Şimdi Ara

TAÜ EE VS YTÜ EHM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
3
Favori
1.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

TAÜ EE VS YTÜ EHM

(En Son Oy Tarihi: 24.9.2024)
Giriş

• İyte ehm tabii ki ytü overrated eger gidersen pişman olacaksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ytü olm soru mu bu
  • culcaster999 kullanıcısına yanıt
    hocam taü nasıl peki?
  • ambrela A kullanıcısına yanıt
    Ingilizceni geliştirebilirsen okul boyunca çok iyi olur ama sadece almanca bilerek mezun olursan kötü bir durum olur senin için.

• Türk Alman derece yapan öğrencilere çok iyi imkanlar sunuyor bildiğim kadarıyla.İki bölüm de üzmez bence ama okulların öğrencileri ile görüşün bir
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ İşletme vs BOUN YBS
    5 yıl önce açıldı
    İYTE vs YTÜ
    10 yıl önce açıldı
    İYTE vs YTÜ
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Almancasından dolayı TAÜ.
  • YTÜ seçersen tam olarak neler kazanmış olacağını düşünüyorsun? Diğer türlü neler kazanacaksın, bunları düşünüp karar ver
  • TAU'ye girip ortalama bir efor sarf edip mezun olan biri çok rahat bir şekilde birçok büyük kurumsal çok uluslu şirkette çalışır. Muhtemelen YTÜ'de daha çok zorlanacaksınızdır, hem rekabet hem ders içerikleri daha çok kasacaktır ve bir sürü sizin gibi adam vardır, kesinlikle daha fazla çalışmak zorundasınız. TAU'de Endüstri okuyan ve son sınıfa geçen bir tanıdığımın şimdiye kadar yaptıkları; hazırlıktan sonraki yaz cebinde sadece harcaması için verilen 1000 Euro ile Almanyada 1 aylık dil okulu, 1. sınıf sonu temel staj kapsamında okul tarafından ayarlanmış Bosch stajı, 3. sınıfta mevlana mı öyle bir programla Berlin Teknikte 1 sene değişim programı (Bunu 10-15 kişiye sağlıyorlar ve zaten başvuran insan bu kadar oluyor) ve şimdi de Mercedes PEP kapsamında 1 senelik uzun dönem staj. Bunu sağlayacak çok az okul olacaktır.
  • EvoRoncatto kullanıcısına yanıt
    Bu saydıklarınız açıkçası bana taü'yü seçmek için yeterli sebepler gibi gelmedi.

Öncelikle en büyük eksisi bölümün mezununun bile olmaması. Diğer tarafta 5 bin mezuna sahip Yıldız ehm var. Yani inanılmaz bir network imkanı ve sektörde tanınırlığa sahip. Saydığınız stajları zaten Yıldız öğrencileri de yapıyor.

İkinci olarak bölümün yök atlasında sadece sadece 4 dr öğretim üyesi gözüküyor. Bunlara ek olarak anladığım kadarıyla 2 hoca gidip geliyormuş Almanya'dan. Bu bana pek sürdürülebilir bir sistem gibi gelmedi açıkçası. Yani bölümün ana kadrosunda profesörü geçtim doçent bile yok. Özellikle Yıldız'a bakınca bana biraz zayıf geldi.

Berlin Teknik mevzusu dikkatimi çekmişti. Lakin telegram grubuna sorduğumda Berlin Teknikle bağı olan hocanın kanser hastası olduğunu bu sebeple başka bir hocanın bağlantılarıyla anlaşmalı okulun artık Otto von Guericke University Magdeburg diye bir okul olduğunu söylediler. Bu anlaşmaların kurumlar arası değil de kişiler üzerinden yürümesi bana pek güven vermedi. Ayrıca dediğiniz gibi sınırlı sayıda öğrenciye bu imkan tanınıyormuş. Yıldız'ın erasmus imkanları çok geniş. Bu açıdan da daha avantajlı geldi.

