Şimdi Ara

Tarihteki en iyi strateji hangisidir ? | 1. Starcraft (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
648
Cevap
0
Favori
41.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Jansay

Yok sakinim ben no problem.

Bu arada kafama birşey takıldı. Bu topicte senin sorduğun şey "en beğendiğiniz strateji oyunu hangisidir?" mi yoksa "hangi strateji oyunu size strateji yapmaya imkan tanıyor?" gibi birşey mi? Yani "strateji kelimesini tam anlamıyla karşılayan oyun hangisi sizce?" gibi(inşallah derdimi anlatabilmişimdir).

Çünki strateji denince aklıma Commandos, strateji oyunu denince Red Alert gelir. Ona göre reyimi değiştirebilirim yani.

Size Göre tarihteki yani şuana kadar çıkmış olan strateji oyunlarından en fazla zevk aldığınız ve eğlendiğiniz hangisi gibi..

Starcraft : 34
    Age Of Empires : 23
    Red Alert : 14
    Total War : 7
    WarCraft : 4

Not : Herhangi bir oyun 50 puan'a geldiğinde oylama bitecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TruuChainz -- 14 Ocak 2009; 21:58:55 >

• Burada Starcraft'ı seçenler eğer Starcraft diye bir oyun olmasaydı Warcraft derlerdi.Starcraft'çılar öyle düşünüyor dimi?
    Ben Starcraft demeseydim Warcraft III derdim.

Orjinalden alıntı: sorceress

Burada Starcraft'ı seçenler eğer Starcraft diye bir oyun olmasaydı Warcraft derlerdi.Starcraft'çılar öyle düşünüyor dimi?

Warcraft dememiz için bir neden gösterirmisin ? merak ettiğim neden böyle düşünüyorsun.

Orjinalden alıntı: OzCrash

quote:

Burada Starcraft'ı seçenler eğer Starcraft diye bir oyun olmasaydı Warcraft derlerdi.Starcraft'çılar öyle düşünüyor dimi?

Warcraft dememiz için bir neden gösterirmisin ? merak ettiğim neden böyle düşünüyorsun.

Dememiz için bir sebep değil ama yine de söylemek istiyorum

WC3'deki hero sistemi her ne kadar çok eğlenceli olsa da, bir süre sonra stratejiyi baltalıyor.

Bir hero, bir orduya bedel olabiliyor yani. İş ünite savaşından çok hero savaşı haline geliyor. (Sisteme kötü demiyorum, bir yerden sonra artık aşırı güçleniyorlar bence)

Ama Starcraft'ta öyle janjanlı özellikleri olan herolar olmadığından strateji ve ünite dengesi çok daha ağır basıyor. (var olan heroların çok büyük bir kısmı ya bir ünitenin canının, verdiği hasarın vs arttırılmış ya da başka bir ünitede olan bir büyünün verilmiş hali, üstelik multi playerda kullanılamıyorlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 15 Ocak 2009; 1:37:30 >

• Starcraft

Orjinalden alıntı: Millennium

quote:

Orjinalden alıntı: OzCrash

quote:

Dememiz için bir sebep değil ama yine de söylemek istiyorum

WC3'deki hero sistemi her ne kadar çok eğlenceli olsa da, bir süre sonra stratejiyi baltalıyor.

Bir hero, bir orduya bedel olabiliyor yani. İş ünite savaşından çok hero savaşı haline geliyor. (Sisteme kötü demiyorum, bir yerden sonra artık aşırı güçleniyorlar bence)

Ama Starcraft'ta öyle janjanlı özellikleri olan herolar olmadığından strateji ve ünite dengesi çok daha ağır basıyor. (var olan heroların çok büyük bir kısmı ya bir ünitenin canının, verdiği hasarın vs arttırılmış ya da başka bir ünitede olan bir büyünün verilmiş hali, üstelik multi playerda kullanılamıyorlar)

Warcraft oynadığım için hero'ların güçleini biliyorum
    ama Starcraft oynamadım yorum yapmıyorum.

