Şimdi Ara

Tatilde staj 3 gün mü yoksa tam 1 hafta mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
15.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• İş yerine bağlı. Belediye gibi yerlerdeysen ilk 5 gün gidiyorsun sonraki günler tatil. Sıradan bi iş yeriyse her gün gidiceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

Bu konuda bilgisi olan var mı ?

ben geçen sene 15 tatilde hiç gitmemiştim 15 gün boyunca
  • Yaptığın yere göre degişiyor ben 1 hafta yapmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelebek Avcısı

İş yerine bağlı. Belediye gibi yerlerdeysen ilk 5 gün gidiyorsun sonraki günler tatil. Sıradan bi iş yeriyse her gün gidiceksin.

Yönetmelik nedir peki?
    Az önce fabrikdaki çalışcan 'Bugün neden gelmediniz?' yazdı Ben de dershanem var dedim. Pazartesi 8de burada olacaksın diyor. Neden dedim. 'lafımın üstüne laf mı koyuyorsun diyor.
    Okulun belirttiği süre kaç günse okadar gelirim fazlasını değil dedim. Seninle fabrikada görüşürüz yazıyor. Seni fazla şımartmışız diyor. Hay allahım ya. Aldığı para 800lira. Beni basbası sanıyor sanırm. İş yerinde tamam ama ben oranın kadrolu elemanı değilim o iş yerinde beceri eğitimi görüyorum. Benimle böyle konuşmaya hakkı var mı ?

• Özelde yapıyorsan haftayı 6 veya 7 gün olarak saydırabiliyorsun iş yerinden dilekçe alıp. İlla 5 gün olması gerekmez. Yalnız lise mi, üniversite mi, nerede çalışıyorsun?
  • quote:

quote:

İş yerine bağlı. Belediye gibi yerlerdeysen ilk 5 gün gidiyorsun sonraki günler tatil. Sıradan bi iş yeriyse her gün gidiceksin.

Yönetmelik nedir peki?
    Az önce fabrikdaki çalışcan 'Bugün neden gelmediniz?' yazdı Ben de dershanem var dedim. Pazartesi 8de burada olacaksın diyor. Neden dedim. 'lafımın üstüne laf mı koyuyorsun diyor.
    Okulun belirttiği süre kaç günse okadar gelirim fazlasını değil dedim. Seninle fabrikada görüşürüz yazıyor. Seni fazla şımartmışız diyor. Hay allahım ya. Aldığı para 800lira. Beni basbası sanıyor sanırm. İş yerinde tamam ama ben oranın kadrolu elemanı değilim o iş yerinde beceri eğitimi görüyorum. Benimle böyle konuşmaya hakkı var mı ?

Sağlı sollu..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 377

Özelde yapıyorsan haftayı 6 veya 7 gün olarak saydırabiliyorsun iş yerinden dilekçe alıp. İlla 5 gün olması gerekmez. Yalnız lise mi, üniversite mi, nerede çalışıyorsun?

Lise öğrencisiyim aydın'da bir fabrikada görüyorum.
  • Normalde hiç bir stajyer iş yerinde çalışmak zorunda değildir. Stajyer sadece gözlemci olarak orada bulunmalıdır ki yönetmelik bunu söylüyor. 15 Tatilde izin yapabilmen için önce gidip müdürden izin alman gerekirdi. Staj dosyanın içinde dilekçe var, öğrencinin yarı yıl tatilinde ücretli izine çıkması vsvs yazıyor, onu fabrika müdürüne ve veline (velindi galiba) imzalatacaksın. Ha baktın imzalamıyor zaten 12 gün stajda devamsızlık hakkın var istediğin gibi gitmezsin. Hatta git aile doktoruna böyle böyle de 10 günlük rapor yazsın iş yerindekileri g.t et
  • quote:

