Şimdi Ara

Taşınan numara hala önceki operatör sistemlerinde mi kalıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Avea'dan hattımı Turkcell'e taşıdım ve aradan 2 gün geçti. Turkcell sim kartı ile hattımı sorunsuz kullanıyorum. Ancak numarama Avea'nın bilgilendirme mesajları hala geliyor, hemde sayın abonemiz falanca servis için xxx yazıp yollayın şeklinde. Bu indirimler, kampanyalar v.s. hala geliyor.

Avea abonesi olmadığım halde bunların gelmesi normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-905980A01 -- 3 Mart 2018; 23:48:28 >

• aynı sorunu ben de yaşadım ve turkcell'le paylaştım. sorun tamamen avea'danmış. bazı arkadaşlar "biz turkcell'e geçtik ya arkamızdan ağlıyıorlar geri dönmemiz için bu mesajları atıyorlar" diyorlar.

avea kendi ön kodlarıyla başlayan numaralara otomatik olarak sms atıyormuş. ve numarasını taşıyıp turkcell'e geçenleri sms kampanya gönderim listesinden çıkarmıyormuş. işine mi gelmiyor yoksa gözlerinden mi kaçmış orası meçhul.
  • numara taşınabilirliğinin yeni başlamasından kaynaklanıyo olabilir ufak tefek hatalar olucaktır düzeltirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lasts0ul -- 5 Aralık 2008; 1:05:21 >
  • avea faturalıdan geçtiyseniz dikkat edin tabii benim avea'm ön ödemeliydi ne tutturabilirler ki?

ayrıca gelen mesajlar reklam içerikli olduğu için fatura çıkaramazlar ama 2 hafta oldu hattımı taşıyalı ve hergün sabahtan 1 reklam smsi bir de wap link içeren push mesajı gelmeye devam ediyor. push mesajda da avea bidünya'nın reklamı yapılıyor.
  • aveada kalıyor çünkü bana hala aveadan reklam mesajları geliyor
  • aveadada ne kadar çok sistem hatası var

örnek gprs düşmeleri kontör sorgulama servisinin gibi sistem hataları
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Arkadaşım anyamadım hattını avea dan turkcelle taşıdıysan turkcellin bilgilendirme mesajları gelir. Ararsın müşteri hizmetlerini reklam mesajı almak istemediğini söylersin. yanlışmı anladım yoksa

quote:

Orjinalden alıntı: AmigaOS

Avea'dan hattımı Turkcell'e taşıdım ve aradan 2 gün geçti. Turkcell sim kartı ile hattımı sorunsuz kullanıyorum. Ancak numarama Turkcell'in bilgilendirme mesajları hala geliyor, hemde sayın abonemiz falanca servis için xxx yazıp yollayın şeklinde. Bu indirimler, kampanyalar v.s. hala geliyor.

Avea abonesi olmadığım halde bunların gelmesi normal mi?

Örneğin biraz önce "20 Kasım 2008 - 20 Ocak 2009 tarihleri arasında otomatik fatura ödeme talimatı verin birbirinden güzel hediyeler kazanın" diye SMS geldi.

Ondan önce de hattım daha önce faturalı olduğu halde "faturalıya geç 4 ay boyunca her ay %30 fatura indirimi kazan" diye SMS geldi.

Taşınan numaranın önceki operatör ile bir bağı kalıyor mu? Bu SMS'leri iptal etmenin yolu var mı? Cevaplar için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: KİMEKİNE

Arkadaşım anyamadım hattını avea dan turkcelle taşıdıysan turkcellin bilgilendirme mesajları gelir. Ararsın müşteri hizmetlerini reklam mesajı almak istemediğini söylersin. yanlışmı anladım yoksa

yanlış anlamışsın,çünkü bize turkcell'den değil hala avea'dan reklam smsleri geliyor
  • oki şimdi oldu

yanlış bilmiyorsam numara taşımada port değişikliği oluyor tüm santral bilgilerin yeni operatöre geçiyor ve eski operatör artık senin bilgilerine ulaşamıyor.

Ancak gönderilen bilgilendirme sms leri santrallerde yer alan listeler üzerinden aboneye gönderiliyor. bu durumda o listelerde seninde numaran var. Listelerin belirli zamanlarda güncellemelerini sistem kendisi yapıyor. Bu guncelleme yapıldıktan sonra sana eski operatörden mesaj gelmez diye düşünüyorum..

• quote:

oki şimdi oldu

yanlış bilmiyorsam numara taşımada port değişikliği oluyor tüm santral bilgilerin yeni operatöre geçiyor ve eski operatör artık senin bilgilerine ulaşamıyor.

Ancak gönderilen bilgilendirme sms leri santrallerde yer alan listeler üzerinden aboneye gönderiliyor. bu durumda o listelerde seninde numaran var. Listelerin belirli zamanlarda güncellemelerini sistem kendisi yapıyor. Bu guncelleme yapıldıktan sonra sana eski operatörden mesaj gelmez diye düşünüyorum..

evet,ben de öyle düşündüm hatta yukarıdaki mesajlarımdan birinde de aynı olayı yazdım. muhtemelen avea listesindeki her numaraya gönderiyor bu mesajları ve güncelleme yapmadığı için numarasını taşıyanlar da bu mesajları alıyor.

iyi de biz avea abonesiyken bu akdar sms almıyorduk ne tesadüf turkcell'e geçtik ve ben 2.günden itibaren sms yağmuru altında kaldım. push mesajları olsun smsler olsun;biri gidiyor,biri geliyor.

• numara dseğiştirenleride listelemişler o zaman
    geri dönene kadar atarlar mesaj

• quote:

Orjinalden alıntı: omegama

quote:

Arkadaşım anyamadım hattını avea dan turkcelle taşıdıysan turkcellin bilgilendirme mesajları gelir. Ararsın müşteri hizmetlerini reklam mesajı almak istemediğini söylersin. yanlışmı anladım yoksa

yanlış anlamışsın,çünkü bize turkcell'den değil hala avea'dan reklam smsleri geliyor

Arkadaş yanlış anlamakta haklı, çünkü;

İlk mesajda "Ancak numarama Turkcell'in bilgilendirme mesajları hala geliyor" diye yazılmış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.