Şimdi Ara

Taşınabilir Diskin hızını Sabit Disk ile karşılaştırırken...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • örneğin taşınabilir diskte büyük bir klasörü aynı dizine (örn.belgelerim_yedek) kopyalasam ve bu 4 dakika sürse,

    aynı işlem sabit disk'te (örn.belgelerim) yapsam ve bu 5 dakika sürse.

    bu iki diskin hızları hakkında sağlıklı bir karar vermemizi sağlar mı? yani taşınabilir diskimin içindeki sürücü daha mı iyidir?



    _____________________________
    electric boy in an electric world
  • Taşınabilir diskin içindeki sürücünün hızını, aktarım yaparken kullandığınız arayüz kısıtlar.Yani usb olarak bağlıysa 30-35mb'ı geçmez. e-sata bağlıysa o zaman diskin gerçek aktarım hızını (büyük ölçüde) görebilirsin. Sürücünün kendi hızından çok, önce bu noktaya bakmak lazım .
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revenger11

    Taşınabilir diskin içindeki sürücünün hızını, aktarım yaparken kullandığınız arayüz kısıtlar.Yani usb olarak bağlıysa 30-35mb'ı geçmez. e-sata bağlıysa o zaman diskin gerçek aktarım hızını (büyük ölçüde) görebilirsin. Sürücünün kendi hızından çok, önce bu noktaya bakmak lazım .

    +1

    Tabi Firewire da diskin gerçek hızlarında veri aktarır.
    _____________________________
  • Normal bir sabit disk üzerinde işletim sistemi ve diğer uygulamaları çalıştırdığı için yavaş kopyalamış olabilir. Ayrıca dahili harddisk fragment olmuş olacağı için okuma yazma sırası karışık olacaktır. Disk birşeltirme yaparsanız dahili harddisk hızlanır. Sonucta 10 senelik harddisk bile harici diski geçer, geçmeli...
    _____________________________
    Arkadaşlar,yazdığım mesajlarda sizi üzen veya kıran ifadeler varsa özel mesaj atın, hemen düzelteyim veya sileyim. Aynı saygı ve özeni sizlerden de bekliyorum.
    Ben tv konusunda uzman değilim , bu yüzden "hangi model tvyi almalıyım?" şeklindeki sorularınıza cevap veremediğim için lütfen alınmayın. Yine de soracağınız birşey olursa lütfen sadece PM ile sorun , lütfen mail atmayın, çünkü forumdan gelen mailler hotmailde spam olarak işaretleniyor.
    Tv konusu , ticari bir konu olduğu için forumda ve internette bilgi vermekten ziyade çoğu yerde yönlendirme ve ticari kandırmaca yapanlar kişiler ve websiteleri var. Sadece kullanıcı yorumlara bakarak tv seçin ve dikkatli olun.

    Bir kişinin mesaj sayısının yüksek olması, o kişinin çok bilgili olduğunun ve hep doğru şeyleri yazdığının değil , sadece foruma çok mesaj attığının göstergesidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.