Normalde hiç bir stajyer iş yerinde çalışmak zorunda değildir. Stajyer sadece gözlemci olarak orada bulunmalıdır ki yönetmelik bunu söylüyor. 15 Tatilde izin yapabilmen için önce gidip müdürden izin alman gerekirdi. Staj dosyanın içinde dilekçe var, öğrencinin yarı yıl tatilinde ücretli izine çıkması vsvs yazıyor, onu fabrika müdürüne ve veline (velindi galiba) imzalatacaksın. Ha baktın imzalamıyor zaten 12 gün stajda devamsızlık hakkın var istediğin gibi gitmezsin. Hatta git aile doktoruna böyle böyle de 10 günlük rapor yazsın iş yerindekileri g.t et

Eğer 12 gün devamsızlık hakkım varsa 3 gün değil hiç gitmem. Ama bun belgelendirmem gerekiyor. Nereden teyid edebilirim 12 günlük hakkım olduğunu ? Müdür okuldadır büyük ihtimalle. Gidip o kağıdı hala imzalatabilirmiyim ?

• quote:

quote:

Normalde hiç bir stajyer iş yerinde çalışmak zorunda değildir. Stajyer sadece gözlemci olarak orada bulunmalıdır ki yönetmelik bunu söylüyor. 15 Tatilde izin yapabilmen için önce gidip müdürden izin alman gerekirdi. Staj dosyanın içinde dilekçe var, öğrencinin yarı yıl tatilinde ücretli izine çıkması vsvs yazıyor, onu fabrika müdürüne ve veline (velindi galiba) imzalatacaksın. Ha baktın imzalamıyor zaten 12 gün stajda devamsızlık hakkın var istediğin gibi gitmezsin. Hatta git aile doktoruna böyle böyle de 10 günlük rapor yazsın iş yerindekileri g.t et

Eğer 12 gün devamsızlık hakkım varsa 3 gün değil hiç gitmem. Ama bun belgelendirmem gerekiyor. Nereden teyid edebilirim 12 günlük hakkım olduğunu ? Müdür okuldadır büyük ihtimalle. Gidip o kağıdı hala imzalatabilirmiyim ?

İzin kağıdını okul değil iş yeri müdürü yani senden sorumlu kişi imzalıyor. Stajda devamsızlık hakkı okul hakkından kesilir. 20 gün devamsızlığın 12si staj, 8si okul hakkı.

• quote:

quote:

quote:

İzin kağıdını okul değil iş yeri müdürü yani senden sorumlu kişi imzalıyor. Stajda devamsızlık hakkı okul hakkından kesilir. 20 gün devamsızlığın 12si staj, 8si okul hakkı.

Yine bilinmezlik var, gitmesem tatil boyunca 5 gün mü 3 gün mü yok yazarlar
    Aydın il milli eğitim müdürlüğünü arasam bilgi alabilirmiyim ?

• benim sözleşmemde tatiller ücretli izin olarak gözüküyor rahatım yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben lise zamanı kamuda staj yapmıştım aynı sorun bizde de vardı. Fakat yönetmelikte "ücretsiz izin" alma hakkımız bulunuyordu. Okuldan bu kağıdı imzalatıp iş yerine götürdüğün zaman sorgusuz bir şekilde kabul ediyorlardı. Şimdiki sistem nasıl bilmiyorum ama okuluna sormanda fayda var diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelark

Ben lise zamanı kamuda staj yapmıştım aynı sorun bizde de vardı. Fakat yönetmelikte "ücretsiz izin" alma hakkımız bulunuyordu. Okuldan bu kağıdı imzalatıp iş yerine götürdüğün zaman sorgusuz bir şekilde kabul ediyorlardı. Şimdiki sistem nasıl bilmiyorum ama okuluna sormanda fayda var diye düşünüyorum.