Son olarak rekabet ortamını ve kişinin kendi seviyesindeki insanlarla bir arada okumasını olumlu buluyorum. İnsanı geliştirecek şeyler bunlar. Not ortalamanız sadece ilk işinizde bir avantaj sağlar ancak yetenekler hayat boyu sizinle gelir.

• Bu dediğiniz sanıyorum ki Bilgisayar Mühendisliği için. Çünkü EE öğrencileri TU Berlinde değişime gidecekti. Zaten not ortalaması koşuluyla bu programa başvurabilen kişi sayısı gönderilen kişi sayısına yakın, yani 10 kişi. YTÜ'de sanmıyorum ki böyle bir yüzdeyle Erasmus yapılsın, karşılığı polonyada, çekyada yapılana göre çok daha fazla olduğu bir gerçek.

Rekabet olarak yüksek düşünen biri için öyle bir rekabete girmek pek istenen bir durum değildir.
    Mezun sayısı konusunu ise biraz butik dershane gibi düşünmek lazım, sınıfınızda 25-30 kişi mi olmasını isterdiniz yoksa 5-10 kişi mi? TAU'de yukarıda saydıklarımı yapan biri ismiyle piyasa yapan bir okul mezununu çok rahat yakalar zaten bu konuda bir çekince olmaması gerek. Yukarıda saydıklarım da her yerin sunamayacağı şeyler olarak kar kalır elinize. Dediğiniz gibi bu tecrübeler hayat boyu sizinle gelir, GTÜ'de falan atomu parçalamaya çalışmaktan çok daha mantıklı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvoRoncatto -- 12 Ağustos 2020; 3:59:38 >

Sanırım haklısınız bilgisayar mühendisliği içinmiş. Daha da şaşırdım bu işin bölüm bölüm ayrılmasına

Yıldızda gelecek sene 44 kişi erasmusa gidiyormuş ehm'den. Oran olarak daha fazladır diye düşünüyorum. Polonya, çekya demişsiniz ancak misal Almanya'da Münih Teknik de anlaşmalı okullar arasında. Tu Berlin'den daha iyi bir okul.

Rekabet konusunda fikrinize saygı duyarım. Tamamen öznel bir konu. Tercihi yapacak kişi rahatlıktan dolayı rehavete kapılmayacaksa ve kendini geliştirmeyi bırakmayacaksa bu durumdan minimal etkilenir.

Sınıf mevcudu olarak 5-10 kişi ile okumak belki konforlu olabilir ama bir tarafta 5 bin mezunu olan bir bölüm ve 120 bin mezunu olan bir okul varken sanırım böyle bir network ve repütasyon için bu konfordan feragat edilebilir :)

Tabii ki taüden mezun olan biri diğer okul mezunlarını yakalayıp geçebilir ancak dediğim gibi genel olarak etkenleri teraziye koyduğumda Yıldız çok daha ağır basıyor bence.

Bu arada ben Taü'nün iyte ve gtü gibi okullara çok güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum ancak bu kadar yeni bir okulu bu kadar iddialı pozisyonlara sokmak bana doğru gelmiyor. Biraz bekleyip görmekte fayda var.

• Bırak bu işleri balon teknik

• Hocam ben diğer konuda telegramdan alıntını gördüm, bu konu EE için ama CS için yorum yapayım bu mesajına.

Mezununun fazla olmaması kesinlikle dezavantaj değil, tam tersi merak ediliyor. Kendinizi her okulda geliştireceğiniz kadar geliştirdikten sonra 2 yabancı dilin artısıyla bu konuda herhangi bir eksiklik yaşamıyorsunuz. En azından "inanılmaz bir network ve tanınırlığa sahip" dediğiniz bir kurum sırf Yıldız mezunu diye bir adayı tercih edecekse o kuruma kesinlikle sokar sizin yurtdışı deneyimleriniz. Onun dışında yurtdışı deneyimi zaten çoğu firma için tercih sebebi. Okulun ismi meslek hayatınızda en fazla staj ararken işe yarar zaten, sonrası CV'nizi nasıl oluşturduğunuza bakıyor. İlk işten sonrası sizin de dediğiniz gibi yeteneğe kalır zaten.

