Şimdi Ara

Tavsiye isteyenlerin %90 i 60-70 bin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pasha37

60-70 bin liram olsada arabaya baglamam tercih meselesi... Sadece benim çenemi yorar 60-70 bin lira, şahine binmeye devam :)

İstanbul / Beykozdayım bütün akrabalarımız komşularımız sıfır arabalar çekti tabi kötü araçlar hayla var ama eskisine oranla oldukça az. Kastamonluyum buraya baktığımda ise hayla Toroslar,Şahinler,121ler cirit atıyor bence gelişme var ama herkezi etkileyecek kadar bir gelişme olmadı eskiden zengin olan hayla zengin fakir ise hayla fakir...

Aynen bende kastamonuluyum şahin,doğan,reno sürüsüne bereket araba pazarlarıda doldu tofaşla bendede şahin var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

Arkadaşlar bu foruma bu tarz konular için aynı şeyleri kaç defa yazdım bilmiyorum. Ama tekrar yazıyım kısaca.

İnsanımız cebinde kaç lirası varsa onun en az %50 si kadarını daha istiyor. İnşaat yapıyoruz (190 boyundayım mavi gözlüyüm çok zenginim tower falan yapıyoruz) adamın cebinde 30 bin lirası var, 100 bin de kredi çekerim diye düşünüyor 10 sene vadeli. Ama gelip 180 bin liralık daireye saldırıyor. Diyorum al fıstık gibi 105 bine daire vereyim, giriş olsun ne olur? hem daha az faiz öde, hem kendini aşma, hemde borcun bitince sat bir üstünü al. Yok olmaz! niye? komşusu girişten almamış :)

Dükkana müşteri geliyor, adam asgari ücretli ama hanımı bundan habersiz. Şundan isterim diye tutturuyor. Abla diyorum sonuçta çaput alıyorsun iki gün sonra hevesin geçecek zaten. Yok olmaz! komşusu pahalısından aldı.

Araba konusunda da aynımillet. 10 lirası var, 50 liralık araba alıyor, 10 faiz ödüyor hem günaha giriyor hem cebinde beş kuruşsuz geziyor.

Bizim batıp çıktıktan sonraki yani benim aklımın erdiği ilk arabamız lise 1 e gidiyordum o zaman, 59 model ford du. Koldan 3 vitesliydi, 10 dakika o bizi götürürdü 1 saat biz onu :). Dükkanda araba çok lazım olduğu için bana ford mustang gibi geliyordu (yazın sıcağında el arabasıyla koltuk taşırsanız 3-4 km ve o çocuk aklınızla saçlarınız jöleliyken karşınızdan gelen kızlar size bakıyorsa -yada bakmıyorlardı ben öyle hissediyordum- mustang' e benzetmek zor olmuyor). Sanırım o zamanlar biz de kredi çekip alabilirdik ama yapmadık. Bir yıl sonra sw reno aldık, sonra toros oldu sonra vectra vs derkeç çok şükür hayal edemeyeceğimiz arabalara bindik.

Çok uzattım konuyu, belki konunun dışına da çıktım kusura bakmayın. Özetle diyeceğim şu; pek çoğumuz haddimizi bilmiyoruz. Ayrıca forumda tavsiye isteyenleri de çok dikkate almayın, birçoğu vatik öldürüyor. 70 bin lirayı bir arabaya verecek şahsiyet, en azından bir iki markanın birkaç modeli arasında kalmıştır. Vatandaş 70 bin liralık araba diye konu açıyor, fiatmı yoksa bmw mi diye yazacak utanmasa. Yani çok takmayın.

Yanlisiniz var hocam. Eskiden araba almak ev almak cok cok zordu. Aksine simdi cok kolay. Kredi falan demeyin bana. O zaman da vardi kredi. Cok yuksek faizliydi. Ev icin de aynisi gecerli. Gonul bu istiyor. Arabanin da evin de en iyisini istiyor. Bir daha da gelmeyecegimiz icin dunyaya sinirlarimizi zorluyoruz. Eskiden zorlama sansiniz bile yoktu. Babaniz keyfinden binmedi 67 model arabaya. O zaman da 2 sene sonrasini net gorebilseydik o zaman da kredicekerdik. Biz %110 enflasyon gormus insanlariz.

• Ekonomimiz duzeldi. Eskiden insanlar kredi faizlerinden korktugu icin araba alamazdi. Simdi cekiyor krediyi aliyor arabayi. Bundan guzel biseyde yok. Mala nakit para baglamak bana gore sacmalik zaten bu devirde.

