Başarısız olan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan ‘FETÖ’ operasyonları devam ederken, kamu kuruluşlarında çalışan muhalif isimlerin ‘cadı avı’na kurban edildiği örnekler artmaya başladı.
‘Gezi’nin doktoru’, İETT’nin ‘FETÖ’cüsü…
İETT Genel Müdürlüğü’nde kurum doktoru olan Hüseyin Gazi Yaman da ‘cadı avı’ndan nasibini almış.
Gezi Direnişi’nde doktorluk yapan Yaman, “En onur kırıcı olan şey yıllardır mücadele ettiğimiz, karşı durduğumuz darbecilikle, FETÖ’cülükle suçlanmak oldu” dedi.
OHAL, tazminata da karşı
İBB’ye bağlı Spor A.Ş’de buz pateni öğretmeni olan öğretmen, 20 Temmuz’da tazminatı ve diğer hakları verilerek işten çıkartıldı. 23 Temmuz’daki OHAL kararnamesinin ardından işten çıkartma işlemi iptal edilen öğretmen, 25 Temmuz’da yeniden işten çıkartıldı ancak bu kez tazminatı verilmedi. Öğretmen dava açacak.
Yönetmen kuşun kanadında!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayatından esinlenilen, TRT’nin ‘Sevda Kuşun Kanadında’ dizisinde yardımcı yönetmenlik yapan Özlem Geyik, siyasi görüş farklılığından dolayı işten çıkarıldı.
Geyik, “Dizinin yönetmeni 3-4 gün önce beni aradı. Utanarak, ‘Siyasi görüşlerinden dolayı seni istemiyorlar’ dedi. Mecbur bırakılmıştı” yorumunda bulundu.
‘Cemaatle bağlantım yok, ne propagandası!’
İzmir Eğitim Sen 1 No’lu Şube üyesi rehber öğretmen Şeyda Kara, cemaatçi olarak fişlenerek görevinden uzaklaştırıldı. Kendisine yapılan tebligatta sosyal medya üzerinden Gülen cemaatinin propagandası yapmak ve finansal destek sağlamak gibi gerekçelerin sunulduğunu ifade eden Kara, “Hayatımın hiçbir döneminde cemaatle bağlantım olmadı. O listeye adım nasıl girdi hiç bilmiyorum. Sosyal medyada propagandasını yapmak gibi şeylerle suçlandım, ama aksine, aksi yönde paylaşımlarım oldu” diye konuştu.
‘Kurumumuza ulaşan bilgiler ışığında…’
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (İSMEK) 5 yıldır görev yapan müzik öğretmeni Tülay Coşkun, telefonuna gelen ‘Kurumumuza ulaşan bilgiler ışığında iş akdiniz sonlandırılmıştır’ mesajla işten çıkartıldığını söyledi.
Coşkun, cemaatle bağlantısı olmadığını belirterek, “Her insan gibi benim de fikirlerim var ve bunu hiçbir zaman söylemekten kaçınmadım. Öyle sanıyorum ki sosyal medya paylaşımlarımdan dolayı, bu kılıf hazırlanarak işime son verdiler” açıklamasını yaptı.