Şimdi Ara

PlayStation tarihinin en iyi konsolu hangisi? İşte sıralama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PlayStation tarihinin en iyi konsolu hangisi? İşte sıralama
    Sony bugüne kadar birçok unutulmaz oyun konsolu piyasaya sürdü. Peki, bunca efsanevi konsol arasında en iyisi hangisiydi? Teknoloji dünyasının saygın portallarından biri olan Digital Trends, bu sorunun cevabını bulmaya çalıştı. Listenin tepesinde 2000 yılında piyasaya sürülen PlayStation 2 yer alıyor.

Ayrıca Bkz.Windows 95'in ikonik açılış sesi ABD'nin kültürel mirası oldu

Peki, PS2'yi Sony tarihindeki en iyi konsol yapay şey neydi? PlayStation 2, yalnızca Sony'nin değil, tüm oyun endüstrisinin gördüğü en büyük atılımlardan biri olarak tanımlanıyor. Teknolojisi, geniş oyun yelpazesi, uygun fiyatı ve rakiplerine olan üstünlüğü ile adeta bir dönüm noktası oldu. Ancak cihazı başarılı kılan bir başka deha daha vardı.

PlayStation tarihinin en iyi konsolu hangisi? İşte sıralama

PSP'ye büyük övgü

Sony'nin dahiyane bir fikirle PS2'ye DVD oynatıcı özelliği eklemesi sayesinde konsol, film ve dizi tutkunlarının da evine girmeyi başardı. Bu stratejik adım, oyun oynanmayan evlere bile PS2 sokarak konsolun başarısında kritik bir rol oynadı. Listenin ikinci sırasında modern oyun dünyasının yıldızı PlayStation 5 bulunuyor. PS5, özellikle SSD depolama birimiyle oyunlarda hız ve performans çıtasını yükseltti.

Üçüncü sırada ise oyun endüstrisinin temel taşlarından biri olan PlayStation 1 var. PS1'in tüm oyun konsolu piyasası için standartları belirlediği ve sektörde devrim yarattığı ifade ediliyor. Liste PlayStation 4, PS Vita, PlayStation 3 ve PlayStation Portable (PSP) şeklinde devam ediyor. Özellikle PSP'ye ayrı bir parantez açıldığını belirtelim. Dönemine göre oldukça güçlü bir cihaz olduğu ancak yeterli sayıda kaliteli oyunla desteklenmediği için potansiyelini tam anlamıyla sergileyemediği vurgulanıyor.

İşte oluşan liste:

1. PlayStation 2

2. PlayStation 5

3. PlayStation 1

4. PlayStation 4

5. PlayStation Vita

6. PlayStation 3

7. PlayStation Portable

Kaynak:https://www.digitaltrends.com/gaming/all-playstation-consoles-ranked/

• Neye göre sıraladılar bilmiyorum ancak bence 2. sırada Ps4 veya 1 olmalı. Teknik gelişmişlik olarak bakarsan en güncel konsol her zaman 1. olur.

Ps3 Cell mimarisi yüzünden döneminde Xbox'ın gerisinde kalmıştı ancak Ps4'de bunu aştılar ve baya da özel oyun çıktı, Ps5'de bile hala Ps4 oyunları

oynuyoruz. PS1 zaten efsane ve başlı başına konsol devrimi. En başarısız konsolları bence PSP Vita oldu çünkü desteği çok hızlı kestiler.

• playstation 5 ikinciliği hakettiğini düşünmüyorum

• PS2>PS4>PS3>PS1>PS5

Diye gider popülerlik sıralaması

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Neye göre sıraladılar bilmiyorum ancak bence 2. sırada Ps4 veya 1 olmalı. Teknik gelişmişlik olarak bakarsan en güncel konsol her zaman 1. olur.

