Şimdi Ara

Tarih Severler Derneği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese Merhaba arkadaşlar.4 yıllık tarih mezunuyum 3 yıllıkta öğretmenim.Çocukluktan bu yana tarihe meraklıyımdır.Geçmiş herzaman ilgimi çekmiştir küçüklükten bu yana ve gerçekten derinlere indikçe daha da meraklanıyor insan.Tarihi çok seviyorum ve sevdirmek için de elimden geleni yapıyorum.Konuyu açmamın sebebi tarihe dair herşeyi bana sorabilir veya fikir alışverişi yapabiliriz.Sorularınızı bekliyorum...Sevgiler saygılar

• Kadir mısıroğluyla vs atsan kim alır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben varım hocam, 2.üniversitem tarih

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enduluslucoban

ben varım hocam, 2.üniversitem tarih

Merhabalar hocam hangi üniversitede okuyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TipsizArtiz

Kadir mısıroğluyla vs atsan kim alır

Açıkçası kadir mısıroğlu yanlı bir tarihçi Türkiye tarihçiliğine bakacak olursak genelde subjektif olduklarını görebilirsiniz.Oyüzden genel manada karşıt görüşleri kıyaslamadan farklı tarihçileri okumadan ve o dönem kaynaklarına bakmadan kesinlikle tarih olmaz.Kadir Mısıroğlu mutlaka bilgili bir adam ancak yanlı olduğu bir çok konu mevcut tabi benim tarih bilgim onunla boy ölçüşemez yinede haddimi bilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ownerplus

quote:

ben varım hocam, 2.üniversitem tarih

Merhabalar hocam hangi üniversitede okuyorsunuz?

merhaba, İstanbul ünv hocam

• ownerplus kullanıcısına yanıt
    Dokuz Eylülde Tarih bölümüne başlıyorum bu sene , mezun olduktan ne kadar sonra iş hayatına atıldınız , Tarihçiler işsiz kalıyormu gerçekten :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sizce Atatürk İsmet İnönü'yü sever miydi? Çerkes Ethem'le Atatürk'ün bozuşmasının asıl nedeni nedir?

• Bu sene tarih kazandim.Onerilerinizi pm atarsaniz cok sevinirim.

• quote:

quote:

Açıkçası kadir mısıroğlu yanlı bir tarihçi Türkiye tarihçiliğine bakacak olursak genelde subjektif olduklarını görebilirsiniz.Oyüzden genel manada karşıt görüşleri kıyaslamadan farklı tarihçileri okumadan ve o dönem kaynaklarına bakmadan kesinlikle tarih olmaz.Kadir Mısıroğlu mutlaka bilgili bir adam ancak yanlı olduğu bir çok konu mevcut tabi benim tarih bilgim onunla boy ölçüşemez yinede haddimi bilirim

bir tarihçi adayı olarak üzüldüm böyle demenize. O sahsın verdıgı bılgılerı neresınden tutsanız elınızde kalıyor. Sinan Meydan kac kere cagırdı tv programında tartısalım, belgelerle konusalım dıye. Ancak gıdemıyor.

• quote:

quote:

quote:

bir tarihçi adayı olarak üzüldüm böyle demenize. O sahsın verdıgı bılgılerı neresınden tutsanız elınızde kalıyor. Sinan Meydan kac kere cagırdı tv programında tartısalım, belgelerle konusalım dıye. Ancak gıdemıyor.

Atatürkün ruhuyla konuştuğunu iddia eden,Mehmet Akife pezevenk diyen bir ruh hastasıdır Kadir Mısıroğlu hocam

• Severim özelikle 2002 yazını olm süperdi ya

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klorf

Sizce Atatürk İsmet İnönü'yü sever miydi? Çerkes Ethem'le Atatürk'ün bozuşmasının asıl nedeni nedir?

Atatürk ve İnönü arasındaki ilişki hakkında çok söylenti vardır mesela bunlardan birtanesi Atatürkün İnönüyü öldürmek istediği ancak araya girenlerden dolayı son anda kulağının dibinde silahı ateşlediğinden sağır kaldığıdır.Tabi bunun gibi yüzlerce söylenti var.İnönü aslında birçok noktada Atatürk inkılaplarını desteklemez kendisi Kazım Karabekirle yakın dosttur ancak Atatürkün yaptığı inkılaplara karşı çıkmamış bilakis desteklemiştir.Kavgayı neden olarak gösterenler genelde paraya kendi resmini koydurdu devlet dairelerine kendi resmini koydurdu Atatürk resmini kaldırdı derler ancak bunun aslı astarı yoktur.Çünkü o dönemde kim cumhurbaşkanı ise parada da onun resmi olurdu.Bana göre son dönemlerde Atatürk ve İnönü rekabeti biraz ön plana çıkmıştı Atatürkün ölmeden İsmeti öldürün dediğide söylenir.Bence problemlerin başında Kazım Karabekirle Atatürk arasındaki husumet başroldeydi
    Çerkez Ethem ise Kurtuluş Savaşı sırasında gerçekten Yunanlılara karşı önemli başarılar elde eden halk kahramanıydı ancak düzenli ordu kurulduktan sonra kendisi düzenli orduya bağlanmak istemedi bu sebeple vatan haini denilir günümüzde hatta okul kitaplarında da böyle anlatılır.Ancak çerkez Ethem anlatıldığı gibi bir hain değildir

• quote:

Orijinalden alıntı: Atsızcı

Dokuz Eylülde Tarih bölümüne başlıyorum bu sene , mezun olduktan ne kadar sonra iş hayatına atıldınız , Tarihçiler işsiz kalıyormu gerçekten :D

Kesinlikle kendini geliştir mutlaka yabancı dil öğrenmeye bak az buz bir ingilizcede değil bayağı bayağı ana dilin gibi öğren yoksa çok pişman olursun açıkçası tarih kesinlikle karın doyurmaz eğer dil öğrenmezsen işsizsin dostum benden söylemesi.Ayrıca bol bol kitap oku kendini mutlaka geliştir
  • quote:

quote:

quote:

Mutlaka haklısınız ancak verdiği doğru bilgilerde var elekle eleyip çekip almak lazım

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için hocam , Osmanlı arşivlerinde çalışma durumu , Atanma mevzusu ve dershanelerde iş bulma durumu hakkındada bilgi verebilirmisiniz . Bide şimdi ben sınıflarda çok aktif bir öğrenci değildim öyle sınıfta tahtaya kalkıpta konular anlatmazdım lisede falan , heyecan gelir bana . Özgüven eksikliği var biraz malesef ama öyle aşırı değil. Üniversitede bunu yenebilirmiyim , siz başından beri ben öğretmen olmalımıyım diyordurunuz ?
  • quote:

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için hocam , Osmanlı arşivlerinde çalışma durumu , Atanma mevzusu ve dershanelerde iş bulma durumu hakkındada bilgi verebilirmisiniz . Bide şimdi ben sınıflarda çok aktif bir öğrenci değildim öyle sınıfta tahtaya kalkıpta konular anlatmazdım lisede falan , heyecan gelir bana . Özgüven eksikliği var biraz malesef ama öyle aşırı değil. Üniversitede bunu yenebilirmiyim , siz başından beri ben öğretmen olmalımıyım diyordurunuz ?

Atanmak çok zor hocam gerçekten ne öss y ne ygs-lys ye benzer.Dershanelerde öğretmenlik resmen kölelik haftanın 6 günü 12 saat çalışırsın hadi para verseler neyse tamam dersinde karın tokluğuna çalışırsın.Aynı zamanda bir yandan kayıt yaparsın çoğu dershanede milleti arayıp dershaneye kaydetmeye çalışırsın mecburen.Ama gel gör ki öğretmenlik inanılmaz bir zevk herşeye değer para pulu siliyor insan aklından.Kesinlikle zorluk yaşamazsın ilk aylar mutlaka zorlanırsın ancak insan bir zaman sonra alışıyor bol bol kitap oku hocam

Kendimi geliştirebilceğime inanıyorum ama tek sıkıntı özgüven eksikliği onuda ilk aylardan sonra atlatırım dediğiniz gibi çok teşekkür ederim kariyerinizde başarılar sizede
  • quote:

Kendimi geliştirebilceğime inanıyorum ama tek sıkıntı özgüven eksikliği onuda ilk aylardan sonra atlatırım dediğiniz gibi çok teşekkür ederim kariyerinizde başarılar sizede

Ben teşekkür ederim inşallah Allah güzel kapılar açar sizlere tarihi seviyorsanız eğer mutlaka dil öğrenin ve yüksek lisans yapın
  • hocam 4 yıllık tarih bölümü mezunuyum bu dönemde formasyon alıyorum öğretmenlik için alana nasıl çalışmalıyım siz kaç puan almıştınız tavsiyeniz neler özelden konuşabiliriz teşekkürler
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.