Starcraft : 35
    Total War : 7

• Bana göre
    1.Lord Of The Rings Middle Earth
    2.Medieval total war Kingdoms
    3.AGE OF empires2
    4.Down oF war

2.Olarak Total war dediğin için onu alıyorum.

Total War : 8

.....
  • TOTALWAR arkadaş....

Starcraft olmasaydı, ya Warcraft 3 ya da Age Of Empires 2 derdim. Zor bi karar ama Warcraft 3 derdim bende
    Anger Management | Arrow | Breakin Bad | Chuck | Da Vinci's Demons | Death Note | Fargo | Fear The Walking Dead | Friends | Game Of Thrones | Gossip Girl | Heroes: Reborn | High Stakes Poker | House M.D. | How I Met Your Mother | Humans | Hunted | Limitless | Lost | Modern Family | Mr. Robot | New Girl | Prison Break | Shameless | South Park | Spartacus: Blood and Sand | Spartacus: Gods of the Arena | Spartacus: Vengeance | Spartacus: War of the Damned | Terminator: The Sarah Connor Chronicles | The Big Bang Theory | The Strain | The Tomorrow People | The Walking Dead | The Whispers | True Detective | Two And a Half Men | Zoo | The Lost Room | Dead Set
  • Starcraft : 35
    Total War : 9

Şaka bi yana ben de AEO'cuyum. Ama starcraft ı oynamadığım için bir şey diyemiyeceğim. Belki de starcraft daha iyi strateji sunar. Ama ben gerçek hayatta olmayan hayal ürünü şeyleri (oyunları,filmleri) oldum olası sevememişimdir belki de ondandır.

Ben bir de olayı farklı bir yöne çekmek istiyorum.

Age of mythology' de 3 ırk vardı. Ve 3 ana ünite vardı. Hep bu 3 rakamı üzerine kuruluydu oyun. Taş,kağıt,makas gibi. Fener Galatasarayı yener..Galatasaray beşiktaşı yener. Fenerin beşiktaşı haliyle yenmesi beklenirken beşiktaş feneri yenerse asıl strateji budur bence. mitolojide de herolar mitolojik ünitelere, mitolojik üniteler askerlere, askerler de herolara karşı üstündü.

Ey gidi age of bilgisayarım olmadığı vakit internet cafede cafe kapanana kadar oynardık. Sonra eve gelip direkt yatağa girince gözümü kapatır kapatmaz age of oynardım kafamda, sistem yetti yetmedi, bilgisayar kasıldı kasılmadı derdi yoktu, son çözünürlükte 10 birime aynı anda komut verirdim. iyice abartıp cd deki doc u yazdırıp (160 sayfa ingilizce) onu okurdum. Arkadaşlarıma olm ben oyunun kitabını yazdım sen kimsin ki dediğim de inanmadıkları zaman bu kitabı gösterirdim :)

Sonra red alert sürekli oynadığım gün nasıl kaptırmışsam oyundan sonra eve gelirken kafam da sürekli kadının söylediği "o maynır andır atak" lafı dolanırdı. Eve geldiğimde evdekiler dadı dizisini izliyorlardı. gülme efekti kadının o ikaz sesi karışınca her dadı dizisi izlediğimde o kahkaha efekti sonunda bu kadının o maynır andır atak sözünü duyardım. sanki gerçekmiş gibi. işte stratejiye kendini kaptırmış bir gencin hazin sonu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radreSword -- 15 Ocak 2009; 21:34:55 >

• "Jagged Alliance 2 v1.13" yönetir
    AOE'yi alyorum.

Age Of Empires : 24

quote:

Orjinalden alıntı: radreSword

Malazgirt savaşındaki hilal taktiği :P

Şaka bi yana ben de AEO'cuyum. Ama starcraft ı oynamadığım için bir şey diyemiyeceğim. Belki de starcraft daha iyi strateji sunar. Ama ben gerçek hayatta olmayan hayal ürünü şeyleri (oyunları,filmleri) oldum olası sevememişimdir belki de ondandır.

Ben bir de olayı farklı bir yöne çekmek istiyorum.