Ps3 Cell mimarisi yüzünden döneminde Xbox'ın gerisinde kalmıştı ancak Ps4'de bunu aştılar ve baya da özel oyun çıktı, Ps5'de bile hala Ps4 oyunları

oynuyoruz. PS1 zaten efsane ve başlı başına konsol devrimi. En başarısız konsolları bence PSP Vita oldu çünkü desteği çok hızlı kestiler.

• PS5'i bırak 2. sıraya , listeye bile almam. PS4'ten güç olarak hallice bir makina hiç bir artısı yok. PS2 grafik anlamında resmen PS1'den sonra evrim gibiydi. PS3 oyun anlamında dolu doluydu. PS3'ten sonra PS4 mimari olarak çok iyi yerdeydi. PSP bam başka bir arenaydı zaten. Nintendoya rakip PS2 grafik kalitesini yanımızda taşımamıza olanak vermişti.

Kısacası PS2-PSP-PS4-PS3-PSVita-PS1- PS...(5)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TncyKrmn -- 12 Nisan 2025; 20:34:09 >
  • PS1 ve PS2 her açıdan devrim idi. PS3, PS4 ve PS5 onların yanına yaklaşamaz.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sence en iyi kinect oyunu hangisi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PS2 efsanedir. Elimde olsa alır yine oynarım. Bolca efsane oyun dolu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bizzat şahit oldum bu dönemlere ve Karakutu, Atari , Sega ve Ps1 ilk çıktığında aldım bunların hepsini. Ps2 almadım: PlayStation 1 dönemi en efsane dönemdi benim için; başından kalkamadım yıllarca, o yüzden ps2 ihtiyacı duymadım. Ps2 de olan oyunlar hala PS1 e de uzun süre çıktı bunun,bunun da etkisi var tabii. PS3 dönemi ise grafik olarak çok iyiydi ama rakipleri de Xbox 360 idi sanırsam ve Wii gelmişti o aralar ayrıca PC de o zamanlar, iyi satmaya başlamıştı. PS4 ile tekrar level atladı grafikler , Xbox da grafik olarak kendini aşmıştı ama oyunları yetersizdi o yüzden tutulmadı buralarda ve PlayStation fanatikleri , kolay kolay değişmez konsolu. Pes 2010'a kadar liderdi sonra yavaş yavaş FIFA'ya devretti yerini. Ama konsolların yenisini çıkarma süresini düşünürsek, PS4 çok kazandırdı Sony'ye diyebilirim. Bence bu da hesaba katılmalı, ayrıca konsol ve oyun satışı da hesaba katılmalı!
    PSP ise burada yer almamalı o farklı bir mevzu, el konsolu o ve PSP; PS1 ve ps2 satışlarını da düşürdü, bir nevi.
    playstation 1994 yılında çıktı, 2000 yılında ise psone ve ps2 beraber çıktı. PSP ise 2004 de çıktı ve PS3 2006 da çıktı 6 yılda bir yeni konsol çıkmasına rağmen ps2 döneminde PSP az da olsa satışı düşürdü bu yüzden lider o olmalı. PS3 ise belki de en talihsiz olanı PSP den 2 yıl sonra çıktı ve o dönem iki konsol daha tanıttı Sony: psp go ve psvita ama PS4 de bir yıl geç tanıtıldı 7 yıl sonra geldi. Ps4 döneminde PSP tanıtılmadı bu da satışları artırdı kanımca ve 7 yıl yeni konsol gelmedi ama VR başlıklar satışları artırdı!
    Bence liste : ps2, PS1, PS3 PS4 olmalı ps5 için yeterli zaman geçmedi ama geçse bile ölü doğdu bana göre. Ayrıca şuan yeni konsol çıkarmaları anlamsız bu tarz olacaksa, bize artık Apple Vision Pro tarzı başlıklar, hatta kabinler lazım SAO daki gibi. Benim gibi bir ihtiyar bile bu yeni konsolları değersiz buluyor artık hesap edin! Ps6 böyle gelirse batabilir konsol bölümü!

