Şimdi Ara

Tarihinizle Gurur Duyuyor musunuz? ,, (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
0
Favori
6.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her ülke kendi tarihini abarta abarta , ballandıra ballandıra öğretir halkına.Ben İslamiyet sonrası Türk tarihinden Milli Mücadele dönemi - 2. Dünya Savaşı öncesi dönem hariç gurur duymuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZincirlemeKüfürTamlaması

quote:

Orijinalden alıntı: caneker

quote:

Orijinalden alıntı: TimeBandiT

quote:

Orijinalden alıntı: Kahn !

D.N : Atamdan sonrası için gurur duyuyorum ama öncesi için duymuyorum.

Aynen bende Atam olmasa halimiz nice olurdu

Bende bunu anlamiyorum, soylediklerini okuyunca aklima tek bisey geliyo, yani sen Osmanli imparatorlugu ile gurur duymuyomusun?...
    Ustelik Ataturk'un olumunden sonra ne kadar bi gelisme saglandi da gurur duyuyosun, ben adnan menderesin asilmasindan gurur duymuyorum, ben ismet inonu ile gurur duymuyorum...ben darbelerden gurur duymuyorum...
    Boyle fanatik zihniyetlilere sadece aciyorum...

Benim gurur duyduğum dönem (1881-1938)'dir.Ondan öncesi,ondan sonrası umrumda değil.Ha Osmanlı İmp.'dan gurur duymuyorum.Duymak istediğin buysa buyur söyledim.

istanbulun fethi avrupa hun devleti oğuzlar onlarla gurur duymuyormusun

• Fatih Sultan Mehmet İstanbulu almasa şuan bir istanbulumuz olurmuydu ? , Kanuni Sultan Süleyman, Yavus Sultan Selim ve birçok padişah sınırlarını bu kadar genişletmese belkide şuan iç anadolu kadar bir yere sahip olurduk ? yüz yıllar boyunca dünyaya hükmeden bir Türk devleti kısaca dünyaya hükmeden ATAlarımız ile siz nasıl gurur duymassınız ? o zamanlarda amerikayı borca bağlayan bir devlet ile gurur duymayıp şuan amerikaya ödenmiyecek kadar borcu olan bir ülkeden gurur duyun siz. Sözüm Vatana değildir, şuan başta duranlaradır. Osmanlı dönemi ve Atatürk dönemi ile GURUR duyuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TruuChainz -- 17 Şubat 2011; 15:31:29 >
  • güzel bir konu uplamak istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Palio Team

Nedir bu Atatürk'ü sevenlerin Osmanlı düşmanlığı anlamış değilim? Hem Atamızı Hem Osmanlı'yı neden sevemiyorsunuz? Bu toprakları Osmanlı aldı İstanbulu Osmanlı aldı.Yüzlerce yıl bu topraklara hakim oldu korudu savaştı.

Ben Atatürk'lede Osmanlı'ylada Gurur duyuyorum çünkü ben TÜRK'ÜM

.
  • Osmanlıdan önceki Türk devletleriylede Osmanlıylada Atatürk dönemiylede gurur duyuyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIME BANDIT

quote:

Orijinalden alıntı: Kahn !

D.N : Atamdan sonrası için gurur duyuyorum ama öncesi için duymuyorum.

Aynen bende Atam olmasa halimiz nice olurdu

Keşke Arşivleri açsalarda daha çok gurur duysak!..
  • islamiyet öncesiylede islamiyet sonrasıylada atatürk dönemiylede sonuna kadar gurur duyuyorum. şanlı bir tarihimiz var
  • her zaman guru duyarim Her zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: POWER64

Tarihimi severim ve bana gurur, yerine göre utançta yaşatsa da benim ve atalarımın olduğu için ona sahip çıkarım. Her zaman tarihten alınacak dersler vardır ama bunu insanlar anlamaz bildiklerini okurlar. Şairin dediği gibi "Eğer insanlar tarihten ders alsalardı tekerrür edermiydi". Ben bu coğrafyanın binlerce yıllık tarihini dar bir alana tercih eden insanları anlayamıyorum. Hele kendimize yeterdik ne gerek vardı açılmaya diyen ulusal zihniyetteki kapalı insanları hiç anlamıyorum. Arkadaşlar ABD bile kanlı, kara, vahşi tarihini filmlerde size özendirerek izletiyor. Yıllardır beyninize kazıdılar kara tarihlerini. Öldürdükleri insanları hep size haklı açıdan izlettirdiler ve çoğu kez kabul ettirdiler. Ama biz onlarınkinden çok daha temiz ve parlak bir tarihe sahip çıkamadık. Bu bizim çok büyük ayıbımızdır kimse bunu inkar etmesin. Geçmişi olmayan bir milletin geleceği de olamaz.