en iyisi milli eğitimi arayayım ben
  • Hocam geçen sene bu stajdan o kadar çektim ki. Bir fabrikada özel sektörde staj yapıyordum diğer çalışanlarla aynıydım hatta daha fazla iş yapıyordum tabi bunlar hem gerçek pcde gereken işler ( Makina ressamlığı olarak ) hemde ayak işleri getir götür. Akşam eve gelir 7 de yatar yarın yine giderdim.perşembe cuma okul vardı perşembe yarım gün kaçar cuma hiç gitmez böle böle dinlenirdim bak tatil yapmazdım dinlenirdim. köle gibi kullandılar. sabah giderken ağladığım günler oldu inan bana lanet ettim. göz doktoruna gitmek için izin alırım öğlene kadar gel derler gitmem tabi ama hep bi baskı ( parayı saate göre keser tabi ) ama para umurumda bile değildi.
    Herneyse 15 gün tatil geldi ben bunlara hiç sormadım bile gittim hemen staj defterindeki kağıdı okula müdüre babama imzalattım getirdim önüne koydum buyrun dedim. demek öyle gelmiceksin o zaman 15 gün staj paran kesilecek dedi bende tamam kesin dedim ve çıktım 15 gün uğramadım. Daha sonra ygs dönemi geldi. 1 Nisan'da ygs var bende 1 martta izin istedim bahane olarak hemde zaten o seneden umudum yok hep uyuyorum eve gidip ders çalışmaya halim yok.Neyse önce verdi izin ben nasıl seviniorum 1 ay bunların yüzünü görmicem edasıyla.1 saat sonra çağırdı beni İnsan kaynakları müdürü iptal ettiğini söyledi burada eleman lazım dedi kim ayak işlerini yapıcak demeye getirdi resmen.Meğer diğer müdür söylemiş gitmesin dosyaları kim dağıtacak ( bi tane 21 yasında en genç benimle çocuk vardı oda işini yapmıyo o müdürün tartıştılar ) zaten oda yapmıyo falan diye.Neyse gittim ve mayıs ayının basında bıraktım ben 1 ay daha gidip.Hep aradılar okulu aradılar gelmiyo falan diye hocalarla konustum gidiyorum dedim işyerine gelmicem dedim böle böle kapadım.
    Bu kadar şeyi niye anlattın diyeceksin dostum ama içimi döktüm affola diyeceğimde odur ki sakın hakkını yedirme pisliklere.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zespıra

Hocam geçen sene bu stajdan o kadar çektim ki. Bir fabrikada özel sektörde staj yapıyordum diğer çalışanlarla aynıydım hatta daha fazla iş yapıyordum tabi bunlar hem gerçek pcde gereken işler ( Makina ressamlığı olarak ) hemde ayak işleri getir götür. Akşam eve gelir 7 de yatar yarın yine giderdim.perşembe cuma okul vardı perşembe yarım gün kaçar cuma hiç gitmez böle böle dinlenirdim bak tatil yapmazdım dinlenirdim. köle gibi kullandılar. sabah giderken ağladığım günler oldu inan bana lanet ettim. göz doktoruna gitmek için izin alırım öğlene kadar gel derler gitmem tabi ama hep bi baskı ( parayı saate göre keser tabi ) ama para umurumda bile değildi.
    Herneyse 15 gün tatil geldi ben bunlara hiç sormadım bile gittim hemen staj defterindeki kağıdı okula müdüre babama imzalattım getirdim önüne koydum buyrun dedim. demek öyle gelmiceksin o zaman 15 gün staj paran kesilecek dedi bende tamam kesin dedim ve çıktım 15 gün uğramadım. Daha sonra ygs dönemi geldi. 1 Nisan'da ygs var bende 1 martta izin istedim bahane olarak hemde zaten o seneden umudum yok hep uyuyorum eve gidip ders çalışmaya halim yok.Neyse önce verdi izin ben nasıl seviniorum 1 ay bunların yüzünü görmicem edasıyla.1 saat sonra çağırdı beni İnsan kaynakları müdürü iptal ettiğini söyledi burada eleman lazım dedi kim ayak işlerini yapıcak demeye getirdi resmen.Meğer diğer müdür söylemiş gitmesin dosyaları kim dağıtacak ( bi tane 21 yasında en genç benimle çocuk vardı oda işini yapmıyo o müdürün tartıştılar ) zaten oda yapmıyo falan diye.Neyse gittim ve mayıs ayının basında bıraktım ben 1 ay daha gidip.Hep aradılar okulu aradılar gelmiyo falan diye hocalarla konustum gidiyorum dedim işyerine gelmicem dedim böle böle kapadım.
    Bu kadar şeyi niye anlattın diyeceksin dostum ama içimi döktüm affola diyeceğimde odur ki sakın hakkını yedirme pisliklere.

