Şimdi Ara

Tatilde jandarma gözaltına aldı beni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Burayı çok takip etmem ama baktım benzer konularda millet yazıp dertleşiyor, bende yaşadığım bu ilginç ve bir o kadar düşündürücü olayı anlatayım istedim...
    2 sene önce başıma geldi olay...

Ankarada oturuyorum. Yazları ailecek Antalya civarına tatile giderim özel aracımla...

Yola çıktık tatil için. Tabii bir mutluluk, keyif..Otele vardık. otel 5 yıldızlı otellerden....Yerleştik filan, yüz, ye iç eglen..Ertesi gün oldu. Öğle vakti odadayım, telefon çaldı odanın...Otel müdürü arıyor, dedi böyle böyle, jandarma geldi sizi soruyor...Tabii şaşırdım, ne alaka filan derken, şortla filan çıktım gittim müdüriyete..Bir jandarma astsubay oturuyor..

J - xxx sizmisiniz ?
    Ben - Evet benim, buyrun, olay nedir ?
    J - Hakkınızda tutuklama emri var..
    B - ?!?!? Ne alaka yahu, neden dedim
    J - Otele verdiğiniz kimlik bilgisinden belli oldu, neden olduğu evraklar gelince belli olacak, şimdi bizimle gelin
    B - ?!? Dumur haldeyim

Kızımda küçük, çocuk ağlamaya başladı, eşim filan şaşkın tabii. Baldızda yanımızda oda emniyette sivil, aradı hemen Ankara emniyeti, bilgi almaya çalışıyor filan derken ben gittim bu jandarmayla

Jipin arkaya oturduk yanımda 2 silahlı asker, ulan ne oluyo ya filan diyorum..Kendimi bir an azılı bir suçlu gibi hissettim...

Jandarma karakoluna gittik...Yanımda paso bir asker duruyor. İşemeye gideyim dedim, takip ediyor filan..Kendimi filan baya kötü hissettim. İşin ilginci ne olduguda belli degil..2 saat geçti, haydi savcılığa gidiyoruz diye aldılar götürdüler Alanya adliyesine

Evraklar anca gelmiş Ankaradan, dedim neymiş...Astsubay okumaya başladı
    "Silahlı çatışma, işyeri basma, gasp..."...Ohada oha dedim, ulan ne alaka diyorum..

O sırada beklerken elleri kelepçeli bir tip filan geldi, yanda iki asker, adam tam at hırsızı...Lan ben napıyom burada diyorum

Neyse, savcının odaya girdik..Böyle ukala , artist bir tip...Konuşma tarzı filan acaip..."Yaaawww , xxx, karnımızda acıktı haa, şöyle bir pide olsada yesek" dedi..Yeminle orada tiksindim.. Acıdım bunun eline düşen insanlara..
    "Bir şortla geldim valla para filan olsa ne demek" demek zorunda kaldım tabii

Neyse bu açtı dosyayı, dedi "Sen dedi 1 sene önce Keçiörende bir silahlı çatışmaya karışmışsın. Adam yaralamaya teşebbüs, çete cart curt" dedi.."Tanıklara göre plakada 06 xxx 07"..
    "Evet dedim bu benim plakada olay çok alakasız, ne işim olacak , ben şurada çalışan mühendis adamım"
    "Araban ne"
    "Beyaz palio" dedim
    "Hmmm, xxx, hadi yırttın, buradaki araç siyah mercedes vito..Şanslısın, paçayı kurtardın filan falan ...Ankara mahkemeye fakslayalımda, düşsün karar, çıkabilirsin"

2-3 saattir tepemde gardiyan gibi olan jandarma birden kanka moda girdi. "Abi olur böyle şeyler, sigara istermisin, biz neler görüyoz, bak anlatayım" filan..Ben hala şoktayım tabii

Şimdi işin vahim kısmına gelelim, Adalet sistemimizin güzelliğine...

Denyonun biri benim plakayı veriyor, tesadüfmü, yanlışmı gördü bilemem....Ben o esnada Ankara Türk Telekom Gn. Md. lük içinde bir projede çalışıyorum...Bu olayın üstünden tam 1 sene geçmiş...Bir Allah ın kulu , ne polis ne birşey, kapıma gelmemiş..Kimlik belli, plaka belli, anında bulursun değilmi ?

Sen Ankarada 1 sene gelme, kalk tatil yerinde böyle birşey yap..Hakkımdada arama emri var yurt çapında bu arada...Başkentte, her türlü kimliği elinizde olan kişiyi 1 senedir neden arayıp sormazsınız ?

Tatilimi böyle rezil etmişlerdi. Hoş , otele geri dönünce inanılmaz bir rahatlama olmuştu o ayrı konu, tatil daha zevkli gelmişti

Halada anlamam, 1 sene neden bulmadılar, neden tatilde ortaya çıktı bu karar vs diye düşünür dururum..Acaba sahte kimlik ,adres olsa ne olacaktı ?