Gelelim Türkiye neden böyle sorusuna. Türkiye toplumsal evrilmesini tamamlayamadı ve hala devrim kanunları olarak gördüğü Mustafa Kemal Atatürk yıllarına takıldı kaldı. Tarih bulunduğu dönem içerisinde incelenmeli ve ona göre değerlendirilmelidir. Şimdi Büyük Önder atılımları yapmıştır ve üstüne düşen tüm görevleri elinden geldiğince yerine getirmiştir. Kur-an tefsiri için bile bizzat ödenek ayırtmıştır. İş adamlarını da desteklemiştir. Çok yönlü ve her açıdan geniş düşünen bir liderdi kendileri ama görevini elinden geldiğince yaptı ve her fani gibi eceli gelince ayrıldı dünyadan. Sonrasına baktığınızda Türkiye'de kan, darbe, çatışma, kutuplaşma, yasaklardan başka birşey göremiyoruz. Yani yenilik denen şey bizim lügatımızda sadece başkalarının yaptıklarını almak açıklamasıyla kalmış resmen. Şimdi İstanbul'un fethindeki taktikler ile siz bu gün bir ülkeyi ele geçiremezsiniz. Dünya çok hızlı ilerliyor sizin gıpta ettiğiniz kanunlar veya yenilikler demode olabiliyor ve hatta yerine çok daha farklı liberal yaklaşımlar oturuyor. Neden liberal dedim buna açıklık getireyim. Türkiye de liberal açılım ihtiyacı vardır. Çünkü birçok arkadaşın karşı çıktığı kapital sistem bile hakkıyla bizim ülkemizde işlememektedir. Bizim ülkedeki sistemin yanında kapitalizm bile masum kalıyor. Resmen yalan, dolan, riya, nankörlük, aç gözlülük, ihanet gibi değeler üzerine oturmuş bir sistem var kaşımızda. Diğer kapital ülkelere baktığımızda liberal politikaları son derece iyi izlediklerini ve uyguladıklarını görürüz. Yani sorun yıllardır bize dikte edilen kapital veya laik sistem değil sorun Türkiye'nin dinamiklerini yanlış temeller üzerine oturmasıdır. Bireylere zorla şu olacaksın bu olacaksın diyerek bir yere varılamayacağını hala öğrenememiş bir ülkeyiz.

Halen dediğim dedik çaldığım düdük edasında gezen ağalar sistemindeyiz. Ama bunun farkında bile değiliz. Ruhumuzu yaşadığımız betondan tabut olan binaların içine hapsetmişler. Bizi resmen devlete vergi veren, sorgulamayan, araştırmayan, farkı farkla yakalamayan, uygulama sadece öğren niteliğine sahip hipnoz edilmiş bir kitleye dönüştürmüşler.

Bunu izah etmek gerekirse. Bir ülkede halkın katılmadığı ve halkın fikir beyan etmediği bir devrim, yenilik süreci oluştuğunda o sürecin kurucusu gittiğinde içerisinin hep kötü şeyler ile dolduğunu görüyoruz. Adeta etrafımızı çeviren bir ucube halini alıyor o sistem. İşte Cumhuriyet sisteminin geldiği noktada bu malesef ülkemizde, zaten adıylada pek alakası kalmamış darbeleri yiye yiye. Bu neden böyle diye sorarsak kendimize, bu bizim suçumuz cevabını vermememiz içten bile değil. Çünkü kendine güveni olmayan, sadece uzak veya yakın geçmişyle övünen, geleceğinde övünecek şeyler üretmekten uzak, ilim - irfan peşinden koşmayan, estetik kaygısı sıfir, hiçbir estetik değeri olmayan şehirlerde, evlerde, cadderlerde adeta koyun sürüsü gibi gezen ve bundan rahatsız olmayan bir halk kitlesi oluşturdular bu ülkede. Bundan hepimizin katkısı var şüphesiz. Örnek vermek gerekirse Fransa ihtilalini bilmeyeniz yoktur. Orada halk ve kontrolcü güçler arasında hesaplaşma yaşanmış ve defterler kapatılmıştır. Ama bize halen açık kalan bir çok defter olduğundan insanlar en ufak bir meseleyi bile derin ve tozlu sayfaları örnek göstererek alevlendirebilmektedir.

Çok fazla derine inemiyoruz burası sonuçta halka açık bir platform. Umarım birgün bizde geçmişimizi hatasıyla, günahıyla kabul edip, çocuklarımıza çok daha güzel gelecekler bırakmak için çalışmayı deneriz. Yoksa o beğenmediğimiz geçmişi bize çok kötü aratacaklar haberiniz olsun...

çok güzeler yazılar varmış burada... bu değerli yorumlar için çok teşekkürler tüm iyi niyetli arkadaşlara

• Duymuyom da kişisel bir şey değil, hiçbir şeyle gurur duymam ben. Kendimle ilgili şeyler dışında.
  • Türk olmakla gurur duymak,tarihimizle gurur duymak saçma. Ben kendi başarılarımla gurur duymayı seçerim. Doğuştan kazanılanlarla değil.
  • bizim millette çalışma g.t. yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bu bir Fake Üyeliktir -- 17 Şubat 2011; 16:46:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorUMut

Tarhimizle tabii ki de gurur duyuyorum..Muhteşem bir tarihimiz var ancak; hep geçmişimizle övünüyoruz ve geleceğe dair hiçbirşey yapmıyoruz..Artık geçmişte yaptıklarımızla övünmekten kurtulup gelecekte adımızdan söz ettirecek işler yapmalıyız..