• quote:

Orijinalden alıntı: colibaly

quote:

Orijinalden alıntı: insideman

O tavsiye isteyenlerin yarısından fazlası balon zaten.
    Canı sıkılan çoluk çocuk konu açıyor.

Yarisi balon bile olsa benim cevremde gorduklerim de bu sekilde. O kadar cok sifir arac alan var ki bu insanlar bu paralari nerden buluyor diye soruyorum kendime.

Evet çok sık bu fiyatlarda araç tavsiye konusu açılıyor.
    Ben de anlamış değilim bu paralar nereden bulunuyor. Ama çoğu kredi diye düşünüyorum ben de.
    Bir de millette araba kompleksi var. Ne kadar pahalı arabaya binerse kendini o kadar üstün sanıyor.
    O nedenle tüm birikimini arabaya yatırıp üstüne borç harçla araba alanlar var.

Bir de birtek bana mı araba fiyatları pahalı geliyor?
    Bence arabaya max:35.000tl yatırılır. Fazla para yatırmak anlamsız geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ongun_44 -- 29 Haziran 2013; 13:02:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

http://www.tepav.org.tr/tr/kose-yazisi-tepav/s/3218

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=23603668&tarih=2013-06-28

Hocam özellikle hüriyet'teki yazı ve tablolar çok iyiymiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

http://www.tepav.org.tr/tr/kose-yazisi-tepav/s/3218

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=23603668&tarih=2013-06-28

Hocam ben ekonomi okumadım inceliklerini bilmem. Yorum da yapma şansım çok yok. Benim çevremde gördüğüm durum benim için gerçeklerdir. Benim çevremde gördüğüm 18 yaşında insanların araç sahibi olduğu.

• Arkadaşlar 60-70 bin liraya alınabilecek en matıklı şey Ev'dir. Kiraya verirsin kazanırsın, durduğu yerde değerlenir kazanırsın. Mazotu yok, kaskosu yok, çarpıldısı yok çizildisi yok...Kredi faizleri düşmüşken naçizane tavsiyen 1-2 sene mevcut aracınızla yada düşük modelle idare edin ama, araba yerine ev alın.. Sonra evin kredisi bitince kirasıyla araba kredisi ödersiniz... Hem eviniz olur hem arabanız

Ben Citroen C4'ü mü sattım 22 000 TL
    Beni işten eve evden işe götürsün yeter diye 131 aldım 4000 TL
    kalan 18 000 TL.
    50 000 TL 4 yıllığına kredi çektim Ev aldım. Aylık taksit 1.250 TL
    Evi 500 TL'ye kiraya verdim.Kalan 750 TL aylık cepten ödiycem. 4 yıl sonra (tahminim daha erken kapatırım krediyi) hayırlısıyla ev benim olacak. Sonra her ay +500 TL ile rahatça istediğim arac için taksite girer alırım.

Eğer 50 000 TL kredi çekip araba alsaydım. Örn. Golf Passat vs...4 yıl kredi ayda 1500 TL. 4 yıl sonra aracın değeri 40 000 TL . Yani naçizane yatırım tavsiyemdir.

• kaç kişi cebinden 60-70.000 tl çıkartıp sıfır araç alabiliyor ki.

şuanda piyasada değeri 17.000 tl olan araç sahibiyim. istesem 30.000 tl lik taşıt kredisi çekip 48 aylık vade de ödeyip sıfır araç sahibi olabilirim. Ama bunu yaptğımıda hayatımın 4 senesini borclu olarak geçirip aylık harcamalarımı yerine göre sınırlayıp kısıtlı hayat yaşamam gerekecek. 50.000 tl lik araca 55.000 tl ödemekte cabası.
    Sonrasında da maddi sıkıntı yüzünden aman aracım az yaksın diye kasıp garanti yüzünden servislerin istediği yüksek ücretlerden yada mtv den şikayetçi olunuyor.

Maddi durumu benimkine yakın olan çoğu arkadaşım kredi ile araç aldılar uzun vadeli şuanda sıkıntısı çekiyorlar. Sıfır araç şuan için benim sahip olamayacağım bir lüks...
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bu foruma bu tarz konular için aynı şeyleri kaç defa yazdım bilmiyorum. Ama tekrar yazıyım kısaca.