Age of mythology' de 3 ırk vardı. Ve 3 ana ünite vardı. Hep bu 3 rakamı üzerine kuruluydu oyun. Taş,kağıt,makas gibi. Fener Galatasarayı yener..Galatasaray beşiktaşı yener. Fenerin beşiktaşı haliyle yenmesi beklenirken beşiktaş feneri yenerse asıl strateji budur bence. mitolojide de herolar mitolojik ünitelere, mitolojik üniteler askerlere, askerler de herolara karşı üstündü.

Ey gidi age of bilgisayarım olmadığı vakit internet cafede cafe kapanana kadar oynardık. Sonra eve gelip direkt yatağa girince gözümü kapatır kapatmaz age of oynardım kafamda, sistem yetti yetmedi, bilgisayar kasıldı kasılmadı derdi yoktu, son çözünürlükte 10 birime aynı anda komut verirdim. iyice abartıp cd deki doc u yazdırıp (160 sayfa ingilizce) onu okurdum. Arkadaşlarıma olm ben oyunun kitabını yazdım sen kimsin ki dediğim de inanmadıkları zaman bu kitabı gösterirdim :)

Sonra red alert sürekli oynadığım gün nasıl kaptırmışsam oyundan sonra eve gelirken kafam da sürekli kadının söylediği "o maynır andır atak" lafı dolanırdı. Eve geldiğimde evdekiler dadı dizisini izliyorlardı. gülme efekti kadının o ikaz sesi karışınca her dadı dizisi izlediğimde o kahkaha efekti sonunda bu kadının o maynır andır atak sözünü duyardım. sanki gerçekmiş gibi. işte stratejiye kendini kaptırmış bir gencin hazin sonu :)

Vay anasını büyük bir zevkle okudum; sen neymişsin be abi!

Çok oyun oynayınca o sözler kalıplaşıp bilinç altına giriyor. Mitoloji'yi de merak ettim bir denemek lazım.

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind

• Starcraft : 35
    Age Of Empires : 24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TruuChainz -- 16 Ocak 2009; 0:21:05 >
  • Warcraft III , aynen Starcraft gibi çeşitli stratejiler gerektiren bir oyundur.Bir karşılaşmada kullandığın taktik diğer bir karşılaşmada işlemeyebiliyor.Tam yenildim bittim derken oyunu döndürebiliyorsunuz yada tam tersi olup dumur olabiliyorsunuz.Starcraft'ta aynı.
    İkiside sanat eseri bir oyun.
    Öyle Tiberian Sun gibi bas orduyu yolla Aoe gibi ne kadar çok sayıda isen kazanma oranın o kadar yüksek gibi sözleri sarfademeyiz StarWarcraft lara

Orjinalden alıntı: diablo12

quote:

Orjinalden alıntı: inan1981

oynadım dostum ama ne bileyim beni coh çok etkiledi....oyunu oynarken direk er ryan ı kurtarmak filminde gbi hissetim kendimi...yakın çekimlerde call of duty 1 deki görüntüyle benzettim....star craft ve age of serisinden bence artısı çok fazla...hele ki grafik , o grafiklerde oyun daha yapamazlar starcraft 2 yide görcez ...hoş videolarına baktım coh la uzaktan yakından alakası yok(grafik olarak

coh dan daha iyi grafik istiyosan Faces of War'a bakabilirsin. ayrıca stratejide grafiğe bakan birini görmemiştim senden önce :) starcraft 2 de bu yüzden cohdan kötü olabilir (grafik olarak)

COH ilk kez arazi şeklini kendine avantaj olarak kullanabileceğin bir oyundur.Öle Allah ne verdiyse hareket ettiğin oyunlara benzemez.A birliği B den güçlü ise her zaman Akazanır sıradan stratejide ama coh da birliği koyarsın duvar dibine, eve o zaman bu avantajını kullanıp Abirliğini alt edebilirsin.Coh efsane oldu bile ....

edit:imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemomando -- 16 Ocak 2009; 1:34:50 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.