Şimdi Ara

tasarruflu ampul rehberi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
11
Favori
40.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. bende Philips'in simit beyaz ampullerinden var. gece ders çalışmaya alıştırma ya çalışıyorum kendimi. Fakat bu ampul gözlerime resmen iğne sokuyor. kitabın üstünden yansıyan beyaz ışığı bile yetiyor. sarı ampul geldi aklıma fakat hangisini alacağımı bilemedim netten ya da büyük marketlerden alabileceğim max 20 lira olacak bi ampul tavsiyesi bekliyorum sizden ^^ teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ridian

Arkadaşlar merhaba. bende Philips'in simit beyaz ampullerinden var. gece ders çalışmaya alıştırma ya çalışıyorum kendimi. Fakat bu ampul gözlerime resmen iğne sokuyor. kitabın üstünden yansıyan beyaz ışığı bile yetiyor. sarı ampul geldi aklıma fakat hangisini alacağımı bilemedim netten ya da büyük marketlerden alabileceğim max 20 lira olacak bi ampul tavsiyesi bekliyorum sizden ^^ teşekkürler.

Simit ampuller genelde büyük alanlar için idealdir. Odanınız küçükse verdiği ışık da odaya fazla gelecektir

Sarı ampul istiyorsanız Osram-Philips-General Electric markalarına bakabilirsiniz.

Bir de Osram'ın sarı ve beyaz ışık dışında kırık beyaz renkte ampulleri mevcut, sarı-beyaz arası bir ışık rengi vardır. Kutusunda Cool White yazar. Işık rengi hoşunuza giderse onu da tercih edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cantuğ-20

quote:

Orijinalden alıntı: Ridian

Arkadaşlar merhaba. bende Philips'in simit beyaz ampullerinden var. gece ders çalışmaya alıştırma ya çalışıyorum kendimi. Fakat bu ampul gözlerime resmen iğne sokuyor. kitabın üstünden yansıyan beyaz ışığı bile yetiyor. sarı ampul geldi aklıma fakat hangisini alacağımı bilemedim netten ya da büyük marketlerden alabileceğim max 20 lira olacak bi ampul tavsiyesi bekliyorum sizden ^^ teşekkürler.

Simit ampuller genelde büyük alanlar için idealdir. Odanınız küçükse verdiği ışık da odaya fazla gelecektir

Sarı ampul istiyorsanız Osram-Philips-General Electric markalarına bakabilirsiniz.

Bir de Osram'ın sarı ve beyaz ışık dışında kırık beyaz renkte ampulleri mevcut, sarı-beyaz arası bir ışık rengi vardır. Kutusunda Cool White yazar. Işık rengi hoşunuza giderse onu da tercih edebilirsiniz.

Usta cevap için teşekkür ederim. Cevap atamadım kusura bakmayın. Bakacam inşallah onlardan birine.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Rica ederim.
  • Konuyu canlandırayım biraz . Enerji tasarruflu ampullerde beyazı tercih etmemek gerekiyor, günışığı renginde olanlar en ideali bence. 4300 kelvin civarı. Tabi bunlar odayı direk aydınlatmamalı, tavana bakacak şekilde avizeler kullanılmalı. Marka olarak da biraz pahallı olsa da Osram'ı öneriyorum. İlk başlarda beyazdan sonra bu renk garip gelebilir ama gözü yormuyor ve gayet ideal bir renk.

• Dx yada buyicons gibi sitelerden yeni teknoloji ürünü led lambalardan alan var mı acaba. E14 ampul almak istiyorum ben de.

• http://www.dx.com/p/jd263b-110-e27-14w-1050lm-3000k-263-led-warm-white-light-bulb-white-yellow-ac-110v-238473

Bu tarz ürünlerden bahsediyorum. ( bu e27)

• vestel'in 9w'lık led ampullerinden aldım. fiyat 19tl. aydınlatma gücü çok iyi. çok sağlam bir görünümü var. tayvan üretimiymiş.
  • Arkadaşlar merhaba , yılladır normal ampül kullanırdım yeni yeni bu tip amüllere geçiş yapıyorum . Sizce 7w lık bir osram 40w veriyor . Gerçekten de 7w mı çekiyor ? HB den sipariş vereceğim 7W 420lm 40w veriyor .

Şu model arkadaşlar neden 7 w istiyorum odamdaki ve odalardaki avizelerde en az 3-4 duy var o yüzden .

Osram Dulux Superstar Micro Twist 7W/825 E27 - Spiral Lamba- Sarı Işık

Ay sonu faturamda bir değişiklik olur mu sizce normalde 25wlık normal ampüller takılıydı o duylarda .