İnsanımız cebinde kaç lirası varsa onun en az %50 si kadarını daha istiyor. İnşaat yapıyoruz (190 boyundayım mavi gözlüyüm çok zenginim tower falan yapıyoruz) adamın cebinde 30 bin lirası var, 100 bin de kredi çekerim diye düşünüyor 10 sene vadeli. Ama gelip 180 bin liralık daireye saldırıyor. Diyorum al fıstık gibi 105 bine daire vereyim, giriş olsun ne olur? hem daha az faiz öde, hem kendini aşma, hemde borcun bitince sat bir üstünü al. Yok olmaz! niye? komşusu girişten almamış :)

Dükkana müşteri geliyor, adam asgari ücretli ama hanımı bundan habersiz. Şundan isterim diye tutturuyor. Abla diyorum sonuçta çaput alıyorsun iki gün sonra hevesin geçecek zaten. Yok olmaz! komşusu pahalısından aldı.

Araba konusunda da aynımillet. 10 lirası var, 50 liralık araba alıyor, 10 faiz ödüyor hem günaha giriyor hem cebinde beş kuruşsuz geziyor.

Bizim batıp çıktıktan sonraki yani benim aklımın erdiği ilk arabamız lise 1 e gidiyordum o zaman, 59 model ford du. Koldan 3 vitesliydi, 10 dakika o bizi götürürdü 1 saat biz onu :). Dükkanda araba çok lazım olduğu için bana ford mustang gibi geliyordu (yazın sıcağında el arabasıyla koltuk taşırsanız 3-4 km ve o çocuk aklınızla saçlarınız jöleliyken karşınızdan gelen kızlar size bakıyorsa -yada bakmıyorlardı ben öyle hissediyordum- mustang' e benzetmek zor olmuyor). Sanırım o zamanlar biz de kredi çekip alabilirdik ama yapmadık. Bir yıl sonra sw reno aldık, sonra toros oldu sonra vectra vs derkeç çok şükür hayal edemeyeceğimiz arabalara bindik.

Çok uzattım konuyu, belki konunun dışına da çıktım kusura bakmayın. Özetle diyeceğim şu; pek çoğumuz haddimizi bilmiyoruz. Ayrıca forumda tavsiye isteyenleri de çok dikkate almayın, birçoğu vatik öldürüyor. 70 bin lirayı bir arabaya verecek şahsiyet, en azından bir iki markanın birkaç modeli arasında kalmıştır. Vatandaş 70 bin liralık araba diye konu açıyor, fiatmı yoksa bmw mi diye yazacak utanmasa. Yani çok takmayın.

Yanlisiniz var hocam. Eskiden araba almak ev almak cok cok zordu. Aksine simdi cok kolay. Kredi falan demeyin bana. O zaman da vardi kredi. Cok yuksek faizliydi. Ev icin de aynisi gecerli. Gonul bu istiyor. Arabanin da evin de en iyisini istiyor. Bir daha da gelmeyecegimiz icin dunyaya sinirlarimizi zorluyoruz. Eskiden zorlama sansiniz bile yoktu. Babaniz keyfinden binmedi 67 model arabaya. O zaman da 2 sene sonrasini net gorebilseydik o zaman da kredicekerdik. Biz %110 enflasyon gormus insanlariz.

Bence sizin yanlışınız var, şu anda bankalar milleti soyuyor. Sanki para çok ucuzmuş gibi satılıyor. İnsanlara faizli kredi hoş gösteriliyor. Bunlar söylenmez ama kendi durumumu örnekliyeyim kısaca marka model vermeden. 3 sene önce 100 bin euro luk araca biniyordum. Ev yaptırma durumum ortaya çıktı param yetmeyeceği için arabamı sattım gidip 35 bin tl ye ford focus aldım hiç de rahatsız olmadım. Biraz daha durumum olunca jetta aldım vs. 1 lira kredi kullanmadım. İnsanlar ulaşabileceklerinin çok daha üstünde harcama yapıyorlar. 10 liraya tshirt alıp 6 taksit yaptırıyorlar. 1 tost alıp kredi kartıyla ödüyorlar. Bizim kültürümüzde bunlar yok. Arkadaşın babası o tarihte daha iyi bir araba da alırdı belki ama ayakları sağlam basan bir insanmış doğru yapmış. Şu an bizim kültürümüz avmde parayı çarçur etme kültürü olmuş. Ben insanlara şaşırıyorum. Benim 10 da 1 im geliri insanlar benden çok harcama yapmaya çalışıyor. Sonra çoğu da hesapsızlıktan iflas bayrağını çekip yuvası dağılıyor. Polonyada arabaların çok iyi olmaması o insanların bizden daha akıllı ge kültürlü olmasındandır yoksa orda kredi faizleri on yıllardır bizden daha düşük...

• quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Arkadaşlar 60-70 bin liraya alınabilecek en matıklı şey Ev'dir. Kiraya verirsin kazanırsın, durduğu yerde değerlenir kazanırsın. Mazotu yok, kaskosu yok, çarpıldısı yok çizildisi yok...Kredi faizleri düşmüşken naçizane tavsiyen 1-2 sene mevcut aracınızla yada düşük modelle idare edin ama, araba yerine ev alın.. Sonra evin kredisi bitince kirasıyla araba kredisi ödersiniz... Hem eviniz olur hem arabanız

kalan 18 000 TL.
    Evi 500 TL'ye kiraya verdim.Kalan 750 TL aylık cepten ödiycem. 4 yıl sonra (tahminim daha erken kapatırım krediyi) hayırlısıyla ev benim olacak. Sonra her ay +500 TL ile rahatça istediğim arac için taksite girer alırım.

Eğer 50 000 TL kredi çekip araba alsaydım. Örn. Golf Passat vs...4 yıl kredi ayda 1500 TL. 4 yıl sonra aracın değeri 40 000 TL . Yani naçizane yatırım tavsiyemdir.

Peki kiracı kiranızı ödemez ise yada eviniz boş kalırsa kredi taksitini ödeyebilecek misiniz? Hadi hiç bir sorun olmadı ömrünüz faiz ödemekle geçecek hastalığı var sağlığı var. Ayrıca faiz günahtır bence siz bunları tavsiye etmeyin kendi günahınızla beraber başkalarının günahına da ortak olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreq -- 29 Haziran 2013; 13:31:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: snoppy123

kaç kişi cebinden 60-70.000 tl çıkartıp sıfır araç alabiliyor ki.

şuanda piyasada değeri 17.000 tl olan araç sahibiyim. istesem 30.000 tl lik taşıt kredisi çekip 48 aylık vade de ödeyip sıfır araç sahibi olabilirim. Ama bunu yaptğımıda hayatımın 4 senesini borclu olarak geçirip aylık harcamalarımı yerine göre sınırlayıp kısıtlı hayat yaşamam gerekecek. 50.000 tl lik araca 55.000 tl ödemekte cabası.
    Sonrasında da maddi sıkıntı yüzünden aman aracım az yaksın diye kasıp garanti yüzünden servislerin istediği yüksek ücretlerden yada mtv den şikayetçi olunuyor.

Maddi durumu benimkine yakın olan çoğu arkadaşım kredi ile araç aldılar uzun vadeli şuanda sıkıntısı çekiyorlar. Sıfır araç şuan için benim sahip olamayacağım bir lüks...

Hocam cok dogru soyluyorsun da bu durum 4 yil once de vardi. O zaman 30 lira kredi cekti adam odedi bitirdi. Simdi 30 daha cekti gene odeyecek.

• quote:

Arkadaşlar 60-70 bin liraya alınabilecek en matıklı şey Ev'dir. Kiraya verirsin kazanırsın, durduğu yerde değerlenir kazanırsın. Mazotu yok, kaskosu yok, çarpıldısı yok çizildisi yok...Kredi faizleri düşmüşken naçizane tavsiyen 1-2 sene mevcut aracınızla yada düşük modelle idare edin ama, araba yerine ev alın.. Sonra evin kredisi bitince kirasıyla araba kredisi ödersiniz... Hem eviniz olur hem arabanız

kalan 18 000 TL.

60,70 bin tl'nin kira getirisi ne olur ki? O parayla borsaya girip günlük al sat yapsanız 3,4 günde o evin aylık getirisini yakalarsınız zaten. Ev yatırımı anca rezidanslara mantıklı. Topraktan gireceksin 200 bin tl seneye 400,500 bin tl ye satacaksın ki değsin. Ev al kiraya ver çok boş iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: emreq

quote:

kalan 18 000 TL.

Peki kiracı kiranızı ödemez ise yada eviniz boş kalırsa kredi taksitini ödeyebilecek misiniz? Hadi hiç bir sorun olmadı ömrünüz faiz ödemekle geçecek hastalığı var sağlığı var. Ayrıca faiz günahtır bence siz bunları tavsiye etmeyin kendi günahınızla beraber başkalarının günahına da ortak olmayın.

Benim bildiğim kadarıyla faizle borç para vermek günah, faiz ödemek günah değil

• Türkiye artık değişiyor.

Kimse eski arabaya binmek istemiyor.''Eski arabaya binersem eş dost ne der?'' diye diye banka kredilerine asılıyor millet.