Aynı şeyleri bende yaşıyorum inan... Sabah uyanırken lanet ediyorum Aynı şeklde onlardan çok iş, kesim çizim yapıyorum, her türlü işlerine koşturuyorum. Verecekleri sadece 1 hafta izin Yarın okula uğrayabilirim dershane molasında. Şu izin işini öğreneyim. Benim bir de hafta sonu dershanem var Yorgunluktan eve gelince yıkanıp yemek yiyip uyuyup kalıyorum. Dershaneye boşuna gitmiş oldum bu sene

• Az önce fabrikada aynı bölümde çalıştığım birisiyle konuştum. 'Abi yarın görüşmek için geleceğim ***0 abiden izin almayı deneyeceğim' dedin. 'vermiyecek :) '^yazdı. Neden dedim. Gelmediğiniz içi kızdılar dedi.
    Ben de 'Dershanede hızlandırmam var dershaneyi mi bırakayım?' dedim. Çıktım Yine moralim bozuldu. Yarın gidip görüşeceğim. vermezler se de devamsılığımı kullanacağım. Pislik herfiler
  • şuan aynı durumla ben karşı karşıyayım fakat biliğim kadarıyla 15 tatil süresince e okula devamsızlık girilemiyor başka bir tarihte devamsızlık girildiğinde ise orada bulunduğunuz için yasal olmuyor ve şikayet hakkınız doğuyor bu akşam milli eğitim bakanlığı bilgilendirme hattını arayıp sorucam aksi taktirde müdür yardımcım ve alan şefimle konusucam zaten bi ücret almıyorum bedava staja gidip geliyorum üzerine birde tatilimi nie heba ediyim ki bu konu hakkında guncel bilgisi olan varsa pm ile ulaşabilirse çok sevinirim bu kişisel bir şey değil millet bu öğrencilerin sisteme karşı olan savaşı buda olmazsa zaten staj yerimden ayrıldığımı ve okulun bana bir staj yeri bulmasını söyliyicem staj yerimden ayrılma hakkına sahibim ve okulun bana bir staj yeri bulma zorunluluğu var zaten açıkta olanlar bile var onlara bulucaklarda bana sıra gelecek diye düşünüp anlaşma yoluna gideceklerini düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiolafisante

şuan aynı durumla ben karşı karşıyayım fakat biliğim kadarıyla 15 tatil süresince e okula devamsızlık girilemiyor başka bir tarihte devamsızlık girildiğinde ise orada bulunduğunuz için yasal olmuyor ve şikayet hakkınız doğuyor bu akşam milli eğitim bakanlığı bilgilendirme hattını arayıp sorucam aksi taktirde müdür yardımcım ve alan şefimle konusucam zaten bi ücret almıyorum bedava staja gidip geliyorum üzerine birde tatilimi nie heba ediyim ki bu konu hakkında guncel bilgisi olan varsa pm ile ulaşabilirse çok sevinirim bu kişisel bir şey değil millet bu öğrencilerin sisteme karşı olan savaşı buda olmazsa zaten staj yerimden ayrıldığımı ve okulun bana bir staj yeri bulmasını söyliyicem staj yerimden ayrılma hakkına sahibim ve okulun bana bir staj yeri bulma zorunluluğu var zaten açıkta olanlar bile var onlara bulucaklarda bana sıra gelecek diye düşünüp anlaşma yoluna gideceklerini düşünüyorum

Hocam kanunen işletme asgari ücretin 3 te 1 ini vermek zorunda ve 15 tatil için staj defterinde ücretli izin dilekçesi var onu doldurarak tatil yapıyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.