Şimdi Ara

Tarih Bölümü vs Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu 2 bölümü karşılaştırdığımızda sizce hangisi daha avantajlı. Sizden sadece bu 2 bölümü karşılaştırmanızı istiyorum , hangisi iyi hangisi kötü. Direk konuya girip 2sinde de yok diyip çıkmazsanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tarih Bölümü vs Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü: Bilmen Gerekenler

Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı, birbirinden farklı ilgi alanlarına ve kariyer yollarına sahip, iki popüler lisans bölümüdür. İşte bu bölümler arasındaki temel farklar:

Çalışma Alanı: * Tarih Bölümü, insanlığın geçmişini incelerken, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türkçe dilinin yapısını, gelişimini ve edebiyatını ele alır.

Kariyer Yolları: * Tarih Bölümü: tarih öğretmeni, arşivci, müzeci, araştırmacı * Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü: Türkçe öğretmeni, editör, yazar, çevirmen, reklam yöneticisi

Edebiyat Bölümünün Önü Açık mı? Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarının iş bulma potansiyeli, sektörün mevcut durumuna ve mezunların becerilerine bağlıdır. Türkçe öğretmeni olarak çalışma imkanları yüksektir, ancak yayıncılık ve medya gibi diğer alanlarda rekabet daha yoğun olabilir.

Önemli Hususlar: * Her iki bölüm de analitik düşünme, araştırma ve iletişim becerileri gerektirmektedir. * Tarih Bölümü, geçmiş olayları yorumlama ve tarihsel süreçleri anlama konusunda güçlü bir temel sağlar. * Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türkçe dilinin inceliklerini, edebiyatın tarihini ve edebi eserlerin analizini derinlemesine inceler.

Sana Uygun Olan Bölüm Hangisi? İlgi alanların, becerilerin ve kariyer hedeflerin, seçimin için belirleyici faktörlerdir. Tarihe tutkuluysanız ve geçmişi keşfetmeyi seviyorsanız Tarih Bölümü senin için uygun olabilir. Türk dili ve edebiyatına ilgi duyuyorsan ve kendini bu alanda geliştirmek istiyorsan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü daha iyi bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • edebiyat bölümünün (formasyon varsa) ataması tarihe göre daha avantajlı.Üstelık özel ders falanda verebilirsin.Tarihin atanması çok sıkıntılı.Zaten genellıkle tarih mezunları polis oluyorlar.edebiyat mezunlarıda öyle.yada dershanelerde 3 kuruşa çalışıyorlar.Ama osmanlıcayı sıkı tutarsan (tarih ve edebiyatta) kutuphanelerde arşivlerde v.s çalışabilirsin.üstüne bide ingilizce koysan (tarih için ) akademisyenlık falan olur.tabi alesi üds kpds v.s sınavlara girmen lazım.

bu 2 bölümden birini okumak istiyorsan eğer sana bi kaç bişey önereyim.

osmanlıcaya çok iyi çalış.mumkunse ingilizcede öğren.

notlarını olabildiğince yüksek tut.iyi bir ortalama ile mezun ol.4 üzerinden 3.5 gibi gayet iyi.

çift anadal yapabilirsen yap.tarih seçersen edebiyatla çap yapabilirsin.aynı anda 2 diploma ile mezun olursun.edebiyat mezunu birisinin diplomasıyla farkın olmaz.bence değerlendir bunu.

hocalarına ilerde akademik kariyer yapmak istediğini özellıkle belirt.sana yardımcı olacaklardır.bundan emin ol.

benımde bi tanıdığım kırıkkalede tarih okuyor.çok sevdiği için tarih yazdı.edebiyat içinde puanı tutuyordu.tarihi seçti.ingilizce dersleride var.hocalarındanda gayet memnun.oda akademık kariyer yapmak istiyor.çift anadal (çap) yapmak istiyor.ve olabildiğince çok çalışıyor.

ha bide şu var.bu bölumleri okuyacaksan mutlaka iyi universitelerde okumalısın (odtü,tobb,dtcf,istanbul,marmara,bogaziçi gibi)

bi başka şeyde ille yüksek üniversitelerde okuyunca hiç mi birşey yapamazsın.yaparsın elbet neden yapamayasın.senın azmıne kalmış bişey.çok çalışırsın akademısyen falan olursun.sonra yavaş yavaş yukselırsın.

formasyon almak içinde alese girmen lazım.öğretmenlık falan dusunyorsan eğer edebiyat iyi.ataması daha fazla.

başka sorun varsa yardımcı olmaya çalışırım.

