Şimdi Ara

Taşınabilir Şarj Ünitesi (Powerbank) Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
22.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıda linkini verdiğim ürünü almayı düşünüyorum fakat bir sorun var. Pil 5600 mah görünüyor ama açıklamada bir nokta kafama takıldı.

usually there is internal resistance in all mobile. and the
    power bank will lost power when you charge mobile
    because this internal resistance.
    so the power bank charge your mobile, it is not like
    5600mah / 2000mah (your mobile battery)= 2.8 FULL
    charging.
    usually power bank 5600mah can charge iphone 4 for 1.4
    times around. samsung S3 85% around.

Şimdi diyor ki her cihanda bir direnç vardır, bu direnç yüzünden pil güç kaybeder.
    5600'lük pil 2000'lik cihazı 2.8 kere şarj edeMEZ. s3ü 0.85 şarj edebilir.
    E 2000'lik piller de var bunlar hiç işe yaramıyor öyleyse. Hem telefondaki direnç o kadar güçlü mü ki yarısını emsin? Acaba bu alet aslında ~2500 mah da 5600 diye mi satıyorlar?
    Kullanan veya konuyla ilgili olan arkadaş varsa bilgilendirirse çok makbule geçer

www.aliexpress.com/snapshot/259170448.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• li - on pil kullanıyor. işe yaramaz

lityum polimer bataryadan şaşmayacaksın

megbil powerbank tavsiye ederim. 4400 mah 39 tl

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/megbil-powerbank-tasinabilir-sarj-aleti-94291610

google dan bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ukrtr

li - on pil kullanıyor. işe yaramaz

lityum polimer bataryadan şaşmayacaksın

megbil powerbank tavsiye ederim. 4400 mah 39 tl

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/megbil-powerbank-tasinabilir-sarj-aleti-94291610

google dan bak

Sağol dostum almayı düşünüyordum araştırayım biraz daha

• ibribr kullanıcısına yanıt
    Bu megbili çok duymaya başladım ama biraz da forumda reklamını yapan kullanıcılar var diye düşünüyorum. Özellikle 4400 mah,bir cep telefonunu ancak 1 kere tam şarj edebilir oda belki. Çünkü bu tip aletlerin üzerinde yazan güç değeri kesinlikle aynı değerle şarj edemezler. Dolayısıyla bunu %50 gibi düşüğünü düşünmelisiniz.
    Madem yabancı kaynaklardan alışverişi düşünüyorsunuz,aldığım ve henüz elime ulaşmayan şu ürünü inceleyin derim.

30.000 mah li-polymer pil kullanıyor.

Bunun hepsini veremeyecek ama %50sini bile verse 15.000 mah yapar ve bu bir cep telefonunu,bilgisayarı defalarca şarj etmeye yeter. Üstelik voltaj yükselmelerine karşı direnç sistemi konulmuş. Youtubeda videoları da var. Fena değil gibi duruyor.

Ekimin sonuna doğru elime ulaşacak ve detaylı bir inceleme yapacağım.

• Çok teşekkür ederim dostum eline ulaştığı zaman mutlaka bir inceleme bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibribr -- 28 Eylül 2013; 23:36:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

Bu megbili çok duymaya başladım ama biraz da forumda reklamını yapan kullanıcılar var diye düşünüyorum. Özellikle 4400 mah,bir cep telefonunu ancak 1 kere tam şarj edebilir oda belki. Çünkü bu tip aletlerin üzerinde yazan güç değeri kesinlikle aynı değerle şarj edemezler. Dolayısıyla bunu %50 gibi düşüğünü düşünmelisiniz.
    Madem yabancı kaynaklardan alışverişi düşünüyorsunuz,aldığım ve henüz elime ulaşmayan şu ürünü inceleyin derim.

30.000 mah li-polymer pil kullanıyor.

Bunun hepsini veremeyecek ama %50sini bile verse 15.000 mah yapar ve bu bir cep telefonunu,bilgisayarı defalarca şarj etmeye yeter. Üstelik voltaj yükselmelerine karşı direnç sistemi konulmuş. Youtubeda videoları da var. Fena değil gibi duruyor.

Ekimin sonuna doğru elime ulaşacak ve detaylı bir inceleme yapacağım.