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

Arkadaşlar merhaba , yılladır normal ampül kullanırdım yeni yeni bu tip amüllere geçiş yapıyorum . Sizce 7w lık bir osram 40w veriyor . Gerçekten de 7w mı çekiyor ? HB den sipariş vereceğim 7W 420lm 40w veriyor .

Şu model arkadaşlar neden 7 w istiyorum odamdaki ve odalardaki avizelerde en az 3-4 duy var o yüzden .

Osram Dulux Superstar Micro Twist 7W/825 E27 - Spiral Lamba- Sarı Işık

Ay sonu faturamda bir değişiklik olur mu sizce normalde 25wlık normal ampüller takılıydı o duylarda .

Teşekkürler

7-8 Watt kadar tüketimi olur. Standart 25 Watt akkor flamanlı ampulden daha iyi ışık verir. 8 Watt olanını sürekli kullanıyorum.

Saygılar...
  • Saol hocam umarim faturada duser walla

• led ampullerin fiyatları ne kadar? 15w filan eve nasıl olur? gitti gidiyorda filan satılanlar iyimidir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bülent gülay

led ampullerin fiyatları ne kadar? 15w filan eve nasıl olur? gitti gidiyorda filan satılanlar iyimidir acaba?

deneme amacıyla 14 tl'ye osram 6w ve 19 tl'ye vestel 9w led ampul aldım. 6w çok zayıf geldi. küçük bir odaya taktım. idare ediyor. ama 9w vestel hemen hemen 18w floresan tip ampul eşdeğerinde iyi bir aydınlatma gücü sağladı. buna göre hesabınızı yapın derim.
    gövde çok sağlam ve kaliteli duruyor. ambalaj vestel ama ampul üzerinde tayvan üretimi ibaresini gördüm. şimdi 10w vestel sarı ışık veren led ampul almayı düşünüyorum. o da şu sıralar 18-19 tl'ye bulunabiliyor. osram bu konunun uzmanıdır ve ürünleri çok kalitelidir ama fiyatları malesef hala çok yüksek. aynı özelliklerde osram'ın fiyatı 32 tl.

led ampullerin verdikleri işık kesinlikle floresanlara göre daha temiz ve gözleri daha az yorucu. gözlerim ışığa çok hassas olduğundan dikkat ettiğim bir konudur bu. %50 tasarruf da cabası. bence fiyatlar makul seviyelere inmeye başladı.

aşırı derecede ucuz olanlara dikkat etmek lazım derim. eski ampuller gibi basit yapıda ürünler değiller. led, elektronik bir devreden oluşuyor. gövde yapısı ve soğutma çok önemli bu cihazlarda.

• Merhaba arkadaşlar,
    Odam 25-30 metrekare ve 1 tane normal e27 duy var. Avize falan düşünmüyorum.Güzel aydınlatsın tasarruflu olsun bir ampül yada philips'in simit floresanlarını düşünüyorum; ama yine de danışayım dedim.
    http://www.philips.com.tr/c-p/871150031705610/circular-dairesel-enerji-tasarruflu-ampul
    Bunların fiyatları > 20 TL şu an.Kampanya falan da yok şimdilik.
    Sizler ne dersiniz led mi alayım yoksa, simitte mi kalayım.
    İyi günler...
  • ForzAras kullanıcısına yanıt
    led düşünün derim,hem ekonomik hem de sağlıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForzAras

Merhaba arkadaşlar,
    Odam 25-30 metrekare ve 1 tane normal e27 duy var. Avize falan düşünmüyorum.Güzel aydınlatsın tasarruflu olsun bir ampül yada philips'in simit floresanlarını düşünüyorum; ama yine de danışayım dedim.
    http://www.philips.com.tr/c-p/871150031705610/circular-dairesel-enerji-tasarruflu-ampul
    İyi günler...

Hangi ledli ampulü alacaksınız?

• Bilmiyorum ki kardeş, bu led konusunda henüz net bir bilgiye sahip değilim. Odalar büyük biraz, net aydınlatsın uzun ömürlü olsun yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForzAras

Merhaba arkadaşlar,
    İyi günler...

Bu metrekare bir alan için alacağınız led ampulün 1000 lümen ve üzeri aydınlatmasının olması gerekir. Ben Tekfen'in 8w 830 lümen ledlerinden kullanıyorum salonun 25 metrekarelik kısmında denedim yeterli gelmedi, diğer 12-15 metrekare odalarda kullanıyorum yeterli geliyor. Sizin odanızı 23w Philips veya Osram spiral tasarruflu ampuller iyi aydınlatır. Dediğiniz gibi simit de kullanabilirsiniz. Led için 2 veya 3'lü avize lazım.

• egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam,
    Ozamansa ben 1 tane simit philips a enerjili olandan alayım 25w.Yeter de artar ozamansa 1700lm imiş.
  • ForzAras kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. 25w 1700 lm gayet iyi bir aydınlatma sağlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.