Yurtdışı için ise mevcut değişim fırsatlarını YTÜ'nün sunduğunu sanmıyorum, akademik olarak kazancınız özellikle Mevlana programıyla sağlanan 1 yıllık değişimle partiden partiye koşmalık Erasmustan fazla olacaktır ki Erasmus da yapıp süreci çok fazla uzatabilirsiniz. Sonrasında direkt Almanyaya başvuracak dil yeterliliğiniz kesinlikle tercih sebebi, lisans için bile hazırlık sonrası-1. sınıfta başvuru yapıp Almanca sayesinde TU 9'dan kabul alıp giden birçok arkadaşım oldu. Almanya ve Almancayla ilgilenmiyor olabilirsiniz, konu EE konusu olduğu için konu sahibinin oldukça işine yarayabilir bu bilgiler. Devamında da birikiminizi yüksek lisansta kullanabiliyorsunuz, YTÜ'de ciddi bir ortalama kasmak yerine buradan bir Alman gibi fazla rekabete girmeden Yüksek Lisansa geçebilirsiniz. Ben yüksek düşünüyorum, 3-3.1 gibi bir ortalamam var. İngilizce programlara başvurmam beni muhtemelen elerdi fakat Almanca tarafında böyle bir sıkıntı yok.

Akademik kadro olarak sayı sizi tatmin etmemiş olabilir ama bu öğrenci sayısıyla alakalı, bunun yanında ünvan takıntınız varsa bir yorumum olmayacak fakat hocaların hepsi yurtdışı çıkışlı ve nitelikli olduğunu söyleyebilirim. Zaten 4 yerleşik hocanın 3'ü lisans sonralarını TU Wien'de biri ise komple RWTH'da yapmış. Bu bahsettiğiniz 4 hocanın 2'si zaten nadiren CS derslerine giriyor. Bu sene Almanyadan gelen toplam 4 farklı Prof vardı, koordine eden 1 Profla birlikte 5 Prof. Zaten derslerin yarısı belki fazlasına bu hocalar girecek 2. sınıf ve sonrasında, ünvan konusundaki takıntınıza böyle bir yorum getirebilirim.

Partner olan okul Magdeburg şu an. Diğer konudaki alıntını gördüm orada yazanlar doğru. Fakat bu endişe verici bir şey kesinlikle değil, büyük ihtimalle çift diploma olarak geri dönecek bu tip bir ilişki sayesinde. RWTH Merkelden sonra buna benzer geri dönüşlerde bulundu fakat sistem oturuyor yavaş yavaş, hocalar tek bir okuldan gelmediği için bu konuda bir sıkıntı da yok zaten. Fakat bu okulda herhangi bir partnerlik veya sunulan fırsatların mevcut durumdan geri gitmesi imkansız, güven vermeyecek bir durum yok bence. Bundan 5 yıl sonra hem fiziksel hem akademik durumuna bakınca ekmeğini biz yiyemedik diyeceğim bir okula dönüşecektir büyük ihtimalle.

Ben okulu akademik olarak övdüğüm kadar geri kalan durumlarda gömebilirim, bunun katsayısı benim tercih ettiğim dönemde çok daha fazlaydı fakat biraz 5 sene sonra ne yapmak ve nerede olmak istediğinize bağlı olarak okul ve bölüm tercihi yapılması gerekiyor. Sonuçta artık eğitim sistemi ve özel sektör de dinamik bir hal aldı, ihtiyaç ve beklentiler değişiyor. BOUN, ITU, ODTU, YTU'yu falan yine tenzih ediyorum ama insanların 1 yıl önce bunu bundan önce yazmışlar ben de öyle yapayım şeklinde yapacağı tercihler önemli bir kısmı için memnun edici olmayacaktır. Bu okulu geçtim, bölüm seçimi için de geçerli.

