Şimdi Ara

Tarihin bilinen en eski bilgisayar oyunu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tarihin bilinen en eski bilgisayar oyunu hangisi?
    Atari, Commador64 falan daha eskiye gidin...

• tetris tir herhalde hem basit işlemler gerektiriyor hemde kendimi bildim bileli var
    fakat program yapımcıları kendi aralarında lokal testler için kullandıkları basit bir oyun geliştirmişlerdir illaki fakat bunuda yeryüzünde birkaç kişi bilebilir ancak
  • Sanırım Pong olması lazım....

Bu makinelerde oynanıyordu...

• banada tetris gibi geliyor.Bende kendimi bildim bileli tetris hep vardı
  • Ya ne tetrisi yapmayın etmeyin. Pac-man tetristen eski. Eski formula el atarileri bile eski tetristen. Tetris 90larda oynanıyordu. En eski oyun text bazlı rpglerdir sanırım. Ama grafik olarak Musakka'nın verdiği pongdur kesinlikle. River Radi ve Mario yuda sevgiyle analım birkez daha.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hellmarch

Ya ne tetrisi yapmayın etmeyin. Pac-man tetristen eski. Eski formula el atarileri bile eski tetristen. Tetris 90larda oynanıyordu. En eski oyun text bazlı rpglerdir sanırım. Ama grafik olarak Musakka'nın verdiği pongdur kesinlikle. River Radi ve Mario yuda sevgiyle analım birkez daha.

tetris deyince aklına hemen son 10 senede çıkan ve çubukları indirerek yapılan oyun geldi sanırım fakat tetris in maazi si çok eskiye dayanır ve ilk çıktığında çok yüzeysel bir oyundu ayrıca pacman benim bildiğim kadarıyla 1980 lerde amerikada çıktı ve çıktığında çığır açmıştı hatta pacman ı çıkartan firma pacman üzerine kurduğu yanlış politikalar sonucunda battı

• TETRİS 1980 LERDE DOĞDU.. SOVYET Bİ PROGRAMCI YARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ.. SOVYETLER BİRLİĞİNDEKİ KATI YÖNETİM YÜZÜNDEN OYUNU PAZARLAYACAK İÖKAN BULAMADI.. BUNUN ÜZERİNE JAPON ATARİ FİRMASI KÜÇÜK Bİ ÜCRET KARŞILIĞI TETRİSİN HAKLARINI ALARAK OYUNU KENDİ BÜNYESİNE ALDI VE PAZARLADI... DAHA GEÇEN HAFTA DİSCOVERCHANNELDA BELGESELİNİ İZLEDİM..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• quote:

Orjinalden alıntı: face01tr

TETRİS 1980 LERDE DOĞDU.. SOVYET Bİ PROGRAMCI YARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ.. SOVYETLER BİRLİĞİNDEKİ KATI YÖNETİM YÜZÜNDEN OYUNU PAZARLAYACAK İÖKAN BULAMADI.. BUNUN ÜZERİNE JAPON ATARİ FİRMASI KÜÇÜK Bİ ÜCRET KARŞILIĞI TETRİSİN HAKLARINI ALARAK OYUNU KENDİ BÜNYESİNE ALDI VE PAZARLADI... DAHA GEÇEN HAFTA DİSCOVERCHANNELDA BELGESELİNİ İZLEDİM..

• quote:

Orjinalden alıntı: face01tr

TETRİS 1980 LERDE DOĞDU.. SOVYET Bİ PROGRAMCI YARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ.. SOVYETLER BİRLİĞİNDEKİ KATI YÖNETİM YÜZÜNDEN OYUNU PAZARLAYACAK İÖKAN BULAMADI.. BUNUN ÜZERİNE JAPON ATARİ FİRMASI KÜÇÜK Bİ ÜCRET KARŞILIĞI TETRİSİN HAKLARINI ALARAK OYUNU KENDİ BÜNYESİNE ALDI VE PAZARLADI... DAHA GEÇEN HAFTA DİSCOVERCHANNELDA BELGESELİNİ İZLEDİM..
    eet bende 3-5 ay önce discoveryde izlemiştim

• Pac-Man 25 yaşında

Efsane video oyunu Pac-Man 25’inci yaşını kutluyor. Pacman, oyuncuya oyunu bütünüyle kontrol etme hissi uyandırmasıyla video oyun sürecinde bir kilometre taşı oldu.

