Şimdi Ara

TARTIŞMA KONUSU: arabanız kac lite yakıor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2004 Astra(güncel kasa) 1.6 otomatik=7 8.5 arasında. Şehir dışını daha bilmiyorum.

Yalnız şu dikkatimi çekti. İlk mesaj atan arkadaşın araç LPG'de mi bu değerleri yakıyo yoksa benzinde mi yakıyo merak ettim açıkçası. Benzindeyse eğer tamamda LPG ise bi baktırsın bence.

Eski aracım Clio 1.4 99 model aracımız da 8 lt civarı yakıyodu şehir içinde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

yaw bence kaç kuruş yakıyosunuz km de diye sorulsa daha iyi olurdur. LPG si dizeli benzini var ve litre pek ışık tutmaz.

Ben şehir içi 30 kr yakıyorum mesela imzamdaki araçla malesef

Yakıt fiyatları sürekli değişiyor, ilden ile bile farklılık var, o nedenle kuruş fiyatı vermek sağlıklı olmaz.
  • Biraz sallamalar var galiba arkadaşlar,Otomatik Mazda 3 şehir içinde 7.4 yakıyormuş,Bu kadar da abartılmaz ki
  • 2006 206 Hdi 480 km yol depoyu fulledim tam tamına 65 Ytl eurodiesel aldı..Gündüz kLima hep açık hepsi şehir içi..135 Kuruş yakmış 5,5 100 km ortalaması...Şu anda tekrar bi ölçüm yapıcam gündüz hiç işim olmadı hep gece kullandım klima hep kapalı idi depoyu doldurduğumdan beri 200 km oldu..bakalım bu kez ne yakıcak..
  • TEYZEM MAZDA 3 SEDAN DYNAMIC 1.6 A/T SR T.GRİ KULLANICISIYDI(ARAÇ HALA AİLEMİZDE AMA TEYZEM ARTIK ONU KULLANMIYOR)..İSTANBULDA ARABAYI KULLANDIM VALLA YAKITI HİÇ 7.5 LARDA FALAN DEĞİLDİ..ANCAK S.İÇİ VE S.DIŞI ORTALAMA DEĞERLERİ 7.5 CİVARLARINDADIR..
  • alfa 2000cc TwinSpark

16-17lt sehir ici
  • Tabi ki dostum fabrika verisi 10.3 diyor ,arakadaş 7.4,Can çıksa 1 lt altına düşebilir fabrika verisinin ki Türkiyede yaşıyoruz bence imkansız değer
    quote:

Orjinalden alıntı: CX2

TEYZEM MAZDA 3 SEDAN DYNAMIC 1.6 A/T SR T.GRİ KULLANICISIYDI(ARAÇ HALA AİLEMİZDE AMA TEYZEM ARTIK ONU KULLANMIYOR)..İSTANBULDA ARABAYI KULLANDIM VALLA YAKITI HİÇ 7.5 LARDA FALAN DEĞİLDİ..ANCAK S.İÇİ VE S.DIŞI ORTALAMA DEĞERLERİ 7.5 CİVARLARINDADIR..
  • @Opel Astra 1.3cdti (1255kg)

Şehiriçi 5.5 - 6lt ( İzmir trafiğinde yakalanmıştır bu değerler. )
    Şehirdışı 4-5lt arası ( İzmir-denizli arasıda 3.9lt ortalama yaptım fakat 100km hızla yol çekilmiyor )

@ Vw Touareg 2.5tdi (2275kg)

Şehiriçi 12-15lt arası (15lt performanslı kullanımda )

Şehirdışı 8.5-10lt arası (90km hızla 8.5lt yakıyor)
  • BMW 1.16i

Şehir içi : 28,5 yrkş

Şehir dışı : 22 ykrş
  • yaris 1.0 benzinli

şehiriçi 5.8-6.0 lt
    şehir dışı 4.5 lt

daha düşük değer tutturan benzinli varsa alkışlarım
  • Hyundai Getz 1.5 CRDI 2006

Klima açık;

Şehir içi 6.0 - 6.8

Şehir dışı 5.0 - 5.7

Tabiiki gazı dengesiz kullandığınızda şehir içi 7.5 lere kadar çıkıyor.
  • dacia logan 1.4 benzinli

sehir içi yaklasık 8 lt.
    uzun yolda 5.5 - 6 lt arası (max 100km/s)
  • quote:

