Şimdi Ara

Tavsiye - Canon 1100d, Nikon d3100, Pentax Kr???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar fotoğrafçılığa yeni merak sardım, hemen kitabi bilgileri az çok öğrendim ve uygulama fırsatımda oldu Zenit122 analog makinemde.

Ne kadar zevkli olsa da analog makine ile çekim yapmak bir tane dslr ile uzmanlaşıp işin zevkine sonra varmak istiyorum çünkü banyosuydu taramasıydı çok uzun sürüyor. Biliyorum işin asıl zevki orasında ancak yeni başlayan birisi için pek de öyle değil. Hatalarımı anında göremiyorum, tarama sonrası gördüğümde nasıl bi ortamda çekmişim hatırlamam gerekiyor ya da çekerken tek tek not tutmam. Ben derste bile not tutmam ama fotoğraf çekerken tutuyorum işte. :)

Bu sebepten bir dslr alacağım ancak karar veremiyorum. Bütçem azami 750tl. 1100d, d3100 nin 2. eli var bu fiyata ancak Kr sadece body 750-800 civarı bir de en az 18-55 lens almak gerek. Yani Pentax zor gibi.

İnternette edindiğim izlenimlere göre 1100d ile d3100 hemen hemen aynı makineler ancak Pentax sanırım ikisine göre bi kaç beden üstün gibi. Ama dediğim gibi daha yeni başlıyorum ve bu yüzden öyle binlerce lira vermeye niyetim yok. Henüz daha acemi iken vermem en azından.

Bahsettiğim makinelerden biri olmak zorunda değil tabi ki ancak maksimum 750 tl verebilirim o da lens ile birlikte tabi. Her türlü tavsiye ve görüşe açığım yardımlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corazonvalor -- 30 Ağustos 2013; 20:43:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pentax K r.

• yani evet Kr aralarinda en iyisi ancak henuz yeniyim bu farki cok cabuk hissedebilir miyim?

• Hem de nasıl hissedilir. DC Lensli 1100D aldığınızı varsayıyorum bir de k r aldığınızı.. Başladığınız saniye itibariyle görüntü sabitleyici sizin işinizi çok çok kolaylaştıracak. is lensli bir canon ya da vr lensli bir nikon alsanız dahi pentax'ın gövdesinde olan görüntü sabitleyici çok büyük bir artı. Odak noktaları, saniyede fazla kare çekmesi daha sonradan gelen artıları.

• Kr ayarindaki canon ve nikon lar cok daha tuzlu tabi oyle degil mi?

• Pentax Kx ile Canon 1100d arasından hangisi tercih edilebilir?
  • Tabi ki daha pahalı olur. Pentax KX 1100D'ye toz yutturur. D3100 de öyle. Hepsinin arasından;
    1) Pentax K r
    2) Pentax K x
    3) D3100
    4) 1100D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Canon EOS 60D için lens önerisi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peki hocam Kx Kr arasi bariz farklar var midir

• quote:

Orijinalden alıntı: corazonvalor

peki hocam Kx Kr arasi bariz farklar var midir

Hangisi hoşunuza giderse onu alın. Bariz fark yok. Yine de;
    http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Pentax-K-x-vs-Pentax-K-r
    http://snapsort.com/compare/Pentax_K-r-vs-Pentax_K-x
    K x biraz da şahsi görüşüm, k r teknik olarak daha iyidir.

• KX'de netleme noktaları yok
    Yani vizörde netlediğin yer yanıp sönmüyor.
    Gözünü çok yorar... Benim yormuştu :)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-pentax-k200d-ve-kit-lens-134637836/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-temiz-pentax-k20d-18-55-kit-lens-700tl-133446970/detay

Şu iki makineden birisini al...

Baktığın makinelerden daha kullanışlı daha pro :D :D

Akşam performansları pek iyi değil ama fotoğraf kalitesi ve gövdeleri çok ama çok iyi oyuncak değil diğer bahsettiğin modeller gibi :)

K20D bak o olmazsa K200D bak :)

• K-r kullandım tavsiye ederim.
  • k20 k200 de iyi 1100d den ama kx ikisinden de daha iyi sanki kr de kx den tabi..

• quote:

Orijinalden alıntı: corazonvalor

k20 k200 de iyi 1100d den ama kx ikisinden de daha iyi sanki kr de kx den tabi..

Senin amacın safkan fotoğraf kalitesiyse eğer K200 ve K20D modelleri daha iyi...

Birisi CCD (K200D) sensörün son örneklerinden , diğeri de üst sınıf gövde ve CCD gibi davranan bir CMOS sensör (K20D):)

KX ve KR'nin tek farkı var. O da yeni nesil sensörlerdeki İSO performansı ve Video kayıt...

Eğer ki amacın Video kayıt ve sürekli İSO ağırlıklı çekimlerse (Fotoğraf demek ışık ile güzel İSO ile değil ) o zaman alt seviye KX yada KR al...

KX alma hatta KR al...

Ben alacak olsam ilk önceliğim K20D olurdu sonrasında K200D alırdım... Ne alaka dersen tüm gövdeleri kullandım Pentax'da (K5 II ve sonrasında çıkanlar hariç)

• Kr kral makinedir. Ayrıca bende Pentax kullanıcısıyım ve Pentax kullanma sebebim gövdede titreşim önleyici olmasıdır. Şu an elimde 20 yıllık manuel lensler var. Onları bile bu özellik sebebi ile titreşim önleyicili kullanmak çok büyük nimet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.