• police9696 P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabın için teşekkürler , güzel anlatmışsın. İşin açıkçası ben şu an ortalama bir üniversitede Tarih okuyorum. Edebiyatı aynı üniversitede 3 puanla kaçırdığım için buraya geldim. Edebiyatı Tarih'e göre daha çok seviyorum. Tarih'te devam edersem çift anadal iyi bir seçenek gibi gözüküyor. Ama çift anadalın yorucu bir durum olduğunu biliyorum. O kadar dersi kaldırabilir miyim bilmiyorum. Edebiyat hem kpss'de avantajlı gözüyor hem de dershane gibi yerlerde çalışacaksan daha kolay iş bulabilirsin. Çünkü hem Türkçe derslerine hem Edebiyat derslerine girebiliyorlar. Ama koca dershaneye 1 tane Tarihçi yetebiliyor. Ayrıca Edebiyat mezunu olunca üniversitelerde Okutman da olabiliyorsun diye biliyorum. Tarih'te bu var mı bilemiyorum.. Bu sene sınava bir kere daha girmeyi düşünüyorum. Aklımda öncelikle başka bölümler var ama puanım düşük gelirse Edebiyat düşünebilirim. Bu konuyu da o yüzden açtım. Evet durum bu. Ne dersin , ne öneririrsin ?

• edebiyat mezunu olunca universitelerde okutman fala olunuyormu bilmiyorum.tarihte varmı onuda bimiyorum.üzgünüm.ama en güzeli akademisyenlık için çalışın.

edebiyat okuyorsunuz ama dershanelerde öğretmenlığı pek önermem.okadar sene oku 3 kuruşa talim et.sizin yerinizde olsam ales için hazırlık yapardım.ve çift anadal için uğraşırdım.evet biraz yorucu geçiçek belki bunalacaksınız ama bu gelecek açısından sizi olumlu bir katkı sağlar diye dusunuyorum.

sınava tekrar girecekseniz eğer hedefinizi olabildiğince yüksek tutun.sözelden tercih yapacağınızı varsayarak yukarıda belırttığım universitelerde okuyun derim.

yada şöylede yapablırsınız:

anadolu ve erzurum açık öğretim fakulteleri sınavsız şartsız universite oğrencılerine isteddkleri bölümü okuma şansı veriyor.bunlar içinde iyi bölümler var.

erzurum aöf'de 2 yıllık iş sağlığı ve güvenliği ön lisans bölümü var.ve önü çok açık diye duydum.

anadolu aöf'de 2 yıllık sosyal hizmetler ön lisan bölümü var.bununda önu çok açık''mış'' diye duydum.aynı şekılde adalet önlisans bölümü de bu şekılde.(tabi başvuruları bitti önumuzdekı sene gene yapacaklar )

bunun dışında açıktan kamu yönetimi maliye gibi güzel kaliteli bölümlerde var.ama bunları okuyup iyice araştırmanızı öneririm.hani 3-5 sene sonra iş imkanları nedir ne değildir atanma sıkıntısı varmı bunları iyice araştırın.

benımde hedefimde uluslararası ilişkiler,kamu yönetimi,siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler,siyaset bilimi ve kamu yonetimi gibi bölümler istiyorum.

puanlarım yüksek gelırse hukuk iletişim gibi bölümleri istiyorum.başka soru varmı ?? :))

• Peki cevabın için teşekkürler.

Birazda bu bölümlerde okuyan veya tanıdığı olan kişiler cevap yazarsa sevinirim.
  • up
  • son up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fransız Dili ve Edebiyatı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • senin gönlünden hangisi geçiyorsa o dur. zira tarihi seviyorsan ve edebiyatı seçersen türkiye belki de ünlü bir tarihçi kaybeder aynısı diğeri içinde geçerli.
  • Ege Universitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum,bu sene kazandım.Bir kere Edebiyat bölümü dendiğinde aklına modern edebiyat gelmesin sakın.Tutup Elif Şafak'ın romanlarını falan çözümlemiyoruz.Ta ki son seneye kadar :) Edebiyat bölümü bir kere tamamen eski edebiyata dayalı belli bir süre.Eski türk edebiyatı ve metin şerh-i,osmanlıca grameri ve metinleri vs. dersler mevcut birinci ve ikinci sınıfta.Daha sonra anabilim dalını seçtiğinde biraz daha seçtiğin bilimdalına göre derslerin değişiyor.Fakat osmanlıca dersi sanıyorum ki içlerinde en zoru ve bu bölümün bir mezunu olarak hayatın boyunca bilmek zorunda olacağın bir ders çünkü ileriki sınıflarda ya da tahsil hayatının daha ileri safhalarında osmanlıca metinleri türkiye türkçesine çevirmen gerekecek.Yani 1 ve 2.sınıfta geçer not alsam yeter olayı yok maalesef.Ama zor değil.Çalışırsan kolay bir ders.Zaten osmanlıca konuşmayı değil metin tercümesini ve yazmayı öğreniyorsun sadece merak etme o kadar ileri gitmiyorlar :) Tarih ile mukayese bile etmemek lazım bence Edebiyat bölümünü.Her alanda iş bulabilirsin biraz uyanık olursan.Tarih gerçekten öldü ama Edebiyat patlama yapacak bence ki zaten alımları yavaş yavaş artıyor.Bu arada öğretmenliği kapatıldığı için mecburen bölüm seçeceksin.Ama öğretmen olacağım diyorsan problem yok formasyon alabilirsin bölüm mezunu olarak.Bölüm daha zor eğitim fakültesine göre sakın unutma bunu.Yani günde 2-3 makale okumak zorundasın(daha 1.sınıftayım) ortalama olarak.Her ders muhakkak bir yerlerden makaleler veriyor hocalar.Daha başka soruların olursa özelden yazabilirsin:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.