Orjinalden alıntı: onboardx

VW GOLF V 1.6 FSI şehiriçi 7.8 lt klima açık

şehirdışı 6.4 lt

jetta 1.6 FSI şehir içi 7 lt
    şehir dışı 6 lt
  • Fiat Marea 2004 model 1600 cc 21.000 de.
    Ş.içi basarsam 14 litre basmazsam 10-11 litre.
    Ş.dışı basarsam 10 litre basmazsam 6.5 litre.
  • İmzamdaki 2.0 benzinli Avensis
    Şimdiye kadar ki en düşük tüketimim 5.8 lt/100 km olmuştu. Kayseri- Eskişehir arasında. Yolculuk boyunca sürekli 100-110 gittim 120 nin üstüne çok nadir çıktım. Klima yolculuğun %80 inde açıktı ama. Arabada 3 kişiydik.
    şehir içinde normal kullanımla da 9-10 lt arası yakıyor.
    Bu arada şehir içinde benzinli arabaya 7 lt yaktıran arakadaşları gönülden kutluyorum. Hem de İstanbul tafiğinde.
  • opel astra 1,6 easytronic (115hp) makyajlı kasa
    2 gün önce ikinci depo benzin bitti,sadece sehir içi kullandım(istanbul beylikdüzünde oturuyorum)
    7,3 litre gösteriyordu yeni benzin alırken ortalama tüketim için ama şimdi oturdugum yer itibari ile bi yere gitmek için sürekli e-5 i kullanmak zorundayım,ne kadar bazen felçte olsa trafik e-5 te (özellikle avcılar k.çekmece tarafını bilenler bilir)pek tam olarak şehir içide sayılmıyo yani ,şehir dışı henüz deneme fırsatım olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnny3254 -- 26 Ağustos 2007; 15:10:31 >
  • şehir içi: 7,5-8,5
    şehir dışı: 6-6,5

değerler sakin kullanım ve şehir içi trafik sıkışık değil (lambalar harici akıcı sayılır)

bir depoyla en çok km yaptığım ise 100 km/saat hızı geçmeden ve 600 km'si şehir dışı olmak üzere 840 km idi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

Biraz sallamalar var galiba arkadaşlar,Otomatik Mazda 3 şehir içinde 7.4 yakıyormuş,Bu kadar da abartılmaz ki

birgün beraber 100 km yaparız sen de gözlerinle şahit olursun... Olay sürücünün kullanımındadır diyorum... Gereksiz hareketlerden kaçınca bu değerler alınabilir... Senin için rahat olsun...

hatta şunu da söyleyeyim... Maslakta olan trafik çalışmasını herkes biliyor... ondan ayrı mahmutbey - havaalanı trafiğini de herkes biliyor... tam 3 saatler civarında tarabyaya geliyorum... deli gibi mecidiyeköy trafiği üzerinden... inanılmaz bir trafik içindeyim yaniii...

ona göre yakıt tüketimini söyleyeyim 100 km de ... 8.9 lt/100 km böyle inanılmaz bir trafik içinde... normal şehir içi kullanım ise 7.4 lt/100 km...

sakin ve gereksiz hareketlerden kaçınarak aracınızı kullanırsanız çok ciddi miktarlarda tasarruf sağlayabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infsphinx -- 26 Ağustos 2007; 17:08:24 >

• Dostum fabrika verisi 10.3 istedişğin kadar iyi kullan 7.4 yaktıramassın,Üstelik altındaki otomatik vites sana bağlı değil çoğu şey
    quote:

Orjinalden alıntı: infsphinx

quote:

Biraz sallamalar var galiba arkadaşlar,Otomatik Mazda 3 şehir içinde 7.4 yakıyormuş,Bu kadar da abartılmaz ki

birgün beraber 100 km yaparız sen de gözlerinle şahit olursun... Olay sürücünün kullanımındadır diyorum... Gereksiz hareketlerden kaçınca bu değerler alınabilir... Senin için rahat olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FullPerfromance -- 26 Ağustos 2007; 17:07:38 >

• quote:

Dostum fabrika verisi 10.3 istedişğin kadar iyi kullan 7.4 yaktıramassın,Üstelik altındaki otomatik vites sana bağlı değil çoğu şey
    quote:

Orjinalden alıntı: infsphinx

quote:

ya arakdaşım ne agresif adamsın sen ...

seni inandırmak zorunda değilim... yakılan değer gerçekten budur... senin gönlün ferah olsun...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.