Şimdi Ara

Tasarım için bilgisayar tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tasarımcı olan eşim için bilgisayar alacağız ve istediklerimizi uygun fiyat aralığında sunan bir model bulamadık. Asus'un N750JK'sı, Apple'ın rMBP 15"i, MSI'ın GS60 Ghost'u, Monster'ın HUMA'sı gibi modellere baktık. Ancak dediğimiz gibi bir ürün yok. Önceliklerimiz şunlar, bu kriterlere uyan bir bilgisayar biliyorsanız hemen alacağız.

- Ekran kartı ve işlemcisi iyi olmalı. Hatta detay gerekirse GTX850 ve üstü makul, daha iyi olması yine de çok önemli.
    - Ekran çözünürlüğü iyi olmalı. Eşim benim şu anki rMBP 13"imi kullanıyor ve açıkçası bu ekrandan sonra FHD bir ekran kullanmak istemiyor. Ayrıca tasarımcı olduğundan dolayı çözünürlük onun için önemli.
    - Hafif olmalı. GS60 2 kg gibi seviyelerde, rMBP 15" de öyle. 17" klasmanında 3-3.5 kg gibi değerler uygun ancak bunlar arasında da FHD ekrandan yüksek çözünürlüklüsü yok.
    - Fiyatı 5000 TL'yi geçmemeli.

İncelediğimiz modellerdeki sıkıntılar şöyle:
    N750JK 17" ama ekran FHD. Piksel yoğunluğu düşük kalır. Fiyatı da biraz abartı geldi bana, bilmiyorum.

rMBP 15" iyi, güzel. iOS developer olduğum için benim de işime yarar açıkçası ancak 5000 lira da fazla geliyor. Fakat gördüklerim arasında işçilik olarak en kalitelisi rMBP imiş cidden. Ayrıca işletim sisteminin OS X olması ve eşimin Maya gibi 3d programlara ihtiyaç duyacağı gerçeği altında rMBP'nin GPU'su yetersiz kalır.

GS60 Ghost da çok iyi, ancak ekran keşke FHD'de kalmasa. Ghost Pro modeli var bir de Amerika MSI sitesinde, eğer o model hakkında bilgi sahibi olan biri aydınlatırsa çok iyi olur. Onun dışında tam bize uygun geldi bu bilgisayar.

Monster HUMA Fokus Bilgisayar'ın elinde kalmamış. Temmuz ortası gibi gelecek dediler. Biraz geç açıkçası, ayrıca 13" bir bilgisayarın GTX860M gibi bir kartın ısısını kart tam kapasite çalışırken nasıl atacak bilmiyorum. Yalan olur gibi geldi o iş bana.

Monster Abra 17" de iyi ama FHD engeline takılıyor.

Monster Tulpar 15" 5K tasarım olarak göz zevkine hiç hitap etmiyor. Maalesef.

Dell Precision M3800 tam işimize yarar, fiyat engeline takılıyor.

Gigabyte P34G hakkında çok bir bilgim yok, ancak 14" iyi bir ekran boyutu ve FHD bunda bir nebze kabul edilebilir. Kart GTX760M, eh işte.

Dediğim gibi, Ghost Pro'nun fiyatı kaderimizi belirler. Var mı ekstra önerisi olan veya bilgilendirmek isteyen???

• Gayet güzel bir araştırma olmuş.

Dediğiniz gibi bence de isteklere en uygunu MSI Ghost Pro. Sanalmarketim.com'a sorabilirsiniz gelip gelmeyeceğini ama fiyatı 5.000 TL'den yüksek olabilir.

Yurtiçinden alternatif > Lenovo Y50 (tarih belirsiz)

Yurtdışından alternatif > Razer Blade

P34G benim çok beğendiğim bir model. Ekran kalitesi, inceliği/hafifliği, soğutma sistemi gerçekten çok iyi. P34G V2 modelinde GTX 860M var ama onun da gelip gelmeyeceği belirsiz.

• Hocam takipteyim bende tam boyle bi konu acacaktim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada HUMA konfigürasyonunun incelemesi şurada var > Link

Maksimum yükteki ısınma değerleri rahatsızlık verebilir gibi görünüyor.
  • Onur.14o2. kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi biz de karar vermek üzereyiz, kararımız Dell Precision M3800 yana olacak gibi duruyor. Fiyat engeli var evet ama 5000 lira vereceğiz zaten, rMBP 15" 750M ekran kartlı modeli de 6500 lira zaten. QHD+ (3200x1800) ekran, 1 TB 7200 RPM + 256 * 2 SSD Raid 0 kombinasyonlu disk alanı, 16 GB RAM ve 4720HQ işlemci çok cezbedici. GPU da zaten Quadro FX K1100, tasarım programlarına optimize olduğundan 750M'ye göre çok daha iyi bir kart (ki 750M'yi rMBP olmasa almam bile). Dell Precision M3800 uygun yani.

Şimdi birkaç sorun kaldı, ilki bilgisayarın QHD+ ekranlısını satan yeri bulmak, ikincisi bilgisayarı hak ettiği fiyata almak. FHD ekranlı modeli için 6100 TL var, QHD+ bir tane buldum 7500 TL diyor.

