Şimdi Ara

Tariz örnekleri Paylaşım ( Laf S.kma :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • edebiyat dersinde söz sanatlarını işlerken tarize gelmiştik bi örnek okudum süper

kral napolyon değişik bi kralmış işgal ettiği yerin kralını esir alırmış ama onlara eziyet etmez iyi davranırmış

birgün ingiltereyi feth ediyor ve kralını esir alıyor ve onunla akşam yemeğine oturuyor

ingiltere kralı hep konuşuyormuş kolay değiş işgal edilmiş esir alınmış

hep dert yanıyomuş napolyona hep laf atıyomuş durmadan ,napolyonda susuyormuş

ingiltere kralı durmuş demiş biz şerefimiz için savaşıyoruz siz para için savaşıyorsunuz demiş kızmış

napolyon : insanlar elinde olmayanlar için savaşır.

bence süper böle tariz örneği biliyorsanız ekleyin güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel Hayvan -- 24 Ekim 2008; 19:45:47 >

• Hobaaa. Fena cevap.
  • Felek Beni yardan iter,ya sen!
    Ne farkeder,o da itti,sende it.

Yanlış anladım bu tevriye.Kusura bakma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 24 Ekim 2008; 17:43:54 >
  • O anı görmek isterdim
  • Vohuvvvv
  • Bir tarih dersinle hocamın anlatmişti , Yavuz sultan selim ve şah ismail arasında geçen bir olay (Padişah ismi yanlış olabilir tam hatırlamıyorum)

Şah ismail Yavuz sultan selime içinde insan pisliği olan bir sandık göndermiş. Yavuz sultan selimde içinde en güzel türk lokumunlarının oldugu bir sandık yaptirmiş ve içinede bir pusula koymuş.

Şah ismail sandığı açtıgında cok şaşırmış ve pusulayı görmüş. Pusulada ; "Herkes yediğini ikram eder" yazıyormuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krynn66 -- 24 Ekim 2008; 18:16:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cumhuriyet.

O anı görmek isterdim

Bende
  • İmam Şamil'in esaret günlerinden bir gündür... Rus çarı İmam şamil'i aynı sofrada yemeye davet eder. Rus Çarı İmam Şamil'in çok iştahla yemek yediğini görünce, ona latife diye olarak der ki:
    -Kumandan, bu iştahla beni de yiyeceğinizden kokuyorum.
    Rus Çarı'nın bu sözü üzerine orada bulunanlar kahkahaları patlatırlar. İmam Şamil kendisine gülündüğünü görünce:
    -Kaygılanmayınız çar efendi. Biz elhamdülillah müslümanız, domuz eti yemeyiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Börü Budun

İmam Şamil'in esaret günlerinden bir gündür... Rus çarı İmam şamil'i aynı sofrada yemeye davet eder. Rus Çarı İmam Şamil'in çok iştahla yemek yediğini görünce, ona latife diye olarak der ki:
    -Kumandan, bu iştahla beni de yiyeceğinizden kokuyorum.
    Rus Çarı'nın bu sözü üzerine orada bulunanlar kahkahaları patlatırlar. İmam Şamil kendisine gülündüğünü görünce:
    -Kaygılanmayınız çar efendi. Biz elhamdülillah müslümanız, domuz eti yemeyiz.

hepici güzel Yavuz Sultan Selim i biliyordum
  • tamtersi.fransızlar şeref için savaşmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gamlı Baykuş

tamtersi.fransızlar şeref için savaşmalı.

eğlence amaçlı bir konuda ulusları değerlendirerek ana konudan uzaklaşmassak daha güzel olur diye düşünüyorum

bu arada gerçekten çok fena laf söyllemiş artık adam ömrünün sonuna kadar ağzını açmamıştır
  • napolyon ingiltereyi isgal edecek kralı esir alacak
  • Atatürke bir hukukçu : sizin kurmak istediğiniz sistem hiçbir hukuk kitabında yoktur demesi üzerine

Atatürk: uygulanıp denenmeden geçen işler prensip ve kaide haline gelir.ben yapayım siz kitaba yazarsınız

Kurtulus savasi sonrasi fransa krali ataturku ziyeret eder.Ataturk onu sivil kiyafetleri ile karsilama salonunda karsilar.fransa krali direk konuya girerek akdeniz ve guneydogunun kendilerine verilmesi konusunda konusmaya baslar.Ataturk kraldan musade ister ve yukari kata cikar 5 dk sonra merdivenlerden uniformasiyla inen ataturk kralin karsisina gelir ve SİMDİ KONUSALİM der.

