE ADAMIN BİRİYLE TARTIŞTIM
    3. SAHURDA OTOBÜSÜ ÇEKTİKLERİ YER LAĞIM KOKUYODU YEMEĞİ ZOR YİYİP ÇIKTIK.
    4. YEDİĞİM YEMEKTEN RAHATSIZ OLDUM.

VS. VS. VS.

• "Taxi" yerine "Taksi" yazmakla başla olaya ilk önce.Malum çantanı utunttuğun yer New York değil İstanbul.
  • Taxi değil, taksi. Düzeltirsen sevinirim.
  • Türkiye'de TAXI var da ben mi bilmiyorum
  • bundan sonra ki hayatında yapman gerekenler
    1-daha dikkatli olmak
    2-daha sabırlı olup insanlarla empati kurarak anlaşmak
    3-seferi iken oruç tutmamak,tutarsanda şikayetçi olmamak
  • adam yardım istiyor herkes takmış bir taksi yerine taxi yazmasına

bu arada taksinin plakasını falan almadıysan o çantayı unut derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkanAydin92 -- 13 Eylül 2008; 12:39:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alttan1Tire

adam yardım istiyor herkes takmış bir taksi yerine taxi yazmasına

bu arada taksinin plakasını falan almadıysan o çantayı unut derim

"Türk milletinin dili Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay alabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır. Bir de Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği nihayetsiz felâketler içinde ahlâkının, an'anelerinin, hatıralarının, menfaatlerinin, kısacası bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde muhafaza olunduğunu görüyor. Türk dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir."

"Türk demek dil demektir. Milliyetin çok bariz vasıflarından birisi dildir. Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk harsına, camiasına mensubiyetini iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

Mustafa Kemal ATATÜRK
    Herkes hata yapabilir. Başlığı düzeltirseniz memnun olurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkçe türkçe diyede bir akım almış gidiyor başınızı..Adam yardım istemiş yüzüne vurmanızmı gerekiyor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: LastDestruction

Türkçe türkçe diyede bir akım almış gidiyor başınızı..Adam yardım istemiş yüzüne vurmanızmı gerekiyor ?

Türk dili ne kadar değersiz olmuş gözünüzde. Yazık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidesen -- 13 Eylül 2008; 12:45:27 >
  • bence bunun üzerine soğuk su iç ama orucluysan bilemicem
  • quote:

Türkçe türkçe diyede bir akım almış gidiyor başınızı..Adam yardım istemiş yüzüne vurmanızmı gerekiyor ?

Evet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

Zor durumda olan birinin sizden Türkçe dersi almak istediğini hiç sanmıyorum.Buralarda ahkam keseceğenize tavsiye verin.En azından daha yararlı bireyler olursunuz.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

Zor durumda olan birinin sizden Türkçe dersi almak istediğini hiç sanmıyorum.Buralarda ahkam keseceğenize tavsiye verin.En azından daha yararlı bireyler olursunuz.

Taksiye ''Taxi'' yazmanın zor durumlulukla ne alakası var? Merak etmeyin, Türkçe'yi en iyi şekilde koruyarak çevreme, aileme ve arkadaşlarıma yararlı oluyorum.

Düzenleme : Her neyse... Taksiyi telefondan çağırdıysanız telefonunuzdaki kayıtlardan durağı bulabilirsiniz. Telefondan çağırmadıysanız, bir taksi durağına gidin derim. Belki onları kayıp eşyaları biriktirdikleri biryer vardır. Eğer taksici oraya götürdüyse çantanızı bulma olasılığınız olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidesen -- 13 Eylül 2008; 12:51:30 >

• quote:

Katılıyorum. Adam orada yardım istiyor yok Türkçe'de şöyle yazılır yok "de" ayrı yazılır yok bilmem ne. Yardımınız dokunmayacaksa yazmayın kardeşim, konuyu kirletmekten başka yaptığın birşey yok...
  • 1 Kişi yazar neyse ama 4-5 kişi yazmış "TAXI" düzelt diye.Bu gereksiz.

@ Taksiye ''Taxi'' yazmanın zor durumlulukla ne alakası var?

Zor durumdan kasıtım,bu arkadaşımız çantasını kaybetmiş,içinde değerli şeyler olabilir ve sizden yardım istiyor.Ve zor durumda.Alakası bu.

@Merak etmeyin, Türkçe'yi en iyi şekilde koruyarak çevreme, aileme ve arkadaşlarıma yararlı oluyorum.

Türkçeyi korumak size para veya başka türlü önemli şeyler kazandırmaz Nasıl bir yerde yaşadığımızı sizde biliyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Vertigo. -- 13 Eylül 2008; 12:52:14 >
  • Artiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Scolerr®

bence bunun üzerine soğuk su iç ama orucluysan bilemicem

+1 taksinin plakasının hatırlarsan tamam ya da hangi duraktan olduğunu tabi varsa
  • quote:

Türkçeyi korumak size para veya başka türlü önemli şeyler kazandırmaz Nasıl bir yerde yaşadığımızı sizde biliyorsunuz..

Benim için Türkçe o arkadaşın çantasından daha önemli tamam mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Avrim

"Taxi" yerine "Taksi" yazmakla başla olaya ilk önce.Malum çantanı utunttuğun yer New York değil İstanbul.

Süper yorum diyerek devam ediyorum
    Yollarda yemek yeme,benim yediğim bir yer vardır Ulusoy Bolu Tesisleri dışında başka bir yerde yemem.
    Taksiye bindiğin yeri hatırlamaktan veya hangi taksi durağına bağlı olduğunu bilmekten başka çaren yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kanlı Gürz -- 13 Eylül 2008; 12:56:19 >
  • quote:

1 Kişi yazar neyse ama 4-5 kişi yazmış "TAXI" düzelt diye.Bu gereksiz.

@ Taksiye ''Taxi'' yazmanın zor durumlulukla ne alakası var?

Zor durumdan kasıtım,bu arkadaşımız çantasını kaybetmiş,içinde değerli şeyler olabilir ve sizden yardım istiyor.Ve zor durumda.Alakası bu.

@Merak etmeyin, Türkçe'yi en iyi şekilde koruyarak çevreme, aileme ve arkadaşlarıma yararlı oluyorum.

@ Avrim ; 13 Eylül 2008; 12:33:20
    @ baykagan ; 13 Eylül 2008; 12:33:48

Kısacası @ Avrim'in attığı mesajı görmedim. Bundan sonrakiler gereksizdir, kabulümdür.
    Ben Türkçe'yi para ya da değerli şeyler için korumuyorum. Bu sözünüzden sonra da size söyleyecek bir kelamım yoktur.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.