Örneğin : Tamamen Türk yapımı bir otomobil fabrikamız bile yok..Nedir bizim diğerlerinden eksiğimiz..? Tarihi olmayan birçok devlet şuan bizden daha ileri konumda..Biz yerimizde sayıyoruz..Çok fazla zorluğun üstesinden geldik istesek yapamayacağımız hiçbir şey yok..Hala Osmanlı dönemiyle göğsümüzü kabartırız..Arkadaşlar artık bunlara önem veren bir kitle yok karşımızda..Avrupa'lı devletlerin arasına karışmak istiyoruz ama bunu Tarihimizle başaramayız..Önem de vermiyorlar..Bizler Tarihimizi çok iyi bilerek kültürümüzden kesinlikle kopmayarak çağdaşlaşmalı geçmişteki başarılarımızı şimdi de devam ettirmeliyiz..

Nesinden övünüyosun?Kafir diye insanoğluna yapılan işgenceleremi? toprak diye giripte anasız bırakılan çocuklaramı? yoksa dünyaya hakim olma isteğiylemi övünüyosun?eğer bunlarla övünüyosan Amerika'ya küfür etmeyin onlarda tarihiyle övünmek isticeklerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çin Malı Üye

Nesinden övünüyosun?Kafir diye insanoğluna yapılan işgenceleremi? toprak diye giripte anasız bırakılan çocuklaramı? yoksa dünyaya hakim olma isteğiylemi övünüyosun?eğer bunlarla övünüyosan Amerika'ya küfür etmeyin onlarda tarihiyle övünmek isticeklerdir.

Türklerin işgal amacı islamı yaymak ve savunmaktır. Senin beynin sömürgeleştirilmiş. Ayrıca o günün siyaseti ile bugünü kıyaslamak çocukça bir bakış açısı, yaşın kaç acaba senin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneker -- 17 Şubat 2011; 17:10:44 >

• Türk tarihiden bahsediyorsak Tarih derslerinden öğrendiğim kadarıyla Türklerin savaşçı özelliği ve hiç bir ülke boyunduruğu altına girmeyi kabul etmemesi beni gururlandırırdı. Osmanlı devletinde de devam eden bu özellikler sonlara doğru sıkışmaya başlayınca taviz verilmeye başlandı Atatürk devleti kurtarmaya çalışırken Son padişah Atatürk'ün idamını istemiş ve ona engel olmaya çalışmış(belkide itilaf devletlerinin zoruyla ve korkusuyla bilemiycem).
    Atatürk ve arkadaşları zorlu bir savaş ve vatan millet mücadelesinden sonra çeşitli inkılaplarla devletimizidüzlüğe çıkarmıştır. Bu zamana kadar hemen hemen herşeyle gurur duyuyorum(Fatihiyle Kanunisiyle Atatürk ü ile) tabi bazı istisnalarda vardır. Yani anlayacağınız şanlı TÜRK tarihi Atanın ölümüyle uykuya dalmıştır. Bunu aşırı OSMANLI'cılarda aşırı SOSYALİST'lerde (bunlar diğer gruba göre kafir oalrak adlandırırlır) inkar edemez.

• Tüm Dünyaya Cihad ettiğimiz için Osmanlıyla gurur duyuyorum.
    Yok olmaktan kurtuldugumuz Atatürk döneminden de gururluyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Tüm Dünyaya Cihad ettiğimiz için Osmanlıyla gurur duyuyorum.
    Yok olmaktan kurtuldugumuz Atatürk döneminden de gururluyum.

+1907
  • Biz Osmanlı torunlarıyız biz Türk milletiyiz. Tarihimizle biz gurur duymayalımda kim duysun? Duymayan duymasın aha kapı rusya ya vizeler de kalktı yallah. Şeriatçılar arabistana, sevmeyenler ırağa, hainler ermenistana filistine yallah yallah sizi kimse tutmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commodore63 -- 18 Mart 2011; 13:32:16 >
  • Beğenmeyen gitsin diyenlere: beğenmediğiniz noktaları siz de söyleyin, düzeltmeye geliştirmeye uğraşalım. Geri kalmanın mantıklı bir tarafı yok.

Sorunun cevabı: Biraz güçlü olmalarını seviyorum, cesur vs. onun dışında geri kalmalarını, teknolojiye ayak uyduramamalarını sevmiyorum.
    doğruya doğru. Kimse kimseye beğenmeyen gitsin demesin. Adamlar teknolojiye, bilime ayak uyduramamış. Bu yüzden çoğu zaman utanıyorum.
    Ayrıca Anadolu'ya yatırım yapmamışlar. İstanbul'a saraylar kurarken.. Doğrular neyse söyleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 18 Mart 2011; 13:36:38 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.