Arkadaşlar, merhaba. Siz değerli forum üyelerine bir şey danışmak istiyorum. Uşak'ta yaşıyorum. Oturduğum ev iki katlı ve ben çatı katında oturuyorum. Maalesef iki yıldır doğal gaz faturam inanılmaz yüksek gelmekte. Kış döneminde 650 TL'den aşağıya düşmedi hatta 1.000 TL civarında dahi fatura ödedim. Alt kat komşum ise aylık 300 TL ile kışı çıkardı. Buna karşın ısınabildik mi derseniz maalesef ısınamadık. Hatta faturam düşük gelsin diye ben oturma odasında oturdum, alt komşum salonda oturdu hep. Evimin cepheleri yalıtımlı fakat müteahhit tavan arasına yalıtım yapmamış. Tavan arası da kullanılıyor, eşya vb. koyuluyor. Bu sebeple izocam vb. ezilebilecek malzeme kullanmak istemiyorum. Bir sefer yaptırayım tam olsun mantığındayım. Tavan arasında su akması da yok, bu sebeple su izolasyonuna gerek duymadım. Acaba tavan arası zeminine 5 cm EPS döşetip üstüne de 6-7 cm tesfiye betonu attırsam bana faydası olur mu? Üzerinde rahatça gezilebilir mi? Bu işlemi sadece benim üstümdeki bölüme yaptıracağım için tavan arasının diğer bölümlerinde yalıtım olmaması beni etkiler mi? Tavan arasının fotoğraflarını da ekledim, engin düşüncelerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim. ![]() ![]() . < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi startrek64 -- 10 Ağustos 2020; 9:56:37 > |
Tavan Arasına EPS Döşetmek İstiyorum
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

5 Misafir - 5 Masaüstü

Giriş
-
Merhaba hocam. Bende son katta oturuyorum. 5 cm eps kaplamayı düşünüyorum. Siz ne yaptınız. Uyguladınız mı? Memnun musunuz ? -
Sanki çatı arasına değilde daire içinden tavana yapsan daha iyi olur gibi.. -
Bu konuyla ilgili tecrübe eden varsa yardımcı olabilir mi? Biz de oturduğumuz sitede son katlar olarak çatı arasına ilave yalıtım yaptırmayı düşünüyoruz. Şuan için sadece izocam var, ilave olarak eps ya da xps döşetmek istiyoruz, mantıklı olur mu sizce? Yakın zamanda fiyat alan yaptıran oldu mu? Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çatı katlarında oturanlara en iyi ve ucuz tavsiye yalıtımı mutlaka içeriden yaptırın içeriden 5cm eps ya da xps işinizi çok kolaylaştıracaktır . Gri olan carbonlu denilen eps ler ısı yalıtımı için gayet iyidir .
Ben hiç eps xps le uğraşmayayım üstüne sıvası vs dert olur diyorsanız 2 cm lik şekilli straforlar bile aşırı farkettirecektir . Isınan hava yükselir , yükseldiği yer soğuksa sizin sürekli ısıtmanız gerekir , ama içeriden yalıtım yaparsanız ısınan havanın yükselip soğumasını engellerseniz çok çok daha kolay ısınırsınız . -
-
Hocam ilk fotoğraf evin içi mi, odanın tavanına mı yaptınız? 1 cmlik olanlar var onlardan mı?
Evet evin içi, tavana uyguladım. 50x50x1 cm dekoratif strafor tavan kaplama paneli.
-
Faydası oldu mu hocam hissedilir şekilde? Bir de öncesinde mesela şöyle bir test yaptınız mı, odanın evin içine bakan kısmındaki duvar pencere tarafındaki duvar ve tavana dokunup sıcak soğuk farkını kontrol ettiniz mi?
Dediğiniz şekilde bir test yapmadım.
Geçen sene bu yalıtımlar yokken üst kat soğuk oluyordu. Bu sene kış girmeden yaptım farkı gerçekten hissettim. Üst kat sıcak oluyor diye radyatörünü bile kısıyorum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X