Şimdi Ara

Taşınma sonrası ekran kartı arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Taşınma sonrası kurduğum bilgisayar açılmadı. Söktüm taktım parçaları açıldı ama bir süre sonra ekran bozularak gitti. Daha sonra açılmadı tek bir sesi de gelmeden kaldı. Bugün eski 9800gt kartı taktım sorunsuz açıldı. Tek aklımda kalan soru işareti acaba psu da sorun olabilir mi? Kartı deneyecek bilgisayar yok başka. Bir de kartım 6950 penta distribütörü garantisi bitti. Servise yollasam astarı yüzünü geçer mi? İkinci El piyasası 300-350 gibi baktığım kadarı ile. Açıkçası çok kararsız kaldım. Tavsiyeniz ne olurdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şöyle sorayım o zaman. Ekran kartım 2 adet 6 pin güçle besleniyor. Ben anakarttan güç alan düşük profilli bir kartla denedim bilgisayar açıldı. Anakart ekran kartı girişinde bir sorun yok. Psu nun sadece ekran kartını besleyen 12v kanalının bozuk olması durumunda o kanal kullanılmadığında normal çalışır mı bilgisayar? Eğer o kanal bozuk ise o kanalı kullanan bir ekran kartı takıldığında bilgisayarın bip sesi vermeden açılmaması normal midir? (ışıklar yanıyor fanlar çalışıyor)
  • PC yi geri toplarken, sanırım üzerinizde biriken statik elektrik bozmuş olabilir..

siz yine de bütün sistem bileşenlerini yazın ki yardımcı olalım
  • psu ve ekran kartını arkadaşıma verdim kendi sisteminde denedi. Düzgün çalışıyor dedi az evvel getirdi bileşenleri. Bu statik elektriği nötrlemenin bir yolu var mıdır?

Akşam tüm parçaları söküp yeniden toplayacağım baştan sona. Açıkçası ilk defa başıma böyle birşey geldi. Kasayı sarsarak taşıdıklarından acaba bir lehim kopması falan mı oldu diyordum ama parçalar tek tek denendi hepsi düzgün çalışıyor. Hdd bağlantılarından hiç şüphelenmemiştim ama bakmadığım bir o kaldı. Acaba bilgisayarın açılmasına engel olur mu ( açılmasından kastım bip sesiyle görüntünün gelmesi ) buradaki bir sorun?
  • statik elektrikten bozulan, kendi kendine tamir olmaz...

Parçaların sağlam o zaman

PC bileşenlerinizi yazar mısınız?
  • i5 760 işlemci , p7p55d-e lx anakart , enermax modu +82 625W psu, hd 6950 2gb ekran kartı, 4tb hdd bir de dvd yazıcı vs. yalnız kartı dvi dan denemiş arkadaş ben hdmi dan deniyordum. Hdmi girişi bozuk olsa bile en azından bilgisayar açılırdı değil mi?
  • 9800 GT ile hdmi dan bağlandınız?

Anakartınızda on-board yok (olmaması lazım)

9800 GT hangi marka-model? ek güç girişi istiyor mu?

Ek güç girişi istiyorsa, sırası ile önce bir güç girişi ile, sonraki öteki güç girişi ile denem yapınız.

istemiyorsa, Güç kaynaığını test için arkadaşınızdan birisinden ek güç girişi isteyen bir kart emanet alın diyeceğim....

Peki hd6950' yi takınca sisteme, power a basınca Fanlar dönmeye başlıyorlar mı? yoksa fanlar dönecekmiş gibi yapıp durup, sistem başlamıyor mu?_

Ayrıca ekran kartının TAM oturduğundan emin olun.... gerekirse Uzay montaj yapın, ekran kartının metal aynasında büküklük var mı kontrol edin. Bazen büküklükten tam oturmasını engelleyebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 9800 ile vga dan bağlandım palit model ek güç girişi yok.
    evet anakartımda onboard yok.
    arkadaşım kendi sistemine taktı kartı denedi. (6950 için)
    sonra benim psu ile ekran kartını uzay montaj yapmış sorun yokmuş yine.
    sorun şuydu sisteme takıp power a bastığımda fanlar dönüyor hdd ışığı yanıyor sonra hdd ışığı sönüyor anakarttan tek bip sesi gelmiyor ve sistem öylece kalıyor.
    akşama uzay montaj yapacağım
  • sistemde oturmayan bir şeyler var yani, eğer 9800 GT taktığınızda sıkıntısız açılıyorsa, hd6950 ile açılmıyorsa VE de ekran kartı başka PC de çalışıyorsa aklıma gelen tek neden,

Ekran kartı yerine tam oturmuyor...
  • yani ben de ilk ekran kartı oturmadı mı acaba diye şüphe ettim ama defalarca söktüm taktım. bu akşam uzay montajda herşey ortaya çıkar diye düşünüyorum. Cevapların için çok teşekkürler.

açıkçası dolar fırlamadan şöyle evladiyelik ferah bir kasa alacaktım. 490 tl lik kasa 720 olmuş :( ama tıkış tıkış bir kasada da böyle sorunlarla uğraşıyorsun maalesef. Sanırım o kasayı almak farz olmaya başladı. Bazıları psu suz kasaya o para verilir mi diyor da baya baya verilir. Bir kere alırsın zaten evladiyelik olur. misal anakart desteği berbat bendeki kasada soketlere oturturken bildiğin esniyor anakart.
  • Anakart ekran kartı yuvası bozukmuş malesef. Yapılması kolay bir arıza mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9800 GT ile çalışıyor mu halen? yoksa onunla da mı çalışmıyor?

Bu arada Çizgi elektronik' e mesaj atın, ürün kodu, ürün seri-no ile, büyük ihtimal yardım ederler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.