Şimdi Ara

Tarife değişkliğinden sonra Adsl sürekli kopuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2048'den 4096 ya geçiş yaptım dün gece 4440375 i arayarak.
    Fakat hat yerinde duramıyor artık
    sürekli kopuyor.
    Splitter ı taksam da takmasam da bir şey farketmiyor.
    Item Downstream Upstream
    SNR Margin 6.0 11.0 dB
    Line Attenuation 53.0 29.0 dB

Snr marginim diğer insanlara göre çok düşük. Hat çiftetelli oynuyor bu yüzdne galiba, sürekli kopuyor
    Ne yapmalıyım bilemedim, kablolarımın ek kısmı mı kalitesiz ise , kaliteli kabloyu nasıl anlarım? Yani telefon kablosu alırken hangisi kaliteli hangisi kalitesiz nasıl bilebilirim.
    Bu konuda her türlü öneriye açığım, umarım 2048 e geri dönmem gerekmez

• Eğer sınırsıza geçtikten sonra oluyorsa bunu ancak TTnet düzeltebilir sorun onlarda kaynaklanıyordur büyük ihtimal.
  • Bir yerde her hız artışıyla birlikte Snr margin değerinin düştüğünü , 7 Db altında sağlıklı bağlantı kurulamadığını okumuştum
    benimki 5-6 arası geziniyor.
  • Hocam bende 4096 kullandım 5 ay kadar.Ne olduysa bu 5 ay sonunda oldu.Hat sürekli kopmaya başladı.Babam telekomda çalıştığı için bilişim sistemleri ile bayağı bi görüştüm.Konuştuğum kişi hattınız 4096 yı kaldırmıyor.Telekoma söyleyin gelip apartmandaki adsl hattını kontrol etsinler.Ben burdan tekrar 4096 ya çekeyim.Şimdi 2048 e çekicem bakalım yine kopma olacakmı dedi.Çekince düzeldi artık kopma falan olmadı.Sizdede sanırım bu sorun var
  • Sorun büyük ihtimalle apartman hattından kaynaklanıyor. Kullandığınız telefon kablosu da kalitesiz olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

Hocam bende 4096 kullandım 5 ay kadar.Ne olduysa bu 5 ay sonunda oldu.Hat sürekli kopmaya başladı.Babam telekomda çalıştığı için bilişim sistemleri ile bayağı bi görüştüm.Konuştuğum kişi hattınız 4096 yı kaldırmıyor.Telekoma söyleyin gelip apartmandaki adsl hattını kontrol etsinler.Ben burdan tekrar 4096 ya çekeyim.Şimdi 2048 e çekicem bakalım yine kopma olacakmı dedi.Çekince düzeldi artık kopma falan olmadı.Sizdede sanırım bu sorun var

Muhtemelen hat kaldırmıyor.
    Splitter ı söktüm
    1 saati aşkın süredir kopmadı
    sanırım bana 2048 e geri dönüş yolu görünüyor

• quote:

Orjinalden alıntı: .ZeuS.

Sorun büyük ihtimalle apartman hattından kaynaklanıyor. Kullandığınız telefon kablosu da kalitesiz olabilir.

Kablonun kalitesini nasıl anlarım peki?
    Kaliteli kablo nerden alabilirim ,ne bileyim bir markası , belli bir kalınlığı vs gibi spesifik bir özelliği var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genelde sınırlıdan sınırsınaz yükseltmelerde bu şekilde oluyordu..Benim de yaklaşık 4 aydır falan böyle sorun oldu bir türlü düzelmedi..Sonra kendi kendine düzeldi nasıl oldu anlamadım. Kafayı yemek üzereydim ama..
  • Splitterı ve ona bağlı olan telefonu söktüm
    Şu an kopmuyor
    ama ev telefonsuz kaldı:)
    ne yapacağım :)
  • splittersız kopmuyor demiştim 10 dk sonra koptu
    ama splitterlıdan uzun dayandı
    öf napcam
  • splitterdan modeme gelen kabloyu değiştir ben oyle yaptım düzeldi bide 10 metrelik ise benimki gibi o yuzdende 2048 ken 2045 2041 görebilirsin hızını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlıştıkArtık -- 2 Temmuz 2008; 14:55:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlıştıkArtık

splitterdan modeme gelen kabloyu değiştir ben oyle yaptım düzeldi bide 10 metrelik ise benimki gibi o yuzdende 2048 ken 2045 2041 görebilirsin hızını

bendeki 1 metre falandır
    ama o kablo olmadan da saçmalıyor bağlantı değişen bir şey yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.