Şimdi Ara

tavuksuz civciv üreteceğiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
3.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 21indeyim

quote:

Orijinalden alıntı: DisCoKraL

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DisCoKraL

İnternette bir sürü bulabilirsin kuluçka evrelerini kendin yaparsan büyük ihtimal evreleri tanıyamayacaksın ve yazık olacak.

Hocam yumUrtanın birinin bir kısmını diğerinin yarısını diğerinin ise tamamını kırıp sonra onları sanki kabuğun içindeymiş gibi muhafaza edecek şeffaf bir sıvı içinde 21 gün bekletesim var. Böylece evreleri izleyebiliriz

Dediğinizi pek anlayamadım ama bahsettiğiniz olay bu değil mi ?

Resimler Kaldırıldı.

Aynen hocam tam olarak bunu kastediyorum. Eğer başarırsak ve civciv yaşarsa adını konu dışı koyacağım

Yalnız attığım resimlerde yumurta kırılıp resmi çekilmiş siz sanırım şeffaf yumurta gibi bir şeyin içerisine koyup gözleyeceksiniz.

• DisCoKraL kullanıcısına yanıt
    Evet yumurtanın üçte birinin kırıp orasını şeffaf bir cam gibi birşeyle örtüp bağlantı yerlerini tutkalla yapıştırmayı düşünüyorum tam olarak böyle yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet yumurtanın üçte birinin kırıp orasını şeffaf bir cam gibi birşeyle örtüp bağlantı yerlerini tutkalla yapıştırmayı düşünüyorum tam olarak böyle yani

Tutkal embriyo'nun zehirlenmesine yol açabilir.
    Yumurta da hasar çatlak olursa'da bakteriyel enfeksiyon kapabilirmiş.
    Özellikle de hepsini başarsanız bile yumurtanın bir kısmını kestikten sonra yumurtanın nem,ısı gibi olaylar var okuduğuma göre karbondioksit'in %0.5 olması gerekiyormuş.
    Evet hocam bende onları not alıyordum şimdi. Onlara göre bir eylem planı çıkaracağım. Zaten bu deneyin amacı diğer arkadaşların ilgisini çekmek. İkinci deneyde diğer arkafaşlarında iştirakini isteyeceğim o daha geniş çaplı bir deney olacak

• Yumurtadan cikmis civcive bakmak bile yeterince zor
    Hic bulaşmayin derim yazik olur hayvanlara

Bu arada anladigim kadariula yumurtaya feneri tutuncada beli oluyor icinde ne oldugu
    http://www.kuluckadunyasi.com/index.php?topic=1118.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuuttter123 -- 23 Nisan 2014; 0:29:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuuttter123

Yumurtadan cikmis civcive bakmak bile yeterince zor
    Hic bulaşmayin derim yazik olur hayvanlara

Hocam çocukluğumdan beri tavuk inek besledim sorun değil. Aslında hayvanlarla ilgilenmek insanlarla uğraşmaktan daha zevkli.

• Hocam kuluçka makinası mı yapacaksınız yani? Ben yaptım boşa uğraşmayın, oldu da ama uzun iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kidnapper07

Hocam kuluçka makinası mı yapacaksınız yani? Ben yaptım boşa uğraşmayın, oldu da ama uzun iş.

Hayır hocam tam olarak kuluçka makinası değil. Yani yumurtanın içini görebilmeyi planlıyorum eğer başarabilirsem tabiki

• quote:

Evet hocam bende onları not alıyordum şimdi. Onlara göre bir eylem planı çıkaracağım. Zaten bu deneyin amacı diğer arkadaşların ilgisini çekmek. İkinci deneyde diğer arkafaşlarında iştirakini isteyeceğim o daha geniş çaplı bir deney olacak

Aklı başında bir deney olacaksa takip ederim fakat ne yaptığını bilmiyorsan hiç deneme bile.
  • Hayırlısı be gülüm

Teessüf ederim hocam amacım gerçektem farklı bit şeyler yapmak ve ben yaptığım herşeye çok özen gösteririm. İnanın bu deneyin başarılı olması için elimden gelen her şeyi deneyeceğim. Şüpheniz olmasın

• Daha önce bende öyle bisey dusundum ama uygulamadim bide senden takip edelim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aynen hocam bende o ortami oluşturmaya calisacagim. İnşallah basaririz. Eğer başarırsak diğer deneye geçeceğiz. O çok daha özel bir deney olacak

Yumurtanın kabuğu CaCO3 (94%) + Protein ve değer mineralleri bulundurur. Sirkede bekletirsen, CaCO3 çözüneceğinden sadece yumurta zarı kalacaktır. Onu da dikkatli bir şekilde bir sıvıya (yumurtanın asılı kalmasına dikkat) koyarsan daha iyi gözlemleyebilirsin.

• quote:

Teessüf ederim hocam amacım gerçektem farklı bit şeyler yapmak ve ben yaptığım herşeye çok özen gösteririm. İnanın bu deneyin başarılı olması için elimden gelen her şeyi deneyeceğim. Şüpheniz olmasın

Yanlış anlamayın sadece canlıya yazık olmaması için demiştim alınmayın lütfen,umarım çabalarınız sonuç verir.
  • Hocam ilginç fikirlwriniz varsa bana bildirin lütfen.
    Ayrıca takipte kalın heran her şey olabilir.

• quote:

Hocam ilginç fikirlwriniz varsa bana bildirin lütfen.
    Ayrıca takipte kalın heran her şey olabilir.

tabiki hocam takipteyim.

• yumurtaların 3-4 saatte bir çevirilmesi ve uygun nem koşulları sağlanması gerekli yoksa civciv çıkmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

quote:

Aynen hocam bende o ortami oluşturmaya calisacagim. İnşallah basaririz. Eğer başarırsak diğer deneye geçeceğiz. O çok daha özel bir deney olacak

Yumurtanın kabuğu CaCO3 (94%) + Protein ve değer mineralleri bulundurur. Sirkede bekletirsen, CaCO3 çözüneceğinden sadece yumurta zarı kalacaktır. Onu da dikkatli bir şekilde bir sıvıya (yumurtanın asılı kalmasına dikkat) koyarsan daha iyi gözlemleyebilirsin.

Hocam aslında yarın şöyle birşey yapmayı düşünüyorum. Yumurtanın zarının geçirgenliğini test etmek için bir dizi ufak deney yapıp geçirgenliğin miktarına göre açık alanı kapatmak için kullanacağım materyali ona göre seçeceğim. Eğer geçirgen değilse direk camla veya suyun içine atarak deneya başlamak istiistiyorum

• quote:

quote:

quote:

Hocam aslında yarın şöyle birşey yapmayı düşünüyorum. Yumurtanın zarının geçirgenliğini test etmek için bir dizi ufak deney yapıp geçirgenliğin miktarına göre açık alanı kapatmak için kullanacağım materyali ona göre seçeceğim. Eğer geçirgen değilse direk camla veya suyun içine atarak deneya başlamak istiistiyorum

Yumurta zarı, nem ve gaz geçirir. Yani H2O ve gaz olan herşey.

• quote:

quote:

quote:

Yumurta zarı, nem ve gaz geçirir. Yani H2O ve gaz olan herşey. Bu durumda yumurtayı koyacağın sıvı hem yumurtayı batırmamalı, hem yüzürmemeli, hem de su olmamalı.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.