Arkadaşlar merhaba samsung 32c6510 model 32" led tv aldım bilgisayarımın ekran kartı palit gts250. ekran kartımın hdmi çıkışından ledtv nin hdmi/dvi1 yazan yerine hdmi-hdmi kablo ile bağlantı yaptığımda görüntü 1920*1080p yazmasına rağmen güzel görünmüyor.
ledtv nin menüsünde bulunan bağlantı tiplerinde hdmi-dvi1 portunu pc olarak seçmeme karşın bişi değişmedi normal lcd monitörlerdeki gibi detaylı net ve derinlik kazanmış bir çözünürlük olmuyor.
en son nvidia sürücülerini kullanıyorum.
acaba diyorum hdmi-hdmi- kablo yerine hdmi-dvi kablomu yoksa vga-vga kablo ile bağlantı yapsam istediğim netlikte ve derinlikte görüntü elde ederim...
lcd ve led tv lerini pc ekranı olarak kullanan arkadaşlar kendi kullanım şekillerini ve önerilerini yazarlarsa sevinirim...
Eğer tvden ses almaya ihtiyaç duymuyorsanız vga-vga kablo bağlantısını ve PC modunu deneyin. Ben vga bağlantının , teknik olarak hdmi bağlantı daha üstün olmasına rağmen , daha iyi olabildiğini gördüm.
quote:
Orijinalden alıntı: ender123
Eğer tvden ses almaya ihtiyaç duymuyorsanız vga-vga kablo bağlantısını ve PC modunu deneyin. Ben vga bağlantının , teknik olarak hdmi bağlantı daha üstün olmasına rağmen , daha iyi olabildiğini gördüm.
halısın dostum eski lcd tv'imde aynı sorun gene olmuştu vga kablo nun alan derinliği ile hmdi bağlantının alan derinliği çok farklıydı.tavsiyene teşekkürler...
öneri ve tavsiyelere açığım yazmaya devam edelim...
Vga ile bağladığımda normal pc monitörü gibi keskin ve net görüntü vardı. Hdmi da biraz bulanık ve tam net değildi. Ayarları oynayınca da çok fazla ne iyileşti ne kötüleşti.
Bu genel kural gibi , yani vga hdmidan daha iyi sonuç verir şeklinde anlaşılmasın. Sorun tvlerin ana işlemcisi ve giriş-çıkış birimlerinden kaynaklanıyor. Sinyal kaybı , giriş-çıkış birimlerini kalitesi, görüntü işleme tekniği gibi firma ve model bağlı faktörler sonucu belirliyor.
Denedim. Onayladım. Samsung TV'ye PC bağlıyorsanız direk RGB ! HDMI bulanıklaştırıyor. Çok fark var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme