Şimdi Ara

Tarihçiyim Soruları Alayım (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.656
Cevap
94
Favori
43.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Başbuğ ataturk ve onun modern düşünceleri ve türklerin devleti turkiye devam edecektir! Eleştirebilirsin ama fesli adamı dinleyip gelme buraya. Elinde eleştircek biseyin varsa eleştir ama uslubunu bil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holk kullanıcısına yanıt
    Lütfen mesajımı alıntılama, dediğim gibi sana sormuyorum. Uslubu da senden öğrenecek değilim. Fesli adam deyip duruyorsun, eğer onu dinlemek isteseydim onu dinlerdim ve gelip buraya tarafsız bilgi kaynağı sormazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Kürtlerin tarihinde devlet var mı? Geçen biri sasaniler medler vs den bahsediyordu. Bir arkadaşta farsça ile kurtçenin ortak yönlerinin çok olduğunu söylemişti. Acaba kürtler fars mı, böyle bir rivayet vs var mı?

Atatürk hakkında tarafsız bilgiyi nereden bulabilirim?

Osmanlı, Selçuklu tarzında Devletleri yok. Daha çok bizim beylikler gibi siyasi oluşumlar var. Mervaniler, Revvadiler gibi.

• Boş tartışmaların manası yok. Lütfen uzatmayınız.

• Tarih de öğretim görevlisi olmak zor mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: morphinomaniac

Tarih de öğretim görevlisi olmak zor mudur?

Alanına göre değişmekle birlikte zordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarihçi

Boş tartışmaların manası yok. Lütfen uzatmayınız.

Ne boşu? kendine gel ! Konu altında ki saygısızlıklara izin mi vereceğiz sandın? Şikayet ediyorum ilgili mesajları.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: morphinomaniac

Tarih de öğretim görevlisi olmak zor mudur?

Alanına göre değişmekle birlikte zordur.

Hocam peki tarih dersini yapamayanların klasik lafı olan "tarih bizim ne işimize yarayacak?" lafına karşılık cevabınız nedir?

• Hocam sizin mesleginiz ne tam olarak ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Holk

Fes giymiş deli varya git onu dinle.

Siz varya adamı öldürürsünüz! Bütün dünya ataturk gibi bi lider yok diyor siz hala onun bi açığını yakalamaya çalışıyorsunuz!

Pardon içinde yaşadığımız devleti Yossi Kohen kurdu ve bkz aslında rumuz...

devlet eliyle ilkokulda, orta okulda, lisede ve hatta üniversitede atatürkülük ve inkılap tarihi ısrarla anlatılıyor. kimisi atatürkü ateist, mason diye severken kimisi de onu bir mücahit olarak görüyor. her yere büstü dikilen ve yıllarca eleştrilmesi bile suç sayılan bir insan, yolundan gidenler de onu eleştirenlere ağır zulüm yapış kemalizm adına.

böyle bir şahsiyeti özellikle Türkiye'de tarafsız ve doğru bir biçimde anlatan kimse bulmak çok zor. objektiflikten çok uzak bir biçimde ülke olarak o ve onun yaptığı herşey mükemmel görünüyor.

tabi sende haklısın o kadar uğraş boşa gitmemiş.

ve ben sana sormadım tarihçiye sordum.

Hazımsızlığın veya kuyruk acın mı var? Atatürk ve arkadaşları dedelerine veya nenelerine birşey mi yaptı? Şu günlerde ne kadar milli değer varsa hepsine üstü kapalı şekilde bir saygısızlık almış başını gidiyor, bu ülkenin kurucusu Atatürk ve arkadaşlarıdır bu kadar nankör olmayın.

Doğruları öğrenmek için hazımsız mı olmak gerekiyor?
    Boş konuşuyorsun
    Atatürk ve arkadaşları dede/nene min komutanıydı.
    Önceki mesajlarımı da oku lütfen.

Sizin doğrularınızı iyi biliriz, tek doğrunuz vardır o da cehalet ekseninden öteye gidemez.

Senin kafa yapını ve düşüncelerini daha önceden de iyi biliyorum, aynı basma kalıp laflar geç onları.

Önceki mesajlarımı oku vs. demene gerek yok bu sizin gibi üstü kapalı şekilde veya açıkça saygısızlık yapanları aklamaz. Geçici hükümetlerin arkasına sığınıp milli değerlere saygısızlık yapmak Türkiyede bir taktiktir, ve korkaklıktır bu eski ayak oyunlarını artık yemiyoruz.

Tamam

• Nazi Moskova önlerine kadar gelmelerine rağmen neden savaşı kaybetti? Nasıl birden gerilemeye başladı?
  • Almanya birinci dunya savasindan sonra hitler ile ekonomik ve siyasi olarak nasil toparlandi

Bunu anlatan kitap varmi

• quote:

Orijinalden alıntı: Quaris

Nazi Moskova önlerine kadar gelmelerine rağmen neden savaşı kaybetti? Nasıl birden gerilemeye başladı?

İklim, yanlış harekat planları, gerisi gelmeyen lojistik, ego.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rwenq

Almanya birinci dunya savasindan sonra hitler ile ekonomik ve siyasi olarak nasil toparlandi

Bunu anlatan kitap varmi

İş Bankası Yayınlarından çıkan Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı adında iki kitap var onları okuyabilirsin. Fahir Armaoğlunun 20. Yüzyıl Siyasi Tarihi adlı kitabını okuyabilirsin.

• quote:

quote:

Almanya birinci dunya savasindan sonra hitler ile ekonomik ve siyasi olarak nasil toparlandi

Bunu anlatan kitap varmi

İş Bankası Yayınlarından çıkan Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı adında iki kitap var onları okuyabilirsin. Fahir Armaoğlunun 20. Yüzyıl Siyasi Tarihi adlı kitabını okuyabilirsin.

Bide simdi aklima geldi tarih dergisi onerin varmi

• quote:

quote:

quote:

Bunu anlatan kitap varmi

Bide simdi aklima geldi tarih dergisi onerin varmi

Atlas Tarih. #tarih.

• Merhaba,

Celaliler ve Celali isyanları hakkında biraz bilgi verebilir misin rica etsem ?

Celalilerin, Türkmen Alevi olduğu yazıyor bazı kaynaklarda bunlar ne kadar doğru?

Celalilerin asıl amacı neydi, isyanlarının bastırılmasının özel bir sebebi var mı?

@Tarihçi

• bu adam kafatasçı faşist bir insandır soru sormayın bu faşoya
  • Ezanların türkçe okutulmasının nedeni nedir?Madem Türkçe okutulacaktı neden Allah büyüktür diye çevrilmedi de "tanrı uludur" diye çevrildi?
    Mustafa Kemal, meclis konuşmasında gökten indiği sanılan kitaplar bizi yönetemez, biz ilhamımızı doğrudan doğadan almış bulunuyoruz demesi niyedir?
    Tek parti döneminde 46'ya dek neden hiç seçim yapılmadı neden demokrasiye uyulup halkın düşüncesine saygı duyulmadı?
    Hindistan müslümanlarından gelen yardım paraları hangi amaçla kullanıldı?
    Araplar bize ihanet etti deniyor fakat Şerif Hüseyin ve 1000 kişiyi geçmeyen isyancılar neden tüm arapları hain durumuna düşürüyor?
    Ziya Gökalp'in Diyarbakırdayken kürt milliyetçiliği yapıp İstanbul'da ise Türk milliyetçiliğine döndüğü doğru mudur?
    Yavuz Sultan Selim 40.000 aleviyi katletti diyerek çok kesin konuşmuşsunuz kanıtlayabilir misiniz? Peki ya Şah İsmailin yaptığı sünni katliamlara ne demeli?

• Biri ooo komünist diyor. Biri oooo dinci diyor. Biri ooo kemalist diyor. Biri ooo faşist diyor.

Bi karar verin artık yav.

Öbürü de çıkmış ezan niye Tanrı uludur diye okunmuş diyor. Ne bileyim oğlum ölçmedim ki.

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.