Şimdi Ara

Tarihte Bugün: Vatan Haini Şeyh Said Asıldı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
359
Cevap
1
Favori
29.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
313 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet. Tarih belgelerle konuşulur. Ne yani biz Şeyh Said haindir derken kulaktan dolma bilgilerle mi hararet ediyoruz? Yoksa senin o tarihçi diye kulak verdiğin adamlar mı belgelere bakıyor?

Tekrar soruyorum. Devlete isyan edene ne denir? Türk askerini öldürene ne denir? Rejimi değiştirmeye çalışana ve ülkede şehirleri ele geçirip yağmalayana ne denir? Bunları tam da Musul meselesi gündemdeyken yapana ne denir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 30 Haziran 2019; 13:59:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demin birinin mesajını gördüm, silinmiş, cevabım şuydu;

Atatürk düşman işgalinden kurtarmıştır vatanı, ne saçmalıyorsun?
    Einstein'ın bir sözü var “Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir.”

Zaten bizi o duruma düşüren halifelik saltanat vesairedir.

Tek başına kurtartdı, aç bak eskişehir-kütahya muharebelerini. Bir tane adam yok kazanacağını düşünen.

Atatürkçülüğe gelirsek, Atatürkçülük sadece akıl ve bilimdir.

Atatürkçülük 6 ok değildir.
    Atatürk zamanında teşvikeyi sanayii kanunu çıkararak milleti teşvik etmeyi amaçladı ancak savaştan çok zaman geçmemişti ve millet fakirdi, umduğu gibi olmayınca Atatürk devletçiliği öne sürdü.

Bu çok açık örnekten de anlaşılacağı üzere Atatürk, o zaman için düşünmüş bu çözümleri.

Akıl ve bilimden ibaret olduğunu kanıtlayan şu sözler.

"Dünyada her şey için, yaşam için, başarı için en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir. Bilim ve fennin dışında yol gösterici aramak aymazlık, bilgisizlik, doğru yoldan çıkmışlıktır. Yalnız bilimin ve fennin yaşadığımız her dakikadaki evrelerinin gelişimini anlamak ve ilerlemelerini izlemek koşuldur. Bin, iki bin, binlerce yıl önceki bilim ve fen dilinin çizdiği genel kuralları, şu kadar bin yıl önce bugün aynı biçimde uygulamaya kalkışmak, elbette bilim ve fennin içinde bulunmak değildir. "

"Ben, manevî miras olarak hiç bir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım ilim ve akıldır."

Atatürk'ün bilime ilgisi sadece sözde kalmamıştır, eyleme de dönüştürmüştür.
    Bunun en net örneği, cumhuriyetten önce adam gibi bilim adamımızın olmamasıdır.
    Atatürk bilim neredeyse alacağız ve her vatandaşın kafasına koyacağız demiştir. Bu neden ile yurt dışına öğrenci göndermiş, yurt dışından çok önemli bilim adamlarını getirmiştir.
    Tek Yol Bilimyoutube
    Atatürk'ün Almanya'dan Getirdiği Bilim Adamları Celal Şengör - Halil İnalcık
    https://www.youtube.com/watch?v=0CWBgm0pChU

• quote:

Orijinalden alıntı: sunirgerep

Bu mesaj silindi.
    iyice saçmalamışsın hangi devlet den bahsediyorsun osmanlı devletimi kalmıştı

100 yılda osmanlıyı ayakta tutanın yabancı devletler olduğunu bilmeyenlerin Atatürk yıktığı iddiası ile ortaya atılmış bir safsata.yoksa merak etme 100 yıla kalmadan mısır valisi mehmet ali paşa yıkıyordu osmanlıyıda ruslar kurtardı.1878 den sonra ingilizlerin osmanlıyla işi bitince bizde mecburen almanya'ya yanaştık onlar yanında savaşa girdik ve osmanlı yıkıldı.sallamadan önce azcık tarih okuyun

napolyon'un vaktinde 20 adam kaybederek tarumar ettiği mısır'ın valisi bile osmanlıyı yıkmak üzereydi de avrupa devletleri padişahın kafasını zor kurtardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 30 Haziran 2019; 14:10:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsterixOburix

Evet. Tarih belgelerle konuşulur. Ne yani biz Şeyh Said haindir derken kulaktan dolma bilgilerle mi hararet ediyoruz? Yoksa senin o tarihçi diye kulak verdiğin adamlar mı belgelere bakıyor?

Tekrar soruyorum. Devlete isyan edene ne denir? Türk askerini öldürene ne denir? Rejimi değiştirmeye çalışana ve ülkede şehirleri ele geçirip yağmalayana ne denir? Bunları tam da Musul meselesi gündemdeyken yapana ne denir?
    haklısın kardeşim, kolay gelsin.
  • KEŞKE İDAM GELSE
  • sunirgerep S kullanıcısına yanıt
    Sen Atatürk hakkında hiçbir bilgiye sahip değilsin. Biraz araştır adam ne yapmış neden yapmış diye. Benzettiği şeye bak Atatürk teröristmiş ve Şeyh Sait'den farkı yokmuş. Bre densiz. Atatürk Anadolu 'ya 9.Ordu Müfettişi olarak gidiyor. Daha sonra ülkeyi işgalden kurtarmak için halkı örgütlüyor. Türk askeri ve Türk halkıyla Yunanlılara karşı savaşıyor. Nasıl Şeyh Sait ile bir oluyormuş acaba? Cahilliğin de bu kadarına PES.