100x100 piksel nedir arkadaş ya 4 K ile nokta gibi gözüküyor; 11 yıl önceki saçma imza kuralları var hala sitede, şaka gibi :D

• Ps3 nesli gerçekten oyuna exclusive serilerine doyduğumuz nesildi 2 nesildir de daha ekmeği yeniyor daha da yapsalar yenilebilecek çok oyunları var onun için

2-3-4-1-5

• başlığa bakıp habere bakınca insan demeden edemiyor, haber desen değil reklam desen değil bu nedir yahu. sevgili DH editörleri copy-paste ile alıncı haberciliği bu devrin şartı olabilir fakat en azından kaynakta eksiklik varsa tamamlayabilirsiniz? liste hangi kıstaslara göre oluşturuldu detaylarda bunları vererek işinize saygı duyulmasını sağlayabilirsiniz.

Ne desem bilemiyorum, haberleriniz çok fazla eleştiri alıyor görüyoruz da hiç umursamamanıza şaşıyorum.

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    Yapmayın hocam, PS5 nasıl 4'ten güç olarak hallice? Baz versiyonu PS4'ten 5-6 kat daha güçlü ama siz bilirsiniz. Yükleme süreleri, grafik performansı, dual sense vs. herşey bir tarafa; PS4'te oyun yüklemek de tam bir zulümdü. Store'dan oyunun önce kurulum dosyalarını indiriyor, sonra oyunu kuruyordu. O sırada oyun x2 yer kaplıyordu. Özellikle Call of Duty gibi döneminin devasa büyüklükteki oyunlarını kurabilmek için diskte x2 yer açmak zorunda kalıyordunuz.

Bence PS5'in eleştirilecek tek noktası var. O da, exclusive oyunların hatta exclusive kavramının azalarak yok olması. Eskiden konsolu God of War, Uncharted, Last of Us gibi oyunlar için alırdık. Şimdi PC varken aynı oyunu PS5'te oynamak için hiçbir neden bulamıyorum. Yoksa donanım olarak yetersiz olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Özellikle de Pro'nun. GTA bekliyoruz bakalım, o zaman konsolu daha aktif kullanırım muhtemelen.

• PSP nasil en sonda olabilir, kim yapmis bu listeyi, DH editorleri mi?

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和
  • Benim listem şöyle olur kriterim: çıkan oyunlar ve dönemine göre yazilimsal ve fiziksel güç

1 ps3 1 ve 2 oyunlarini da oynatiyordu online oyunculuk ile çığır açtı harika oyunlara sahip oldu cod serisi gta 3 boyutlu oyunlarin tamami vs vs pcye karşı ciddi bir zafer ortaya koydu yıllarca ücretsiz online hizmetleri vs de xboxtan iyiydi

2 ps2 3 boyutlu oyunculuğu standart hale getirdi en cok oyun yapilan konsollardan biri oldu

3 ps1 cok orjinal oyunlar ve kaliteli güzel bir platform olarak ortaya çıktı en basta gamepadi o zaman için inanılmaz bir kaliteydi

4 ps4 özel bir seyi yok ama ps5 devrinden daha orjinal yapımlar yapıldı ps3ten sonra büyük downgrade bence ama en azından ps5 pro gibi kuduruk fiyatlarla gelmedi hem 4 hem slim hem pro erisilebilir bir durumdaydi bu da pc alamayan oyuncular için güzel bir sey

5 ps5 aslinda hiçbir olayı yok ps4un az daha gelismis bir hali ps4 ve ps5 açık ara pcye karşı ezildi ps1 2 3 gibi gerçek konsol ekolleri oluşturamadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Muhtemelen psp ve ps vita yerleri yanlış yazılmış. onun dışında kabul edilebilir ve tartışılabilir. vita müthiş bir cihaz ama yeterli ilgiyi ve desteği görmedi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.