Şimdi Ara

Tarihte Yapılmış En Büyük Savaşlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
5
Favori
35.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nedir bu Türkleri aşağılama psikolojisi ?

Şuan ki pesimist gençlerimiz türklüğü ne sanıyor acaba ?

Malesef zor dönemlerden geçiyoruz. Ama ne olur kendinizi bir Brezilyalıyla ya da İzlandalıyla vs. bir tutmayın.
  • Evet abartma değil Viyanaya zarar vermek istememişler.Ama gel görki Fatih bile İstanbul aşığı yinede dev toplarıyla saldırmış.Top saldırısı 10 gün aralıksız sürmüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Ressam -- 25 Haziran 2009; 1:01:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

ego tatmin etme programına hoş geldiniz.

ne ego su arkadaşım kendi tarihimizi bilmiyoruz bile ama diğer milletler olmayan tarihini yuceltiyo iki film cekiyoo oo yunanlılar buyuk millet 300 kisiyle koca orduyu devirmıs diye saf saf inanıp kendi tarihimiz konusulunca ego mı oluyor bugün öyle bi olaya gelmisiski 600 sene dunyayı yonetmıs osmanlıyı bile kücük görmeye baslıyanlar var okulda bile felsefe dersınde 1200 yıllar var pat direk 1800 e atlıyor bu ara dönem niye gecmıyor cünki bize avrupalıların yazdıklarıyla öğretiyolar o ara dönem kimin dönemi türklerin dönemi ama biraz arastırsalar modern felsefenın temelı osmanlıda atılmıs ama bunu bilen yoktur bende daha bu sene öğrendim

edit:yazıda hatalar olabilir

• quote:

Orjinalden alıntı: Dwight Stifler

Sinirimi haklı buluyorum.

Malesef zor dönemlerden geçiyoruz. Ama ne olur kendinizi bir Brezilyalıyla ya da İzlandalıyla vs. bir tutmayın.

sen bilerek mi türklüğü seçtin? bu dünya üzerinde doğarken milliyetini seçen birisini göster bana. rastlantılar sonucu oluşan bi olayla asil ve kudretli olamazsın. olman için dünyaya hayırlı işler yapman gerekir
  • Kürşat'ı kaç tane Türk genci tanıyor.40 kişiyle Çin sarayını basmasını?Ama 300 spartalı çocukların dilinde.Msn avatarlarında 300 spartalı resimleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Ressam -- 25 Haziran 2009; 1:08:53 >
  • hem en fazla savaşan,hem de enfazla ölen asker sayısı bakımından hiç bir savaş Stalingrad muharebesinin eline su dökemez.Zaten bu savaşın ''Bloodiest battle in the human history'' diye bir lakabı vardır
  • en iyi taktik derken?
    ben kanije kalesinde, tiryaki hasan paşa'yı en üste yazardım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ressam1370

Kürşat'ı kaç tane Türk genci tanıyor.40 kişiyle Çin sarayını basmasını?Ama 300 spartalı çocukların dilinde.Msn avatarlarında 300 spartalı resimleri.

Kürşat'ı ve yiğitliğini mutlaka okumak lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: V_lkan

quote:

Orjinalden alıntı: ressam1370

Kürşat'ı kaç tane Türk genci tanıyor.40 kişiyle Çin sarayını basmasını?Ama 300 spartalı çocukların dilinde.Msn avatarlarında 300 spartalı resimleri.

Kürşat'ı ve yiğitliğini mutlaka okumak lazım.

lise 1 tarih dersini hakkıyla geçmiş herkes bilir

300 spartalı olayı daha farklı, van'dan sınıra cephane taşıyan 120 çocuğumuzu anlatan film, 1000'de 1i kadar bile tutulmadı.
    kimse, erzurum'dan sarıkamışta kolorduya sırtında erzak taşıyanları tanımıyor.

• En iyi taktik derken hep kendimizden örnek veriyoruz.

Ancak Cengiz Han'ın yaptığı taktiklerde çok iyiydi.

Japonların Amerikanlara 2.dünya savaşında yaptığı savaş taktikleri.Pearl Harbor baskını.

Bunlarda iyi taktikti.Özellikle Japonların koskoca ABD'yi ayakta uyutarak arizonayı batırması tam bir strateji işiydi.
  • wikipedianın ingilizce sayfasında güçler için 20.000 diyor iki taraf içinde. Türkçe sayfasında ise daha farklı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hashus1099

en iyi taktik derken?
    ben kanije kalesinde, tiryaki hasan paşa'yı en üste yazardım.

Aynen bende eski bi kaset vardı kaç yüz kez dinlemişimdir

Bu arada hilal taktiğini uhud savaşında putperestler müslümanlarada uygulamıştı sanırsam ve kazanmışlardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

quote:

quote:

Nedir bu öfke? Adam doğruyu söylemiş.
    Biraz düşünsek, kızmadan önce?