Kimse Atatürk ülkeyi tek başına kurtardı demiyor. Bıkmadınız şu çocukça itirazlardan. Fatih İstanbul 'u tek başına mı fethetti? Ya da Yavuz tek başına mı aldı kutsal toprakları? Komutanlar, liderler önemlidir. Türk Kurtuluş Savaşının lideri de Mustafa Kemal Atatürk' tür. Elbette ki en büyük pay O'nundur. Kimse Kazım Karabekir'in, Rauf Orbay'ın, Fevzi Çakmak'ın, İsmet İnönü 'nün başarılarını küçümsemiyor. Ya da Türk askerinin ve halkının gayretlerini küçümsemiyor. Atatürk tüm direnişi tek elde topladı ve vatanı düşman işgalinden kurtardı. O' na minnet borçlusun.

Atatürk kalitesinde adam binlerce varmış. Kıstasın ne birader? Neye göre değerlendirme istiyorsun? Askerlik mi kriterin, devlet adamlığı mı, kültür mü ney? Hey maşallah yahu. İnternet sağolsun haşereler dile geldi de Atatürk 'e yetersiz diyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 30 Haziran 2019; 14:23:32 >

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    1.)Erol Mütercimler CHP'li değil.
    2.)Erol Mütercimler'in böyle bir sözünü duymadım. Söylemiş olsa bile bu sizi haklı kılmaz.
    3.)Madem bu belgeler gizli neden AKP açıklamıyor? Kimden ne saklıyor? 17 yıldır iktidarda olan bir parti devlet arşivlerini açamıyor mu yani?
    4.)Lozan'ın gizli belgeleri de açıklansın mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

Bu mesaj silindi.
    akp nin işine gelcek ve oy kazandıracak şeyleri açıklamaması kusura bakmada bunlara çocuk bile güler
  • Zamanında ne kadar namaz kılan adam varsa asmışlar ama hala iktidara gelemiyorlar. Demekki asmak kesmek insanları istediğiniz yola getiremiyor. Akp başa gelince kendisi gibi düşünmeyen insanları asmadı ve kesmedi topluma kazandırmak için uğraştı ve başarılıda oldu. Bugün başını moda için kapatan bayanlar yetişti. Bol bol lgbtli erkekler yetişti. Ataistler satanistler her tarafı sarmış durumda ve bu hızla devam ederse 2 döneme kadar chp yi tek başına iktidar yaparlar. Bazan işler düşündüğünüzden farklı işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

akp nin işine gelcek ve oy kazandıracak şeyleri açıklamaması kusura bakmada bunlara çocuk bile güler

Alıntıları Göster
    yazdığımı okudun mu?
    chpli erol mütercimler diyor "türk halkı buna hazır değil" diye..hiç merak edip araştırdın mı acaba türk halkı neye hazır değil falan diye..hadi sen partizanlık yap bu işler sana çok uzak belli ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

Daha kimin hakkında yazdığını bilmiyorsun. Başlıktaki kişi ile sizin düşündüğünüz kişi aynı kişi değil.
    Şeyh Sait Kürt lideri mi evet,isyancı mı evet,Kürtçüler sever mi evet.

Adam Nakşibendi şeyhi mi evet,şakirtler sever mi evet.

Kaybol o halde.
  • quote:

yazdığımı okudun mu?
    chpli erol mütercimler diyor "türk halkı buna hazır değil" diye..hiç merak edip araştırdın mı acaba türk halkı neye hazır değil falan diye..hadi sen partizanlık yap bu işler sana çok uzak belli ki.

Alıntıları Göster
    eğer öyle bir şey var ise bende diyorum ki 70 yıldır sağcılar ülkenin başında zaten ülkenin yarısı ise kemalist atatürkçü sağcılar ise Atatürk den haz etmiyor niye bir sağcı devlet başkanı çıkıp da açıklamıyor belgeler ile Adamlar iktidarlık için her şeyi yapar buyrun açıklasınlar Oy da kaybediyorlar

Neye Hazır Değil Türk halkı Atatürk x-men okulundan çıkmış Mutant mıydı hey allahım ya

Bu arada öyle bir sözü yok hiç bi haber de yok bu lafı dediğine nasıl bir ütopyada yaşıyor bu aktroller anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 30 Haziran 2019; 14:42:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

eğer öyle bir şey var ise bende diyorum ki 70 yıldır sağcılar ülkenin başında zaten ülkenin yarısı ise kemalist atatürkçü sağcılar ise Atatürk den haz etmiyor niye bir sağcı devlet başkanı çıkıp da açıklamıyor belgeler ile Adamlar iktidarlık için her şeyi yapar buyrun açıklasınlar Oy da kaybediyorlar

Neye Hazır Değil Türk halkı Atatürk x-men okulundan çıkmış Mutant mıydı hey allahım ya

Bu arada öyle bir sözü yok hiç bi haber de yok bu lafı dediğine nasıl bir ütopyada yaşıyor bu aktroller anlamadım

Alıntıları Göster
    belgeler o derece facia ki o yüzden açıklanmıyor.

• quote:

belgeler o derece facia ki o yüzden açıklanmıyor.

Alıntıları Göster
    hocam hangi ütopyada yaşıyorsun acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lüzumsuz Adam

Şeyh Sait Kürt lideri mi evet,isyancı mı evet,Kürtçüler sever mi evet.

Adam Nakşibendi şeyhi mi evet,şakirtler sever mi evet.

Kaybol o halde.

Alıntıları Göster
    aponun verdiği itirafıda unuttun hocam

abdullah öcalan İmralı sorgusunda ben şeyh saidin devamıydım kullanıldım diye bir itirafı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 30 Haziran 2019; 14:46:46 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.