Başka herhangi bir sorunuz olursa yanıtlayabilirim, muhtemelen telegram grubundaki arkadaşlardan daha fazla tecrübem vardır okul adına. Siz sanırım bölümdesiniz zaten, konu sahibi için de geçerli bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 12 Ağustos 2020; 5:15:19 >

• Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt

Kolay gelsin hocam okul hakkında çok eksiklikleri(yurt,ulaşım,kampüs gibi) var öğrencileri mağdur ediyorlar falan gibi söylemler duydum insanlar ya çok övüyor ya da çok gömüyor bu konuda görüşünüz nedir?

çalışmak lazım hocam bu imkanları değerlendirebilmek için

• Eğer taüyü seçersen lisans eğtiminden sonra almanyada mesela Teknik üniverisität Berlin de yüksek lisans eğitimini alabilirsin. Ücretsiz bir şekilde. Tabi bunun için dil sertifikası alman şart ama Taü testdaf sınavına sokarak bu imkanı sağlıyor. Eğer TU Berlin de yüksek lisansını tamamlarsan bugün Odtü itü mezunundan iki kat fazla değer görürsün. Ayrıca bu okulda yabancı dil gereğinden fazla önemli. Ben iki yıl hazırlık okudum ama nerdeyse vura vura bana almancayı öğrettiler. BUnun dışında 4 yıl boyunca ingilizce derslerin oluyor. Yani 2 dile bir şekilde hakim oluyorsun. Çift diploma imkanı bu sene bir kaç bölüme daha gelid ki 3 sene içinde ee ye de gelir bence. Ytü için sosyal imkanları daha fazla lakiin eğer Türkiyede çalışmak istiyorsan Türkiyenin 10 yıl sonrasını düşün derim. Ve10 yıl sonraki mezun sayısını. Ama almanyada şu an göç yasası var. Mezuniyetten hemen sonra almanyada iş için vizeni alabilirsi eğer taü de eğitim görürsen.

https://www.almanyakonsoloslugu.com/almanya-yeni-goc-yasasi#:~:text=1%20Mart%202021%20tarihinde%20resmi,uzmanlar%C4%B1%20Almanya'ya%20getirmeyi%20planlanmaktad%C4%B1r.&text=%C4%B0%C5%9F%20arama%20vizesi%20%C5%9Fartlar%C4%B1ndaki%20de%C4%9Fi%C5%9Fiklik,da%20i%C5%9F%20bulmas%C4%B1%20da%20kolayla%C5%9Fm%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1r.

• farukoonar F kullanıcısına yanıt

Hocam okulun ulaşım ve kampüs eksiği kalmadı denebilir 5 yıl öncesine bakınca, yine de gidip görmeniz gerek. Tek dezavantajı yurtların hala yapılmamış olması, alternatifleri var ama. Mağduriyetler hangi konularda acaba? Benim zamanımda hazırlık konusunda şikayetler vardı, zor olduğu savunuluyordu fakat bunun öğrenci profili ile alakası olduğunu düşünüyorum sıralaması yükseldikçe olaylar azaldı. Zaten hazırlık geçme oranının yüksek olduğu bölümlere bakarsanız sıralaması da daha yüksek olan bölümler. Devamında yaşanılacak problemler de mühendislik fakültesi için söyleyebilirim ki biraz uğraştırsalar da çözülüyor, dekanlık/sekreterlik/hocalarınız bir şekilde mağduriyet varsa da gideriyor. Yani okulun çok fazla gömülecek bir tarafı da yok, çok fazla da övemem. Sundukları belli, bunlara bakıp seçim yapmanızı öneririm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.