Mesela o hep dilimizde dolanan hilal taktiği, hangi komutan tarafından ilk kez kullanılmış.
    Bu adam ne kadar Türk imiş. Bunları da 'okusak' mesela, listeler hazırlamadan önce
    .

Ordu, savaş anında merkez, sağ ve sol olmak üzere üç kısıma ayrılırdı. Merkez kuvvetleri düşmana saldırır, bir süre sonra saldıran bu kuvvetler, kaçar gibi geri çekilirdi. Bunu yaparken de at üzerinde ok atmak suretiyle savaşa devam ederlerdi. Böylece geri çekilen askerlerin peşinden gelen düşman, ordunun sağ ve sol kısmı tarafından pusu kurulan yere çekilir, çember içine alınarak imha edilirdi.

Ordu, temelde üçe ayrılır ve merkeze en seçme kuvvetler toplanır. Sağ ve sol cenah merkezden tamamen ayrılmamakla birlikte araya mesafe koyar. Merkezdeki kuvvetler hızlı bir vur kaçla (genelde mızraklı ya da atlı kuvvetler ile) düşmanın merkez safını yarar ve düşmanın sağ ve sol kanatlarının ordunun bölünmemesi adına merkeze kaymasını sağlar. Bunun üzerine araya mesafe konulan sağ ve sol cenahtaki askerler düşmanın kanatlarında bırakılan boşluklara doğru hızlı hücum ederek düşmanı ordunun oluşturduğu hilalin tam ortasına alır. Vur kaç yapmış olan merkez kuvvet de, sağ ve sol cenahın kuşatmasıyla birlikte, kaçmayı bırakıp merkezdeki yerini alarak düşman ordusunu tam bir ablukaya alır. Yapılması oldukça zor olmakla birlikte kesin sonuç vermesiyle bilinen ve tarihin başlangıcından beri Türk ordularının uyguladığı, az kuvvetlerle yüksek sayılı düşmanların yenilebileceği bir taktiktir. Bu askeri manevrayı en iyi şekilde tarihte uygulamış komutanlar (Malazgirt Savaşı'nda) Alp Arslan ve (Mohaç Meydan Muharebesi'nde) Kanuni Sultan Süleyman'dır

• quote:

• En çok sayı en az sayı osmanlı-haçlı seferi demişsiniz, haçlı seferleri sırasında osmanlı devleti yoktu, ayrıca bir milyon'a yüz bin demişsinizde haçlı seferinden bahsediyorsunuz? meydan savaşından değil ayrıca hangi haçlı seferi 1. 2. 3. 4.???? En kanlı savaşlardan bahsederken bence somme muhaberesini unutmayalım. İnsanların tarihiyle gurur duyması son derece doğal bir durumki ben bir Türk olarak tarihimle gurur duymaktayım ancak bnu yaparken sağlam temellere oturtmadan hayali tarih hikayeleri ile anlatınca tarihimize ihanet ediyoruz diye düşünmekteyim.
  • haçlı seferleri derken şunu kastetmiş komple haçlı dünyası vs osmanlı yani o sayı doğal haçlı lar hemen hemen avrupada bulunuyo ve herkesi dsavaşa alıyolar 1 milyon toplanır o tarihe göre :(
  • 1 milyon haçlı demişinde çoğu gaza gelen sefil halk.

Taktik savaş dersende denizde preveze, karada da mohaç derim.
  • gençler benimle derdiniz nedir bakalım?

Doğruları söylemem mi?Şu konuyu dünyanın herhangi bir yerinde analizist yada stratejiste sorsanız gülüp geçer....

Ha illa bahane arıyorsanız ben milliyetçi ve militarist olarak büyüdüm.Türklüğü çoğunuzdan daha iyi savunur, Askerime laf ettirmem....

yok Kendi milletine güvensizmiş. yok türkleri ne sanıyomuşunuz? gibi saçma sapan konu açıp adamı deli etmeyin..TSK'yı tanıtmak için sabahtan akşama kadar amele gibi savunma forumlarından ordan burdan topladığım hazırladığım videoları,paylaşımları upload edicem diye bi tarafım çıkıyo...Kalkıpta bana milliyetçilik dersi vermeyin
  • Normandiya Çıkarması.

En kanlı çıkarmalardandır.
     Tarihte Yapılmış En Büyük Savaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B49CD3050 -- 25 Haziran 2009; 13:00:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _LoRDi_

quote:

Sinirimi haklı buluyorum.

sen bilerek mi türklüğü seçtin? bu dünya üzerinde doğarken milliyetini seçen birisini göster bana. rastlantılar sonucu oluşan bi olayla asil ve kudretli olamazsın. olman için dünyaya hayırlı işler yapman gerekir

bnce yanlıs dusunuyosun bu dunyada rastlantılara yer yok

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.