Şimdi Ara

tasarruflu ampul rehberi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
11
Favori
40.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar şu ürünü kullanan veya nerde satıldığını bilen var mı acaba?

http://www.philips.com.tr/c-p/332713116/ledino-duvar-lambasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Led ampuller mi daha sağlıklı yoksa klasik tasarruflu ampuller mi?
    Bir de Warm White ışık mı daha iyidir yoksa Daylight mı? Hangisi göz yormaz ve en iyidir?
  • selam arkadaşlar,
    eve girerken, odaya resimdeki gibi spot taktırmıştık.
    odada 13 spot mevcut, asma tavanda...
    ancak spotlar led değil, 1 tanesi 20 w yakıyor.
    bu spotları led e dönüştürmek istiyorum...
    bilgili arkadaşlardan öneri alabilir miyim?
    teşekkürler....
     tasarruflu ampul rehberi tasarruflu ampul rehberi tasarruflu ampul rehberi

• hocam masa lambası için led ampül mü almak mantıklı?
  • İyi akşamlar;
    Bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
    Aşağıda resimleri verdiğim tasarruflu ampul ve avizeleri kullanıyorum. Bu ampullerin çoğu bozuldu. Aldığım yerde bile bulamadım. İnternetten araştırdım fakat çok teknik detay bilmediğim için hiç bir şey anlamadım. Sanırım bu ampuller ince uçlu. Neyse ben bu avizelere uygun bu özellikte (verdiği renk önemsiz) tasarruflu ampul alacağım. Bilgi ve önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Not: Bu avizelerden 2 tane var. Her birinde 6, hepsinde 12 tane ampul yuvası var. Bu 12 ampul için 4 anahtar mevcut. Yani 3er 3er yanıyorlar. Aydınlattıkları alan yaklaşık 30-35 metrekare. Ben suan sadece 3 ampulü kullanıyorum oda yetiyor. Hatta bazen 2.
     tasarruflu ampul rehberi tasarruflu ampul rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcivelek -- 4 Şubat 2015; 20:05:34 >

• tcivelek T kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu avize E14 duylu, Osram-Philips ve General Electric tasarruflu ampulde iyi markalar. Bu markaların ürünlerinden bakabilirsiniz. Osram'ın Almanya, Philips'in de Polonya üretimi ampulleri biraz daha iyi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcivelek

İyi akşamlar;
    Bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
    Aşağıda resimleri verdiğim tasarruflu ampul ve avizeleri kullanıyorum. Bu ampullerin çoğu bozuldu. Aldığım yerde bile bulamadım. İnternetten araştırdım fakat çok teknik detay bilmediğim için hiç bir şey anlamadım. Sanırım bu ampuller ince uçlu. Neyse ben bu avizelere uygun bu özellikte (verdiği renk önemsiz) tasarruflu ampul alacağım. Bilgi ve önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Not: Bu avizelerden 2 tane var. Her birinde 6, hepsinde 12 tane ampul yuvası var. Bu 12 ampul için 4 anahtar mevcut. Yani 3er 3er yanıyorlar. Aydınlattıkları alan yaklaşık 30-35 metrekare. Ben suan sadece 3 ampulü kullanıyorum oda yetiyor. Hatta bazen 2.
     tasarruflu ampul rehberi tasarruflu ampul rehberi

Osram kullanıyorum aydınlatmasından da ömründen de memnunum. E14 ince duylu bunlar ve tercih meselesi olmakla birlikte sarı rengi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lubnatsimehc -- 5 Şubat 2015; 0:35:43 >

• Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Peki bu bendeki kaçlık bir ampul yani ne kadar tüketim ve ışıtma gücüne sahip? Bunun yerine kaç w lık ampül önerirsiniz? Kullanım alanını da dikkate katarak? Teşekkür ederim.
    Sizdeki ampul 9w 580lm ışık değerinde, aydınlatmasından memnun kaldıysanız yine aynı watt ve lümen değerinde alabilirsiniz, ampullerin kutularında watt değerinin yanında lümen değerleri de yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Sizdeki ampul 9w 580lm ışık değerinde, aydınlatmasından memnun kaldıysanız yine aynı watt ve lümen değerinde alabilirsiniz, ampullerin kutularında watt değerinin yanında lümen değerleri de yazıyor.

Çok teşekkürler. Sanırım ince duy olduğu için E14 ampullere bakmam gerek. 12 duy olduğu için daha düşük wattlara bakacağım. 5w gibi. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Çok sağolun.
  • Son bir soru daha. Tasarruflu ampul mu? Yoksa led mi? Dersiniz
    Şu ürün mesela işime yara mı? veya bunun gibi ürünler?
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/3-watt-e-14-buji-led-ampul-beyaz-isik-stor-luc-143768426

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcivelek -- 5 Şubat 2015; 13:37:10 >
    Rica ederim, led ampuller tasarruf ve ömür açısından daha iyi seçenek olacaktır. Ledlerde bilindik markaları tercih edin derim (Osram-Philips-Wiselite-Toshiba gibi). Ucuz diye tanınmamış bir marka led ampul almıştım rengi çok kötüydü ertesi gün hemen iade ettim. Linkteki ürün nasıldır bilmiyorum onun için yorum yapamam. Alacağınız ledin lümeni 1w=100lm şeklinde olursa daha iyi verim alırsınız.
  • Vestel LED ampüller nasıldır acaba?

• Sarı alın, sarı alın, sarı alın. (Gündüz kullanmayacaksanız.)
  • Şu ürün nasıl?

http://www.vestel.com.tr/led-bulb-e14-lamba-3-5-w-ds-buzlu

Kafamı karıştıran sizin söylediğiniz lümen değeri. Bunun değeri 250 lümen. Odaya bunlardan alsam 12 x 3,5 w = 42 wat 12 x 250lm = 3000 lm eder. Bu lümen değeri ve tüketimle sizce almalı mıyım? 30 - 40 m2 aralığındaki odamda aydınlanma sorunu yaşar mıyım?
    Başınızı ağrıttım biliyorum ama bir konuda cahil olunca herşeyi sorma ihtiyacı hissediyorsunuz. Şimdiden teşekkürler.
    Rica ederim, ben de bilgim doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyorum. Vestel'in lümen değeri iyi sayılır watt başına 83,3 lm oluyor. Yalnız kullanıcı yorumları önemli, sıcak fırsatlarda migros vestel led ampul konusu vardı oraya da bir sorun derim. Eski ampulünüz 580lm ışık veriyordu ona alışıksanız bu lümen size az da gelebilir ona göre bir tercih yaparsanız iyi olacaktır.
  • arkadaşlar ikeadan abajur aldım 2 adet e27 duy max 75w yazıyor kutuda ne tavsiye edersiniz?
  • Japon pazarlarında tanesi 2.5 liraya satılan 11 watt'lık tasarruf ampulleri var. Geçenlerde merdivenler için alacaktım güvenemedim. Nasıl acaba, iyimidir.
  • Tekfen A56 8w led ile Tekfen Wiselite 8w led arasındaki fark nedir arkadaşlar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.