Sonra da ya icralık oluyorlar ya da piyasanın 3-5 altına satmak zorunda kalıyorlar acilen.

Yolda gördüğünüz o 50-60 binlik araçların yarıdan fazlası kıt kanaat geçinmek zorunda kalınarak alınıyor.O arabaya binmenin bedeli ağır oluyor yani.

Türkiye değişiyor, insanlığa değil maddelere önem veren bir topluma dönüşüyor.

''Otoparktaki en pahalı araba benim olsun, mekandaki en lüks araba benim olsun, işyerinde herkes benim arabamı konuşsun.'' zihniyet bu.
  • quote:

quote:

33 yaşındayım enflasyonun âlâsını yasadık. Babam da ben de hala kredi çekmiyoruz ne kadar zorlanırsak zorlanalım. Bu tamamen görüş meselesi. Kimsenin kredisi beni bağlamaz (her ne kadar piyasayı mahfetse ve ben bundan direkt etkilensem de) ama ben felsefe olarak karşıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Donanimhaber'de 60-70 binlik arac tavsiyesi isteyenlerin Turkiye nufusuna orani nedir? Once buna bakmak lazim. Hatta Turkiye'de satilan araclarin Turkiye nufusuna oranina da bakilabilir. Bu forumda bu bolumde arabasi olan ogrenciler, araba tavsiyesi isteyen ogrenciler bile elestirilir. Ancak burasi otomobil forumu tabiki otomobille bir sekilde ilgisi olanlarin toplandigi bir yer. Yadirgamamak lazim.

Neresinden bakarsaniz bakin, son 10 senede durumun cok cok iyiye gittigi bir gercek.
  • Ogretmenim. 600 tl kirada otururken, 100,000 tl kredi cekip 5 yilda bankaya 125,000 tl odeyecem. 2 yili kaldi. 5 yil kirada kalsaydim ve kiranin enflasyon oraninda arttigini da varsayarsak 35,000 tl kirayi havaya verecektim. Hem en az 10,000 tl kardaym hem de evim oldu cok sukur. Benim gibi ornek cok etrafimda. Ben de son 10 yilda ekonomik anlamda halkin avantajinin daha cok oldugunu dusunuyorum.

Ayrica kendi cevremde kredi yuzunden sikintiya duseni de gormedim.

Bu durum kredi cekemeyip kirada oturanlarin da isine geliyor. Hem daha uygun bi miktara kiraya cikabiliyor hem de eski uyuz ev sahiplerinin borusu otmiyor artik.

• arkdaşım 75 milyonluk ülkede yaşıyoruz.bunların % kaçı bu foruma üye ve % kaçı araba almak için konu açıyor.saçma sapan oranlamalar yapmayın Tr de en çok satılan otomobiller listesine bak sonrada çık trafiğe bak o zaman anlarsın halkın refah durumunu. heryer linea-fluence-hafif ticari
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Donanimhaber'de 60-70 binlik arac tavsiyesi isteyenlerin Turkiye nufusuna orani nedir? Once buna bakmak lazim. Hatta Turkiye'de satilan araclarin Turkiye nufusuna oranina da bakilabilir. Bu forumda bu bolumde arabasi olan ogrenciler, araba tavsiyesi isteyen ogrenciler bile elestirilir. Ancak burasi otomobil forumu tabiki otomobille bir sekilde ilgisi olanlarin toplandigi bir yer. Yadirgamamak lazim.

Neresinden bakarsaniz bakin, son 10 senede durumun cok cok iyiye gittigi bir gercek.

• Aslında burada tavsiye isteyenlerin genel kitleyi yansıttığını söylemek son derece yanlış olur.

Çünkü buraya yazı yazabilen insanlar öncelikle okuma yazma biliyor, bilgisayar kullanımını biliyor, bir bilgisayara sahipler, çoğunluk zaten çok genç ama çok genç olmayanlar da mavi yaka olarak çalışmıyorlar ki gündüz iş yerlerinde masa başındaki bilgisayardan foruma girebiliyorlar.

Bu özelliklerin hepsine baktığımızda Türkiye'nin çok çok çok küçük bir kısmı bu yetilere sahip. Bundan dolayı buradaki kitlenin hepsi isterse 500.000 bin liralık araba bakıyor olsun. Bir ülkede okul olmayan köyler, elektrik olmayan evler, 4 kişilik ailesine açlık sınırının altında para götürebilen insanlar olduğu sürece ekonomi eyiye gidiyi demek yanlış olur.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.