Cnn Muhabiri Mc. Oneil:Sn. Muhammed Ali bu dehsetin meydana gelmesine sebep
    olan teröristlerle ayni dinin bir mensubu olarak neler hissediyorsunuz

Muhammed Ali: Siz Hitler ile ayni dini paylasan bir mensup olarak
    neler hissediyorsaniz aynisini

ATATÜRK ün yanına ziyarete gelen iran kralı sohbet esnasında sürekli Atatürk e
    laf göndermesi yapmaya çalışır ve tam kahve içeceklerken asker kahveyi kazayla Atatürkün üzerine döker .. İran kralı atatürk türk milletini iyi eyitememişsiniz.ATATÜRK: Ben türk milletine her şeyi öğrettim
    bir uşaklığı öğretemedim

Sokrat Ölüme mahkum edildiğinde eşi:
    Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca, Sokrat:
    Ne yani demiş haklı olsaydım gülecek miydin

Churchill avam kamarasında konuşurken muhalif partiden bir kadın milletvekili Churchille kızgın kızgın şöyle seslenir:
    "Eğer karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım"
    Churchill oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır:
    "Hanımefendi eğer karım siz olsaydınız o kahveyi seve seve içerdim"

hepside çok güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxjean2007 -- 24 Ekim 2008; 19:05:22 >

• Güzelmiş. Japonların Çanakkale örneği de çok güzel bilmiyorsanız okuyun.
  • Fuzuli ve Ruhi aynı dönemin halk şairleriymiş ve doğal olarak da aralarında bir çekememezlik varmış.Bir gün ikisinin de katılacağı bir toplantı düzenlenmiş.Toplantıya ilk önce Ruhi gitmiş ve pencere kenarına oturmuş.Çok geçmeden Fuzuli de toplantının yapılacağı yere gelmiş.Fuzuli'yi kapıda gören Ruhi dışarıdaki köpeği göstererek "Şu ite bak.Ne fuzuli,ne fuzuli" demiş.Bir an duraklayan Fuzuli'de yapıştırmış cevabı "Vur g.tüne çıksın Ruhi".

Bunu geçen gün derste edebiyat öğretmenimiz söz sanatlarını işlerken anlattı ama hangi sanattan çıktı bu öykü hatırlamıyorum.

• Bernard Shaw ile Churchill hiç geçinemez ve sık sık birbirlerini
    iğnelermiş.
    Bernard Shaw bir oyununun ilk gecesine Churchill' i davet etmiş ve
    davetiyeye
    de bir pusula iliştirmiş:
    - "Size iki kişilik davetiye gönderiyorum. Bir dostunuzu alıp
    gelebilirsiniz. Tabii
    dostunuz varsa." Churchill hemen cevap göndermiş:
    - "Maalesef o gece başka bir yere söz verdiğim için oyununuzu
    seyretmeye
    gelemeyeceğim. Ikinci gece gelebilirim tabii oyununuz ikinci gece de
    oynarsa."

Bu favorim.
  • bir gün yahudinin biri
    büyük bir heves ve elinde bir hurma ile
    peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v. in huzuruna gelmiş ve sormuş
    bu elimdeki benim rızkımmıdır değilmidir diye
    ki söylediğinin tam tersini yaparak eline fırst geçeceğini umarak sormuş
    Hz. Muhammed s.a.v. efendimizde cevaben
    yersen rızkındır demiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Krynn66

Bir tarih dersinle hocamın anlatmişti , Yavuz sultan selim ve şah ismail arasında geçen bir olay (Padişah ismi yanlış olabilir tam hatırlamıyorum)

Şah ismail Yavuz sultan selime içinde insan pisliği olan bir sandık göndermiş. Yavuz sultan selimde içinde en güzel türk lokumunlarının oldugu bir sandık yaptirmiş ve içinede bir pusula koymuş.

Şah ismail sandığı açtıgında cok şaşırmış ve pusulayı görmüş. Pusulada ; "Herkes yediğini ikram eder" yazıyormuş :)

Lokumlara osurmuştum
  • İmam-ı Azam döneminde sözde halife imamdan kadılık yapmasını ister
    İmam-ı Azam da ben yapamam der
    halife yalan söylüyorsun diyince
    İmam-ı Azam da "eğer ben yalan söylüyorsam zaten yalancıdan kadı olmaz
    eğer doğru söylüyorsam söylediğimde yapamiyacağımdır"
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.