Şimdi Ara

tavuksuz civciv üreteceğiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
3.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar pazartesi deneye başlayacağız. Gelişmeleri gün gün resimli olarak rapor edeceğim. Aklımda şöyle bir plan var. Şimdi üç veya dört yumurta bulacağım bu yumurtaları kuluçka sıcaklığında bekleteceğiz ama yumurtaların bazılarını kıracağız böylece içeride gelişen cizcivi gözlemleyebileceğiz. Ne dersinşz sice başarılı olur muyuz.

Düzenleme1

Evet arkadaşlar işe iki yumurta ile başlayacağım. Yumurtaların birinin kabuğunu kırıp içindeki şeffaf zarı bırakacağım diğer yumurtanın ise jem kabuğunu hemde içindeki zarın bir kısmını alacağım sonra iki yumurtanında açık kısmını ampulden kırdığım uygun parça ile kapatacağım. Kapatma işlemini ise silikonla yapmayı düşünüyorum. Kullandığım bütün aletleri ise sterlize etmeye çalışacağım. Aşağıda ki resimde görüldüğğü gibi bir açıklık olacak.

Kırsal kesimde yaşadığım için döllenmiş yumurtayı bulmam zor olmayacak.

http://hizliresim.com/6R8JEl

http://hizliresim.com/dj0O9Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp Er Timur -- 23 Nisan 2014; 18:49:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ne diyek olm geçmiş olsun
  • Olum alın bir horoz bir tavuk onlar görsün işini niye böyle şeylerle uğraşıyonuz

• quote:

Orijinalden alıntı: WISDOM

ne diyek olm geçmiş olsun

Niye geçmiş olsun kardeş başarılı olursak belki başka canlılar üzerinde de deneyebiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: BllCkr

Olum alın bir horoz bir tavuk onlar görsün işini niye böyle şeylerle uğraşıyonuz

Hocam tavUk ve horoz zaten var hatta ben geçen yıl civcivin yumurtadan çıkışı a yardım etmiştim ama şimdi bu olayı başyan so a gözlemleeimek istiyorum hepsi bu yani

• Amac ne yani ? Ciftliklerde yumurtaların üzerinde tavuk mu yatıyor saniyosun ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konserve ton balığı yenir mi?
    6 yıl önce açıldı
    Horoz eti yenir mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • basarili olamazsiniz. Kırılan yumurta ölür. Kulucka makineleri var onlar ile yapsaniz kesin olur ama siz nasil ayni sicaklikta 21 gun boyunca tutacaksiniz onu anlamadim

• İnternette bir sürü bulabilirsin kuluçka evrelerini kendin yaparsan büyük ihtimal evreleri tanıyamayacaksın ve yazık olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Amac ne yani ? Ciftliklerde yumurtaların üzerinde tavuk mu yatıyor saniyosun ?

Hocam amaç sadece civcivin nasıl geliştiğini görmek yoksa tavuk olmadan da civcivin çıktığını biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: DisCoKraL

İnternette bir sürü bulabilirsin kuluçka evrelerini kendin yaparsan büyük ihtimal evreleri tanıyamayacaksın ve yazık olacak.

Hocam yumUrtanın birinin bir kısmını diğerinin yarısını diğerinin ise tamamını kırıp sonra onları sanki kabuğun içindeymiş gibi muhafaza edecek şeffaf bir sıvı içinde 21 gün bekletesim var. Böylece evreleri izleyebiliriz

• O zaman başlığa "civcivin yumurtadaki gelişimini gözlemleyeceğiz" falan yazsan daha doğru olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

O zaman başlığa "civcivin yumurtadaki gelişimini gözlemleyeceğiz" falan yazsan daha doğru olur.

Haklısınız. Düzeltirim yakında

• kuluçka makinesi gibi bir şeyler ayarla evde uygun fiyata yapabilirsin kendin biraz araştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sigmund Freud

kuluçka makinesi gibi bir şeyler ayarla evde uygun fiyata yapabilirsin kendin biraz araştır

Hocam amaç civcivi üretmek değil oluşumunu gözlemlemek

• quote:

Orijinalden alıntı: 21indeyim

quote:

kuluçka makinesi gibi bir şeyler ayarla evde uygun fiyata yapabilirsin kendin biraz araştır

Hocam yumurta dışı gelişimi takip etmek için çok özel ortam oluşturmanız lazım.
  • quote:

quote:

İnternette bir sürü bulabilirsin kuluçka evrelerini kendin yaparsan büyük ihtimal evreleri tanıyamayacaksın ve yazık olacak.

Hocam yumUrtanın birinin bir kısmını diğerinin yarısını diğerinin ise tamamını kırıp sonra onları sanki kabuğun içindeymiş gibi muhafaza edecek şeffaf bir sıvı içinde 21 gün bekletesim var. Böylece evreleri izleyebiliriz

Dediğinizi pek anlayamadım ama bahsettiğiniz olay bu değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DisCoKraL -- 23 Nisan 2014; 0:00:27 >

• quote:

quote:

Gidip yumurta kabugunu kirmada Ne tur bilmiyorum ama bir isik cesidi ile yumurtanin icini gorup gozlemleyebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam bende o ortami oluşturmaya calisacagim. İnşallah basaririz. Eğer başarırsak diğer deneye geçeceğiz. O çok daha özel bir deney olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp Er Timur -- 23 Nisan 2014; 0:05:30 >
  • quote:

quote:

quote:

Dediğinizi pek anlayamadım ama bahsettiğiniz olay bu değil mi ?

Aynen hocam tam olarak bunu kastediyorum. Eğer başarırsak ve civciv yaşarsa adını konu dışı koyacağım

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.