WASHINGTON - Labirent yollardan oluşan platformda noktaları yiyen hayalet bundan 25 yıl önce yapılmıştı. Oyunun popüler olduğu 1980’lerin başından bu yana, Pac-Man video oyunlar dünyasında bir simge haline geldi.

‘Phoenix: The Rise and Fall of Videogames’ (Phoenix: Video oyunlarının Yükselişi ve Çöküşü) kitabının yazarı Leonard Herman, Pac-Man’nin birinci elden oyun kontrolü sağlayan ilk oyun olduğuna dikkat çekiyor. Herman’a göre, Pacman, oyuncuya, kahramanı bütünüyle kontrol etme hissi uyandırmasıyla video oyun tarihinde bir kilometre taşı oldu.

PİZZANIN DİLİMİ EKSİK ÇIKINCA
    Japon oyun tasarımcısı Toru Iwatani, Pac-Man’in ilhamını bir pizzadan aldı. Gece geç saatlere kadar çalışan Iwatani bir gece, ısmarladığı pizzanın bir diliminin eksik olduğunu farketti. Iwatani pizzanın hayali bir yapık tarafından yenmiş olduğunu düşündü ve Pac-Man fikri bundan doğdu.

Oyunun yapttığı ‘Pac-Mania’ (Pac-Man manyaklığı) akımı basit bir oyun merakından ibaret değil. ABD’de piyasaya çıkmasıyla oyun müthiş bir ilgi gördü. Kahve fincanı, kalem, poster, tekstil gibi lisanslı yan ürünlerle birlikte Pac-Man video oyun sektörünü aştı ve bir kültürel fenomene dönüştü. Buckner & Garcia’nın 1982’de çıkan ‘Pac-Man Fever’ parçasıyla da Pac-Mania zirve yaptı.

Billy Williams adlı bir oyuncu 1999 yılında, Pac-Man’i 256 level sonunda bitiren ilk ve tek kişi olmuştu. Williams, oyun sonunda 3.333.360 puan elde ederek bir rekor kırmıştı.

ntvmsnbc

----------------------

• ping pong gibi bir ismi olması lazım,ilk Telvizyonda oynandığını biliyorum
  • KESİNLİKLE PONG
  • ARAMIZDA KİM EN BÜYÜKSE ONUN DEDİĞİ OLSUN TARTIŞMAYALIM TABİKİ BENİM
    (Street Fighters)
  • Arkadaslar en eski oyun spacewar dur. Ben bunun araştırmasını yapmıstım odevim buydu.Hatta kanıtı:

In 1952, A.S. Douglas wrote his PhD degree at the University of Cambridge on Human-Computer interraction. Douglas created the first graphical computer game - a version of Tic-Tac-Toe. The game was programmed on a EDSAC vaccuum-tube computer, which had a cathode ray tube display.

Yani oyunun adı Tic Tac Toe daha sonra :

William Higinbotham created the first video game ever in 1958. His game, called "Tennis for Two," was created and played on a Brookhaven National Laboratory oscilloscope. In 1962, Steve Russell invented SpaceWar!. Spacewar! was the first game intended for computer use. Russell used a MIT PDP-1 mainframe computer to design his game.

Daha sonra tennis for two oyunu geliştirildi.Ama oynanabilir ilk oyun SpaceWar dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebasoz -- 5 Temmuz 2005, 10:35:05 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.