Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

Tavsiye,kurulum,kablosuz projeksiyon soruları!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,öncelikle herkese merhaba..forumun bu bölümünde yeniyim açıkcası..daha once 50 inç ve üzeri tv alma taraftari iken ,buyuk tv nin gereksizliğine inanmaya başladım ki inç ne kadar buyuyorsa o tv nin izlenme oranı o kadar da küçülüyor benim gözlemlerime göre.
    Gelelim asıl sorulara..dediğim yeni yeni oldugum için sorularım sizlere umarım komik gelmez gelirsede umarım hoş karşılarsınız..

    1- Projeksiyonu tavana asmayı planlıyorum ,bu dogru bir karar mi olur,degilse niye ?,eger dogru karar olursa tavana asılan projeksiyondan kabloları amfiye HDMI ile nasıl aktarırım ..5 Mt lik HDMI kablosu nerden bulucam ,bulsamda o kabloyu ortalıkta gezdirmeden nasıl amfiye ulaştırırım..aynı sekilde elektrik kablosunu nasıl hallederim kablo kirliliği yaratmadan..
    2- Mayıs'ta amerika ya gidicem kismetse, ordan 2000 tl civarı full HD 3d özellikli bi cihaz onerebilirmisiniz..benim bulduklarım optoma hd25e (949$),ve HD131xe(759) bu cihazlar nasıl sizin baska ürün önerileriniz nelerdir? Eger aradaki fiyat farkı 500 tl uzerindeyse ben riske girerim..o yüzden garanti vs olayını cok takmıyorum,dediğim gibi riske girerim çekinmeden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam benim merak ettiğim bütün konulara deyinmişsiniz valla.
    Bende OPTOMAHD25E veya EPSONTW6100 düşünüyorum.
    Aynı şekilde kablo kirliliği yaratmadan tavana astığım projeksiyona ps3 amfi ve mediaplayerı nasıl bağlayacağım en ufak fikrim yok.
    Eğer bir arkadaş bizleri bilgilendirirse çok mutlu olurum.
    Saygılar.
  • Hocam inşallah sorunlarımıza burdan cevaplar bulabiliriz..Söyle bi fikir aklıma geldi,tavana asılan projeksiyonun elektriğini tavan aydınlatmasının elektriğinden kullanabilirim diye düşünüyorum,tabi yine bi elektrikciye sormak gerek..HDMI kablo olayını da bugün media markt ta 10 Mt lik HDMI kablosu sordum 200 tl fiyat biçtiler.tabi haliyle kısa süreli bi sok yasadım ama onu sanırım yurt dışından cok daha uygun fiyata alabilirim.
    Ben bu projeksiyonu amfi receiver a bagliycam,tabi receiver a da ps3,media oynatıcı vs bagliycam..Simdi ise yeni girdiğimi farzedersek muhtemelen dusunemediginiz bicok şey çıkacaktır..bu konularda yardımcı olursanız cok sevinirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam durumu çok iyi özetlemişsiniz.Birebir aynı durumla karşı karşıyayım.Bu elektrik işi asıl işmiş.Projeksiyona karar verdik bu çıktı şimdide :D Bende avr yi nasıl bağlayacağım hiçbir fikrim yok. 200 tl abartı biraz sallamışlar.Arkadaşlar lütfen bu konuda yardımcı olun bir an önce almak istiyorum projeksiyonu :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guncel..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • projeksiyon sahibi değilim bu sorular benimde kafamı kurcalıyor ama kolay bir yolu yok..Bunun için en güzel sistem kartonpiyer olacaktır.veri alacağınız yer ile projektör arasına kartonpiyer döşeyin ister ucuz yollu ister pahalı..Eğer ev tadilat olmayacaksa bu bir çeşit çözüm olur.Bütün olasılıkları düşünün , ps3 recevier ses sistemi gibi vs... nerden ne kablo gelir nasıl olur diye kafanızda ve gözünüzde çizdikten sonra kartonpiyer yapılacak yerleri belirleyebilirsiniz.

    Eğer projektör salonda değilse ucuz straforlarla da bu işi çözebilirsiniz..Yani basit durursa güzel olmaz salonda o yüzden : )
  • avr den projeksiyona kablo çekme sorununuz varsa ve dekoratif olarak kabloyu saklayamıyorsanız tek çözüm kablosuz bir projeksiyon full hd 3d kablosuz tek projeksiyon şu anda Epson 6100w ve 9100w (bir önceki seriler 6000w/9000w)
    yurt dışında bunları araştırabilirsiniz.USA karşılıkları 50x0/60x0 yanılmıyorsam.
    Projeksiyonun elektrik işini ise yakınsa ve varsa buat dan çektirebilirsiniz,ben öyle yaptım (ilgli resimler Epson başlığında yada imzam da ki linkte görebilirsiniz)
  • Kablo için 200 tl çok abartılı fiyat Ankara'da Konya sokaktan 10 mt hdmi,10 mt ses, 10 mt 3 lü rgb kablo hepsini yaklaşık 35-40 tl ye aldım Projeksiyonu (hw300g) güvenlik kamera ayagıyla tavana sabitledim, kablo kanalıylada (tam ebatını bilmiyorum en küçük boy) kabloları gizledim fena olmadı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkare -- 21 Kasım 2013; 14:07:43 >
  • Şunu merak ediyorum,kablosuz projeksiyonlara baktım biraz ,peki bunlar receiver ile nasıl senkronize olacak;bi HDMI aparatı receiver a girip onunla mi bağlanıyor acaba;çünkü benim receiver kablosuz cihazları destekleyici bisey degil.
    Receiver ,Pioneer 1120..

    Kismetse Mart ta Amerika'ya gidicem 2 haftalığına ,haliyle biraz alışveriş yapim diyorum.
    Bikac firmaya ve amazon a baktım projeksiyon fiyatlarına
    Baktığım cihazlar epson 5020be fiyati 2729 $
    Bu kablosuz,fakat fiyat tuzlu geldi bana(gerci fiyatlar belkide böyledir bilmiyorum)
    Diğer bi cihaz ,ki fiyati/performans oranı çok iyi deniyor,
    Optoma 131xe
    Fiyati:750$
    Bununla ilgili sorum 131x ila 131xe arasındaki farkı bilen varmi acaba,bulamadım internette,hatta optoma nin sitesine baktım yine bulamadım.
    Ilk gidişim olacak kismetse oralara,sizlerin bi tavsiyesi varmi acaba ,oralara gitmisken mutlaka şunuda al dediğiniz bisey varmi acaba.ornegin ps4 almak mantıklı mi elde ps3 varken?
    Tavsiyelerinizi bekliyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.