Şimdi Ara

Tavşan mı ? Hamster mi ? yoksa Guinea Pig mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
13.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. yaklaşık 3-4 gündür hayvan beslemeyi düşünüyorum ve başlarken tavşan ile hamster arasında kalmıştım. böyle peluş gibi, tatlı şeyleri seviyorum çünkü öyle böyle araştırdım biraz. tavşanın dışkısı çok kokuyo, herşeyi kemiriyo diyorlar, ama tatlılığı nedeniyle hala en büyük favorim o hamsterleri da küçük ufak tefek şeyler sanırdım ama bugün petshopa gittim tavşan kadar birşeydi, biraz da saldırgan gibi geldi, biraz soğudum açıkcası. bir de sürekli guinea pig denen hayvanı öneriyorlar çoğu sitede. daha öncede duymuştum desem yalan olur heralde. birazcık bakındım. uysal, bakımı kolay, 10 yıl rahat yaşar gibi yorumlar gördüm. sizin de fikirlerinizi almak istiyorum, sizce ne beslemeliyim ?

bu arada kendimden bahsedeyim biraz. öğrenciyim, gece 01.00-06.00 arası uyuyorum. hafta içi de genellikle 06.45-17.00 arası dışarıda oluyorum. çarşamba ve perşembe bu süre 19.00a kadar çıkabiliyor. saatleri yazmamın sebebi o aralıklarda hayvanla ilgilenemeyeceğim. besleyeceğim hayvanı kendi odamda besleyeceğim. kafeste olacak heralde. odamın camı sürekli açıktır. sadece ben evde yokken kapalıdır. benim için tatlı olması, arkadaş canlısı olması, bakımının beni çok zorlamaması, çok sık hastalık kapmaması önemli. en azından 4-5 sene yaşasın. alırsam küçüklükten itibaren alıp kendim büyütmek istiyorum. sorumluluğa açığım. bir de 6 yaşında yaramaz bir kardeşim var, gerçi odama ben yokken girmez ama biraz tedirgin ediyor beni tabi. ya hayvana birşey yaparsa diye. bir de annem eve hayan sokmama izin vermez heralde, bu yüzden gizlice alıp sonra söyleyeceğim. babam evde beslemek ona eziyet falan diyor ama alınca o da ilgilenir. daha önce su kaplumbağası besledim, ancak biraz da dokunabileceğim, okşayabileceğim, elime alıp odalarda oynatabileceğim bir hayvan istiyorum. dediğim gibi sorumluluğunu kesinlikle taşıyabileceğime inanıyorum, yani elimde öleceğini pek sanmıyorum, hayvanları çok severim

evet daha önce yukarda saydığım 3 hayvandan beslemiş, ttecrübeli, bilgili arkadaşlar tavsiyelerinizi, önerilerinizi, yorumlarınızı alabilir miyim ?

edit(27.06.13): arkadaşlar 29 nisandan beri hamster besliyorum. yani artık" tavşan, hamster al" gibi yorumlar yapmayın :) ama hamster bakımı hakkında, alırken neye dikkat etmeliyim gibi sorularınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarchistdoomer -- 27 Haziran 2013; 9:06:11 >

• Suriye hamsterı.
  • ben bi ara guinea pig alacaktım fakat almadım maddi yönden dolayı
    tavşan ve hamster a göre fiyatları daha yüksek yani 75 ten 200 e kadar çıkıyor
    ben guinea pig derim ama suriye hamsterıda çok uysal oluyor ve diğer hamsterlara göre daha büyükler
  • konu dışında bu konuyu uzun uzun tartışmıştık ama yanlış yer sebebiyle kapatıldı. orada en son tavşana karar vermiştim. bakımı, alırken dikkat edilmesi gereken hususular, eğitimi gibi koularda bilgi arıyordum. yardımcı olabilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lgndkgn

merhaba arkadaşlar. yaklaşık 3-4 gündür hayvan beslemeyi düşünüyorum ve başlarken tavşan ile hamster arasında kalmıştım. böyle peluş gibi, tatlı şeyleri seviyorum çünkü öyle böyle araştırdım biraz. tavşanın dışkısı çok kokuyo, herşeyi kemiriyo diyorlar, ama tatlılığı nedeniyle hala en büyük favorim o hamsterleri da küçük ufak tefek şeyler sanırdım ama bugün petshopa gittim tavşan kadar birşeydi, biraz da saldırgan gibi geldi, biraz soğudum açıkcası. bir de sürekli guinea pig denen hayvanı öneriyorlar çoğu sitede. daha öncede duymuştum desem yalan olur heralde. birazcık bakındım. uysal, bakımı kolay, 10 yıl rahat yaşar gibi yorumlar gördüm. sizin de fikirlerinizi almak istiyorum, sizce ne beslemeliyim ?