Dell US Sales Support'u aradım, adam bana M3800'ün 720p ekranlı olduğuna inandırmaya çalıştı ya, ne diyeyim artık.
  • buna bakmalısın işini görecektir

Monster Tulpar T7 V2.2 17.3 http://www.ebrarbilgisayar.com/monster-tulpar-t7-v22-173-notebook-pmu313517

fiyatı çok az yükseltebilirsende

Msı GT70 2PE-1426TR http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gt70-2pe-1426tr-dominator-pro-superr-notebook-pmu311454

• quote:

Orijinalden alıntı: dragosnirata

buna bakmalısın işini görecektir

Monster Tulpar T7 V2.2 17.3 http://www.ebrarbilgisayar.com/monster-tulpar-t7-v22-173-notebook-pmu313517

fiyatı çok az yükseltebilirsende

Msı GT70 2PE-1426TR http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gt70-2pe-1426tr-dominator-pro-superr-notebook-pmu311454

M3800 Türkiye'de çok pahalı, oysa Amerika'da bu bilgisayar rMBP'ye göre ucuzluğuyla kazanıyor.

Dolayısıyla, rMBP 15" almaya karar verdik. Hatta şöyle link vereyim: Apple MacBook Pro 15" Retina ME294TU/A

Tulpar ve GT70 tasarım olarak hiç iyi değil, ayrıca bir tasarımcı için GTX 880M ekran kartı gerçekten çok mantıksız. O paraya Quadra'lar var sonuçta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dell M3800 kullanıcısıyım.

Sorusu olan varsa buradan cevaplarım.

İlk defa M3800'ün reklamını izlediğimde, bir sonraki bilgisayarım bu olmalı demiştim ancak daha sonra Macbook Pro Retina ile M3800 arasında çok kararsız kaldım. Geliştirdiğim uygulamalar Windows ortamında olduğundan M3800'e karar verdim. QHD olan modelinden aldım.

Cihaz gerçekten çok şık. Açılma kapanma hızı vb. çok hızlı. Cihazı beklemiyorsunuz, o sizi bekliyor. Ben alırken özellikle mat ekran mı diye sormuştum ve bana yansımasız parlak ekran olduğunu söylediler. Ama ne yazık ki parlıyor. Macbook Pro Retina'da parlak ekran ama bundan daha az palıyor.

Dell'i tercih etmemdeki bir sebepte 3 yıl boyunca yerinde ve ertesi iş günü garantisi olmasıydı. Ben elektronik cihazlar konusunda şanssızım. Hakikaten de 1 ay geçmeden ekranımda bir ölü piksel oldu ve ertesi günü yeni bir ekran ile değiştirdiler.

QHD kesinlikle Windows'un başa çıkamadığı bir konu. Bir çok program uyum göstermiyor. Hatta geçen haftaya kadar Photoshop kullanacağım zamanlar ekran çözünürlüğümü 3200x1800'den 1920x1080 e düşürüp kullanmak zorunda kalmıştım. Neyse ki Photoshop CC 2014 sürümü ile bunu düzelttiler.

Ekran kalitesi bir çok ekrana göre çok çok iyi ama Macbook Pro Retina ile kıyaslayınca arada baya fark olduğunu görüyorsunuz. Özellikle 45 dereceden fazla bir açıdan bakınca beyaz renkler sarı olmaya başlıyor. Bu kadar para verdiğiniz ve Dell'in en üst düzey dizüstü bilgisayarında bu gibi sorunlar canınızı sıkmıyor değil.

Oyun performansı çok iyi değil. Ben Call Of Duty Ghosts'u denedim. 1920x1080 çözünürlükte takılmadan oynayabildim ancak bilgisayarın fanları deliye döndü ve çok ısındı. Hatta her an kilitlenecek diye korkarak oynadım.

Photoshop vb. programlarda performans çok iyi. Bu cihaz aslında CAD/CAM için tasarlanmış. Ancak ben daha çok yazılım geliştirmek ve fotoğraf işlemek için kullanıyorum. Bana şimdilik yetiyor.

Dokunmatik ekran hiç bir işe yaramıyor. Üstelik parmak izi kalıyor. Dolayısı ile alacak olanlara tavsiyem dokunmatik almayın, hatta QHD bile almanıza gerek yok çünkü Windows çok iyi desteklemiyor.

Bir de notebook'un üst yüzeyi, yani klavyenin yanlarındaki boş alanlar, plastik yada silikon benzeri bir dokusu var. Dışarıdan çok şık görünüyor, hatta Macbook Pro Retina kullanan bir arkadaşım ilk gördüğünde bayıldı ancak koyu renk olduğundan üzerine düşen her toz tanesi görünüyor ve ne yazık ki silikon yapısı nedeniyle kolay temizlenmiyor. Daha sonra ekranı kapadığınızda ise bu tozların bir kısmı ekrana yapışıyor ve bir sonraki açışınızda ekranınızı temizlemek durumunda kalıyorsunuz. Tabi benim kadar titiz birisi değilseniz bunu sorun etmezsiniz. Ben tek bir parmak izine bile tahammül edemiyorum.

Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.