Şimdi Ara

Tavsiyenize ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 9.5 yaşında bir oğlum var.Ortaokul 5. Sınıfa gidiyor.
    Kitap okumasına okuyor ben ve annesi hatirlatirsak.
    Sorunumuz okuduğunu anlamıyor olması ve ilginç gelebilir , oğlum babaannesi sayesinde 5 yaşında kur-an okumayı öğrendi.
    Nasıl bir yol izlemeliyiz okuduğunu anlaması ve okudugundan bir şeyler öğrenmesi konularinda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi «hidalgo» -- 29 Ekim 2016; 16:01:23 >



  • Sesli okutmayı denemelisiniz.
  • O yöntemi de denedik sonuç alamadık.
  • Ne tarz kitaplar okutuyorsunuz? Çocuk ne tarz okumayı seviyor? Basit olması açısınsan yaşına uygun çizgi roman okutabilirsiniz. Görseller yardımcı olacaktır.
  • Tarihçi kullanıcısına yanıt
    Öğretmenlerinin tavsiye ettiği kitaplar.Bunlara ek piyasada en fazla tavsiye edilmiş olan yayınlar.Resimli kitaplardan da alıyorum belirttiğim gibi okumasına okuyor fakat okuduğunu anlamıyor.
  • Sonunda hikaye haritası olan ve hikaye ile ilgili açık uçlu sorular olan kitapları tercih edin. Çocuğun durumuna göre 2 ya da 3. sınıf seviyesindeki kitapları deneyin.
  • Hızlı okuduğu için olabilir. Bu konuda bir uzman vs. değilim fakat nacizane fikrim çocuğunuza kitabı sesli ve yavaş okutmanızdır. Ve her cümle bitiminde okumasını durdurup o cümleden ne anladığını kendi sözcükleriyle söyletmeniz yardımcı olabilir.
  • Rueens kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz şekilde okuma yaptigimizda çok çabuk sıkılıyor. Bırakmak zorunda kalıyoruz.
  • özel bir öğrenme güçlüğü söz konusu olabilir. alanında uzman psikiyatristlere danışın hocam, çözülebilir. geçmiş olsun.
  • Bir yıldır psikolojik destek alıyoruz.Destek dediğim sadece ilaç verdiler ona devam ediyoruz.
  • Belki oglunuz iyi resim yapiyordur veya muzik kulagi iyidir.
  • hocam normal bunlar. bende de aynı sorun var küçüklüğümden beri. okuduğumu anlamakta sıkıntı çekiyorum ama hukuk fakültesini bitirdim. sınavlara çalışırken bir cümleyi 10 defa okuduğumu bilirim ki her seferinde böyle oluyordu. şu aralar bi doktora gitmeyi düşünüyorum zira iş hayatında daha fazla problem çıkarmaya başladı bu özelliğim.

    herkes farklı konularda iyi, yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi. benim de iyi olduğum konular var. normal şeyler.
  • Öğretmenlerin önerdiği kitaplardan ziyade çocuğunuz hangi kitapları okumak istiyor yada ne tarzdan hoşlanıyor. İstediği ilgilendiği dallar hakkında kitap almak okuma isteğini artırmakla birlikte daha dikkatli okuyarak aklında kalmasını sağlayacaktır. Çocuğunuz ile güzelce bu konu hakkında konuşabilirsiniz. Macera ve serüven kitaplarını sevebilir.

    Mesela hayalperest ise yaşına uygun fantastik-macera tarzda kitaplar okutabilirsiniz. Çocuğunuz hayvanlara veya bilim, uzay gibi dallara merakı olabilir. Yaşına uygun kendi isteği tarzda kitapları okumak daha kolay olacaktır ilgisi olduğu için daha istekli ve anlayarak okuyacaktır.
  • davidoffvincent kullanıcısına yanıt
    Resim ve müzik konusunda pek yetenekli değil.
  • Don Atari kullanıcısına yanıt
    Çok değişkenli bir yapısı var.Beğendi dediğimiz herhangi bir şey bir kaç gün sonra sikilmasina neden olabiliyor.Arada sizin dediginiz gibi beğendiği kitaplar oluyor fakat sorun anlamıyor olması sadece begenide kalıyor.
  • Dikkat eksikliği, hiperaktive olabilir. Yani okuduğu şeye dikkat etmiyor, hayal kuruyor olabilir en basitinden
  • «hidalgo» kullanıcısına yanıt
    Hikayeyi siz ona okuyun o dinlesin kitap bittiğinde ise anlatmasını isteyin. Sonra aynı hikayeyi o size okusun böylece dinleyerek, anlatarak ve kendisi okuyarak hikayeyi ve konuyu daha iyi pekiştirebilir. Hikayelerin kısa olması daha iyi olur hemen sıkılmayabilir. Birazda sıkıntıya gelmesi lazım çabalarsa başarabilir bu her konuda geçerli.
  • Psikiyatri doktorumuz dediginiz rahatsızlık olduğunu söyledi.Bir yıldır Concerta adlı ilaç kullanıyoruz.
  • Don Atari kullanıcısına yanıt
    Bu aralar bahsettiğiniz şekilde bir yol izliyoruz fakat anlatmasını istediğimiz de çok zorlanıyor.Boluk porcuk bir baştan bir sondan anlatıyor.
  • «hidalgo» kullanıcısına yanıt
    Daha basit şeyler okutturabilirsiniz. Mesela La Fontaine masalları Ezop masaları Grimm masalları gibi. Hikayeden ziyade masal okutturun. Anlatımı basit, konusu basit ve kısalar ayrıca çok farklı olaylar olduğundan ilgisini çekebilir.

    Ayrıca küçük çocuklar için kısaltılmış düzenlenmiş masalları okutmayın (kitap için de geçerli) çocuğunuz psikolojik olarak kendini çocuksu, ezik, çok küçük hissedebilir. Kendini öğrenme, öz güven gibi unsurlar bu yaşlarda gelişiyor. Size karşı kendisini göstermek ve ıspat etmeye çalışabilir. Çok sıkmaya gelmez yalnız kalmak isteyebilir.

    Kitap okurken yanında bulunmayın odasında tek başına okusun. Okuduğunu hayal etsin kitap, (masal, hikaye neyse artık) bittiğinde kitapdan ne anladın? Yada bana konusunu anlata bilir misin? gibi sorular sormayın onun yerine
    Olay nerede geçiyordu (ör.gemi, kale, orman, köy gibi), başlıca karakterler kimlerdi (adı, kimliği, kişiliği gibi) kitabı beğendin mi? (Beğendiyse neden, beğenmediyse neden), sen olsan nasıl bir son yazardın, en sevdiğin karakter, sevmediğin karakterler...
    Bunlar gibi sorular sorabilirsiniz böylece kitap kafasına daha rahat oturur. Ve en son Konusunu bana anlata bilir misin? Sorusunu sorabilirsiniz.

    İkinci alternatif kitabı okuyup bitirdiği zaman konusunu size değilde bir kağıda yazsın yazarken yanında bulunmayın.

    Günlükte tutabilir kendini ifade etme, geçmişten ders çıkarma, iletişim becerisi, yazı becerisi, hedef koyma, disiplin (alışkanlık edindiğinde yazmakta kendini sorumlu hissedecektir) gibi unsurları gelişebilir. Anlama bakımından da katkısı olabilir.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.