bu arada kendimden bahsedeyim biraz. öğrenciyim, gece 01.00-06.00 arası uyuyorum. hafta içi de genellikle 06.45-17.00 arası dışarıda oluyorum. çarşamba ve perşembe bu süre 19.00a kadar çıkabiliyor. saatleri yazmamın sebebi o aralıklarda hayvanla ilgilenemeyeceğim. besleyeceğim hayvanı kendi odamda besleyeceğim. kafeste olacak heralde. odamın camı sürekli açıktır. sadece ben evde yokken kapalıdır. benim için tatlı olması, arkadaş canlısı olması, bakımının beni çok zorlamaması, çok sık hastalık kapmaması önemli. en azından 4-5 sene yaşasın. alırsam küçüklükten itibaren alıp kendim büyütmek istiyorum. sorumluluğa açığım. bir de 6 yaşında yaramaz bir kardeşim var, gerçi odama ben yokken girmez ama biraz tedirgin ediyor beni tabi. ya hayvana birşey yaparsa diye. bir de annem eve hayan sokmama izin vermez heralde, bu yüzden gizlice alıp sonra söyleyeceğim. babam evde beslemek ona eziyet falan diyor ama alınca o da ilgilenir. daha önce su kaplumbağası besledim, ancak biraz da dokunabileceğim, okşayabileceğim, elime alıp odalarda oynatabileceğim bir hayvan istiyorum. dediğim gibi sorumluluğunu kesinlikle taşıyabileceğime inanıyorum, yani elimde öleceğini pek sanmıyorum, hayvanları çok severim

evet daha önce yukarda saydığım 3 hayvandan beslemiş, ttecrübeli, bilgili arkadaşlar tavsiyelerinizi, önerilerinizi, yorumlarınızı alabilir miyim ?

Guinea Pig

• Tavşan heryeri çok kemiriyor. Guinea pig bence en ideali. Hamsterlarda ısırma problemi olabiliyor. Bu nedenle hamsterları oldum olası pek sevmem zaten. Ama guinea pigler aşırı uysal. Oyuncak gibi oluyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gine pigi de ne bilim, bi tuhaf görünüyo. ama geçti artık zaten, geçen hafta anlaştım, yarın yavru 1 tavşanı alıcam. max 2-3 haftalık gliba. geçen hafta alıcaktım ama süt emmesi devam ediyo diye yarına ertelendi. bakım konusunda yardım edecek var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar bu kedi Vaşak mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tavşannnn : )
  • geçti artık hamster aldım ;) pişman değilim
  • quote:

geçti artık hamster aldım ;) pişman değilim

hayırlı olsun umarım suriye hamsteri almışsındır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylönen

quote:

sagol dostum ;) evet suriye hamsteri aldim. Ama artik acemi degilim bayaa alistik birbirimgze. Hatta hamsteri ile problem yasayanlara yardim etmeye bile basladim ;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ylönen

quote:

sagol dostum ;) evet suriye hamsteri aldim. Ama artik acemi degilim bayaa alistik birbirimgze. Hatta hamsteri ile problem yasayanlara yardim etmeye bile basladim ;)

suriye hamsteri candır kandır ya ben bu kadar sevimli hayvan görmedim benimki neredeyse benimle ps3 oynayacak o kıvama geldi

Tavşan mı ? Hamster mi ? yoksa  Guinea Pig mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylönen -- 20 Haziran 2013; 18:44:41 >

• ylönen kullanıcısına yanıt
    hahah senin ki bayaa tatlıymış hocam ;) daha önce bi konuda paylaştın mı yine o konsollu fotoyu, sanki daha önce de görmüştüm ? bir de senin ki biraz daha erişkin gibi ne kadarlık ? benim ki nisanın ilk haftası doğdu daha 9 haftalık falan. bir de ben de resim koymak isterdim ama foto çekecek cihaz yok tel 2 mp :P

edit: ben de akşamları bilgisayardayken alıp koyuyorum önüme, klavyeye falan çıkıyo touchpadde geziyo tuşlara basmaya çalışıyo :D bir de ilk shift tuşunu öğrendi, basıyo 4-5 sn sonra ses çıkınca hoşuna gidiyo iki adım geri kaçıyo sonra tekrar yapıyo :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarchistdoomer -- 20 Haziran 2013; 20:04:51 >
  • ben 3 - 3.5 haftalık falandı aldığımda alalıda 45 gün kadar oldu yani toplamda 2,5 3 aylık falan

evet paylakşmıştım başka bir hamster konusunda aynen benimkide klavyeye bayılıyor tuşlara falan basıyor komik oluyo

bak ilk aldığım hali ile şimdi halinin fotosunu koyayım aradaki farkı daha iyi anlarsın

ilk hali ;

son halleri;

• Yatağınızda gezdirme mikrop kaparsın. 2 sene besledim sakın yanına eş alma hayatının hatası olup durduramazsın çoğalmalarını

• herşeyini araştırdım dostum. eş falan ne dertler açar biliyorum bu nedenle almıycam zaten.

bu arada kafesini falan sık sık temizliyorum. hayvan da temiz zaten. evde yaşyan hayvanda ne mikrobu olur ki ?
  • Tuvaletini yapıl üstünden geçer hamstera özel değil çoğu hayvan için geçerli bu. Birde kuruyemişi filan her uzattığında alır yiyiyor sanıp daha fazla verme depoşarlar çok verirsen yağ birikir ayrıca sakın çikolata filan verme çol zararlıdır

• dostum araştırdım derken ciddiydim onlarca siteye baktım. yabancı sitelere bile baktım youtube de bi sürü video izledim. beslenme gibi şeyler falan herşeyi biiyorum yine de teşekkürler ilgin için. ama aynen tuvaletini yapabilme olasığı geldi de şimdi aklıma, zaten yapınca kokuyo. kokarsa silerim bi sabunlu bezle bişey olmaz heralde ;)
  • Kokulu talaşları var ben kullanmadım ama araştır istersen

• duymuştum hocam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.