Milli piyango alsam zerre ikramiye çıkmaz, ama sen o kadar plaka içinden gel benim aracın plakayı ver..buda ayrı bir konu tabii...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 3 Ocak 2013; 14:10:52 >

• Anlatıgın olayda sasırtıcı bılgıler var; Jandarma veya Polis bır arac kullanılarak yapılan suclarda plaka bellı ıse sorgu yapılır aracın cıns ve modelı ıle karsılastırılır ve ona gore plakanın sahte olup olmadıgını anlasılır sızın plakanın kayıt sıstemdekı tlf numarasnız aranır ve plakanın kayıp yada caldırdıgınız gıbı bılgıler sorulur ve bılgı sahıbı olarak da ıfadenız alınır.
    Jandramanın tutuklama kararınız seklınde soylemıde yanlıs tutuklama hakım tarafından verılen gecıcı veya kesın karar verıldıkten sonra yapılan karardır sızın ıfadenız ıcın sadece ıfadenız alınan kadar verılen zorla getırme kararıdır.
  • Elinde kesin kanıt var hocam araba farklıymış yırtmışsın bakalım ben ne yapacağım şu eve teslim edildi mevzusunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali25

Anlatıgın olayda sasırtıcı bılgıler var; Jandarma veya Polis bır arac kullanılarak yapılan suclarda plaka bellı ıse sorgu yapılır aracın cıns ve modelı ıle karsılastırılır ve ona gore plakanın sahte olup olmadıgını anlasılır sızın plakanın kayıt sıstemdekı tlf numarasnız aranır ve plakanın kayıp yada caldırdıgınız gıbı bılgıler sorulur ve bılgı sahıbı olarak da ıfadenız alınır.
    Jandramanın tutuklama kararınız seklınde soylemıde yanlıs tutuklama hakım tarafından verılen gecıcı veya kesın karar verıldıkten sonra yapılan karardır sızın ıfadenız ıcın sadece ıfadenız alınan kadar verılen zorla getırme kararıdır.

Arama emri olabilir..Jandarma plakayı bilmiyor, sadece arama emrini görmüş sistemde..Evraklar 2-3 saat sonra geldi, onuda savcı okuyunca ortaya çıktı
    Yani olay baştan aşağı bir garip, acaip...1 senedir diplerinde olduğum halde nasıl ifademi almaya gelmediler, ben hala buna şaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Arama emri olabilir..Jandarma plakayı bilmiyor, sadece arama emrini görmüş sistemde..Evraklar 2-3 saat sonra geldi, onuda savcı okuyunca ortaya çıktı
    Yani olay baştan aşağı bir garip, acaip...1 senedir diplerinde olduğum halde nasıl ifademi almaya gelmediler, ben hala buna şaşıyorum

Bende 2 sene askere gitmedim, hiç haberleri yok asker kaçağı olduğumdan. Geçen gittim tecil ettirmeye diyorlar sen 2 senedir asker kaçağısın suç bu yaptığın dedim bana ne kağıt yolladınız ne gelip söylediniz nerden haberim olacak. Sonra neyse dediler geçiştirdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

Elinde kesin kanıt var hocam araba farklıymış yırtmışsın bakalım ben ne yapacağım şu eve teslim edildi mevzusunu.

seni daha içeri atmadılar mı?

• ship.gif]

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okurum

• Olm alanya ya her gelenin başına bir iş geliyor burada anlatıyor. Geçen de birisi uyuşturucu partilerinde kız arkadaşı ölmüş geri dönmüş. bizim suçumuz ne len biz mi gidip geberene kadar çek dedik. kotulemeyin memleketimi

• Arabanın markası belli olmasa, rengi aynı tutsa, ya da benzer olsa hani araba gridir, seninki beyaz. Yine şüpheli mi olacaktın yani?

Böyle durumlarda haksızlığa düştüğüm zaman çok ukalalık yapıyorum sinirden, başımda bela olmamasına rağmen bela alıyorum hep.

Neyse ailen falan var en azından rezil olmamışsın.
  • Özetle durumunuz;

Tatilde jandarma gözaltına aldı beni
  • Aynen beyler...Bu filmdeki olay her an başınıza gelebilir. Burası Türkiye...Kazara araba modeli filan tutsa babaya gelmiştik..Nasıl anlatacaksın derdini bilmem

Yada biri kıllık yapsa, sizin arabayı plakayı bir olayda gördüm diye ifade verse yandınız..Ayıkla pirincin taşını...Resmen içeri girersiniz mok yoluna..Sonunda suçsuz bulunsanız bile mahkeme mahkeme dolanacaksınız, görgü şahitleriyle yüzleşme, yok ispat, bilmem ne...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 3 Ocak 2013; 16:55:23 >
  • Gece 12 de polis/jandarma raporu gönderince resepsiyonist arama kararınız çıkmıştır. Geçmiş olsun, burası Türkiye cidden...

Bende üniversiteyi bitirdikten sonra bir süre 5 yıldızlı otelde resepsiyonist olarak çalışmıştım.
    Bir bakanın oğlu geldi aman dedi kimlik bilgilerimi yollamayın askerlik sorunum var dedi.
    Bende unuttum gece gelen arkadaşa söylemeyi sağolsun o da yollamış.
    Ertesi gün polisin çocuğu gelip götürdüklerini söylediler, eh üzüldüm azıcık eleman için aman neyse görmem uzun bir süre dedim. Bende ilk celpte askere gittim. Amanın akşam oldu ranzada kafamı bir çevirdim eleman orada yaa kardeşim yapılır mı bu dedi sitem dolu. Gerçi kapısında mercedes, aynı yerde yazlığı olduğu için sorun olmadı. Bir de doktordan bot giyemez raporu aldı, tüm gün terlikle oturdu bilgisayar başında. Bana da ayak kokusunu çekmek düştü birkaç ay... Benim de böyle bir anım var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.