ürün ulaştı mı eline hocam

• Henüz değil. Büyük ihtimal haftaya elimde olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pil şarj cihazı önerisi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Henüz değil. Büyük ihtimal haftaya elimde olacak.

hocam almak için yorumlarını heyecanla bekliyoruz. Ulaştı mı elinize?
  • akiran A kullanıcısına yanıt
    Eve gelmiş,ama ben şehirdışında olduğum için teslim alamadım,yarın sabahtan pttye gidip teslim alacağım. 1 hafta kadar test edip gözlemlerimi yazarım...
  • quote:

Eve gelmiş,ama ben şehirdışında olduğum için teslim alamadım,yarın sabahtan pttye gidip teslim alacağım. 1 hafta kadar test edip gözlemlerimi yazarım...

Peki bekliyoruz bizi haberdar edin. Hayırlı olsun. Bu arada şöyle bir şey buldum biraz fazla abartmışlar gibi geldi, hem fiyat olarak, hem kapasite olarak.
    http://www.aliexpress.com/item/50000mah-Portable-USB-Power-Bank-Backup-Battery-External-Battery-Charger-for-Apple-iPhone-iPad-HTC-Samsung/1253392615.html

• akiran A kullanıcısına yanıt
    Siparis ettigimin en ust modeli. Uzerindeki yazan degere bakmayin,gercek hayatta onun ancak yarisini aktif okarak kullandirir. Tabi kapasite arttikca sarj etme suredi de artiyor. Zannederim bu model 10 saatte sarj olur. O yuzden tercih etmemistim.

Ekleme: Ürünü aldım, şu an test ediyorum. Değişik cihazlarla şarj ediyorum. Bunların içinde fotoğraf makinesi,müzikçalar,cep telfeonu ve tabiki iphone var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 29 Ekim 2013; 0:40:00 >
  • Beklemedeyiz :)

• ibribr kullanıcısına yanıt
    İncelememi yaptım
    http://forum.donanimhaber.com/m_83360163/f_//tm.htm

Buradan inceleyebilirsiniz.
  • oldukça ayrıntılı teşekkür ederim bilgilendirme için

• Powerbank kullanmak konusunda ben de uzun süre tereddütte kaldım. Ama bu konuda powerbank.name sitesi daha tatmin edici. özellikle 32.000 mah olan ürünü kullanıyorum ve çok memnunum.
  • Kardeşim ben bitane aldım gayet sağlıklı güzel bir ürün tek sorunu çok ufak duruyordu ama göründüğü kadar ufak değil güzel bir power bank şarjıda güzel gidiyor anahtarlık power bank diye geçiyor tavsiye ederim

http://www.mobilmarkam.com/power-bank-yuksek-kapasiteli-tasinabilir-sarj-aleti-5600-mah

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanaras11

Kardeşim ben bitane aldım gayet sağlıklı güzel bir ürün tek sorunu çok ufak duruyordu ama göründüğü kadar ufak değil güzel bir power bank şarjıda güzel gidiyor anahtarlık power bank diye geçiyor tavsiye ederim

http://www.mobilmarkam.com/power-bank-yuksek-kapasiteli-tasinabilir-sarj-aleti-5600-mah

Teşekkür ederim, düşünebilirim bunu.

• Ben de aliexpress'ten üzeirnden 5600mah yazan şarj aleti aldım. Şarj aletini full dolduruyorum ve boş Nexus 5 cihazımı şarj etmeye çalışıyorum. %40'dayken powerbank boş gözüküyor.
    Yani kabaca hesapla 5600mah'lık cihazdan 1000mah'lık performans alıyorum. Powerbank'ta aynı zamanda fener özelliği de var. Powerbank boş gözükürken yani telefonu şarj etmezken fener (led lambalı) tam 18 saattir aralıksız olarak yanıyor ve sönmedi.
    Telefona taktığımda şarj aletini boş gösteriyor, şarj aleti kendisini de boş gösteriyor ama 18 saattir led ışıklı fener yanıyor. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan birileri var mı veya fikir sahibi?
  • oguzhanaras11 O kullanıcısına yanıt
    Fiyatı abartmışlar aynısını gitti gidiyordan 24 tl ye aldım

• power bank 5600 güçtedir o 2000mah yazısı batarya kapasitesi oluyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.